De Essentiële Gids voor Thuiswerk

thuis werken

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Waar begin je als je vanuit huis wilt gaan werken ? Wat heb je nodig om te kunnen werken en hoe verdien je eigenlijk geld? Weinig mensen beseffen hoe gemakkelijk het echt is om te beginnen met geld te verdienen vanuit huis en wij hier bij GeldNinjas.nl zijn van plan om daar verandering in te brengen! Welkom bij de “ Essentiële Gids voor Thuiswerk”.

Om te beginnen met je eigen werkplek thuis, moet je:

thuis werken 

1. Leren over de verschillende manieren waarop je thuis kunt werken

thuiswerken

2. Beslissen welke inkomstenmethodes je wilt gebruiken, en hoe je je geld wilt gaan verdienen

vanuit huis werken

3. Beslissen waar je wilt gaan werken en alles inrichten, om er zeker van te zijn dat je alles hebt

werken vanuit huis

4. Zeker zijn dat je alles weet over de voor- en nadelen die met een thuiskantoor samen gaan, zodat je zeker bent dat dit iets is dat je echt wilt!

werk vanuit huis

5. Sporten!

Op deze pagina kun je een gedetailleerde gids lezen over hoe je kan beginnen met thuiswerk en de beste methodes om dat te doen. In deze gids zal je inzage krijgen in wat je moet doen om te beginnen werken vanuit huis, wat voor tools je kunnen helpen om succes te behalen en wat je absoluut niet moet doen als je vanuit huis wil gaan werken.

Je zal tevens een aantal specifiek geselecteerde inkomstenmethodes zien die je kan toepassen om vanuit huis te gaan werken en we zullen je er de voordelen en nadelen van vertellen.

Onthoud dat je hier op GeldNinja over meer dan 20 verschillende inkomstenmethodes kan lezen en dat elk van hen zijn mogelijk terwijl je vanuit huis werkt!

Neem een kijkje bij de tabel van de inhoudsopgave om een idee te krijgen over de dingen die je hier kan lezen.

Wij beloven je dat je klaar zult zijn om vanuit huis te gaan werken nadat je deze gids hebt gelezen!

geld online

De 4 Beste Inkomsten Methodes voor thuiswerk

Werk vanuit huismethoden

Voordat je begint te werken en geld te verdienen vanuit huis, moet je uiteraard een manier vinden om thuiswerk te doen. Jammer genoeg kan je niet verwachten dat je geld krijgt door gelijk wat te gaan doen en er zijn misschien verschillen bij de inkomsten methodes die je kan toepassen om vanuit huis te gaan werken.

Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om precies te weten wat je graag zou willen doen voor werk. Hieronder kan je de methodes zien die we bij GeldNinja.nl hebben geëvalueerd en beoordeeld als de beste manieren om te werken vanuit huis.

1. Verdien geld vanuit huis met Bitcoin

ninja zittend op bitcoins

IncomeNinjas # 1-methode in 2020 om geld te verdienen

Bitcoin laat mensen elke dag geld verdienen. Het maakt deel uit van een groep digitale valuta’s die cryptocurrencies worden genoemd en die golven maken in hoe geld wordt verdiend en uitgegeven.

Je kunt zelf ook aan de frontlinie staan!

Bitcoin heeft van normale mensen miljonairs gemaakt. En het beste gedeelte is? Je hoeft geen investeringsbankier te zijn of een gevorderd diploma te hebben om met Bitcoin geld te verdienen…

geld online

Het is gratis om te beginnen

Het beste deel van het systeem is dat het gratis is om te proberen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het moeten betalen van gekke kosten of iets dergelijks!

[fb_comment_front group=”1″]

Onthou dat het 100% gratis is, en het systeem brengt slechts 1% van het geld dat je verdient in rekening!

geld verdienen met internet

Dingen die je nodig hebt + handige dingen om te hebben:

 • Een computer of tablet/iPad
 • Een internetverbinding

2. Verdien geld vanuit huis met betaalde enquêtes

 Werk vanuit huis met betaalde enquêtes

Wist je dat je geld kunt verdienen vanuit huis door slechts je mening te geven? Bedrijven zijn altijd op zoek om producten te verbeteren of uit te vinden, en ze hebben onderzoek nodig van mogelijke consumenten om uit te vinden wat ze moeten doen. Dat is waarom betaalde enquêtes bedacht zijn, en hoe je er geld mee kunt verdienen!

Voor een paar minuten van je tijd zal een bedrijf je betalen om een vragenlijst in te vullen. Hoewel dit niet de meest winstgevende manier is om geld te verdienen vanuit huis, kan het alles bij elkaar nog steeds een paar honderd euro extra per maand opleveren!

Beginnen met betaalde enquêtes is heel gemakkelijk: Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden op een paar portalen, enquêteverzoeken op je e-mail ontvangen, en beginnen met ze te beantwoorden. Je kunt meer lezen over hoe je geld kunt verdienen met betaalde enquêtes in onze gids.

betaalde enquetes

Verdien tot 4 euro per enquete!

Begin meteen!
betaalde enquetes

Betaalt 1+ euro per enquete uit,
duurt slechts enkele minuten en je krijgt er veel.

Begin meteen!
betaalde enquetes

Verdien tot 3.5 euro per enquete!

Begin meteen!
betaalde enquetes

Verdien Lifepoints per survey,
die je kan inruilen voor allerlei beloningen!

Begin meteen!
betaalde enquetes

Verdien punten per enquete! 2000 punten kan
je inruilen voor een €10, - voucher

Begin meteen!

Dingen die je nodig hebt + handige dingen om te hebben

 • Een computer
 • Een internetverbinding

Nuttige links:

3. Verdien geld vanuit huis als blogger

werk vanuit huis met bloggen

Met deze manier van thuiswerk ben je echt volledig onafhankelijk. Het vereist een beetje geduld maar het kan de grootste beloning opleveren. Bloggen is extreem populair om een aantal redenen:

Allereerst is het heel erg leuk om te bloggen en je kan meer publiciteit winnen voor jezelf, voor je C.V. of voor andere dingen, terwijl je er tegelijkertijd ook geld mee kan verdienen.

Ten tweede is het extreem onafhankelijk werk en je kan alles doen wat je maar wilt met je blog zonder dat je verantwoording hoeft af te leggen aan een werkgever of baas.

Je kan goed geld verdienen met bloggen, maar het vereist ook een beetje kennis van diverse zaken en een hoop tijd. Je moet uitvogelen hoe een website in elkaar gezet wordt, goede content schrijven voor de site en er dan ook nog eens advertenties voor zien te vinden (dat is hoe je er geld mee verdient).

Gelukkig is het tegenwoordig vrij makkelijk om een website te maken en het kost gewoonlijk niet heel veel tijd. Als je ook kan uitvogelen hoe je content kan schrijven dan ben je al snel op weg om te beginnen vanuit huis te werken.

De volgende stap is om te adverteren op je site. Hiervoor kan je gebruik maken van affiliate marketing, een erg goede inkomstenmethode is. Je kan hier meer lezen over affiliate marketing.

In tegenstelling tot de andere twee topmethodes, die snel resultaat kunnen boeken, duurt het wat langer om geld te verdienen met bloggen. We raden je aan om het eerst met een andere methode of je huidige baan te combineren en die later met bloggen te vervangen, zodat je snel mogelijk vanuit huis kunt werken.

Je kan ook gewoon van het proces genieten zonder enige druk, uiteraard!

Wanneer je geld begint te verdienen met bloggen zal het inkomen redelijk passief zijn. Dat betekent dat je het gewoon op je bankrekening ziet verschijnen na alle harde werk dat je er van tevoren in hebt gestopt!

Als je meer wilt lezen over werken als blogger in onze gedetailleerde gids.

Dingen die je nodig hebt + handige dingen om te hebben:

 • Een computer
 • Een internetverbinding
 • Een home- of blogpagina
 • Een useraccount met een affiliate netwerk
 • Een pagina op Facebook, Instagram

4. Hoe met handelen geld te verdienen

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je zo vroeg mogelijk moet investeren en zoveel als je kunt. Dat komt, omdat beleggen of handelen een andere uitstekende manier is om geld te verdienen.

Het is zelfs een van de beste manieren om geld te verdienen, omdat je geld automatisch kan groeien zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Het is passief!

Dingen die je nodig hebt + handige dingen om te hebben:

 • Een computer
 • Internet
 • Een handelssysteem
 • Handelsaccount

Beginnersgids

Dit is waarom niet iedereen vanuit huis werkt

Heel veel mensen verlangen naar een leven zonder stress, zonder zorgen en met complete controle over hoe ze hun tijd besteden. Maar hoe kan je de controle hebben over je eigen tijd als je om 7 uur moet opstaan om om 8 uur op je werk te zijn en je bent niet vrij tot 5 uur? Zou het allemaal niet veel gemakkelijker zijn als je gewoon thuis kon werken?

Nu willen we niet iedereen over één kam scheren, maar de meeste mensen die een vaste 9-tot-5 baan hebben wensen dat ze de controle hebben over hun eigen tijd zonder vast te zitten aan een job.

Velen wensen dat ze simpelweg vanuit huis konden werken en voor de overgrote meerderheid zou dit het leven een stuk makkelijker maken.

Dus waarom zeggen mensen hun huidige baan dan niet op en nemen ze de beslissing om vanuit huis te gaan werken?

Dat komt omdat het helaas niet zo vanzelfsprekend is voor de meeste mensen.

Zomaar beginnen met thuiswerk, kan een beetje intimiderend zijn voor velen en het kan een uitdagende stap zijn om te nemen.

Als je gewend bent om te werken binnen een vaste structuur waarbij de agenda wordt bepaald voor jou in bijvoorbeeld een kantoor of een winkel, kan het erg bizar zijn om vanuit huis te werken waar de verantwoordelijkheid geheel op jouw schouders rust.

Het zou zelfs moeilijk kunnen worden om überhaupt iets gedaan te krijgen!

Dit soort werk is enorm in populariteit toegenomen de laatste jaren, en daar is een goede reden voor: naarmate het internet een vaste waarde is geworden in de levens van iedereen, jong en oud, worden meer en meer mensen zich bewust van de verbazingwekkende voordelen en kansen die eraan gelinkt zijn.

thuiswerk

Dit artikel kan je helpen realiseren wat het betekent om vanuit huis te werken, wat de voordelen zijn en, het belangrijkste, hoe je vanuit huis werkt! Nadat je dit artikel hebt gelezen, zal je heel erg goed voorbereid zijn om eraan te beginnen!

Begin hier!

Bovenaan dit artikel kan je de beste inkomstenmethodes zien om vanuit huis te gaan werken en deze kunnen alvast een goed begin. Maar als je geen manier hebt gevonden waarbij je je precies goed voelt, dan hebben we hieronder nog een aantal andere opties in kaart gebracht.

Wij raden aan om meer dan één methode te kiezen. Hierdoor verspreid je jouw opbrengsten tussen verschillende bronnen en zal je veel meer kans hebben om veel te verdienen. Als je wilt, kan je je uiteraard geheel richten op slechts 1 type werk.

Voeg je koptekst hier toe

Wist je dat je vaardigheden die je al hebt, of vaardigheden die heel makkelijk te leren zijn, kunt gebruiken om  vanuit huis geld te verdienen?

Bedrijven hebben “eenmalige” taken nodig, en ze huren freelancers in om deze voor hen te doen. Ze kunnen misschien artikelen, copywriting, webdesign, of zelfs gespecialiseerde diensten zoals rechtshulp of techniek nodig hebben, enzovoort.

Er is geen limiet aan de dingen die je als freelancer kunt doen!

Een paar van de gemakkelijkste vaardigheden om mee te freelancen zijn:

 1. Artikelen schrijven
 2. Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 3. Webdesign (waarover later meer in dit artikel)
 4. Programmeren en software ontwikkeling
 5. Copywriting (ook hier over later meer in dit artikel)

Om ermee te beginnen meld je je simpelweg aan op een freelancing platform zoals Upwork of Fiverr, maak een profiel aan, en solliciteer op banen! Om meer te weten hoe je ermee begint, kun je onze complete gids om met freelancing te beginnen lezen.

Verdien geld vanuit huis met Instagram

Instagram is één van de populairste social media apps op dit moment, en je kunt er ook geld mee verdienen! Je kunt de foto’s die je al genomen hebt verkopen, volgers opbouwen,sponsordeals krijgen, en veel meer.

Niet alleen zijn er veel verhalen over mensen die van niets beginnen en een inkomen van 6 cijfers bereiken met Instagram, maar het is ook eigenlijk heel gemakkelijk om te leren hoe je foto’s post die mensen aantrekken.

Bekijk onze gids over hoe je geld verdient met Instagram als je ermee wilt beginnen.

Verdien geld vanuit huis met YouTube

Waar je ook kijkt, lijkt het net of er alweer een jongere is die een miljonair geworden is met YouTube. Mensen beginnen door gewoon grappige video’s te maken waar ze van houden, gratis. Maar uiteindelijk verdienen ze geld door crowdfunding, hun eigen producten te verkopen, sponsordeals, en meer.

Het is eigenlijk best gek hoe snel je een bekende Youtuber kunt worden en geld kunt verdienen. Je kunt ook Google’s AdSense netwerk gebruiken om geld te verdienen van mensen die op de reclames klikken die rond je video spelen of getoond worden.

We hebben een complete gids voor je samengesteld om je te begeleiden door het stappenplan van hoe je geld verdient op Youtube.

Thuis werken als vertaler

Als je goed bent met meer dan één taal, kan je zowel aan bedrijven en aan particulieren vertaaldiensten aanbieden voor teksten, webpagina’s, audiobestanden en meer en je kan dit vanuit huis doen om te starten!

De vraag naar vertaaldiensten groeit in rap tempo, evenredig aan een steeds meer geglobaliseerde wereld en je kan hier je voordeel mee doen.

Eigenlijk is het enige ding dat je nodig hebt om vanuit huis te beginnen werken als een vertaler een computer en een internetverbinding. Zodra je dit hebt, faciliteren talloze sites contact tussen jou als vertaler en bedrijven of particuliere gebruikers die vertalingen nodig hebben. Dit is zeker een goede manier om vanuit huis te werken!

Om meer te weten te komen over hoe je geld kunt verdienen als een vertaler, lees dan onze gids hier.

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben:

 • Kennis van meerdere talen
 • Een computer of tablet/iPad
 • Een internetverbinding
 • Microsoft Word of een vergelijkbaar tekstverwerkingsprogramma
 • Extern toetsenbord

Nuttige links over het werken als een vertaler:

Verdien geld vanuit huis als een webdesigner

Voordat je denkt “Webdesigner? Ik heb daar helemaal geen training of ervaring mee”, dan zou je moeten weten dat het vandaag de dag mogelijk is om een website te maken in minder dan 5 minuten zonder enige ervaring.

De laatste paar jaren is een website maken iets geworden dat iedereen met een beetje kennis van computers uit kan vogelen. Dat betekent ook dat velen zonder enige vooropleiding op dit gebied nu in staat zijn om hiermee hun brood te verdienen en aan thuiswerk kunnen doen.

De vraag naar websites is hoog en je kan hier makkelijk je voordeel mee halen. De meeste standaard websites worden tussen de 600 en 2000 euro verkocht, dus vanaf je er een paar kan verkopen, kan je al snel veel geld beginnen verdienen. Om op deze manier vanuit huis te werken, heb je wederom alleen een computer en een internetverbinding nodig.

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben:

 • Een goede computer
 • Een goede internetverbinding

Nuttige links voor webdesigners:

Werk vanuit huis als vertegenwoordiger klantenservice

thuiswerk

Als je een bedrijf belt met een verzoek, klacht of wat dan ook, dan is het eerste wat misschien in je gedachten komt een groot kantoor met verschillende personen die de klantenservice verzorgen.

Maar de persoon die de telefoon aan de andere kant opneemt, zou ook iemand kunnen zijn die vanuit huis werkt!

Steeds meer bedrijven huren onafhankelijke vertegenwoordigers in om te werken van huis uit als klantenservice. Hiermee bespaart het bedrijf immers kosten voor kantoorruimte en overwerk. Voor jou betekent het simpelweg beantwoorden van telefoontjes, emails en misschien de chats in opdracht van het bedrijf dat je in dienst heeft genomen.

Zoals eerder vermeld, het werk kan vanuit huis gedaan worden en de compensatie is vaak precies hetzelfde, zo niet zelfs beter dan de vertegenwoordigers die wel fysiek aanwezig zijn op kantoor.

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben:

 • Een goede internetverbinding
 • Een computer
 • Een telefoon
 • Een goede koptelefoon
 • Een overeenkomst met het bedrijf

Nuttige links als je wilt gaan werken als klantenservice vertegenwoordiger:

 • Upwork klantenservice vacatures

Werk vanuit huis als een virtuele assistent

Een erg populaire manier om vanuit huis te werken is als een virtuele assistent: een persoon die virtueel functioneert als assistent voor één of meerdere ondernemingen.

Als een virtuele assistent kan je waar dan ook ter wereld werken, aangezien al het werk virtueel via het internet, telefoon, e-mail, etc gedaan kan worden. Omdat het volledig aan jou ligt waar je wilt werken, is het een fantastische manier om vanuit huis te werken.

Als je interesse hebt kan je onze gids over werken als een virtuele assistent lezen.

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben:

 • Nuttige links:
 • Een computer
 • Een internetverbinding
 • Een koptelefoon met een microfoon
 • Een webcam
 • Skype of een ander videochatprogramma
 • Onze gids hoe je geld kan verdienen als een virtuele assistent
 • Skype downloaden
 • Fiverr.com – een fantastische site om werk te vinden
 • Onze gids over hoe je geld kan verdienen op Fiverr.com
 • Freelancer.com – een platform waar je freelance werk kan vinden
 • Upwork.com – een platform waar je freelance werk kan vinden

Werk vanuit huis als een copywriter

Een erg populaire manier om vanuit huis te werken is als een virtuele assistent: een persoon die virtueel functioneert als assistent voor één of meerdere ondernemingen.

Als een virtuele assistent kan je waar dan ook ter wereld werken, aangezien al het werk virtueel via het internet, telefoon, e-mail, etc gedaan kan worden. Omdat het volledig aan jou ligt waar je wilt werken, is het een fantastische manier om vanuit huis te werken.

Als je interesse hebt kan je onze gids over werken als een virtuele assistent lezen.

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben:

 • Nuttige links:
 • Een computer
 • Een internetverbinding
 • Een koptelefoon met een microfoon
 • Een webcam
 • Skype of een ander videochatprogramma
 • Onze gids hoe je geld kan verdienen als een virtuele assistent
 • Skype downloaden
 • Fiverr.com – een fantastische site om werk te vinden
 • Onze gids over hoe je geld kan verdienen op Fiverr.com
 • Freelancer.com – een platform waar je freelance werk kan vinden
 • Upwork.com – een platform waar je freelance werk kan vinden

Geef les en werk vanuit huis​

Het internet heeft het mogelijk gemaakt om andere mensen te helpen dingen te leren via het net. Vaak vereist het niet meer dan een computer met een webcam en de verplichte internetverbinding om te beginnen als “coach” of “leraar”.

Je kan andere mensen een bijna oneindig aantal zaken leren en omdat kennis één van de meest waardevolle dingen is in onze maatschappij, kan je makkelijk goed geld verdienen met lesgeven.

Als je goed gitaar kan spelen dan kan je daarover lessen aanbieden. Als je goed bent in een bepaalde taal dan kan je zowel schoolkinderen als volwassenen helpen het te leren en, als je er zin in hebt, schoolkinderen helpen met hun huiswerk.

Deze manier van thuiswerk is erg populair en in de toekomst zullen er waarschijnlijk meer mensen zijn die het zowel aanbieden als ernaar vragen.

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben:

 • Een computer met een internetverbinding
 • Een goede koptelefoon
 • Een webcam
 • Materiaal dat je “studenten” kunnen gebruiken

Nuttige links:

 • Udemy.com – Waar je je kennis kan verkopen

De voor de hand liggende keuze - word je eigen baas

Natuurlijk is er ook de voor de hand liggende keuze om je eigen baas te worden. Door dit te doen kan je je eigen tijd indelen, daarmee bepaal je voor jezelf of je zin hebt om vanuit huis te werken.

Je moet je ervan bewust zijn dat dit vaak erg moeilijk en riskant kan zijn, maar in veel gevallen zal het de moeite waard zijn.

Als je eigen baas bent, is er geen maximaal salaris en het meeste inkomen dat je genereert gaat naar jezelf. Je kan voor jezelf werken en veel verschillende dingen te doen, maar als je vanuit huis wilt werken dan kan je niet zomaar alles doen.

Goede ideeën om te beginnen als zelfstandige persoon die vanuit huis wilt werken zijn:

 • Je eigen webshop beginnen
 • Kapper in je eigen huis
 • Masseuse in je eigen huis
 • Freelancer
 • Telemarketing verkoper
 • Kunstenaar
 • Grafisch kunstenaar
 • Boekhouder
 • Muzikant
 • Een bepaalde soort consultant
 • Product tester

De hiervoor genoemde methodes om vanuit huis te werken zijn slechts een paar ideeën en als je een beetje creatief bent, dan kun je gemakkelijk andere dingen vinden die je ook kunt doen.

De enige limiet is je eigen verbeelding!

Dingen die je nodig hebt + dingen die handig zijn om te hebben (afhankelijk van wat je doet):

 • Een computer
 • Een internetverbinding
 • Een telefoon

Nuttige links voor entrepreneurs:

Thuis je werkplek opzetten

Zodra je hebt uitgevogeld hoe je zou willen beginnen, dan is het alleen maar zaak om je uren thuis zo goed en zo productief mogelijk te maken. Je hebt een goede werkplek en de juiste apparaten nodig en je moet je bewust zijn van compleet verschillende dingen dan wanneer je werkt in een 9 tot 5 baan.

thuiswerk

Jouw werkplek thuis

werk vanuit huis

Wij kunnen eigenlijk niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een goede werkplek te hebben als je vanuit huis werkt. Wij raden met name aan dat je een kamer inricht in je huis of appartement om te gebruiken als kantoor of werkplek. Een kantoor of een toegewijde werkplek maakt je meer productief en zorgt er voor dat je dingen met een professionele blik bekijkt.

Zorg ervoor dat je een goede stoel en een bureau hebt of wat muziek, als je daarvan houdt, en goed licht in de kamer. Door dit soort kleine dingen, zal je snel voelen dat je een werkplek hebt en dit is belangrijk omdat je hersenen onderscheid moeten maken tussen je tijd voor thuiswerk en je privéleven thuis.

Hoe jouw werkplek eruit ziet, hangt uiteraard heel erg af van wat voor soort werk je doet vanuit huis. Er zijn grote verschillen tussen hoe een werkplek van een kunstenaar eruit zou moeten zien en hoe de werkplek van een persoon die geld verdient met klantenonderzoek eruit zou moeten zien.

Eigenlijk is het allerbelangrijkste hoe je zelf voelt dat je efficiënt en comfortabel werkt.

Er zijn echter een aantal dingen waarvan we zeker weten dat je die in je bezit moet hebben:

A Een bureau

Wij raden aan dat je een bureau hebt dat alleen dient om aan te werken. Veel mensen kiezen er simpelweg voor om hun eettafel te gebruiken of misschien de tafel van de TV als ze thuis werken, maar dit is echt niet aan te bevelen.

Door jouw eigen tafel te hebben die voor jou bedoeld is om vanuit huis te werken, kan je helemaal tot het uiterste gaan met je werk! Als je nu op zoek gaat en investeert in een tafel, dan raden we aan dat je een tafel vindt die in hoogte aangepast kan worden. Vaak kan het erg fijn zijn om staand te kunnen werken.

B Een goede computer

Er is simpelweg niets erger dan een trage computer met een ventilator die meer lawaai maakt dan een opstijgend vliegtuig. Zorg ervoor dat je een computer hebt waar je graag op werkt! Vaak kan je geen genoegen nemen met een iPad of een tablet omdat veel programma’s hierop beperkt zijn.

C Een stabiele internetverbinding​

De overgrote meerderheid van thuiswerk-banen maakt gebruik van een computer, die uiteraard een internetverbinding nodig heeft om te communiceren met de buitenwereld. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt met een sterk signaal bij je werkplek zodat thuiswerken niet vervelend gaat worden.

D Een geluidsinstallatie of een koptelefoonset

Je zult hoogstwaarschijnlijk een aantal uren doorbrengen op je werkplek, dus zorg ervoor dat je er een plaats van maakt waar je graag vertoeft. Je wilt misschien een geluidsinstallatie die wat mooie muziek kan afspelen.

Je kan ook genoegen nemen met een koptelefoonset, die ook geschikt moet zijn voor videogesprekken. Bij het werken als virtuele assistent, als een freelancer of bij vele andere banen, moet je immers vaak via de computer communiceren, dus een goede microfoon hebben die onderdeel is van de headset is ook erg handig.

E Een fles water

Het is misschien raar om dit er even tussen te zetten als een aanbeveling, maar een fles water hebben op je bureau is echt noodzakelijk. Als je aan het werk bent dan heb je soms de neiging om zowel vergeten te eten als te drinken.

Door altijd een fles water te hebben bij je werkplek, zorg je ervoor dat je genoeg water binnenkrijgt, terwijl je thuis aan het werken bent op een intense en geconcentreerde manier.

Hier kan je werk vinden dat je thuis kan doen

werk van mijWaar veel mensen vastzitten als ze beginnen met thuiswerk, is waar ze werk moeten vinden. Om eraan te beginnen, kan je jammer genoeg niet alleen maar gaan zitten en doen wat je leuk vindt en wachten op een cheque die onder je deur wordt geschoven iedere maand.

Om ervoor te zorgen dat je überhaupt van thuis uit kan werken, moet het werk dat je doet het geld waard zijn en soms is het een uitdaging om iets te vinden waarmee je genoeg geld mee kan verdienen.

Gelukkig zijn er een aantal verschillende portalen die fungeren als een brug tussen werkgevers en werknemers. Deze portalen helpen werkers heel eenvoudig om werk te vinden en ze kunnen fantastische plekken zijn om te beginnen als je wat extra geld wilt verdienen.

Wij hebben een aantal van de beste plekken hieronder in een lijst gezet.

Hier kan je werk vinden dat vanuit huis gedaan kan worden:

geld verdienen

Voordelen en nadelen van thuiswerk

Net zoals er voordelen en nadelen zijn bij het werken vanuit welke plek dan ook, zijn er voor- en nadelen verbonden aan thuiswerk. Hieronder kan je over de voordelen en nadelen lezen van thuiswerk, zoals wij het zien.

thuiswerk

Voordelen

1 Toegenomen flexibiliteit

Als je vanuit huis werkt, dan zal je erg snel inzien hoeveel vrijheid het je oplevert als je je eigen werkuren kan beheren. Dit geldt niet alleen voor als je vanuit je eigen huis werkt, maar ook wanneer je mogelijkheden hebt om te reizen, om te leven en werken vanuit andere locaties.

2 Geen files met forenzen

Je moet er echt heel veel moeite voor doen om een persoon te vinden die bumper-aan-bumper files en toeterende, boze en gestreste automobilisten leuk vindt, ieder van hen aan het worstelen om als eerste op plaats van bestemming te komen. Hetzelfde geldt voor een trein met zwetende en vermoeide forenzen.

3 Je kan dragen wat je maar wilt

Aangezien je in je eigen huis bent en niet afhankelijk bent van een specifiek kledingvoorschrift, kan je precies dragen wat je wilt als je vanuit huis werkt. Als je het gevoel hebt dat je je beste werkt doet in je pyjama, dan is er niemand die je vertelt dat dit verkeerd is!

4 Meer tijd voor familie en vrienden

Voor velen is een van de grootste voordelen van thuiswerken de mogelijkheid om meer tijd door te brengen met familie en vrienden. Als je thuis werkt, kan je je eigen tijd beheren en je kan precies besluiten wanneer en hoeveel tijd je besteedt aan je vrienden en familie.

5 De optie om je eigen werkplek te maken

Door thuis te werken ben je vrij om te beslissen waar in je huis je wilt werken en hoe je werkplek eruit zou moeten zien. Het is geheel aan jou wat voor soort dingen in je kantoor zijn, op wat voor stoel je gaat zitten en naar welke muziek je gaat luisteren.

6 Geen afleidingen van buitenaf

Als je vanuit huis werkt, word je zelden lastig gevallen door buitenstaanders en dit verhoogt echt je productiviteit. Er zijn geen collega’s die langskomen om te kletsen en jouw werkritme verstoren.

7 Je bespaart geld

Zoals eerder vermeld, vermijd je files helemaal als je vanuit huis werkt en dit bespaart je niet alleen tijd maar ook geld. Als je vanuit huis werkt, ben je ook in staat om compleet de baas te zijn over je eigen voeding, dus je vermijdt ook junkfood.

Nadelen

1 Je geliefden beginnen meer eisen aan je te stellen

Een van de dingen die velen zullen ervaren bij thuiswerk, vooral zij die thuis familie en vrienden hebben, is dat ze bepaalde dingen van je gaan verwachten. Opeens ben je thuis en ben je schijnbaar meer beschikbaar en je geliefden denken opeens dat je altijd meer tijd voor hen hebt of voor klusjes of wat het ook moge zijn.

Het kan misschien moeilijk voor anderen zijn om te begrijpen dat je eigenlijk aan het werk bent als je thuis bent en het is daarom belangrijk om dit duidelijk te maken aan degenen die misschien proberen om je te storen.

2 Minder sociaal contact

Als je thuis werkt ben je een beetje geïsoleerd en je hebt niet dezelfde interactie met andere mensen die je wel hebt als je zou werken in een winkel of op kantoor. Het is moeilijker om vriendschappen in stand te houden met collega’s, je eet opeens je lunch alleen en er zijn geen borrels meer na werk.

3 Te veel werk

Als je vanuit huis werkt, is er beduidend minder scheiding tussen werk en ontspanning. Voordat je vanuit huis ging werken, was je niet op je werk voordat je werkdag begon en na het werk was je weg. Helaas is dit niet het geval als je vanuit huis werkt en de grens tussen werk en vrije tijd is opeens erg vaag.

4 Je kan te comfortabel worden met je werk

Er is een risico om te comfortabel en relaxt te worden als je vanuit huis gaat werken. Als je thuis bent, ben je in een extreem ontspannen en comfortabele omgeving, je bed is vlakbij en het is gemakkelijk om even op de bank te zitten en om TV te gaan kijken.

Zoals we eerder hadden vermeld, is het echt belangrijk om een werkplek, kantoor of kamer  te hebben die dient om te werken.

geld verdienen

Een Laatste Punt Over Werken Vanuit Huis - Waar is het Uiteindelijk Voor?

Ongeacht de situatie; of je al vanuit huis werkt, erover nadenkt of volledig klaar staat om te gaan beginnen, hopen we dat deze “Gids voor Thuiswerk” je op een bepaalde manier heeft geholpen.

werken vanuit huis

We hopen dat we een paar van de voordelen hebben belicht die je krijgt wanneer je vanuit huis werkt. Je krijgt:

 • Meer vrijheid
 • Meer flexibiliteit
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer je wilt
 • Meer tijd met je vrienden en familie
 • Meer tijd om voor jezelf, je hobby's, en je passies te zorgen

Voordat we afsluiten willen we je echter nog vragen om een kleine oefening te doen. Stel je het voor, en denk echt goed na over waarom je van huis uit wilt werken. Teken een plaatje in je hoofd van je droomleven en wat je kunt bereiken wanneer je niet altijd naar een kantoor moet gaan.

Zie je je lachende kinderen, jezelf op je gemak in je pyjama, meer tijd voor je favoriete hobby? Denk goed na over alle voordelen die je zult krijgen wanneer je vanuit huis werkt.

Hoe meer je realiseert van wat je wil bereiken, hoe groter de kans dat je het zult bereiken!

Als je zelf advies hebt, dan ben je meer dan welkom om dit te delen in de commentaarsectie hier beneden. Wij wensen je veel geluk met jouw thuiswerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top