Hoe verdient u geld met Instagram

geld verdienen met instagram

Moeilijkheidsgraad:

snel geld verdienen

Tijdsinvestering:

hoe verdien je snel geld

Mogelijkheid geld verdienen:

snel geld verdienen

Gem. uitbetaling per uur

GeldNinja score:

Fantastische en uitgebreide methode om geld te verdienen bij GeldNinja.nl

geld verdienen met instagram

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Instagram maar de sleutel tot succes is om u op een enkel gebied te focussen. In dit artikel kunt u leren hoe u geld kunt verdienen met het modelleren van de fashionindustrie. Inmiddels zijn er al een flink aantal “insta it-meisjes”. Maar hoe maken zij een carrière als fashion blogger? Volgens Harper’s Bazaar besteedt de mode-industrie meer dan een miljard dollar per jaar aan gesponsorde Instagram berichten.

Fashion blogger Danielle Bernstein heeft meer dan een miljoen volgelingen op Instagram. De 22-jarige Amerikaanse maakt gebruik van haar populaire blog: “We Wear What” waarvoor sponsoren tot 15.000 dollar voor een enkele post betalen.

In deze handleiding leest u meer over de carrière van Danielle Bernstein terwijl we enkele tips geven over hoe u ook uw deel van de sponsoring kunt krijgen

Jaarinkomen voor een fashion blogger

In een interview met Harper’s Bazaar was Bernstein gevraagd hoeveel ze verdiende op Instagram in het afgelopen jaar. Hoewel ze weigerde om het exacte bedrag bekend te maken heeft ze laten doorschemeren dat het een bedrag was bestaand uit zes cijfers. Ze vertelde het tijdschrift: “Laten we gewoon zeggen dat het meer is dan dat ik ooit had gedroomd te verdienen op mijn 22ste.”

Dit salaris is zonder de bijkomende voordelen die bij het leven van een modeblogger komen. Samen met de verdiensten voor gesponsorde berichten krijgen bekende bloggers met veel volgelingen vaak gratis kleding en accessoires van merken in de hoop om wat publiciteit te krijgen.

Hoe Bernstein groot werd

Danielle Bernstein plaatste foto’s van alles. Van foto’s van haar spijkerbroek, T-shirt en een baseball cap tot een bebaarde man in een losgeknoopt overhemd zittend op een bank. Ze plaatste regelmatig berichten en haar foto’s als model kregen veel aandacht. Maar wat is de sleutel tot haar succes?

De meest belangrijke factor voor een instagrammer is het aantal volgers. Merken betalen namelijk voor elke keer dat iemand uw bericht ziet.

Een instagrammer met een paar duizend tot honderdduizend volgers kan 500 tot 5000 dollar per gesponsord bericht verdienen. Volgens Harper’s is het zo dat wanneer u meer dan 600.000 volgers kunt bereiken u tussen de 20.000 en 100.000 dollar per bericht kunt verdienen.

“Alles is bespreekbaar” zei ze tegen Harper’s. Bernstein heeft niets tegen het maken van exclusieve overeenkomsten met bepaalde merken. Bijvoorbeeld eisen sommige dat er geen concurrerende merken in dezelfde berichten staan. Ze zou dan dus niet een Nike topje mogen fotograferen met een paar Adidas shorts. Andere merken kunnen vragen dat bepaalde concurrenten niet op haar profiel verschijnen voor een bepaalde tijd.

Dit kan een goede manier zijn voor merken om hun kleding en accessoires te verspreiden zonder last van concurrenten te hebben. Op hetzelfde moment levert dit Bernstein veel geld op want als merken om exclusiviteit vragen zullen ze moeten betalen.

Bij de onderhandelingen over complexe overeenkomsten met veel verschillende klanten kan het een goed idee zijn om professionele ondersteuning te hebben. Bernstein maakt gebruik van het modellenbureau ‘Next Talent’ om haar te helpen met haar bedrijf. Het bureau helpt haar klanten te vinden en presenteert hun de prijzen.

Ook onderhandelen ze over overeenkomsten. Wanneer u hulp heeft is het makkelijker om u te concentreren op de dingen die u echt goed kunt: Het presenteren van producten en het vastleggen van deze producten in foto’s.

Hoe u begint

Uw Instagram is klaar en u bent klaar om gratis monsters en betaling te ontvangen voor diverse berichten die u plaatst. Maar hoe begint u?

Er zijn al een heleboel bloggers en merken die willen betalen voor berichten op profielen waar ze de meeste potentiële kopers zullen bereiken. Om u te onderscheiden van de menigte moet u een markt hebben met brede aantrekkingskracht.

Doe uw huiswerk! Als u serieus bent over het ontdekken van een markt waar al veel concurrentie is kunt u gaan voor een sub-markt waar u minder concurrentie zult hebben. Instagram is bijvoorbeeld al boordevol fashion bloggers maar als u zich richt op een subtopic zoals nagels dan zult u de mogelijkheden hebben een nieuwe doelgroep aan te spreken. De moeilijkheid is het kiezen van een sub markt die klein genoeg is voor u om er iets unieks van te kunnen maken en groot genoeg zodat het niet zomaar verdwijnt in de menigte en een doelgroep aanspreekt.

Zoals eerder vermeld is het belangrijkste dat uw bedrijf veel volgers heeft. Meer volgers betekent meer geld.

Maar hoe krijgt u volgers? Door uw Instagram te behandelen als een bedrijf! Maak een schema wanneer u berichten plaatst en zorg ervoor dat u zich hieraan houdt. U moet wel regelmatig posten en dingen posten die mensen willen zien.

Het is essentieel voor u om fatsoenlijke foto’s te maken. Vooral als u uiteindelijk sponsoren aan wilt trekken. Als u fantastische foto’s heeft zijn merken veel eerder geïnteresseerd dan wanneer u saaie of wazige foto’s plaatst.

Erg voor de handliggend maar neem aantrekkelijke en mooie foto’s die uw volgers willen zien.

Als het u lukt om u de weg naar de top van de Instagram-keten te werken dan hebt u iemand nodig die u helpt bij het vinden van klanten en die u helpt bij het onderhandelen en verzorgen van alle factoren die te maken hebben met uw bedrijf. Vooral in de mode is het belangrijk om iemand te hebben die achter u staat en u helpt uw bedrijf uit te breiden.

Hoe meer aandacht u vraagt, hoe beter uw kansen zijn op het krijgen van volgers waardoor u aantrekkelijker wordt voor potentiële sponsoren. Als u manieren heeft om de aandacht van de pers te krijgen (als u het geld heeft, zou u zoiets als het sponsoren van een liefdadigheidsevenement kunnen doen), doe het! Als u benaderd wordt voor een interview moet u natuurlijk beschikbaar zijn.

U moet ook niet bang zijn om het initiatief te nemen contact op te nemen met journalisten. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen.

Het oprichten van een bedrijf kost tijd en werk, dus gewoon aan het werk!