Verdien geld met je eigen Omroep

Verdien geld met je eigen Omroep

Misschien heb je al eerder gehoord van mensen die geld verdienen door hun munt te slaan uit video’s op YouTube en soortgelijke sites, maar er is een nieuwe vorm van video die mensen in staat stelt om een online baan te vinden en online geld te verdienen. Content makers zenden nu live video uit om zichzelf te kunnen uiten, het publiek te onderwijzen, om te kunnen pronken met hun creativiteit, om hun kennis te delen en om extra geld verdienen.

Als jij je afvraagt hoe je precies geld kunt verdienen met het uitzenden van live video, daar is  geen eenduidig antwoord voor. Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met live video-uitzendingen. Een manier is om een vergoeding te vragen voor live streaming, hetzij rechtstreeks via pay-per-view live-uitzendingen of via abonnementen. 

Het is ook mogelijk om reclame te verkopen en geld indirect te ontvangen van sponsors. Een andere optie is om een crowdfunding campagne te starten op een site als Kickstarter of Indiegogo om fondsen te genereren waarmee je weer live video-uitzendingen kunt produceren over bepaalde onderwerpen.

Er zijn voors en tegens bij elke methode waarmee je geld kunt verdienen met live video-uitzendingen en deze gids zal de voor- en nadelen van elke methode uitleggen om je te helpen de beste manier te vinden om geld te verdienen.

Uitzenden via Pay Per View en via Abonnement Uitzending

Direct verdienen van live video-uitzendingen is de makkelijkste manier om geld te verdienen met jouw werk. In principe betekent direct verdienen dat je mensen een vergoeding vraagt die jouw uitzending willen gaan bekijken. 

Sommige video streaming diensten zoals de site DaCast hebben een paywall of een betaalmuur optie die de toegang tot de video blokkeert en alleen betalende kijkers toestaat om het te bekijken. Je kunt ook gebruik maken van een andere service die compatibel is met jouw streaming platform. Een voorbeeld is InPlayer, dat is een widget die met een aantal populaire platforms werkt.

Als je gaat beslissen hoe je direct geld kunt verdienen met jouw live video’s via een paywall, zijn er twee verschillende manieren om de vergoedingen te structureren. Een daarvan is om een gebruiker gewoonweg verplichten te betalen om de video live te bekijken of een herhaling te zien van de video voor een bepaalde periode.

Een andere optie is om een abonnement aan te bieden, vergelijkbaar met wat Netflix en Amazon Video doen met hun video’s. Met een abonnement betalen jouw kijkers maandelijks of via een ander regelmatig schema om toegang te blijven krijgen tot alle video’s die jij produceert. Je kunt jouw abonnees instellen voor automatische facturatie, zodat de rekening automatisch wordt betaald totdat ze de service annuleren. Door een dienst met een abonnement te creëren kunnen ondernemers recurrente inkomsten verwezenlijken, wat leidt tot financiële zekerheid, succes en rijkdom.

Er zijn een aantal voor- en nadelen bij het gebruik van een paywall voor zowel de pay per view als de abonnement optie om direct geld te verdienen met live video-uitzendingen. Het grootste voordeel is dat je direct geld kunt verdienen en op een regelmatige basis in het geval van abonnementen. Plus, jouw kijkers hebben geen last van reclame of andere promoties om van jouw werk te kunnen genieten.

Het grootste nadeel met direct geld verdienen is dat je een toegewijde schare fans nodig hebt die bereid is om een vergoeding te betalen om jouw video’s te zien. De kans bestaat dat je een daling in het aantal kijkers zult gaan zien wanneer je een vergoeding begint te vragen voor jouw video’s, dat beperkt jouw vermogen om geld te verdienen en om jouw werk met de wereld te delen.

Reclame en Sponsors

Indirect geld verdienen door middel van advertenties en sponsors is een andere manier om geld te verdienen met live video-uitzendingen en dat is de manier hoe de meeste tv-stations  betalen voor de programmering. Meestal stelt men een reclame zo in dat een reclame video ofwel voor jouw uitzending zal worden afgespeeld of een banner zal verschijnen met een reclame-inhoud, terwijl je video wordt afgespeelt.

Reclame is een geweldig alternatief om direct geld te verdienen voor de producenten die zich zorgen maken dat ze kijkers gaan verliezen aan pay-per-view of aan een abonnement prijsstelling. Kijkers hoeven dan niet te betalen om jouw video’s te bekijken. Je kunt een kijkje nemen bij deze twee verschillende manieren om daarmee geld te verdienen: Google Adsense en Affiliate marketing . Deze twee methoden om geld te verdienen zijn gewoon advertenties die je kunt tonen in je video, of vlak bij je video’s met live-uitzendingen.

Aan de andere kant kunnen advertenties storend zijn, vooral als ze op het scherm worden getoond tijdens een video. Een ander potentieel probleem is dat als adverteerders geen enkele order verkrijgen nadat ze advertenties hebben getoond tijdens jouw uitzendingen, dan is er de kans dat men niet langer bereid is om nog advertenties te gaan tonen bij jouw video’s. Je dient ook een grote hoeveelheid kijkers te hebben voordat elk bedrijf zal gaan overwegen om reclametijd te kopen bij jouw uitzending.

Een sponsor is vergelijkbaar met reclame, maar in plaats van dat men formele advertenties zal gaan plaatsen bij jouw video’s, zal de sponsor je vragen om hun product op informele wijze te verkopen voor hen. Je moet misschien een plug-in hebben voor het product tijdens jouw video-uitzending of zij zullen je vragen om te vermelden dat je show door hen wordt gesponsord. De voordelen van sponsoring zijn vergelijkbaar met die van advertenties en de nadelen zijn eveneens bijna hetzelfde.

Gebruik maken van video’s om een website te promoten

Een andere manier om geld te verdienen met jouw live video-uitzendingen, is om je video te gebruiken als een manier om meer bezoekers naar een website te brengen. De site kan advertenties hebben waarmee je geld kunt verdienen, een abonnement blog dienst, verkopen van e-books of zelfs een e-commerce winkel waar je producten of diensten verkoopt.

Met deze vorm van video, is de video is bijna een advertentie op zich zelf, die alleen is gemaakt om jouw website te promoten. Toch zijn dit soort video’s minder opdringerig voor de kijker, zodat hij of zij de uitzending nog steeds kunnen bekijken en uiteindelijk wel of niet zal gaan besluiten om jouw site te gaan bekijken. 

Voor jou is dit eigenlijk het grootste nadeel bij het gebruik van een live video-uitzending om meer bezoekers naar jouw website te krijgen – uiteindelijk kan misschien niemand jouw advies gaan opvolgen en jouw site gaan bezoeken, dat betekent dat je dan helemaal geen geld zal gaan verdienen met de video uitzendingen.

Als je succesvol wilt zijn met het gebruik van video’s om een website te promoten, dan moet je ervoor zorgen dat de inhoud overtuigend is. Zorg dat je niet het volledige verhaal zal gaan vertellen. Zorg voor net genoeg informatie om de kijkers geïnteresseerd te krijgen dat ze de rest ook willen weten en verwijs hen dan hen door naar jouw website om de rest van de informatie te krijgen. Het kan enige tijd duren om genoeg volgers op te bouwen om een aanzienlijke geld bedrag te verdienen met behulp van dit soort video-uitzendingen.

Begin een Crowdfunding Campagne

Verdien geld met je eigen Omroep

Als je live video-uitzendingen gaan over onderwerpen die uniek en van belang zijn voor het publiek of voor mensen in bepaalde groepen of als je een grote aanhang van toegewijde kijkers hebt, dan kan crowdfunding een geweldige manier voor je zijn om geld te verdienen door live video uit te gaan zenden.

Met crowdfunding stel je een campagne op met een bepaald doel en je verzamelt kleine donaties van mensen die  jouw live-uitzending willen bekijken wanneer het wordt uitgezonden. Je moet een stimulering of beloningen aan kunnen bieden om mensen te stimuleren om een bijdrage te leveren. Je zou bijvoorbeeld hun namen kunnen opnoemen tijdens de video of je kunt ze een kopie sturen van de uitzendingen in ruil voor een schenking van een bepaalde grootte.

Een crowdfunding campagne is eenvoudige manier om fondsen te genereren en om de rompslomp te vermijden van het zoeken naar adverteerders en sponsors. Het probleem met crowdfunding is dat ze niet allemaal succesvol zijn, dus je kan uiteindelijk toch tekort komen als je probeert je doel te bereiken.

Scroll naar top