Verdien geld met Twitch.tv

Verdien geld met Twitch.tv

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

In het tijdperk van het internet zijn er een aantal manieren om een beetje extra geld te verdienen enkel door de dingen te doen waar je van houdt en waar je een passie voor hebt. Als je een fervent en toegewijde gamer bent, dan zou Twitch.tv misschien wel je winnende ticket uit de loterij zijn in de wereld van geld verdienen op het internet.

Twitch.tv is een online streaming dienst uitsluitend toegewijd aan video games. Het is de meest populaire website die gebruikt word om jezelf uit te kunnen zenden en je te laten zien als je een spelletje speelt of, zoals meestal het geval is, om even plezier te hebben met een bak popcorn, om populaire gamers te zien die je favoriete spelletjes aan het spelen zijn. Veel populaire gamers posen gameplay of reactievideo’s om geld te verdienen met hun YouTube-kanaal

Je kunt op de site gaan zoeken naar een spelletje wat live wordt gespeeld, die je graag zou willen bekijken, of je kan naar je favoriete streamer gaan kijken en genieten van hun commentaar als ze hun weg door hun spelletjes bibliotheek. Twitch Is absoluut een van de beste manieren om geld te verdienen door spelletjes te spelen! En er zijn niet alleen gamers op Twitch, want er streamen hier zelfs handelaren in cryptocurrencies!

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

Moeilijkheid Hoog
Hoog

Tijd

medium
Medium

Inkomen

Inkomen Midden
Medium

Als je al gek bent van eSports dan is Twitch.tv een goudmijn. Professionele gamers komen hier naar toe om op Twitch hun wedstrijden streamen voor een publiek van duizenden mensen, waardoor ze heel wat geld kunnen verdienen door zowel gebruik te maken van hun populariteit als spelers en de advertenties die op hun spelletjes worden getoond. 

Deze professionele gamers hebben vele uren werk en toewijding geïnvesteerd in hun Twitch.tv kanalen, en als je net zo veel wilt gaan verdienen als hen, zelfs als je niet deelneemt aan eSports, moet je dezelfde hoeveelheid werk er voor gaan verzetten.

Meer dan de helft van de Twitch gebruikers kijkt gemiddeld drie uur per dag op Twitch. Grijp de aandacht van deze toegewijde gebruikers en je kunt in een mum van tijd geld verdienen. Door actief aan de slag te gaan, door PayPal toe te passen, door het aantal kijkers toe te laten nemen en door een Twitch Partner te worden, kan je gemakkelijk een behoorlijk inkomen binnen gaan halen. Hier volgt hoe je aan de slag kunt gaan.

Verzamel de juiste apparatuur

Verdien geld met Twitch.tv

Om te gaan streamen (of om enkel te kunnen spelen zonder dat je jouw computer uit het raam wilt gooien vanwege vreselijke FPS) zal je, natuurlijk, een fatsoenlijke spelletjescomputer nodig hebben. Iets met een processor die vergelijkbaar is met de i5 Sandy Bridge core van Intel en ten minste 8 GB RAM-geheugen zal je daarvoor nodig hebben. 

Je kunt er ook voor gaan kiezen om te gaan streamen vanaf een PlayStation 4 of een Xbox One met behulp van een externe opnameapparatuur die je zowel kunt aansluiten aan jouw TV als aan je computer.

Voor de PC is er een gratis streaming service waarvan je gebruik kunt maken, met de naam: Open Broadcaster Software (OBS), of een betaalde dienst met extra voordelen, genaamd: XSplit. Om te streamen vanaf de console is de service: Elgato HD60 een optie die wij aanbevelen.

Je hebt alles geïnstalleerd …Hoe ga je vervolgens geld verdienen?

Net zoals bij elke andere baan, moet je allereerst en vooral gewoon consequent aanwezig zijn. Als je nooit online bent en nooit aan het spelen bent, zal je geen groep kijkers gaan opbouwen die jouw kanaal interessant genoeg vinden om terug te blijven komen naar je kanaal. Zonder kijkers verlies je de mogelijkheid om een reputatie op te bouwen en mensen er van te overtuigen om op die knop te klikken van het abonnement van $ 5 per maand. Bij een abonnement verdeel je het geld voor de helft met Twitch, maar dat zal zeker flink gaan toenemen zodra er genoeg mensen zich gaan abonneren.

Als je een PayPal-gebruiker bent is het verstandig om een donatie knop toe te gaan voegen bij het gedeelte met een beschrijving van jouw account. Naast het verkrijgen van abonnementen en door een Twitch partner te worden, is dit een andere manier om een extra inkomen te verdienen. Door goede relaties op te bouwen en door een persoonlijkheid te hebben die nogal opvalt bij Twitch zullen mensen eerder bereid zijn om uit zichzelf te gaan doneren aan jouw stream en ze kunnen dit doen via PayPal.

Hazte Socio de Twitch

Als je genoeg volgers hebt verzameld met een voldoende aantal abonnees, kan jij je aanmelden om een Twitch Partner te worden, daarmee zal je in staat zijn om reclame banners toe te voegen aan je kanaal, waarmee je weer meer inkomsten binnen zal krijgen. Al is het wel zo dat Twitch geen controle heeft over welke advertenties er op welk kanaal geplaatst worden. Het is aan de makers van de advertenties zelf om te bepalen welk type reclame ze ergens gaan tonen en op welke video’s ze die advertenties willen tonen.

Om een partner te worden met Twitch.tv moet je jouw uitzending minstens 3 keer per week hebben ingepland om te worden uitgezonden. Tegelijkertijd moet je een gemiddelde vasthouden van meer dan 500 kijkers voor elke streaming die je uitzendt. Als alternatief kan jij, als je een populaire YouTuber bent die meer dan 100.000 abonnees mee gaat brengen, elke video meer dan 15.000 views hebben, in dat geval zou jij je ook kunnen aanmelden om een Twitch Partner te worden.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Word betaald voor het aantal Views

Een andere reden waarom het belangrijk is om een flink aantal kijkers te krijgen is vanwege het betalingssysteem van Twitch. Twitch heeft een “effectieve kosten per 1000 vertoningen” (eCPM) systeem, wat jou een bepaald bedrag zal gaan uitbetalen voor elke 1000 views die je hebt ontvangen.

Het verhogen van jouw eCPM is net zo eenvoudig als komen gewoon opdagen om te gaan “werken” – door consequent te spelen en door regelmatig interactie te hebben met jouw kijkers. Het opbouwen van een relatie met hen is de beste manier om meer kijkers te krijgen, en je krijgt het misschien voor elkaar dat zij hun zgn. ad blockers uitschakelen, dat is software die advertenties blokkeren. Door het uitschakelen van ad blockers, maken jouw kijkers het mogelijk dat je ook via andere wegen nog meer geld zal verdienen door middel van Twitch

Als je eenmaal bent goedgekeurd voor het Twitch partnership programma dan zal je eerst een bedrag tussen de $ 0,70 en $ 1,40 verdienen per 1000views. Dit tarief zal meestal gaan stijgen tot $ 1,00 tot $ 2,50 als je jouw basis groep van kijkers eenmaal hebt opgebouwd. 

Tel hierbij het bedrag op wat je verdient met de maandelijkse abonnementen (50%) en je kan een behoorlijk geldbedrag binnen gaan halen. Nadat je meer populariteit hebt behaald en een reputatie hebt opgebouwd als een speler die regelmatig aan de slag gaat, dan kan je gaan onderhandelen met Twitch over je eCPM en eventueel een hogere uitbetaling krijgen voor elke 1000 views die jij verkrijgt.

Tips voor succes

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw kansen om geld te verdienen met Twitch te verhogen:

  • Communiceer zoveel mogelijk met jouw kijkers.Hoe meer je met de mensen praat die je volgen, hoe beter de indruk is die jij bij hen a
  • Praat altijd, zelfs als er niemand op jouw kanaal is afgestemd. Je weet nooit wanneer iemand toch gaat besluiten om een kijkje te gaan nemen en je hebt maar een paar seconden omhun interesse te wekken om verder te gaan kijken.
  • Schrijf een goede beschrijving van jouw kanaal waarmee de interesse gewekt gaat worden.
  • Doe een beetje onderzoek om er achter te kunnen komen hoe jij een stream berichtje kan krijgen wanneer je een schenking of nieuwe volgelingen krijgt.Bedank hen persoonlijk, dit zal een zeer goede indruk achterlaten om een goede verstandhouding met hen op te bouwen.
  • Noem de volgers en donateurs tijdens jouw streams.Dit kan andere mensen aanmoedigen om jou een donatie te geven en om jou te gaan volgen.
  • Maak een uitzendschema voor het streamen en hou je eraan. Dit zal je niet alleen helpen om te laten zien dat je regelmatig uitzendt, maar het geeft kijkers ook de mogelijkheid om online te gaan komen om jouw streams te kunnen zien.

Vermijd deze fouten

Vermijd koste wat het kost de volgende veelgemaakte fouten die veel mensen hebben gemaakt die niet bekend waren met Twitch.tv. Niet doen:

  • Vertrouwen op gratis weggeef acties om kijkers te kunnen krijgen.Dit kan de aandacht te trekken tijdens de promotie, maar als het daarna is afgelopen is de kans groot dat mensen weer weg gaan.
  • Vergeten te communiceren met mensen op de chat.Hoe meer je praat met anderen, hoe groter de kans is dat ze terug zullen komen.
  • Stoppen plezier er mee te hebben. Als je Twitch.tv alleen maar als werk beschouwd, dan zullen jouw video’s waarschijnlijk niet boeiend en leuk zijn voor jouw kijkers.

Samenvattend

Geld verdienen met Twitch.tv is een continu proces. Tijdens de eerste paar maanden verdien je slechts $ 100 tot $ 250, maar na verloop van tijd kan je een goed publiek opbouwen. Mensen die 20.000 kijkers hebben kunnen $ 1600 per week verdienen, wat neerkomt op een salaris van meer dan $ 76.000 per jaar! Dus er is echt een kans om rijk te worden dankzij dit platform!

Het belangrijkste om te onthouden is dat Twitch.tv zal waarschijnlijk niet in staat zijn om jouw full-time baan voor een tijdje. Je moet blijven om inhoud van hoge kwaliteit te produceren en te groeien je kanaal om goed geld te verdienen doen.

Als je geïnteresseerd bent in het verdienen van geld online zijn, neem dan hier een kijkje op onze verschillende manieren om geld te verdienen op het internet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven