Dé Ultieme Gids Voor Freelance Opdrachten [2021 Update]

geld verdienen met freelancen

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

In dit artikel zullen we bespreken waarom wij, Geldninjas, freelance jobs aanraden als dé beste manier om te beginnen in de wereld van online inkomsten verdienen. We zullen bespreken hoe je jezelf voor succes kunt klaarstomen, zodat het vinden, winnen, en sluiten van freelance werk gemakkelijk en plezierig wordt

We zullen ook bespreken hoe je met freelance opdrachten in het algemeen kunt beginnen, als je altijd nieuwsgierig bent geweest, maar er nooit echt aan begonnen bent.

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

laag
Laag

Tijd

Tijd Laag
Laag

Inkomen

Inkomen Midden
Medium
Je Kunt Beginnen met Freelance Werk
HOOFDSTUK 1

Je Kunt Beginnen met Freelance Werk en Geld Verdienen in Minder dan 10 Minuten

Wat de Voordelen Zijn als Freelancer
HOOFDSTUK 2

Wat de Voordelen Zijn als Freelancer

Stappen om een Succesvolle
HOOFDSTUK 6

10 Stappen om een Succesvolle Freelancer te Worden en Freelancer Opdrachten te Winnen

Freelancer Opdrachten Vindt
HOOFDSTUK 7

Leren hoe je Freelancer Opdrachten Vindt zal je Helpen om je Droomleven te Leiden

Wanneer je goed geld online wilt verdienen, je eigen baas wilt zijn, en overal ter wereld wilt werken, dan is er geen betere optie dan online freelance opdrachten aannemen. Elke dag begrijpen meer en meer mensen dit en proberen uit te vinden hoe ook zij de spannende en winstgevende wereld van freelance opdrachten kunnen betreden.

En waarom niet?

Door een paar simpele regels te volgen, kun je SNEL bovenaan de lijst van freelancers staan. Je zult zoveel potentiële klanten hebben die met je willen werken, dat je geen tijd zult hebben voor iedereen.

En het wordt nog beter:

Je zult als een expert beschouwd worden, en dan kun je tarieven van €200/uur of meer vragen!

Aan het einde van dit artikel zul je precies weten wat je in huis moet hebben voor freelance opdrachten, hoe je je eerste klanten binnenhaalt, en hoe je je online inkomen kan laten groeien.

HOOFDSTUK 1

Je Kunt Beginnen met Freelance Werk en Geld Verdienen in Minder dan 10 Minuten

Het goede aan freelance werken is dat je alles SNEL kunt opzetten. We zullen in dit artikel een paar stappen in details bespreken, maar alles wat je moet doen is:

Je Kunt Beginnen met Freelance Werk

1. Je aanmelden op online freelance platformen zoals Upwork, Fiverr, of Jobsora

2. Je profiel invullen en informatie invoeren over hoe je betaald wilt worden

3. Beginnen met  solliciteren op freelance opdrachten!

Dit kan minder dan 10 minuten in beslag nemen, en het is één van de voornaamste redenen waarom freelancer worden zo een goede manier is om online geld te verdienen.

HOOFDSTUK 2

Wat de Voordelen Zijn als Freelancer

Wanneer je freelance opdrachten aanneemt, heb je een hoop geweldige voordelen:

Wat de Voordelen Zijn als Freelancer
1

Je kunt overal ter wereld werken

Je kunt je afvragen waarom iemand überhaupt wil weten hoe je freelance opdrachten kunt krijgen.

Bij Geldninjas draait het allemaal om online geld verdienen. Omdat alles wat je doet – terwijl je leert hoe je een freelancer wordt – gebaseerd is op computers en het internet, kun je het werk overal doen waar jij het wilt… Dat kan dus een Starbucks zijn, je huis, of aan de andere kant van de wereld in Zuid-Amerika.

En nu we het daarover hebben…

2

Je kunt reizen terwijl je werkt

Wanneer je echt goed geworden bent met freelance opdrachten scoren, kun je er voor kiezen om op de plek te blijven waar je geboren bent, of je computer meenemen en door de wereld reizen terwijl je werkt. Zolang je de klussen op tijd inlevert, zal het je klanten niet interesseren of je in een café in Oslo werkt of in een strandbar in Jamaica.

werk overal door freelancer te zijn

3

Je kunt het inkomen van je normale werk aanvullen

Het beste aan freelance opdrachten is geld verdienen BOVENOP het salaris van je normale baan!

Heb je schulden om af te betalen? Wil je sparen voor een extra vakantie? Op zoek naar een nieuw speeltje?

Je kunt de inkomsten uit je werk als freelancer gebruiken om voor al deze dingen te betalen.

En wat als je je normale baan niet leuk vindt?

4

Je kunt je normale baan opzeggen

Wanneer je doorhebt hoe je freelance opdrachten kunt vinden, kun je steeds meer klanten krijgen, en eventueel genoeg geld verdienen om je normale baan op te zeggen. Velen van onze lezers hebben dit met succes gedaan, dus als je daar op zoek naar bent, maak je geen zorgen. Het is 100% mogelijk en jij kan het ook!

Maar, niet te snel vooruit denken:

Zoals we later in het artikel zullen bespreken, is dit niet noodzakelijk en het is compleet aan jou. Sommige mensen willen van hun normale baan af, en dit is een goede manier om dat te doen, terwijl anderen gewoon wat inkomsten naast hun baan willen hebben, en freelance helpt daarbij.

5

Je kunt werken met klanten en opdrachten die JIJ fijn vindt, op je eigen planning met vakanties

Iedereen is anders en heeft hun eigen manier om dingen voor elkaar te krijgen: Sommigen houden van strikte schema’s en vroeg opstaan. Anderen HATEN lijstjes en werken tijdens de nacht beter.

Als een freelancer, heb je de volledige vrijheid om te beslissen wat de beste manier voor JOU is. Jij beslist wanneer en hoe jij werkt: Als je het haat om vroeg op te staan en tot de middag wilt slapen, doe het gewoon. Als je in de middag naar de sportschool wilt en niet 8 uur lang aan je bureau gekluisterd wilt zitten, perfect.

Het beste aan freelancer zijn is de keuzevrijheid.

En wat nog beter is? Met een normale baan zit je opgescheept met je team en een baas, zelfs wanneer je ze haat. Maar wanneer je met freelance opdrachten werkt is het anders. Klaagt je klant teveel? Krijg je teveel hoofdpijn van ze? Zijn ze gemeen?

Geen probleem! Ontsla ze.

Je hoeft nooit meer met ze te praten. DAT is pas macht.

Wanneer je net leert hoe je freelance opdrachten kunt krijgen zonder enige connecties, heb je niet zoveel vrijheid in de keuze met wie je werkt als wanneer je al een tijdje werkt. Maar maak je geen zorgen, wij zullen later in het artikel ingaan op hoe je een hoop klanten kunt krijgen, zodat je veel keuze hebt.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

HOOFDSTUK 3

Moet JIJ Je Baan Opgeven om Freelancer te Worden?

Vele mensen vragen zich af of je je normale baan moet opzeggen om met freelance opdrachten te beginnen. Hier, bij Geldninjas, vertellen we mensen dat het volledig aan jou is: Je kunt avonds of in het weekend als freelancer erbij klussen terwijl je nog een normale baan hebt, of je kunt je baan opzeggen en het voltijds doen.

Moet JIJ Je Baan Opgeven

Echter, kijk hiermee uit: Wij raden mensen altijd aan om eerst bij je normale baan te blijven als je nog nooit eerder als freelancer hebt gewerkt.

Er zijn hier 3 redenen voor:

Het  is nog steeds volledig aan jou, maar we raden je aan om tenminste een paar regelmatige freelance opdrachten te hebben, en genoeg inkomen te krijgen voor een paar maanden op een rij. Daarna heb je je normale baan niet nodig en kun je het op elk moment opzeggen! Zo ben je ook meer gerustgesteld dat je altijd genoeg geld verdient om jezelf te onderhouden.

HOOFDSTUK 4

Hoe je Geweldig Freelance Werk Kunt Vinden

Sommige mensen maken zich zorgen dat ze niet in staat zullen zijn om freelance opdrachten te vinden omdat ze geen vaardigheden hebben die ze online op de markt kunnen brengen of verkopen.

Freelancer Opdrachten Vindt

Wanneer we de VELE dingen opnoemen die je als freelancer kunt doen zijn mensen meestal verbaasd, en wij zijn er zeker van dat jij ook iets kunt doen waar andere mensen je voor willen betalen. Maar zelfs wanneer dat niet het geval is, kun je eenvoudig een vaardigheid leren en het aan klanten verkopen.

 • Grafisch ontwerp
 • E-commerce
 • UI/UX design
 • Foto bewerking
 • Video bewerking
 • Video productie
 • Web design
 • Programmeren
 • Animatie
 • Software ontwikkeling
 • Sites bouwen met WordPress
 • Technische support
 • Virtuele assistent
 • Transcriptie
 • Technisch schrijven
 • Tekst redactie
 • Teksten schrijven
 • “Ghostwriting”
 • Vertalingen
 • Boekhouden
 • Online chat support
 • Bedrijfsadviseur
 • Excel
 • Reclame
 • Marketing adviseur
 • Google AdWords
 • PPC
 • SEO
 • SEM
 • Lead generation

Heb je iets op de lijst gevonden dat je kunt en waarmee je freelance opdrachten kunt binnenhalen? Top! Zo niet, dan zijn er genoeg hulpmiddelen online die je alle dingen op de lijst voor goedkoop of gratis kunnen leren.

Hier is een kort lijstje:

udemy

Udemy – Online bibliotheek van cursussen waar je een onderwerp uit kunt kiezen om meer over te leren, en om een specifieke cursus meteen te kopen.

skillshare

Skillshare – Online bibliotheek van cursussen met een abonnementsmodel. Je betaalt een vaste maandprijs en je krijgt toegang tot de gehele bibliotheek van cursussen.

google adsense

Google Adsense – Biedt gratis cursussen voor alles wat betrekking heeft op Google reclame, zoals AdWords, PPC, Google Analytics, en meer.

Je kunt ook simpelweg Google gebruiken om naar het onderwerp van jouw keuze te zoeken en je zult DUIZENDEN gratis hulpmiddelen, artikelen, en meer vinden om je te helpen met het leren van de gekozen vaardigheid. Zelfs wanneer je een vaardigheid niet hebt, is dat geen reden om niet te solliciteren op freelance opdrachten!

HOOFDSTUK 5

Wat je Nodig Hebt om te Beginnen als Freelancer

Het goede nieuws is dat het niet veel vergt om te leren hoe je kunt beginnen met freelance opdrachten! Eigenlijk heb je alleen een paar dingen nodig: een computer, een internetverbinding, en je vaardigheden.

Wat je Nodig Hebt

Hier zijn een aantal andere dingen die je zullen helpen met freelance jobs:

1

Een goede werkplek

Je hoeft niet meer op een kantoor te zitten, maar het is EXTREEM belangrijk om een goede werkplek te hebben waar je op je gemak bent. Dit kan thuis zijn, in een bibliotheek, een café, een gedeelde kantoorruimte voor freelancers, of zelfs in een hangmat op een zonnig strand!

Het belangrijkste is dat je een plek hebt waar je je goed voelt terwijl je dingen voor elkaar krijgt. Zo word je gemotiveerd om de beste resultaten af te leveren. Daarnaast zal dit je klanten heel gelukkig maken, en je zult meer aanbiedingen krijgen!

ruimte om te werken op freelance

2

Productiviteit

Hoewel iedereen verschillend is, het maakt niet uit wie je bent, je wilt dingen af krijgen.

Wanneer je meerdere klanten tegelijk combineert, en vooral wanneer je nog een normale baan hebt naast de freelancer opdrachten, is het essentieel om dingen efficiënt te doen.

Gelukkig hebben we een artikel voor je klaar staan over hoe je productief kunt zijn.

3

Tijdmanagement tools en technieken

Nauw verbonden met productiviteit is tijdmanagement.

Je moet leren hoe je je tijd verdeelt tussen de verschillende taken en verantwoordelijkheden, want je zult waarschijnlijk aan meer dan één freelancer klus tegelijk werken.

Volgens Business Insider, heeft onderzoek aangetoond dat je eigenlijk maar 3 uur per dag effectief werkt, en dat je maar twintig minuten achter elkaar geconcentreerd kunt werken.

Wij kunnen de pomodorotechniek aanraden, het is een geweldige manier om tijd te beheren en voor productiviteit in het algemeen, die je eenvoudig kunt leren en gebruiken wanneer je net begint met freelancer opdrachten binnenhalen. Het gebruik van een kalender, ook al is het slechts Google Calendar, is ook een goed idee.

4

Projectmanagement tools en vaardigheden

Wanneer je meerdere verantwoordelijkheden, deadlines en klanten hebt, kunnen dingen heel snel verwarrend worden.

Daarom is het belangrijk om een manier te hebben om je projecten bij te houden, van wat je moet doen, tot wanneer je het gedaan moet hebben.

Er zijn VEEL verschillende tools om je hierbij te helpen, en verschillende hulpmiddelen zullen bij verschillende persoonlijkheden passen.

Geldninjas kan echter Basecamp aanraden. Basecamp is een gratis projectmanagement software en is fantastisch voor klantenwerk, verwijdert de noodzaak om steeds heen en weer te mailen, en combineert ook een hele reeks andere functies zoals een kalender, chatbox, takenlijstjes, en veel meer.

5

Motivatie en discipline

We moeten vermelden dat je motivatie en discipline nodig hebt wanneer je veel freelancer opdrachten wilt winnen. Je kunt niet slapend hoogbetaalde opdrachten binnenhalen… tenminste niet in het begin.

Zo zit het in elkaar:

Terwijl het makkelijk is om te beginnen en geld te verdienen, ben je nog steeds degene die op zoek moet gaan naar klanten en ervoor moet zorgen dat het werk gedaan wordt!

Wees erop voorbereid om naar je beste vermogen te moeten werken, en je zult het prima doen.

HOOFDSTUK 6

10 Stappen om een Succesvolle Freelancer te Worden en Freelancer Opdrachten te Winnen

We hebben je een introductie gegeven over het freelancer zijn, en je hebt een vaardigheid gevonden waarmee je geld wilt of gaat verdienen, dan zijn de volgende 10 stappen nodig om je aan de gang te krijgen:

Stappen om een Succesvolle
1

Zet je doelen

Wat zijn je doelen wat betreft freelance werk?

Wil je gewoon een extra €100 per maand hebben? Wil je genoeg verdienen om overal ter wereld te kunnen wonen zonder een normale baan? Of wil je het uitbreiden tot een bedrijf van meerdere miljoenen?

Zet jezelf neer voordat je begint, en denk na over waar je graag zou willen zijn in 1 maand, 3 maanden, 1 jaar en 5-10 jaren. Dit zal het duidelijk makkelijker maken om gemotiveerd te blijven, en je zult ook weten waar je naartoe werkt, in plaats van zonder reden te werken!

Motivatie is het belangrijkste, en als je de motivatie hebt om te slagen zul je het ook doen.

2

Stel een routine en schema op

Als een freelancer zul je (hopelijk) verschillende freelancer projecten tegelijk hebben, en dit kan een redelijke uitdaging zijn wanneer je ook een normale baan hebt.

Zorg ervoor dat je een goede routine en schema opstelt, zodat je precies weet WANNEER je aan het werk bent en WAAR je aan zult werken. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld elke maandag- en woensdagavond en 3 uurtjes op zondag op een specifieke tijd werkt, of welke tijd je het beste uitkomt. Stel een routine op en hou je eraan!

3

Kies een niche

De meeste mensen proberen algemeen te blijven wanneer ze op freelance opdrachten solliciteren, terwijl ze denken dat dit hun de beste kans geeft om meer klanten aan te trekken en te winnen.

Het tegenovergestelde is waar… en daarom moet je een “niche” uitkiezen wanneer je leert hoe je een freelancer wordt.

Een “niche” betekent eigenlijk de aandacht leggen op een bepaalde sector of klantengroepen. Je kunt bijvoorbeeld een freelance schrijver zijn, maar je specialisme is dating en relaties. Je kunt bijvoorbeeld een ontwerper zijn, maar je bent geweldig in het maken van aantrekkelijke websites voor architecten.

Waarom is dit belangrijk?

Door je expertise gebied te verkleinen is het niet zo dat minder mensen je willen hebben, je krijgt echter een HELE specifieke klantengroep, en het is makkelijker om ze te overtuigen om met je te werken… en om je te betalen. Dit is precies wat je wilt hebben wanneer je eerst begint met freelance opdrachten.

Zie het maar zo: Stel je voor dat je je hart wilt laten controleren om er voor te zorgen dat alles goed werkt. Wat voor arts heeft je voorkeur? Je kunt een huisarts kiezen, of een specialist die zijn gehele carrière ALLEEN naar harten gekeken heeft, aan ze gedacht heeft, en ze onderzocht heeft. 

Natuurlijk kies je dan de specialist! Ze hebben veel meer kennis en ze zullen je vertellen wanneer er iets niet klopt, in tegenstelling tot iemand die veel algemener is en niet zoveel aandacht op een bepaald onderwerp legt.

Dit is hetzelfde in het proces van leren hoe je een goede freelancer wordt. Klanten zullen je veel eerder betalen (en je MEER betalen) als ze bijvoorbeeld email-marketing nodig hebben, en je een tekstschrijver bent die email-marketing leeft, ademt en slaapt. 

Wanneer ze vragen om je ervaring, vertel ze dan dat je iemand bent die zich ALLEEN op email- marketing heeft toegelegd voor de afgelopen 10 jaren. Dat zal ontzettend indrukwekkend zijn en de klant heeft het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen met de freelancer klus. Vergelijk dat maar met slechts “ik ben een schrijver”.

Concentreer je en kies een niche, of het nou een dienst is die je aanbiedt, of het gebied waarop je de aandacht legt.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.
4

Overweeg om een echt bedrijf te stichten

De meeste freelancers werken als een zelfstandige ZZP’er onder hun eigen naam, wat meestal legaal is, hoewel je dat ALTIJD bij je boekhouder of belastingadviseur moet controleren.

Je zult echter moeten overwegen om één of ander onderneming, organisatie of bedrijf te stichten, voor de wettelijke bescherming.

Wanneer je denkt om als freelancer door te groeien, is het een vereiste.

Wij raden je nogmaals aan om te praten met een boekhouder of wettelijke vertegenwoordiger om er voor te zorgen dat alles wat je doet 100% legaal wanneer je freelance opdrachten aanneemt!

5

Leer over de belasting voor freelancers en hoe je een belastingaangifte moet doen

Belastingen werken anders wanneer je zelfstandig inkomen aangeeft in plaats van wanneer je voor een bedrijf werkt. Afhankelijk van het bedrag dat je verdient, moet je een bedrag betalen per kwartaal in plaats van één betaling aan het einde van het jaar, en elk land heeft zijn eigen eisen.

Je kunt hieronder informatie vinden voor een paar landen, maar controleer ook de belastingwetten voor je eigen land. Het is een kleine moeite maar mogelijk een hele belangrijke stap die je doet wanneer je succesvol freelance opdrachten wilt binnenhalen:

freelancer kosten
6

Doe je boekhouding – volg je winsten, uitgaven, en overweeg een boekhouder

Wanneer je een freelancer wordt en voor jezelf begint te werken, kun je veel belastingvoordelen halen met betrekking tot de “zakelijke uitgaven” die je doet. Deze uitgaven kunnen alles zijn van de reiskosten om een klant op te zoeken, kosten voor software, en meer. Hoe je een freelancer wordt beheersen heeft dus voordelen! 

Het is belangrijk dat je een systeem opzet om de winsten (of tarieven) van je taken van verschillende klanten te volgen, net zoals je uitgaven en je bonnetjes terwijl je solliciteert op freelance opdrachten.

Wij raden je aan om Zoho Invoice te gebruiken, wat je winsten en lasten voor kredietkaarten en bankrekeningen voor je kan volgen. Je zult dan ook nette facturen kunnen sturen naar klanten voor de freelance opdrachten. 

Wij raden je ook aan om een afzonderlijke kredietkaart of bankrekening te hebben waar je alle freelancer / zakelijke gerelateerde kosten van laat af trekken terwijl je groeit, zodat je de kaart simpelweg in Zoho kunt importeren om alle uitgaven te exporteren. Wanneer je net begonnen bent kun je ook simpelweg alle uitgaves in Zoho invoeren.

Wanneer je veel bonnetjes van papier hebt, dan raden we je aan om Shoeboxed te gebruiken om alles te volgen. Je kunt dan een foto nemen om het bonnetje digitaal te maken, en kunt dan ook het bonnetje weggooien.

Wanneer je doorgroeit, zul je misschien ook moeten overwegen om een boekhouder in dienst te nemen, wanneer je steeds meer freelancer opdrachten krijgt: Boekhouders kunnen je helpen om alles maandelijks te organiseren, of ook gewoon aan het einde van het jaar de belastingen regelen als een freelancer, zodat jij niet in de stress hoeft te schieten om alles in te dienen.

Hier de waarheid:

We weten dat boekhouding echt saai kan lijken, maar het is allemaal EXTREEM belangrijk. Hoe eerder je het doet, hoe beter en hoe makkelijker het wordt terwijl je groeit en meer geld maakt… en je wilt meer geld maken toch? Het zal ook dingen goed georganiseerd houden voor de belastingen en je in het algemeen helpen met geld besparen!

7

Stel je prijsstructuur en tarieven op

Eén van de meest gestelde vragen die wij bij Geldninjas krijgen is hoe je een prijs zet voor de freelancer opdrachten. Mensen vragen zich af of ze een “vast” vs. “uur” tarief moeten aanrekenen, wat in principe betekent of je het werk voor een klant per uur in rekening moet brengen, of dat je afspreekt om het werk voor een vaste prijs te leveren.

Wij raden je TEN ZEERSTE aan om vaste tarieven te gebruiken waar mogelijk.

Uurtarieven kunnen een nachtmerrie worden: de klant kan klagen dat iets te duur is geworden of dat je teveel tijd in rekening brengt, en je kunt je onder druk voelen om een bepaald aantal uur te werken.

Door een vast tarief te gebruiken weten de klant en jij beiden van tevoren hoeveel iets zal kosten. Je kunt een kleine opmerking plaatsen dat extra werk voor een freelance opdracht voor een uurtarief in rekening wordt gebracht, maar probeer om een vast tarief voor je werk vast te leggen. Hierdoor weet je ook hoeveel geld je per maand zult verdienen, in tegenstelling tot uurtarieven, die veel lager kunnen uitvallen dan je denkt. 

Ook dit helpt met de druk wegnemen.

We kunnen ook aanbevelen om een betalingsstructuur te gebruiken waarbij je tenminste 50% van het projecttarief van tevoren krijgt, en wanneer mogelijk, zelfs 100% vooraf betaald. Zo weet je dat de klant serieus is om met je te werken én om je te betalen.

Het is belangrijk om op te merken dat wanneer je net begint, met weinig ervaring en netwerk, de kans groot is dat je je tarieven lager moet zetten voor je eerste klanten dan wat je denkt eerlijk te zijn, en wat je verdient. Maar niet getreurd! Het is slechts een stap in het leren van hoe je geweldige freelancer opdrachten krijgt, en wanneer je meer werkt, zul je ook je tarieven kunnen verhogen. Rome is niet in één dag gebouwd.

Wees ook niet bang om met je prijzen te experimenteren. Je kunt uitvinden dat hogere prijzen beter voor je werken, of dat lagere prijzen je meer klanten opleveren. Wat levert betere klanten op? Wat geeft je het werk dat je leuk vindt? Alles is een experiment en je moet dingen uittesten terwijl je aan de slag bent.

8

Leer hoe je klanten krijgt

Klanten vinden, krijgen en winnen is duidelijk één van de belangrijkste onderwerpen van geweldige freelancer opdrachten en een geweldige freelancer te worden.

Geen klanten, geen geld.

We raden je aan om te beginnen met één van de populairdere freelancing platformen om een portfolio op te bouwen en je eerste klanten te vinden. Hier is onze top 3, en je kunt meer over de freelancer opdrachten op hun platform leren door op de links te klikken:

upwork

Upwork is internationaal de meest populaire freelancing platform en het is één van de makkelijkste plekken om mee te beginnen. Zet je profiel op, hoe je betaald wilt worden, en ga aan de slag

jellow

Jellow is van Nederlandse bodem, en hoewel niet internationaal bekend, hebben zij bedrijven zoals ING, de Jumbo en de Gemeente Groningen als klanten die op zoek zijn naar freelancers

fiverr

Fiverr is een goedkopere freelance site waar de freelancers “gigs” die ze kunnen uitvoeren posten, die normaal zo rond €4 beginnen. Freelancers kunnen ook premium diensten aanbieden. Klanten browsen door de “gigs” en kopen ze dan direct van je. Bijvoorbeeld: “Ik schrijf 300 woorden tekst voor €4”.

We hebben ook een artikel voor je gewijd aan alles wat je moet weten over hoe je aan klanten komt.

We moeten ook vermelden dat solliciteren op freelance opdrachten een spel van cijfers is, en je moet niet ontmoedigd worden wanneer de klanten niet in grote getallen op komen draven wanneer je pas begonnen bent. Dit kan zelfs voorkomen wanneer je al een tijdje aan het freelancen bent. Zet een doel van een bepaald aantal freelancer opdrachten waar je op wilt solliciteren elke dag of week, hou je er aan, en het succes zal volgen.

online geld verdienen

Zorg voor een online presentatie van hoge kwaliteit en toon voorbeelden van je werk

Er is geen onderhandeling mogelijk over een persoonlijke site te hebben voor je freelancer opdrachten:

Als je serieus bent over online freelancer zijn dan moet je een website hebben waar klanten je kunnen vinden.

Het goede nieuws is dat je een WordPress site in minder dan 10 minuten kunt opzetten, en iets professioneels hebt om aan je potentiële klanten te laten zien. Dit zal je een ENORM voordeel geven ten opzichte van andere freelancers die te lui zijn om dit te doen, of alleen profielen hebben op freelancing platformen.

Laat het werk dat je gedaan hebt voor je freelancer opdrachten zien op de site, een zogenaamde portfolio. Als je bijvoorbeeld websites ontwerpt, laat dan je websites zien. Als je een schrijver bent, toon dan wat van je goede tekstvoorbeelden.

Je kunt hier een paar voorbeelden vinden van persoonlijke websites van freelancers ter inspiratie. Je kunt ook ons gedeelte over bloggen bekijken om meer te weten over hoe je een eigen website maakt.

snel geld verdienen

Oefen je verkooppraatje en leer de basis over verkoop en onderhandelen

Zelfs wanneer je de meest naar binnen gekeerde persoon ter wereld bent, is leren hoe je met klanten praat over de telefoon, of zelfs in het echt, extreem behulpzaam wanneer je solliciteert op freelance opdrachten. Het kan een groot verschil uitmaken wanneer je weet hoe je goed moet communiceren, de basis over verkoop en onderhandelen weet, en hoe je een goed verkooppraatje moet houden.

Verkoop naar basis door onderhandeling

Je kunt dit artikel bekijken om te zien hoe je effectiever kunt communiceren.

Om te leren hoe je kunt onderhandelen en verkopen, raden wij het boek Never Split the Difference aan van Chris Voss, die vroeger voor de FBI werkte als een onderhandelaar bij gijzelingen. Als hij deze technieken toegepast heeft voor het onderhandelen over het leven van mensen, dan weten wij zeker dat je de onderhandelingen over prijzen en deadlines van je freelance opdrachten kunt doen met je klanten 😊.

Wanneer het uiteindelijk er op aankomt om de potentiële klant te vertellen over je diensten, moet je in staat zijn om helder te kunnen communiceren wat je doet, waarom je er goed in bent, en hoe het een voordeel is voor hen. Je zult in de loop van de tijd hier beter in worden terwijl je als freelancer werkt, maar wij raden je aan om een “elevator pitch” te gebruiken wanneer je pas begint.

HOOFDSTUK 7

Leren hoe je Freelancer Opdrachten Vindt zal je Helpen om je Droomleven te Leiden

Door de stappen in deze gids te volgen, ben je nu compleet voorzien in alles wat je nodig hebt om freelancer opdrachten te vinden en winnen, en je online inkomen mee te nemen naar waar je ook heen wilt, zowel qua geld als qua locatie!

Freelancer Opdrachten Vindt

Je kunt VANDAAG nog met freelancer opdrachten beginnen en de mogelijkheden zijn eindeloos: JE kunt per maand €100, €1000 of zelfs meer verdienen. Je kunt het door laten groeien tot een voltijdse onderneming met meerdere werknemers, die je later voor miljoenen kunt verkopen wanneer je het uitgebreid hebt.

We zijn diep in de details gegaan in dit artikel, maar onthoud: Om te beginnen, heb je alleen de volgende dingen nodig:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven