Hoe Kan Je Een Blog Maken? [Handige Gids]

website maken

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Hoe kan je een blog maken? In dit artikel leggen we je het uit van A tot Z! Er zijn duizenden mensen die een blog gebruiken om hun leven, expertise en ervaringen met de wereld te delen. Van kleine online tijdschriften tot volwaardige influencers, blogs zijn dé manier geworden waarop velen hun stem online kunnen delen. Sommigen verdienen er zelfs extra geld mee. En je hoeft zelfs geen cent te betalen om van start te gaan. Als je geïnteresseerd bent in het opzetten van je eigen blog, vertellen we je over de 3 beste opties: (Wix, Medium en WordPress).

6 Eenvoudige Stappen Om Een Gratis Blog Te Maken

Bij het maken van een gratis blog zijn er 6 stappen die je moet doorlopen:

onderwerp waarover

1. Bepaal de naam van je blog en een onderwerp waarover je zal schrijven. Zorg ervoor dat dit dingen zijn die je ECHT leuk vindt, want je blog zal hierop gebaseerd zijn.

Zet je blog online

2. Zet je blog online. Je moet je blog registreren zodat mensen je blog kunnen bekijken! We zullen je verderop in deze gids precies uitleggen hoe je dat gratis kunt doen.

Personaliseer blog

3. Personaliseer en ‘tweak’ je blog. Je moet kiezen hoe je blog eruit ziet, zodat het een bepaalde boodschap naar je lezers uitstuurt. Bovendien is het geweldig om een blog te hebben waar je trots op bent.

Schrijf je eerste blogartikel

4. Schrijf je eerste blogartikel. Zodra je je blog hebt opgezet, is het tijd om te schrijven en content te maken die mensen kunnen lezen.

Promoot en commercialiseer

5. Promoot en commercialiseer je blog. Dagelijks worden er DUIZENDEN blogberichten gepubliceerd. Om ervoor te zorgen dat mensen weten wie je bent, moet je leren hoe je je blog promoot en commercialiseert.

Laat je blog geld opbrengen

6. Laat je blog geld opbrengen. Dit is een optionele stap, omdat je misschien je blog persoonlijk wilt houden of enkel entertainment als doel hebt. Veel mensen hebben echter hun baan opgezegd en van bloggen hun beroep gemaakt. Als je interesse hebt kan je hier lezen hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Bloggen is een van de meest leuke inkomensmethoden die we hier bij GeldNinja bespreken om online geld te verdienen. Tegenwoordig hoef je niet meer weten hoe je in HTML moet coderen om een website te bouwen als je een gratis blog wil maken…

Jouw 3 Opties Om een Gratis Blog te Maken

website maken

Je wilt dus weten hoe je een gratis blog kunt maken? Er zijn verschillende websites die gratis website en blog hosting aanbieden en die je op weg kunnen helpen om thuis geld te verdienen met een blog (als je hiervoor interesse hebt tenminste, want je kan natuurlijk ook gewoon voor je plezier bloggen!). We gaan je drie geweldige en zeer verschillende gratis blogsites laten zien. Zo kan je, afhankelijk van je interesse en je doelstellingen, bekijken welke het best bij je past.

Blogsites kunnen alles bieden, van hosting tot een brede selectie van thema’s, ontwerpen, plugins en meer. Terwijl je leert hoe je een gratis blog kunt maken, zal je merken dat veel sites gratis, maar ook premium functies aanbieden voor iedereen die een meer serieuze website wil ontwikkelen met geavanceerde hulpmiddelen om meer bezoekers te krijgen. De meeste blogsites zullen gespecialiseerde hosting mogelijkheden hebben, al naar gelang je je wilt focussen op ontwerpen, schrijven, maatwerk of iets anders.

We gaan je laten zien hoe je een gratis blog kunt maken met 3 verschillende hosts:

Hoe kan je een blog maken? Deze mogelijkheden zijn geweldige plekken waar je dit kan leren. Bovendien bieden ze een breed aanbod van gratis en premium opties.

Hoe kan je een blog maken met Wix

wix maak gratis een blogafbeelding

Wix is een zeer eenvoudige blog en website host die zichzelf adverteert als het enige HTML5 geschikte drag-and-drop bouwplatform voor websites. Als je niet weet wat HTML5 is, is dat prima. Als je gewoon snel en gemakkelijk een blog wilt ontwerpen, is Wix een uitstekende keuze.

Als je een gratis account aanmaakt, krijg je 500MB opslag en GB bandbreedte bij Wix. Als je leert hoe je een gratis blog kan maken, zijn deze specificaties prima.

Aan De Slag Met Wix:

Creëer een account

1. Creëer een account met Wix en selecteer “Start Nu”

Selecteer Aan De Slag

2. Selecteer “Aan De Slag” om met Wix aan de slag te gaan

wix begint nu
Kies een template

3. Kies een template

wix-sjabloon

Wix heeft een ruime keuze aan gratis websites waaruit je kan kiezen. Stel je jezelf de vraag “Hoe kan je een blog maken”? Dan kan je het beste je tijd nemen om een template te kiezen die je bevalt, aangezien je bij Wix je selectie niet kan wijzigen zodra deze gefinaliseerd is. Er zal een pop-up venster verschijnen (schakel je pop-up blocker uit) waar je essentiële zaken kunt toevoegen en aanpassen, zoals:

Vanaf hier moet je je werk handmatig opslaan aangezien Wix dit niet automatisch voor je doet.

Geef je website een naam

4. Geef je website een naam!

wix naam site

Als je leert hoe je een gratis blog kan maken met Wix, ziet je URL er als volgt uit: wix-com/jegebruikersnaam/websitenaam. Als je graag je eigen domeinnaam wilt, bijvoorbeeld www-jenaamhier-com, zal Wix een extra bedrag rekenen voor een aangepaste domeinnaam.

Publiceer

5. Publiceer!

wix publiceren

Zodra je al de voorgaande stappen hebt doorlopen, klik je op “Publiceer” en heb je met succes een gratis blog met Wix aangemaakt!

Wix is een geweldige optie voor iedereen die net begint en leert hoe je gratis een blog kan maken. Het beperkt het aantal complicaties die op kunnen treden bij te veel keuzemogelijkheden, maar garandeert desondanks schitterende, strakke en professioneel uitziende lay-outs voor je eerste blog of website.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Een Gratis Blog Maken met Medium

medium maak gratis blogafbeelding één

Als je meer een schrijver bent die meer uitgewerkte artikelen met een traditionele uitstraling wil publiceren, dan is Medium iets voor jou. In tegenstelling tot Wix is Medium een gratis blogplatform dat zich beter leent voor een minimalistische stijl met witruimte en beperkte opmaakmogelijkheden.

Wanneer je leert hoe je een gratis blog kunt maken, zal je snel merken dat er verschillende functies zijn die van Medium een interactieve blog maken. Medium is opgezet door dezelfde ontwikkelaars als Twitter. Er zijn dus enkele functies die vergelijkbaar zijn met het sociale platform. Met je Medium-account kan je andere bloggers volgen, publicaties opzoeken en communiceren met andere schrijvers over hun artikelen. Medium-gebruikers kunnen publicaties ook aanbevelen, delen en markeren.

Leren hoe je een gratis blog kan maken met Medium is een geweldige manier om een minimalistische blog met veel content te bouwen. Maar het is misschien niet de beste optie als je wilt leren hoe je een gratis blog kan maken met alle creatieve ontwerpelementen en website-mogelijkheden.

Aan de Slag met Medium:

Selecteer Inloggen

1. “Selecteer Inloggen/Aanmelden”

Je kan je Medium-account koppelen aan Facebook, Twitter, Google of E-mail. Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van volgers of het delen van je publicaties op andere platformen, kan je vanuit je bestaande verbindingen een link maken naar je social media-accounts in plaats van vanaf nul te beginnen.

Kies je URL

2. Kies je URL

Aangezien Medium je domein-host is, zal je URL er als volgt uitzien: medium-com/@JouwNaamHier. Deze URL kan eventueel gepersonaliseerd worden.

Voeg je profielfoto

3. Voeg je profielfoto toe en een biografie van maximaal 160 lettertekens

scheidingslijn

Zodra je deze stappen doorlopen hebt, heb je met succes uitgezocht hoe je een gratis  blog kan maken met Medium!

Een aantal kenmerken van een blog met Medium:

Een nieuwe publicatie creëren met Medium is zowel gemakkelijk als intuïtief als je leert hoe je een gratis blog kunt maken: ze hebben opmaakopties die je blog er strak uit laten zien met duidelijke titels en scheidingstekens als je ze nodig hebt. Ze hebben wel beperkingen op bepaalde lettertypen, dus als je graag Comic Sans wilt gebruiken voor je blog, dan heb je pech.

Ook dit is gemakkelijk met Medium. Kopieer en plak of selecteer een bestand om aan je verhaal toe te voegen. Medium laat tot 4 verschillende formaten toe voor je mediaselectie en je kunt kiezen hoe je ze wilt uitlijnen.

Als je iemand bent die enkele meningen wil verzamelen voordat je je artikel publiceert, kan je je concept delen! Wie je werk bekijkt, kan een bijdrage leveren of zelfs aantekeningen maken. Wanneer je klaar bent, klik je op selecteren en zal je verhaal op Medium gepubliceerd worden!

Een van de leukste eigenschappen van Medium is dat je naar je statistieken pagina kunt gaan om te kijken hoe je publicaties de afgelopen 30 dagen hebben gepresteerd. Hier kan je zien wie je werk aanbeveelt, deelt, becommentarieert of een bladwijzer achterlaat. Het is een geweldige data-tool die je vast en zeker zou moeten gebruiken!

Een Gratis Blog Maken met WordPress

wordpress maak gratis blogafbeelding één

WordPress is vandaag de dag een van de grootste en meest populaire blog- en website-platforms, zeker als je aan het leren bent hoe je een gratis blog kunt maken. Iedereen die nog geen ervaring heeft met het creëren van blogs, maar ook grote bedrijven, gebruikt WordPress om zijn persoonlijke blogs en professionele websites te hosten.

Wat WordPress onderscheidt van andere hosting websites is de brede selectie van aanpassingsmogelijkheden voor je blog en het gebruiksgemak voor beginners. Iedereen die volledige creatieve controle wil behouden bij het leren maken van een gratis blog, kan dit doen met WordPress. Wanneer je klaar bent om je blog professioneler te maken, is het gemakkelijk om deze te integreren in je bestaande website.

Aan De Slag Met WordPress

Creëer een account

1. Maak een account aan

wordpress-proces

Er zal algemene informatie gevraagd worden, waaronder je naam en e-mailadres.

Bijkomende tools en extra

2. Bijkomende tools en extra’s

wordpress-proces-2

Als je account bijna aangemaakt is, zal WordPress je vragen of je extra tools en plugins aan je blog wilt toevoegen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Als je nog aan het leren bent hoe je gratis een blog kan maken, raden we je aan om geen extra tools toe te voegen totdat je meer vertrouwd bent met je blog en beter weet wat je nodig hebt. Nadat je je eventuele tools geselecteerd hebt, kan je je aankoop en account afronden.

Je Blog Opzetten

Zodra je je account hebt aangemaakt, kan je verder met je blog.

WordPress vraagt je eerst om een thema te selecteren. Je kunt kiezen uit verschillende gratis thema’s van WordPress of je kunt je eigen thema maken. Hier kun je ook je kleurenschema en je achtergrondafbeeldingen selecteren om een eigen stempel te drukken op je nieuwe blog.

Hier kan je pagina’s en berichten aan je blog toevoegen. Naarmate je je blog verder opbouwt, zul je dit verder bijwerken. Houd echter in gedachten dat pagina’s en berichten 2 verschillende zaken zijn:

Pagina’s: Dit zijn statische pagina’s die niet veranderen of bijgewerkt worden. Zowel je homepagina als iedere andere pagina die algemene informatie bevat en structuur geeft aan je blog, behoort tot deze categorie.

Berichten: Deze worden regelmatig bijgewerkt, waarbij het meest recente bericht bovenaan staat. Dit zou je blog zijn en andere nieuwe foto’s of video’s die je wilt delen.

Aangezien content toevoegen het doel is van je blog, kan je er maar beter zeker van zijn dat het ontwerp van je content naar jouw zin is. Als je leert hoe je een gratis blog kan maken, kan content eenvoudig opgemaakt worden binnen WordPress om tekstbewerkingsprogramma’s op te nemen. Geef ook de nodige aandacht aan het formaat van media, aangezien je geen beelden of video’s op je blog wilt die te groot of te klein zijn.

Enkele vaak over het hoofd geziene functies die ook aan bod moeten komen zijn titels, navigatie en opmerkingen:

Titels: Deze zijn belangrijk voor je statistiekpagina’s, zeker wanneer je je paginanavigatie opbouwt. Dit kan iets eenvoudigs zijn, zoals het gebruik van titels als bijvoorbeeld homepagina, pagina 1, pagina 2, pagina 3. Je kan dit op welke manier dan ook aanpassen. Voeg zeker ook een korte tagline aan je homepagina toe. Dit is een korte zin die beschrijft waar je blog over gaat.

Navigatie: Dit is vooral belangrijk als je meer dan één pagina op je blog wilt hebben. Navigatie is de manier waarop je je menubalk wilt instellen om het voor iedereen gemakkelijk te maken om te kiezen welke pagina ze willen zien. Afhankelijk van de lay-out van je blog, heb je je navigatiemiddelen als een zwevende banner bovenaan, een uitklapbaar menu of zelfs een inklapbare knop in de hoek.

Opmerkingen: Als je je blog interactief wil maken, kan je een plek toevoegen waar mensen opmerkingen kunnen achterlaten. Dit is geen vereiste, maar soms wordt deze functie over het hoofd gezien. Als je interesse hebt in een blog dat ook een forum voor vraag en antwoord heeft, kan een speciaal voor opmerkingen bestemde ruimte zeer nuttig zijn.

Zoals eerder gezegd zijn er gratis en betaalde plug-ins. Er zijn bijvoorbeeld plug-ins voor het toevoegen van formulieren, fotogalerijen, Flash (als je een spel wilt toevoegen) en nog veel meer zijn. Er zijn zelfs drag and drop-opties voor functies om je e-mailmarketing en e-maillijst uit te breiden, zodat je kunt beginnen met het opbouwen van een loyale aanhang. Dit zou de plek zijn om te  experimenteren met je blog.

Als je je wilt richten op mode, zou een bepaalde layout van je fotogallerij je content beter in de kijker kunnen plaatsen. Of als je een spelontwikkelaar bent, kan je met een Flash plug-in de markt testen en onderzoeken wat wel en niet werkt. Plug-ins kunnen je helpen om je blog helemaal op jouw eigen voorkeuren af te stemmen!

Conclusies en Aanbevelingen

website maken

Uitzoeken hoe je een gratis blog kan maken, kan voor iedereen leuk en experimenteel zijn. De tijd dat blogs en websites enkel met een handgeschreven code gebouwd konden worden, ligt ver achter ons. Dankzij webhosts kan iedereen in slechts enkele minuten een professioneel uitziende website opbouwen.

In dit artikel hebben we drie van de beste gratis blogsites onder de loep genomen, maar online zijn er veel verschillende webhosts beschikbaar. Het hangt er maar vanaf wat je wilt doen!

Maar als we een aanbeveling zouden moeten doen, is WordPress waarschijnlijk de meest krachtige blog en website host. Hoewel Wix en Medium ook geweldige functies hebben, is WordPress geschikt voor iedereen, van beginners tot professionals, waardoor je veel ruimte hebt om te groeien. Zodra je hebt geleerd hoe je een gratis blog kan maken met WordPress, kan je het dankzij betaalde plug-ins, aangepaste domeinnamen en dergelijke naar een hoger niveau tillen.

Meer informatie over WordPress kan je lezen in onze handige gids: Hoe een website maken.

Was is nu het antwoord op de vraag “Hoe kan je een blog maken”? Je kunt best verschillende blogsites uitproberen om erachter te komen welke het beste voor jou werkt! Dus voel je vrij om verschillende zaken op een speelse manier uit te proberen. Zodra je je blog in de lucht hebt, wil je misschien eens kijken hoe je een ander platform zoals Instagram kunt gebruiken om, naast je blog, wat extra geld te verdienen. Dit alles terwijl je inhoud creëert waar je van houdt (passie en winst gaan goed samen)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven