Bitcoin Wallet: Hoe je er Eén Aanmaakt en de 4 Opties Uitgetest

bitcoin wallet

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Iedereen die Bitcoin wil kopen, of ze misschien wil verkopen en er in wil investeren, moet eerst een Bitcoin wallet hebben. Je kunt je wellicht afvragen: Wat is een Bitcoin wallet precies? Het is precies zoals het klinkt. Een plek waar je digitale cryptocurrency opslaat, net zoals hoe je op dit moment geld in je portemonnee bewaart.

Maar waarom heb je het nodig, en hoe gebruik je het? En nog belangrijker, wat zijn de beschikbare opties, en welke is de beste bitcoin wallet?

De verschillende bitcoin wallet opties zijn:

bitcoin wallet

Hardware Wallets

btc wallet

Hot Wallets of Online Wallets

bitcoin wallet aanmaken

Offline Software Wallets

bitcoin wallet

Papieren Wallets

In dit artikel zullen we de 4 opties bespreken, de voor- en nadelen van elk, en welke we aanbevelen. Aan het einde van dit artikel zul je compleet geïnformeerd zijn over dit onderwerp en je zult weten hoe je je zuurverdiende Bitcoins veilig bewaart.

Waarom heb je een Bitcoin Wallet nodig?

Laten we bij het begin beginnen: Bitcoin. Net zoals het geld in je fysieke portemonnee, is Bitcoin een valuta, maar in tegenstelling tot fiat geld is het geen papiertje dat je tastbaar kunt hanteren. Bitcoin is een regel digitale code (blockchain) dat waarde vertegenwoordigt, dus je kunt niet fysiek een Bitcoin vasthouden, ondanks wat alle luxe stockfoto’s laten zien.

Wanneer je begrijpt hoe Bitcoin werkt, is het relatief makkelijk om er geld mee te verdienen… dus het is belangrijk om het veilig te houden! De Bitcoin code die je absoluut moet bewaren en beschermen met een bitcoin portemonnee is de Private Key: Private Keys zijn codes die overeenkomen met Public Keys. Je moet je Private Keys beschermen om de Bitcoins die je hebt veilig te houden.

Een Bitcoin wallet helpt niet alleen om je Private Key te beschermen, zonder een btc wallet ben je ook niet in staat om Bitcoins of andere cryptocurrencies te (ver)kopen of handelen. Eigenlijk is het één van de eerste dingen die je moet kopen wanneer je wat voor cryptocurrency dan ook aan begint te schaffen.

Er zijn verschillende types wallets voor Bitcoins beschikbaar voor je. Elk van hen heeft verschillende niveaus van veiligheid en voor-en nadelen en in sommige gevallen, verschillende doeleinden.

beste bitcoin wallet

Hoe je Beschermd Blijft met Bitcoin

Voordat we beginnen met het uitdiepen van welke verschillende types Bitcoin portefeuilles er zijn en het leren over altcoins (altcoins zijn gewoon verschillende cryptocurrencies), praten we eerst over de grootste zorg die iedereen heeft over Bitcoin wallets: hoe zorg je voor je beveiliging?

Hoewel met Bitcoin geld verdienen een goede manier is van thuiswerk , moet je voorzichtig zijn: Het soort wallet zal een grote rol spelen bij de beveiliging die je zult ontvangen. Online Wallets en Offline Software Wallets die gehost worden op een webaccount, computer, of mobiel kunnen en hebben een hoger risico om een doelwit te zijn en gehackt te worden.

Aan de andere kant, kunnen Hardware Wallets beschadigd, verloren of gestolen worden wanneer ze niet goed bewaard worden. Papieren Wallets zijn niet duurzaam en kunnen ook gestolen worden of verloren raken..

Als je van plan bent om in Bitcoin te investeren of je winst groter te maken, is de beveiliging essentieel. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden:

beste bitcoin wallet

Spreiden

Heb niet slechts één Bitcoin wallet: Hou één (of twee) van je wallets beschikbaar met een beperkte hoeveelheid Bitcoins, welke de Bitcoins kunnen zijn die je gebruikt om mee te kopen of handelen. Investeer dan in beter beveiligde wallets om het grootste gedeelte van je Bitcoins te bewaren. Zo heb je niet alle Bitcoins op één plaats en zijn ze niet verloren mocht een bitcoin portemonnee gehackt worden.

bitcoin wallets

Versleutelen

Vergeet niet om je Bitcoin wallet te versleutelen om een extra laag beveiliging toe te voegen. Je kunt een online wallet kiezen die enige versleutelbeveiliging heeft, of je kunt je computer versleutelen met een firewall en zo je hardware wallets versleutelen. Een 2-factor aanmeldingscontrole helpt ook om een extra laag beveiliging aan je wallet, Bitcoin en altcoins toe te voegen!

bitcoin wallet

Back-up Maken

Maak een back-up van je Bitcoin wallet. In het bijzonder, bescherm je Private Keys en doe dit regelmatig! Mocht er iets gebeuren met één van of alle wallets, heb je je back-ups om je wallets te herstellen. Je kunt dit doen door meerdere digitale kopieën van je sleutels te maken, of door ze zelfs op te schrijven.

bitcoin wallet aanmaken

Toegang Beperken

Laat je Bitcoin wallets niet voor iedereen open en bloot liggen. Leg jezelf de beperking op om alleen de wallets open te hebben wanneer je privacy hebt. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat iemand over je schouder meekijkt en alle Private Keys in één oogopslag in zijn herinnering opslaat, zal deze methode je ook helpen om het risico te verkleinen dat je je zuurverdiende Bitcoins verliest.

scheidingslijn

Uiteindelijk is er altijd een kans dat je je Bitcoins op één of andere manier verliest, maar hetzelfde geldt voor je fiat geld. Waar het op neerkomt bij je Bitcoin wallet veilig houden, is de juiste wallet kiezen waar jij je Bitcoins voor zult gebruiken en stappen te ondernemen om je gegevens zoveel mogelijk te beschermen.

Bitcoin Wallet Types en de Opties

Zo, en nu dan op naar de Bitcoin wallet types! We zullen elk type wallet bespreken, de voor- en nadelen en een paar aanbevelingen voor de beste bitcoin wallet die je kunt gebruiken. Deze zijn nodig om extra geld te verdienen met je beveiligde Bitcoin.

Hot Wallets of Online Wallets

Wanneer je begint met Bitcoin zet je eerst een hot wallet of online wallet op om aan de slag te kunnen gaan. Deze slaan je Bitcoins online op en worden meestal gebruikt om transacties te doen. Sommige online wallets kunnen op meerdere platformen gebruikt worden (desktop en mobiel) en verzorgen een niveau van beveiliging zoals 2-factor aanmeldingscontrole.

Het is niet aan te raden om al je Bitcoins in één online wallet te bewaren, omdat dat het meest kwetsbaar is voor hacks en diefstal. Het is echter perfect voor regelmatige en dagelijkse transacties.

De beste tip voor het hebben van een online wallet is om het te gebruiken zoals je je fiat geld zou gebruiken. Je zou je spaargeld ook niet in je achterzak of schoudertas bewaren, toch?

Maar je zou wel genoeg geld bij je dragen om bijvoorbeeld eten te kopen of andere kleine verschillende transacties te doen. Hetzelfde principe geldt voor een online Bitcoin wallet. Bewaar daar de Bitcoins die je wilt uitgeven en bewaar de rest in een veiligere wallet.

Onze Aanbevelingen:

bitcoin com

Voor degenen die specifiek op zoek zijn naar het investeren in Bitcoin, is Bitcoin Wallet de meest voor de hand liggende keuze. Het is direct verbonden met het Bitcoin netwerk, wat het een veiligere optie maakt in vergelijking met het gebruik van een derde partij optie. Ze hebben ook een mobiele Bitcoin Wallet om je portfolio makkelijker te bereiken.

coinbase

Coinbase is één van de populairste Bitcoin wallets op de markt. Hoewel het geen wedstrijd in populariteit is, is Coinbase populair om verschillende redenen. Eén daarvan is dat het gemakkelijk te gebruiken is en tegelijk ook veilig is. Het ondersteunt ook meer dan slechts Bitcoin en heeft toegang tot verschillende markten. Dus wanneer je op zoek bent om Bitcoin of andere altcoins te kopen, en in het algemeen cryptocurrency wilt handelen, is Coinbase een goed platform om mee te beginnen.

blockchain

Blockchain.info is ook een goede Bitcoin wallet voor beginners. Het is een gemakkelijk te begrijpen platform en ondersteunt verschillende cryptocurrencies. Een veiligheidsrisico is dat het echter geen identificatie vereist (hoewel het wel aanbevolen is), maar wanneer je net begint en de wereld van cryptocurrency en Bitcoin verkent, is dit een goede plek om te leren en te experimenteren.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Offline Software Wallet

Offline software wallets of desktop wallets zijn een soort Bitcoin wallets die direct opgeslagen worden op je computer. Er is geen internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot je wallet. Het is een software applicatie die geïnstalleerd moet worden, maar het zorgt wel voor onafhankelijkheid van online beurzen.

Het is veel veiliger omdat je identiteit, gegevens en Private Keys direct op je computer worden opgeslagen. Het is ook minder vatbaar voor hacks en het kan ook voorzien in herstelsystemen in het geval er iets verkeerd gaat. Sommige desktop wallets hebben ook mobiele applicaties.

Dit wil niet zeggen dat het de perfecte optie is. Hoewel deze wallet offline beschikbaar is, blijft het nog steeds software. Als je computer geïnfecteerd is met malware of specifiek gehackt wordt, kun je wederom je Bitcoins verliezen. Bovendien kun je je Bitcoin wallet verliezen wanneer je computer zo kapot is dat het niet meer gerepareerd kan worden.

Onze Aanbevelingen

electrum

Electrum is een desktop Bitcoin wallet die compatibel is met Linux, Mac en Windows besturingssystemen. Het is privé en ook snel en gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. De meest aantrekkelijke functie echter is dat het ook ondersteuning biedt voor hardware wallets, dus je kunt een back-up maken van je Bitcoin wallet. Als laatste biedt het ook een herstelproces in noodgevallen, mocht er iets gebeuren met je computer.

exodus

Exodus is een geweldige desktop wallet optie voor verschillende cryptocurrencies met verschillende veiligheidsmaatregelen en privacy functies. Het is ook gratis. Je kunt niet alleen je portfolio beheren met zijn gemakkelijke lay-out, maar het kan ook je cryptocurrencies omwisselen.

mycelium

Mycelium is een wallet die alleen op mobiel draait, en die op dit moment alleen Bitcoin ondersteunt. Het is waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk omdat er geen desktop functie is, en de lay-out is niet zo vriendelijk voor beginners. Echter heeft het een paar interessante functies en opties voor degenen die meer zelfvertrouwen hebben in het beheren van hun Bitcoin wallet vanuit een mobiel telefoon.

Hardware Wallets

bitcoin wallets

Als je een aanzienlijke Bitcoin portfolio hebt, of van plan bent om er één te hebben, dan is het slim om te investeren in een hardware wallet om de meeste beveiliging te hebben voor je Bitcoins. Hardware wallet zijn specifieke externe schijven die je Bitcoins volledig offline opslaan. Deze methode heet cold storage (koude opslag).

Net zoals een USB-drive of een externe hard schijf, moet het op je computer of mobiel aangesloten worden om toegang ertoe te kunnen krijgen. Van daaruit kun je wat van je krediet naar een online wallet verplaatsen waar nodig, en het dan ontkoppelen.

Een hardware Bitcoin wallet kan een externe harde schijf zijn, maar er zijn ook specifieke hardware wallets voor alleen Bitcoin en cryptocurrency opslag. Deze kunnen zo rond €100 per wallet kosten, maar wanneer je op zoek bent naar beveiliging is het de prijs waard.

Het grootste voordeel is dat het in principe één van de meest veilige Bitcoin wallet methodes is. Het enige gevaar is dat het slijtage ondergaat en het kan verloren of gestolen worden. Dus wees zuinig op je hardware wallet!

Onze Aanbevelingen:

ledger

Populair in de Bitcoin wallet community, is het een veilige en betaalbare optie met net zo veel te bieden als een hardware wallet. Het is vergelijkbaar met een USB-drive, met display die gebruikt wordt om de transactie te bevestigen, en het heeft zowel 2-factor aanmeldingscontrole als een pincode optie. De interne software is ook verzegeld. De Ledger Nano is een geweldige en veilige keuze voor iedereen die op zoek is naar een beveiligd en discrete hardware wallet die je overal mee naar toe kunt nemen.

trezor

De Trezor is een andere populaire en veilige optie voor hardware wallets. Trezor is duurder dan de Ledger Nano waardoor het een grotere investering is, maar niet heel veel meer duurder. Het is ook compatibel met bepaalde desktop of offline Bitcoin wallets, als je op zoek bent naar een veilige back-up optie.

keepkey

KeepKey is wat recenter gelanceerd dan de Ledger Nano of de Trezor, maar het is ook een hele veilige optie. Het hardware apparaat zelf is voorzien met een display die groter is dan die van de Ledger Nano. Hierdoor biedt het een paar verschillende beveiligingsfuncties die de andere twee niet hebben.

Paper Wallets

Een andere Bitcoin wallet optie die veilig en compleet offline is, is een papieren wallet. Een papieren wallet is letterlijk een afdruk van je wallet. Hoe is dit veilig? Nou, het is gecompliceerd om op te zetten, maar het is een hele discrete manier om je wallet te bewaren omdat de bestanden niet kapot kunnen gaan, en het niet gehackt kan worden.

Maar natuurlijk is een papieren Bitcoin wallet gemaakt uit papier, dus is het fragiel. Als je deze route neemt, zorg er dan voor dat je je wallet waterdicht en vuurbestendig verzegelt. En tenslotte, zorg ervoor dat je het niet verliest! Wanneer iemand je papieren wallet heeft dan kunnen ze gemakkelijk toegang tot je Bitcoins krijgen!

Onze Aanbevelingen:

bitcoinwallets

BitcoinPaperWallet

Deze is opgezet om gebruiksvriendelijk te zijn voor mensen die de papieren wallet route nemen. Een basis papieren Bitcoin wallet aanmaken kost niets, maar er zijn andere veiligheids- en manipulatiecontroles die je voor extra geld kunt krijgen, mocht je willen. Ook heeft het een support functie die je kan helpen mocht je problemen ondervinden met een Bitcoin wallet aanmaken.

bitaddress

BitAddress

BitAddress is ietwat ingewikkelder om te gebruiken als je nog nooit een papieren btc wallet hebt opgezet. Het is niet zo intuïtief als BitcoinPaperWallet maar het geeft je de onafhankelijkheid om je eigen papieren wallet te maken. Voordat je bij hen begint, is het belangrijk om jezelf grondig in te lichten over hoe je een papieren wallet gebruikt.

Conclusie: Onze #1 Aanbeveling Voor Jou

En daar heb je het! Een overzicht van wat een Bitcoin wallet is en hoe je het kunt gebruiken. We geven toe dat er verschillende opties zijn voor de wallet types, en het kan verwarrend zijn om te weten welke de beste Bitcoin wallet is om te gebruiken.

bitcoin wallet

Omwille van de bescherming van je activa en investering, is onze beste aanbeveling dat je een offline wallet zoals een Ledger Nano koopt. Je zult uiteindelijk één of andere online Bitcoin wallet hebben zodat je transacties uit kunt voeren, maar het is niet aan te raden om ze langdurig te gebruiken. En belangrijker nog, wanneer je cryptocurrency zoals Bitcoin gaat gebruiken als je volgende investeringszet, speel het dan op zeker en schaf de meest veilige opslag optie aan die beschikbaar is!

Onze pro tip: Als je op zoekt bent naar een manier om je wallet te vullen en een alternatief wilt om bitcoin te kopen, raden we je aan om je te verdiepen in het doen van kleine taken in ruil voor Bitcoin. Enkele voorbeelden zijn: apps uittesten, online enquêtes invullen, en simpelweg webpagina’s bekijken.

De conclusie is dat de beste keuze gebaseerd is op wat je met Bitcoin wilt gaan doen, hoeveel je er hebt en wat je nodig hebt aan beveiliging. Het maakt niet uit of je net begint of één van de vele Bitcoin miljonairs bent, je moet ervoor zorgen dat je je Bitcoins beschermt!

We hebben je een overzicht gegeven van de verschillende opties en nu is het aan jou om te onderzoeken welke Bitcoin wallet aan je wensen voldoet, en hoe ver je wilt gaan om je toekomstige Bitcoin fortuin veilig te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Dankzij ProfitFarmers hebben we €2.141 in slechts enkele weken verdiend
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…

Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.