Hoe kan je Geld Verdienen met Instagram: De Ultieme Gids [2021 Update]

geld verdienen met instagram

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Geld verdienen met Instagram in 2020: hoe doe je dat? Want je kijkt en scrolt ongetwijfeld elke dag door fantastische foto’s op Instagram. Je hebt verhalen gehoord over mensen die betaald worden om te reizen, die gesponsord worden door toffe merken, en dat wil je ook.

Je wilt leren hoe je kan geld verdienen met Instagram, maar denkt dat het teveel tijd kost, te moeilijk is, of dat het nooit zal lukken.

“Tuurlijk, het werkt voor HEN, maar mij zal het nooit lukken!”

Wil je iets waanzinnigs horen?

verdien geld met bloggen

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

medium
Medium

Inkomen

groot
Groot

Het blijkt dat zolang je een strategie hebt en weet welke methodes je moet gebruiken, het ontzettend MAKKELIJK en LEUK is om geld te verdienen via Instagram online.

Alles wat je moet doen, is deze methodes gebruiken en op regelmatige tijden  foto’s posten, en dan kun ook jij geld verdienen vanuit huis uit of waar je ook heen wilt met je IG account. Je kunt letterlijk met niets beginnen en op weg zijn naar DUIZENDEN euro’s verdienen voor het posten van één enkele foto op jouw account!

In dit artikel gaan we je laten zien waarom het nu dé perfecte tijd is om op Instagram te zijn, hoe snel het groeit, en succesverhalen van andere mensen die met niets begonnen zijn en nu een leuk leven leiden van hun IG accounts. We zullen je dan de 4 (en één bonus) methodes vertellen die wij aanraden om inkomsten te krijgen door de app. Tenslotte zullen we je wat handige tools en tactieken meegeven zodat, mensen verliefd worden op je account.

Aan het einde van dit artikel, heb je alles wat je nodig hebt om te weten hoe je geld verdient met Instagram.

HOOFDSTUK 1 Succes Verhalen van Instagram – Iedereen kan het Doen!​​

De grote vraag is natuurlijk: Kun je geld verdienen met Instagram wanneer je er niet uitziet als een topmodel, of geen snel jetset leven leidt? En: Moet je niet al een hoop internetverkeer hebben om geld te verdienen met social media?

Absoluut niet. Hieronder staan 3 succesverhalen van influencers die ook begonnen zijn met niets en nu een prima voorbeeld zijn van hoe je geld kunt verdienen met Instagram:

HOOFDSTUK 1 Succes Verhalen van Instagram – Iedereen kan het Doen!

Negin Mirsalehi – Entrepreneur

Ze was een doodgewone marketing student aan de Vrije Universiteit, en is nu een ware Instagram influencer, beauty blogger en heeft haar eigen bedrijf voor haarproducten.

Negin begon haar Instagram account 6 jaar geleden op advies van een vriend. Ze postte toen voornamelijk selfies van haar outfit. Haar aanhang groeide al snel, en nu mag ze zichzelf een heuse influencer noemen met meer dan 5 miljoen followers. Tegenwoordig kan ze meer dan € 12.000 euro verdienen met een gesponsorde post.

Negin was geen fotomodel, actrice of BN’er toen ze begon. Maar nu verkoopt ze haar eigen lijn van haarproducten genaamd Gisou, en is een klassiek voorbeeld van hoe je geld verdient met Instagram. Als zij het kan, kan jij het ook!

gisou

Marieke Willems – Wereldreizigster

Ze heeft al 73 landen bereisd, maar ze had nog steeds slapen op 100 meter hoogte aan de Euromast op haar bucketlist staan. Ze is pas in 2015 begonnen met Instagram om haar vrienden en familie op te hoogte te houden van haar vele reisjes, maar dat groeide al snel uit tot een ware aanhang.

Dit alles, terwijl ze daarnaast nog gewoon bij de bank werkte. Pas in 2017 is zij voltijds blogger en Instagrammer geworden. Hoewel Marieke niet prijsgeeft hoeveel zij met een gesponsorde post verdient, legt ze wel uit in haar website disclaimer dat ze vaak gratis en andere diensten aangeboden krijgt, wat ook een manier is hoe je geld verdient met Instagram.

trvlmrk

Nikkie de Jager – Make Up en Beauty Influencer

NikkieTutorials mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van mensen die uitgevogeld hebben hoe ze met Instagram geld kunnen verdienen als thuiswerk. De Nederlandse begon in 2008 eerst op het platform Youtube, maar stapte later snel ook op Instagram over. Ze heeft inmiddels ook wereldwijd succes, en vraagt wel liefst €13.000 voor een foto. De bekendheid van Nikkie werd nog groter toen ze op 22 januari optrad in de talkshow van EllenDeGeneres.

 

nickkietutorials

Deze drie accounts zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van mensen die Instagram als inkomstenbron gebruiken. Ze waren niet bekend, werden ook niet van de ene dag op de andere rijk, en hadden geen voordeel toen ze begonnen…

Dus hoe hebben ze het gedaan?

Ze hebben de juiste Instagram Tools gebruikt en ze hebben geleerd hoe ze met Instagram een succesvol bedrijf kunnen oprichten (je kunt ook ons artikel lezen over wie de meeste Instagram volgers heeft, als je nieuwsgierig bent over wie er aan de top staat).

HOOFDSTUK 2 Hoe Kun Je Geld Verdienen met Instagram

Met Instagram geld verdienen is geen grap. Integendeel, BusinessInsider laat zien dat populaire Instagram influencers al een minimum van €15,000 kunnen vragen voor één enkele gesponsorde post op hun accounts!

HOOFDSTUK 2 Hoe Geld Verdienen met Instagram

Dus waar komt het op neer?

Wanneer het gaat om geld verdienen met social media en hoeveel geld je echt zult verdienen, zullen je resultaten afhankelijk zijn van je ervaring, hoeveel volgers je hebt, en je zelfvertrouwen.

Uiteraard begint iedereen vanuit een ander uitgangspunt of situatie, maar hier zijn de 4 hoofdmanieren die wij aanraden om geld te verdienen via Instagram.

Wat je kunt doen:

Je kunt één, meerdere of zelfs alle 7 van deze methodes tegelijk gebruiken om geld te verdienen via Instagram – het is helemaal jouw keuze!

Nu dat gezegd is, ben je klaar voor de start?

Hieronder volgen de details van elke methode van hoe je geld verdient met Instagram

Wil je weten waar je shoutouts kunt kopen, je account kunt verkopen en Instagram-volgers kunt vinden?

Wij raden je aan om je op deze sites te registreren:

Koop Shoutouts
Geef je engagement een boost met Instagram-volgers
Verkoop je Instagram-account

HOOFDSTUK 3 Hoe kan je Geld verdienen via Instagram – de 7 Methodes​

HOOFDSTUK 3 Hoe kan je Geld verdienen via Instagram – de 4 Methodes

1. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is één van de gemakkelijkste manieren van hoe je geld verdient op Instagram.

Simpel gezegd: affiliate marketing is wanneer je een commissie betaald krijgt wanneer iemand vanaf jouw account op een link van een ander bedrijf klikt, en vervolgens ook een product koopt. Je krijgt meestal een commissie wanneer iemand wat koopt, maar soms ook wanneer ze slechts op de link klikken.

Affiliate marketing is zo simpel omdat het enige wat je hoeft te doen, is het product te laten zien met een “verhaal” eromheen, bijvoorbeeld in een review, een video of een post met een klein paragraafje over het product, om er dan vervolgens in je Instagram bio naar te linken. Je kunt ook een eigen website hebben waar je mensen naar toe stuurt om meer te leren over de producten die je laat zien.

Hou er wel rekening mee dat wanneer je iets aanbeveelt, je goede naam en reputatie in verband worden gebracht met het product, dus beveel alleen producten aan die je zelf hebt gebruikt, en die je vertrouwt en leuk vindt.

Affiliate marketing is een uitgebreid onderwerp, en wij hebben er al vaak over geschreven. Je kunt er dieper op ingaan in ons artikel: de  GeldNinja’s Gids voor Affiliate Marketing.

Je kunt ook de volgende websites bezoeken die affiliate lijsten hebben met producten die affiliate programma’s aanbieden, wat je één stap verder brengt in het leren van hoe je geld verdient met Instagram:

TradeTracker
Tradetracker Website

Dit is een marktplaats voor advertenties. Adverteerders/webshops werken samen met TradeTracker wanneer ze op zoek zijn naar een groter bereik en meer verkopen via affiliates. Affiliates melden zich bij TradeTracker aan om producten en diensten van webshops te promoten in ruil voor een commissie / vergoeding.

Daisycon
daisycon website

Dit is een affiliate marketing netwerk dat vooral actief is in Nederland, België en Duitsland. Adverteerders bieden er hun producten aan, die kunt gaan promoten.

2. Verkoop je foto’s

Je besteedt veel tijd en moeite om de scène, het licht en de captions precies goed te krijgen… dus waarom zet je niet alle moeite die je al besteed hebt aan je IG account om in meer geld?

Er zijn veel sites online waar je je foto’s kunt hosten en verkopen.

Je kunt de volgende sites bijvoorbeeld bekijken:

3. Gesponsorde posts

Gesponsorde posts zijn een andere manier van hoe je geld verdient met Instagram, en het wordt verwacht dat tegen 2020 ongeveer 32.3 miljard gesponsorde Instagram posts te vinden zijn die door merken betaald worden.

Jij kan ook meedoen en zo betaald krijgen!

Wat zijn gesponsorde posts precies? Eerst vergroot je je aantal volgers, door een bepaalde boodschap te ondersteunen of door je te specialiseren in dingen zoals gezondheid, dingen waar mannen/vrouwen behoefte aan hebben (denk aan auto’s, beauty, enz.), katten, of wat ook je ding is. Mocht een sponsor leuk vinden wat je doet, dan vragen ze je om hen te promoten!

Ze betalen niet alleen voor het feit dat je over hen praat, maar ze combineren dit meestal met een affiliate link, zodat je een commissie krijgt wanneer één van je bezoekers iets van de sponsor koopt!

Sommige mensen denken dat gesponsord worden en geld verdienen draait om het hebben van miljoenen volgers, maar dat is niet waar. Sponsors zijn niet dom, ze weten dat je gewoon “neppe volgers” kunt kopen om het aantal er beter uit te laten zien.

Waar ze op zoek naar zijn, zijn de echte, betrokken volgers die op je vertrouwen. Een sponsor wil liever 1.000 mensen hebben die klaar staan om te kopen wat de influencer aanraadt, dan 2 miljoen accounts die eigenlijk niets betekenen.

Het draait allemaal om vertrouwen en betrokkenheid.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Hoeveel Kun Je Vragen?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoeveel geld je eigenlijk moet vragen per gesponsorde post.

Tenzij je extreem ervaren bent met Instagram en een grote influencer bent, wordt dit waarschijnlijk door het bedrijf zelf vastgesteld. Het kan afhankelijk zijn van of je een foto, video of story post en hoe lang de video is wanneer het een video of een story is.

Goed nieuws is dat wanneer we de tarieven op AdFactor bekijken van enkele influencers, en het aantal Instagram volgers dat ze hebben, het ernaar uitziet dat je al met een paar duizend volgers € 500 kunt vragen per gesponsorde post.

Dat kan je een idee geven van hoeveel merken bereid zijn om te betalen, en met wat voor getal je kunt spelen tijdens de onderhandelingen.

Hoe Je Sponsors Vindt

De simpelste manier om sponsors te vinden is een lijstje samen te stellen van bedrijven en merken die je leuk vindt, en ze een email te schrijven met een beschrijving van wie je bent, waarom je ze leuk vindt, en hoe je ze kunt helpen wanneer je ze op Instagram promoot.

Hier staan een paar voorbeelden van e-mails die je kunt bekijken en gebruiken.

Een andere manier is om jezelf en je account op de lijst te zetten op een influencer marktplaats, waar merken rond ”shoppen” om de accounts te vinden die ze graag willen sponsoren of contacteren.

Hieronder staan een paar websites waar je jezelf op de lijst kunt zetten:

Hoe Je Kunt Voorkomen Dat Je een Overloper Genoemd Wordt (Of Waarom Je Niet TEVEEL Gesponsorde Posts Moet Hebben)

Het kan best verleidelijk zijn om van elke post een gesponsorde post te maken, maar er moet een balans zijn. Onthoud goed: je publiek heeft je oorspronkelijk gevolgd voor de pure inhoud van je posts en omdat ze JOU leuk vonden, niet omdat ze de hele tijd reclame willen zien.

Wij raden aan dat je overweegt om een #sponsored of #spon hashtag te gebruiken om aan te geven dat het een gesponsorde post is. Als je je zorgen maakt of je überhaupt gesponsorde posts moet gebruiken, hebben wij goed nieuws voor je!

In het voorbeeld hier beneden, kun je zien dat beautyblogger en Instagrammer Mascha Feoktistova aangeeft dat haar nieuwste geurtje van Guess gesponsord is door het gebruik van de hashtag #spon:

beautygloss

Instagram heeft nu ook een “Betaald partnerschap met…” tag die duidelijk gesponsorde posts aangeeft. Sommige merken eisen zelfs dat je dit als influencer gebruikt. Je kunt hier meer over de tag lezen.

Wanneer je een balans probeert te vinden in hoe je geld verdient op Instagram, dan zijn minder gesponsorde posts beter dan meer. Probeer eerst een bepaald getal uit (bijvoorbeeld 1 per week). Je zou zelfs een live enquête kunnen maken met je “Story” functie om je publiek te vragen of ze tevreden zijn met het aantal gesponsorde posts, en of ze de aanbevelingen leuk vinden.

Probeer altijd zo voorzichtig mogelijk te zijn met gesponsorde posts, en hou in gedachten: MINDER is meer!

4. Maak je eigen producten​

Je eigen producten maken is een geweldige manier om je Instagram account in een geldmachine om te zetten. En het kan ook nog eens ontzettend leuk zijn!

Voorbeelden van producten zijn:

Fysiek -bijvoorbeeld shirts en mokken met je logo

Fysiek

bijvoorbeeld shirts en mokken met je logo

Digitaal - e-books en online cursussen

Digitaal

e-books en online cursussen

Betaalde diensten - zoals coaching en consultaties

Betaalde diensten

zoals coaching en consultaties

Laten we ze eens stuk voor stuk bekijken:

Betaalde Diensten

De meeste Instagrammers beginnen met betaalde diensten, omdat deze het makkelijkst zijn om op te zetten. Je kiest in principe de talenten die je hebt, en je werkt als een freelance consultant voor iemand, terwijl je je eigen tarieven neerzet voor je talenten! Wanneer je daar meer over wilt weten, bekijk dan onze gids over hoe je begint met freelancen.

Digitale Producten

Een ander goed voorbeeld, naast betaalde diensten, is dat je iets zoals een e-book over je favoriete onderwerp maakt en dit op je website verkoopt door middel van een online shop programma.

Online producten zijn één van onze favorieten, want wanneer je eenmaal je website en je online shop programma hebt opgezet, de “winkel” altijd open is, en je betaald kunt worden voor je kennis terwijl je slaapt!

De opbrengsten van je investering kunnen GIGANTISCH zijn!

Als je wilt onderzoeken hoe je geld verdient met Instagram, raden we je aan om je aan te melden op SendOwl voor je online shop programma en dit te gebruiken om je online producten te verkopen.

Fysieke Producten

Je kunt daarna verder ontwikkelen door je in fysieke producten te verdiepen met diensten zoals Shopify, die je helpen om een echte online shop op te zetten.

Fysieke producten kunnen een uitdaging zijn, omdat je moet zorgen dat de kwaliteit goed genoeg is, omdat ze van fabrieken gemaakt worden. Diensten zoals Printful en Teelaunch kunnen alle werk voor je doen wanneer je bepaalde foto’s in shirts en mokken wilt printen, en ook bij het vinden van aanbevolen fabrieken.

Mocht je deze route volgen, dan raden we je aan om altijd een monster van de producten te zien voordat je ze aan je publiek verkoopt. Je kunt geen geld verdienen door je naam op producten van slechte kwaliteit te zetten!

5. Verkoop ​​ShoutOut

Pas op, want “shoutout” is geen lelijk woord. Het staat voor applaus of erkenning. Maar in het geval van Instagram heeft het een specifieke betekenis. Wat die is? Het komt hier op neer. Ik betaal jou (met je duizenden volgers) en jij raad hen aan om mijn profiel te bekijken of mijn product te kopen. 

Meestal is het zo dat mensen die al veel volgers hebben al privé berichten krijgen met de vraag om betaalde samenwerking (inclusief shoutouts). De verkoopprijs van shoutouts begint vanaf € 5 en kun oplopen tot duizenden euro’s. We raden je dan ook zeker aan om je hier verder in te verdiepen.

Maar hoe verkoop je shoutouts? Er zijn in principe 2 manieren:

  • Privé
  • Op de markt

Privé

In dit geval zoek je naar profielen die bij jouw niche passen en neem je direct contact met hen op (dat wordt ook wel DM genoemd). 

Het is verstandig om contact op te nemen met profielen die minder volgers hebben dan jijzelf. Leg uit dat het voordeel van een shoutout met jou is dat het hen nieuwe volgers en een grotere zichtbaarheid oplevert.

Op de markt

Heb je wel eens van Shoutcart gehoord? Dit is een van de grootste marktplaatsen voor het vinden van allerlei soorten van influencers, elk met zijn eigen populariteit, die shoutouts kopen of verkopen.

shoutcart marktplaats

Om influencers te ontdekken op Shoutcart hoef je maar 3 dingen te doen:

  • Meld je gratis aan op Shoutcart
  • Geef informatie over je Instagram profiel op
  • Ga naar de lijst van influencers die shoutouts verkopen

Je vindt daar een enorm overzicht van duizenden gebruikers/bedrijven die op zoek zijn naar mensen om shoutout en zichtbaarheid te krijgen. Maar let op: het verdient aanbeveling om voor deze optie een vaste groep van meer dan 10k volgers te hebben. Wanneer je die niet hebt, kun je beter een van de andere oplossingen kiezen.

6. Je Instagram account verkopen

Heb je genoeg van Instagram en ben je op zoek naar een andere methode van promotie? Dan is hier de oplossing: verkoop je account gewoon aan geïnteresseerde bedrijven of gebruikers. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

7. Geld verdienen met IGTV van Instagram

In 2019 is er nog een andere mogelijkheid ontstaan om geld te verdienen met Instagram. Met de functie (en ook op zichzelf staande app) IGTV kun je lange video’s posten op Instagram. Hierdoor ontstaan nog meer mogelijkheden om geld te verdienen met Instagram. Je kunt namelijk aan product sponsoring doen in je video’s, vooral in langere video’s.

Maar zoals we al eerder zeiden, pas wel op dat je geen reclamebureau wordt. Dat vraagt namelijk niet alleen veel van jou, maar ook van je volgers. Maak een bewuste keuze voor de merken die je promoot, de social media waarop je dat doet en de vorm die je kiest. Ook hier geldt: minder is meer.

HOOFDSTUK 4 Waarom Je Moet Onderzoeken Hoe Je Geld Verdient Met Instagram

We hebben nu een paar succesverhalen gezien, en de verschillende manieren waarop je met Instagram een inkomen kunt verdienen… maar je kan nog steeds niet helemaal overtuigd zijn. Maar bekijk dit eens:

HOOFDSTUK 4 Waarom Je Moet Onderzoeken Hoe Je Geld Verdient Met Instagram

Volgens een onderzoek van Newcom hebben er 4.1 miljoen Nederlanders een Instagram account en dat getal groeit gestaag. Bekijk de onderstaande grafiek om te zien hoe Instagram in Nederland als een pijl omhoog schiet:

instagram nieuwkomer

Wat betekent dat voor jou?

4.1 miljoen kansen om een hoop geld te verdienen.

En dan hebben we niet eens het internationale publiek meegerekend. Er wordt geschat dat de Instagram influencer markt wereldwijd in 2020 ongeveer 2.38 miljard Amerikaanse dollars waard zal zijn, en de tijd die op Instagram wordt doorgebracht groeit elk jaar met 80%.

In tegenstelling tot inkomsten uit bijvoorbeeld betaalde enquêtes, waar het geld dat je mogelijk kunt verdienen redelijk laag is, is alles mogelijk met Instagram. Het hangt er allemaal vanaf hoeveel werk je erin stopt, en hoeveel verschillende methodes je gebruikt op het platform.

We vertellen je deze feiten zodat je weet dat het platform waanzinnig SNEL groeit, en daarmee dus ook je kansen om geld te verdienen.

Wil je weten waar je shoutouts kunt kopen, je account kunt verkopen en Instagram-volgers kunt vinden?

Wij raden je aan om je op deze sites te registreren:

Koop Shoutouts
Geef je engagement een boost met Instagram-volgers
Verkoop je Instagram-account
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

HOOFDSTUK 5 Hoeveel Volgers Heb Je Nodig Om Geld Te Verdienen?

Waarschijnlijk ben je al enthousiast wanneer je dit allemaal gelezen hebt, maar dan denk je: “Allemaal goed en wel, maar hoe kun je geld verdienen met Instagram? Dit slaat niet op mij, ik heb niet zoveel volgers… hoe kan IK geld verdienen net zoals de beroemdheden die MILJOENEN volgers hebben?”

HOOFDSTUK 5 Hoeveel Volgers Heb Je Nodig Om Geld Te Verdienen?

Ok, zo zit het in elkaar:

Het is waar dat je niet meteen met een influencer status begint, maar je hebt eigenlijk niet zoveel volgers nodig dan je denkt om geld te verdienen via Instagram. Het is meer zo dat hoeveel volgers je nodig hebt afhankelijk is van wat je verkoopt, je publiek, je niche (of je categorie), enzovoort.

Wat veel belangrijker is, of je nou 0 of 1 miljoen volgers hebt, is ENGAGEMENT, oftewel hoe betrokken ze zijn. Zoals we al uitleggen in ons artikel over hoe je meer volgers op Instagram krijgt, boeit het niet wanneer je 2 miljoen volgers hebt wanneer ze niet actief je posts bekijken om te zien waar je het over hebt of wanneer ze je niet vertrouwen.

Wanneer ze geen vertrouwen in je hebben, zullen ze NOOIT iets van je kopen, en dat is niet hoe je geld verdient met Instagram.

Het is VEEL beter om slechts 1000 loyale volgers te hebben die zich echt verbonden voelen met je, en die je vertrouwen en van je houden. Deze trouwe mensen zullen wat je noemt en aanbeveelt kopen. Je kunt dus twee dingen doen:

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart

Kijk er maar zo tegen aan:

Wanneer je leuke korte artikelen schrijft, en deze in een leuk formaat zoals een e-book, voor €2 euro per stuk verkoopt, dan heb je €2.000 voor 1000 trouwe volgers per artikel in je zak zitten. Je kunt er zelfs één per maand uitbrengen, dat zou dan een extra €24.000 per jaar zijn.

Wat kun je met €24.000 extra in je portemonnee doen?

Stel je nu voor dat je een artikel per week schrijft. €104.000 per jaar. Of wat gebeurt er wanneer je in een hoger prijssegment een cursus aanbiedt voor €200? Reken maar uit, ik denk dat je wel begrijpt waar we het over hebben :).

Wij kunnen je sterk aanraden om het artikel 1000 True Fans van Kevin Kelly te lezen als je hier meer over wilt weten. Concentreer je op het maken van inhoud van hoge kwaliteit en het hebben van loyale fans, en dan zal het geld vanzelf komen. Mocht je echter sneller willen gaan, dan kun je je voortgang in hoe je geld verdient een zetje geven door onze gids te lezen over hoe je (legitieme en veilige) likes koopt.

HOOFDSTUK 6 Bonus: 8 Handige Tips Om Geld Te Verdienen Via Instagram​

Hier staan nog een paar laatste tips om te leren hoe je geld kunt verdienen via Instagram, ongeacht welke methode je kiest:

HOOFDSTUK 6 Bonus: 8 Handige Tips Om Geld Te Verdienen Via Instagram

1. Bestudeer Instagram for business

Als je echt wilt leren hoe je geld verdient met Instagram moet je je account behandelen alsof het een bedrijf is dat geld voor je maakt.

Wist je dat je een specifieke bedrijfsaccount kunt aanmaken op Instagram, en dat je daarmee toegang hebt tot extra middelen om je te helpen bij het uitzoeken van wie er echt naar je pagina kijkt? We hebben een heel artikel gewijd aan Instagram voor zakelijk gebruik zodat je er alles over kunt leren.

2. Zet een call-to-action (CTA) en een goede aanbieding in je bio​

Je bio is een plek waar je een CTA moet hebben om je publiek naar een plek te sturen voor een aanbieding waar ze iets geweldigs van je kunnen krijgen, ofwel gratis ofwel heel goedkoop. Vele mensen gebruiken dit als een plek om een maillijst van hun publiek op te bouwen zodat ze later e-mails met aanbiedingen kunnen sturen.

Gebruik ook smileys om de ogen van de lezer direct naar je CTA te trekken zodat ze het beter zien en dus actie ondernemen.

Om een voorbeeld te zien van wat we bedoelen, bekijk eens de bio van NikkieTutorials:

nikkietutorials

3. Blijf bij de aanbevolen caption lengtes en aantal hashtags

Volgens Coosto is de ideale lengte van een Instagram caption tussen 138 en 150 karakters. Ze zeggen ook dat het optimale aantal hashtags tussen 5 en 10 ligt, hoewel 20+ hashtags mogelijk zijn, maar dat is niet aan te raden.

Wanneer je veel hashtags gebruikt kan Instagram je posts een “shadow ban” geven, wat betekent dat je niet meer opduikt wanneer mensen naar specifieke hashtags zoeken. Dit is natuurlijk niet goed voor je kansen om inkomen te verdienen, dus hou dat in je achterhoofd.

4. Gebruik populaire filters op je foto’s om DUIZENDEN likes en shares te krijgen

Volgens Cosmopolitan zijn dit de top 5 filters voor selfies: Normal, Slumber, Skyline, Dogpatch en Aden.

Wij raden je aan om het bij deze filters te houden om je publiek gelukkig te houden en meer likes te krijgen.

5. Leer hoe je een goed profiel maakt

Je kunt de meest populaire persoon ter wereld zijn, maar wanneer je geen goede boodschap, thema of profiel hebt, dan zul je niet succesvol zijn in hoe je Instagram kunt gebruiken om inkomen te verwerven.

Gelukkig hebben we een stapsgewijze gids voor je gemaakt over hoe je een geweldig Instagram profiel maakt, dat niet alleen geld oplevert, maar ook bij je past.

Wil je weten waar je shoutouts kunt kopen, je account kunt verkopen en Instagram-volgers kunt vinden?

Wij raden je aan om je op deze sites te registreren:

Koop Shoutouts
Geef je engagement een boost met Instagram-volgers
Verkoop je Instagram-account

6. Word actief op andere platformen

Hoewel we niet aanbevelen dat je je aandacht teveel verspreidt, wanneer je Instagram goed op gang is, overweeg dan om naar andere platformen over te stappen.

Je kunt de volgende opties overwegen: streaming, video’s maken, je eigen website, en nog veel meer.

De twee andere platformen die we aanraden nadat je geleerd hebt hoe je geld verdient met Instagram zijn Youtube en je eigen blog, wanneer je geld online wilt verdienen. Je kunt daar meer over lezen in onze gidsen:

7. Bouw een sterke en loyale aanhang op

Zoals we al eerder in dit artikel geschreven hebben, betekent het niets wanneer je miljoenen volgers hebt als ze niet loyaal zijn, of indien ze je posts niet bekijken. Het is beter om een sterke aanhang van loyale fans op te bouwen die graag van je willen horen wanneer je je strategie van hoe je geld verdient op Instagram uitvoert.

Maar hoe bouw je zo een aanhang op?

We gaan ervan uit dat je probeert een goede band te hebben met je vrienden en familie, toch? En hoe doe je dat? Door tijd met ze door te brengen, en te praten over wat er in elkaars leven gebeurt, en door naar ze te luisteren!

Instagram is PRECIES hetzelfde.

Het is een social media app, wat betekent dat je het moet behandelen alsof je een sociale band met je volgers aan het opbouwen bent.

Natuurlijk is de band anders dan met je familie, maar het punt is dat je ze moet beschouwen als je vrienden wanneer je met ze omgaat!

8. Post vaak en op de juiste tijden

In hun analyse van meer dan 100.000 Instagram posts (over een periode van drie maanden) deed Tailwind de ontdekking dat wanneer je meer post, je ook meer engagement hebt:

instagram betrokkenheid

instagram groeipercentage volger

Dit is natuurlijk logisch: je kunt geen relatie met iemand opbouwen als je slechts één keer per jaar met elkaar praat. Hoe meer je elkaar ziet, hoe dieper de relatie.

Het geheim van hoe je geld verdient op Instagram is dat je vaak moet posten, maar natuurlijk niet ten nadele van de kwaliteit. Volgens Sprout.nl is het aan te raden om maar 1 tot 2 keer per dag te posten, zodat je volgers niet overweldigd worden, en zodat je ook tijd hebt om posts van hoge kwaliteit te maken.

Een andere studie van Coosto laat zien wat de beste tijden en dagen zijn om op Instagram te posten:

instagram coosto

Je kunt zien dat de beste dagen om te posten dinsdag en woensdag zijn, rond 8 uur ‘s avonds. Er is echter geen reden om tot deze tijden achter je computer te wachten. We hebben een lijstje gemaakt met de beste Instagram tools om je met precies zulke dingen te helpen.

Conclusie

Leren hoe je geld verdient op Instagram is gemakkelijk en je kunt er vandaag nog mee beginnen! Wees niet bang om een beetje te experimenteren met de verschillende methodes totdat je er één gevonden hebt die het beste voor je werkt, en vergeet niet om lol te hebben terwijl je het doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top