De 3 Beste Manieren Om Geld Verdienen Met Schrijven

schrijver worden

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Laten we eerlijk zijn: als je begint als schrijver, voel je je waarschijnlijk een beetje verloren. Hoe vind je de best betaalde online schrijfopdrachten? Wat is de juiste manier om klanten te vinden? Hoe kan ik überhaupt geld verdienen met schrijven? Er zijn zoveel vragen als het gaat om freelance schrijven, maar dat is juist een goede zaak!

Waarom?

Omdat, als je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken, er zo goed als eindeloze mogelijkheden zijn om als freelance schrijver online geld te verdienen! En je hoeft echt niet de volgende JK Rowling te zijn om als freelancer al schrijvend geld te verdienen

Als je coherent kunt schrijven en de ideeën die je wilt communiceren in gemakkelijk te begrijpen woorden over kunt brengen, kun je als freelance schrijver aan de slag.

Als kers op de taart ben je vrij om thuis te werken, of op welke andere plek dan ook. Vrijheid verzekerd!

In dit artikel geven we meer uitleg over de 3 beste manieren om online al schrijvend geld te verdienen:

Freelance schrijven en copywriting
Freelance schrijven en copywriting
Een Kindle-auteur worden
Een Kindle-auteur worden
Bloggen om geld te verdienen
Bloggen om geld te verdienen

We zullen ook enkele veelgestelde vragen doorlopen die je als freelance schrijver kunt hebben. Aan de slag!

1

Freelance Schrijven en Copywriting

Als freelance schrijver zijn er ontzettend veel schrijfvormen die je kunt nastreven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met schrijven voor bedrijven die webinhoud nodig hebben, zowel in de vorm van artikelen als verkoopteksten.

Deze twee zijn ook de meest voorkomende en meest gewilde schrijfopdrachten op de markt. In feite raden wij elke freelance schrijver, die zich afvraagt hoe hij of zij geld kan verdienen met schrijven, aan om met een van deze opties of beide te beginnen.

Wij raden ze aan om 3 redenen:

Hier zijn duidelijke stappen die je kunt gebruiken
om gelijk aan de slag te gaan:

Stap

01

Stap 01

Creëer een aanwezigheid op het web

Ook al ben je een uitstekende schrijver, als niemand weet dat je bestaat, kun je geen geld verdienen met schrijven. Om te beginnen moet je dus aanwezig zijn op het web.

Dit kan door een persoonlijke website zijn of zelfs een profiel op freelance websites zoals Upwork, Fiverr of Guru. Onze aanbeveling is om zowel een persoonlijke website als profielen op freelance-platforms te hebben.

Op een eigen website kun je:

Je eigen content plaatsen
Je eigen content plaatsen
Een eigen profielpagina
Een eigen profielpagina creëren
efficiënte manier
Je diensten op een efficiënte manier aan potentiële klanten verkopen
contactpunt waar potentiële
Dienst doen als contactpunt waar potentiële klanten je kunnen aanspreken

Een eigen plekje op het internet doet echt wonderen voor jouw onderneming!

Stap

02

Stap 02

Kiezen tussen copywriting of het schrijven van artikelen

schrijver worden

Nu je je aanwezigheid op het web hebt opgebouwd, moet je beslissen of je je wilt focussen op copywriting of het schrijven van artikelen. Natuurlijk kun je in eerste instantie ook beide doen. Maar op lange termijn zul je je in een van de twee willen specialiseren omdat je zo je vaardigheden verder kunt aanscherpen en je klanten van nog betere content kunt voorzien. Uiteraard zul je op deze manier ook meer verdienen.

Het schrijven van artikelen

Dit is in wezen het schrijven van niet-verkoopbare inhoud op websites. Artikelen zijn meestal informatief en educatief, zoals het artikel dat je nu leest.

Vrijwel alle websites die internetverkeer willen genereren hebben artikelschrijvers nodig, omdat de behoefte aan het produceren van inhoud zeer reëel is voor elk bedrijf dat zichzelf serieus neemt. Een ander leuk aspect is dat je deze artikelen meestal redelijk snel kunt maken.

Het schrijven van artikelen is een van de meest gemakkelijke manieren om online geld te verdienen. Alleen geld verdienen met betaalde enquêtes is nog sneller en gemakkelijker.

Per stuk betaalt het echter aanzienlijk minder dan copywriting. Gewoonlijk verdienen artikelschrijvers tussen de €45 en €220 voor een artikel van 1.000 woorden.

Copywriting

Copywriters schrijven in principe om iets te verkopen. Bijvoorbeeld: een lange verkooppagina die je op verschillende productwebsites ziet, of een korte verkoopmail. Ongeacht het medium, het doel van copywriting is om de naamsbekendheid te vergroten.

Omdat het doel van copywriting letterlijk het genereren van omzet is, betaalt het ook VEEL beter. Voor een korte verkooppagina kunt u gemiddeld tussen de €700 en €1.350 verdienen. Zeer bekwame copywriters kunnen zelfs zo’n €1.750 verdienen. En misschien nog wel meer, afhankelijk van het onderwerp waarover ze schrijven!

In tegenstelling tot het schrijven van gewone artikelen, moet jedan wel  leren hoe je een doeltreffende tekst kunt schrijven en verkoopteksten bestuderen. Er is meer voorbereiding en inspanning nodig, maar aangezien jouw tekst je klanten (hopelijk) geld zal opbrengen, is het veel gemakkelijker om op deze manier geld verdienen met schrijven.

Stap

03

Stap 03

Kies een niche

De meeste mensen die met schrijven geld willen verdienen, maken de fout om zoveel mogelijk markten te willen bedienen.

Als je iedereen probeert te behagen, doe je niemand een plezier.

Voor klanten die een artikel nodig hebben over bijvoorbeeld een bepaalde wet,  is het veel aantrekkelijker om iemand in te huren die gespecialiseerd is in juridisch schrijven, dan iemand die voor elke mogelijke markt ter wereld schrijft. Natuurlijk kun je zo ook hogere tarieven vragen.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om te bepalen welke niche geschikt is voor jou:

schrijfster worden

Rendabiliteit

Als er geen geld te verdienen is in een niche of als de niche gewoon te klein is om consistent al schrijvend online geld te verdienen, dan moet je op zoek gaan naar een andere niche.

Sector

Sector

Kies een sector die je kent, of waar je in ieder geval consequent onderzoek naar kunt doen en over kunt schrijven. Het zou een totale verspilling zijn als je ervoor kiest om over financiële auditing te schrijven als je er geen kennis van hebt, of als dat onderwerp jou absoluut niet interesseert. Verzeker je er ook van dat de gekozen

Type dienstverlening

Type dienstverlening

Zelfs als het gaat om copywriting, kun je je richten op meer specifieke diensten, zoals videoverkoopteksten, e-mailverkoopteksten of verkooppagina’s. Als je jezelf als artikelschrijver op de markt profileert, kun je kiezen uit verschillende soorten artikelen, zoals handleidingen of technische artikelen.

Misschien vraag je jezelf af waarom je al deze stappen moet doorlopen en een niche moet kiezen als je gewoon klanten kunt aannemen die op jouw pad komen. Wel, de reden is eenvoudig: als je jezelf profileert als een specialist, krijg je meer autoriteit en kan je al schrijvend meer geld verdienen.

Als je een specifieke niche kiest, ontwikkel je door de tijd heen niche-specifieke inzichten, invalshoeken en expertise. Dit zijn dingen waar een niet-specifieke schrijver niet mee kan concurreren en dus verdien je meer geld en krijg je meer klanten.

Veel ervaring in één niche overtreft een beetje ervaring in elke niche!

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Stap

04

Stap 04

Creëer een portfolio

schrijver worden

Nu je aanwezig bent op het web en online profielen en een niche hebt, is het tijd om een portfolio aan te maken.

Waarom?

Als je geen schrijfvoorbeelden kunt laten zien, krijg je namelijk geen klanten. En geen klanten betekent dat je geen geld zult verdienen met schrijven!

Je hoeft niet eens eerdere klanten te hebben om een portfolio te creëren. In plaats daarvan kun je beginnen met het maken van voorbeelden en deze op jouw  website en blog plaatsen.

Dit is ook een reden waarom een niche kiezen nuttig is, aangezien je nu precies weet wat voor voorbeelden je kan maken voor je portfolio, en waarnaar klanten binnen die niche hoogstwaarschijnlijk op zoek zijn.

Stap

05

Stap 05

Solliciteer dagelijks voor nieuwe opdrachten

Aangezien je nu goed georganiseerd bent, is het tijd om jezelf te presenteren aan bedrijven die wellicht freelance schrijfdiensten nodig hebben.

De sleutel tot het vermijden van een “feest en hongersnood”-cyclus als freelance schrijver, waar je de ene week veel, maar de andere week geen werk hebt, is om consequent te solliciteren naar nieuwe opdrachten.

We raden je aan om dagelijks voor minimaal 3 opdrachten te solliciteren. Dit lijkt misschien veel, maar met een zorgvuldige planning is het vast en zeker haalbaar. Bovendien is het ook cruciaal om consequent geld te verdienen met schrijven. 

Voor eenvoudige opdrachten kun je freelance aanbiedingen vinden op Upwork en Guru en daarvoor solliciteren. Je kunt ook kijken op verschillende online jobsites om freelance schrijfopdrachten te vinden en bedrijven rechtstreeks te contacteren.

Om als freelance schrijver een degelijk inkomen te verdienen, heb je de discipline nodig om dagelijks op zoek te gaan naar nieuwe opdrachten. Dat hoort er nu eenmaal bij!

2

Geld Verdienen Met Schrijven: Word een Kindle-auteur

schrijver worden

Een andere schitterende manier om geld verdienen met schrijven is door te publiceren op Amazon Kindle: een e-reader van de eCommerce-gigant Amazon, en misschien wel de beste op de markt. Alle Kindle-eigenaars hebben op Amazon.com directe toegang tot honderdduizenden Kindle-eBooks. Met bijna 90 miljoen verkochte Kindle-apparaten zijn de mogelijkheden als Kindle-auteur enorm.

En het mooiste van alles? Als auteur kun je hier zelf publiceren, zonder dat je een uitgeverij of een literaire agent nodig hebt, en maandelijks via een passief inkomen geld verdienen met schrijven!

Wat we hiermee bedoelen is dat als je eenmaal je boek geschreven en gepubliceerd hebt, mensen het blijven kopen. Dit betekent dat er 24/7 geld op je bankrekening wordt gestort zonder dat je extra werk hoeft te verrichten.

De voor- en nadelen van het publiceren op Amazon

Het zelf publiceren van je Kindle-eBook op Amazon heeft enkele voor- en nadelen:

duimen omhoog
Voordelen
duimen omlaag
Nadelen

Naar onze bescheiden mening wegen de voordelen gewoonweg tegen de nadelen op bij de keuze voor Amazon Kindle. Als Kindle-auteur kun je een beroep doen op talrijke handleidingen voor het vermijden van fouten en valkuilen. Als kersvers Kindle-auteur heb je dus een grotere kans op succes bij je eerste publicatie.

Volg het advies op van mensen die jou zijn voorgegaan en je zou het goed moeten doen.

Je Eerste Kindle-boek Schrijven

Als je besloten hebt om een boek op Kindle te publiceren, moet je er over nadenken of je het zelf wilt schrijven of dat je een freelance schrijver wilt inhuren.

Kort gezegd, als je tijd en expertise hebt over het onderwerp, is het beter om het zelf te schrijven. Op die manier bespaar je de voorafgaande kosten voor het inhuren van een schaduwschrijver.

Het is ook een enorme prestatie om zelf een boek te schrijven!

Houd er echter rekening mee dat je een aanzienlijk deel van je eigen tijd zult besteden – tijd die je zou kunnen gebruiken om geld te verdienen voor het schrijven voor klanten.

Als je dus wat kapitaal hebt om de voorafgaande kosten te dekken, kun je gewoon een freelance schrijver inhuren voor het schrijfwerk. Op die manier maakt je tijd vrij die je productief kunt gebruiken voor andere schrijfopdrachten!

3

Bloggen en Je Eigen Vermogen Opbouwe

schrijver worden

Hoewel er talloze handleidingen, artikelen en websites zijn die je vertellen dat je moet beginnen met bloggen als een manier om geld te verdienen, moeten we hier eerlijk zijn: bloggen is veruit de moeilijkste methode van de 3 die we in dit artikel hebben behandeld als het gaat om geld verdienen met schrijven.

Je kunt het echter wel gebruiken om een vermogen op lange termijn op te bouwen dat jou levenslang een inkomen zalopleveren. In feite kun je een uiterst winstgevend bedrijf opbouwen door te bloggen.

En het leukste van alles? Een blog opstarten kun je gratis!

In tegenstelling tot wat sommige artikelen zeggen, zul je niet onmiddellijk een enorm inkomen vergaren met een blog. Je zult niet in je pyjama zitten en je verdient geen geld thuis voor de open haard… Tenzij je al een groot trouw publiek op een ander platform hebt natuurlijk.

In feite vereist bloggen toewijding en consistente en kwalitatieve content, omdat dit de enige manier is om een hoge een goede zoekmachineranking te krijgen en een lezerspubliek aan te trekken.

Nogmaals, dit wil niet zeggen dat het gebruik van een blog om geld te verdienen niet mogelijk of de moeite waard is. We zorgen er alleen maar voor dat je weet hoeveel werk je hiervoor moet verrichten!

Maar als je dat werk eenmaal gedaan hebt, zal je blog je voor altijd geld blijven opleveren.

Zelf Schrijven versus het Inhuren van Freelancers voor Jouw Blog

schrijver worden

Net als bij het publiceren op Kindle, is het een lastig dilemma om te kiezen of je zelf voor je blog gaat schrijven of dat je dit aan iemand anders overlaat.

Als je op zoek bent om geld te verdienen met het schrijven van een blog, moet je echt een passie hebben voor schrijven over het door jou gekozen onderwerp om je blog op te bouwen.

De uitdaging ligt ‘m in het feit dat je niet onmiddellijk resultaten zult zien van je blog-inspanningen. Dit kan nogal hartverscheurend zijn als je veel tijd en moeite steekt in het produceren van goede content.

Veel bloggers verliezen hierdoor hun motivatie en gooien de handdoek in de ring.

Als je wat extra geld over hebt, is het daarom een goed idee om freelance schrijvers in te huren.

Je hoeft echter niet volledig te vertrouwen op freelancers om alle inhoud te produceren. In plaats daarvan kun je jezelf richten op het produceren van een groot deel van de belangrijkste blogartikelen op je site, terwijl freelancers de rest op zich kunnen nemen. Op die manier heb je geen burn-out en wordt je blog geen spookstad.

Manieren om Geld te Verdienen met een Blog

Zodra je een behoorlijk aantal lezers voor je blog hebt aangetrokken, zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen:

promoten van producten

Affiliate marketing: het promoten van producten of diensten die interessant kunnen zijn voor jouw publiek, en wanneer er een verkoop is, krijg jij een commissie

Gesponsorde content

Gesponsorde content aanvaarden en samenwerken met merken

Advertentieruimte verkopen

Advertentieruimte verkopen

Je eigen producten maken

Je eigen producten maken

Ongeacht welke methode je kiest om geld te verdienen, als je de luxe hebt dat je KAN kiezen, ben je al gestaag op weg om je blog in een heus bedrijf om te toveren!

Conclusie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om geld verdienen met schrijven, dat het soms moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. Maar na het lezen van ons artikel, zou je een vrij goed idee moeten hebben en met veel enthousiasme aan de slag moeten gaan! Iedereen kan op deze manier in een mum van tijd een degelijk inkomen opbouwen. Volg gewoon de stappen en methoden die in dit artikel beschreven worden, en je bent helemaal voorbereid om als freelance schrijver van start te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geld verdienen met Schrijven Teksten

Geld verdienen met schrijven teksten

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Ben je handig met het schrijven van teksten? Als je er een gave voor hebt om te schrijven, dan kan je jouw vaardigheden omzetten in geld door te gaan werken als copywriter, dat is iemand die content produceert voor bedrijven en particuliere klanten met een breed scala aan onderwerpen.

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

medium
Medium

Inkomen

Inkomen Midden
Medium

Door als freelance copywriter aan de slag te gaan, kan jij vanuit huis werken en een goed salaris verdienen, hetzij met full-time of met part-time werk, maar om succesvol te zijn moet je:

 • Een goede schrijfvaardigheid hebben
 • Je moet precies weten waar je copywriting werk kan vinden
 • Geef het juiste tarief voor jouw diensten
 • Je moet in staat zijn om altijd de standaard van hoge kwaliteit vast te houden
 • Je moet je houden aan de deadlines en je moet je werk op tijd inleveren

Als je geïnteresseerd bent om een copywriter te worden, kun je een online copywriting cursus volgen. De lessen leren jou goede schrijfvaardigheden en je leert manieren om content te creëren. Je zou eigenlijk ook alvast een portfolio van voorbeelden moeten gaan samenstellen die je aan potentiële klanten kunt laten zien, zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van de kwaliteit van jouw werk en jouw stijl.

In het geval dat je geen enkele ervaring hebt met copywriting, is het een geweldig idee om alvast wat teksten aan te maken die je dan als een portfolio kunt gebruiken om aan de slag te te kunnen gaan. Probeer een aantal productbeschrijvingen te schrijven, een aantal artikelen en een aantal blogpost’s. Lees ze zorgvuldig na en doe je best om ervoor te zorgen dat de tekst correct en vrij van spelfouten is. 

Zodra je een kleine portefeuille hebt samengesteld, ben je er klaar voor om werk te gaan zoeken en om geld te verdienen. Deze gids zal je uitleggen hoe en zal je tips geven voor om succesvol te zijn.

Hoe je Copywrite werk kunt vinden

Er zijn twee manieren waarmee copywriters meestal werk krijgen:

 1. Door te gaan werken in vele verschillende terreinen en door elk soort type werk te accepteren wat beschikbaar komt.
 2. Door zich te gaan specialiseren in een bepaald vakgebied en door klanten te zoeken die in die niche werkzaam zijn.

Veel copywriters beginnen met online geld te verdienen met de eerste manier omdat het hen in staat stelt om ervaring op te doen en een portfolio op te bouwen. Als je steeds meer klanten er bij krijgt zal je waarschijnlijk de mogelijkheid hebben om je focus te verfijnen en dan kan jij je concentreren op bepaalde gebieden die jij interessant vindt.

Specialisatie kan zeer nuttig zijn, omdat het je in staat stelt om jezelf als een expert te presenteren aan bedrijven of organisaties binnen dat vakgebied. Dit kan je helpen om jouw voet tussen de deur te krijgen voor zeer goed betaalde banen. Concurrentie voor banen kan hoog zijn, en schrijvers die zich richten op een bepaalde niche kunnen vaak meer werk krijgen dan generalisten.

Er zijn vele niches die je kunt uitkiezen om je er in te gaan specialiseren, zoals:

 • Alternatieve gezondheidszorg en welzijn
 • Baby’s en kinderen
  Schoonheidsspecialist
 • Bouw
 • Onderwijs
 • Financiën
 • Meubilair
 • Groene en duurzame producten
 • Gezondheidszorg
 • Klussen aan huis en doe-het-zelf
 • Banen en carrières
  Zelfhulp
 • Senioren diensten
  Godsdienst
 • Klein bedrijf
 • Software en techniek
 • Reizen
 • Wijn en gerechten

Dus hoe kies je een niche uit? Begin door te kijken naar je eigen opleiding en ervaring. Als je eerder in een bepaalde industrie hebt gewerkt, heb je al enige ervaring opgedaan die je weer kunt toepassen als het tijd is om te gaan schrijven. Je kunt ook gaan nadenken over jouw eigen interesses. Als je in de financiële sector hebt gewerkt, maar er absoluut een hekel aan hebt, dan kan een andere niche, zoals reizen of de gezondheidszorg misschien meer aantrekkelijker voor jou zijn.

Zodra je een niche hebt uitgekozen, probeer dan enkele voorbeeld artikelen te schrijven. Je kunt zelfs geld te verdienen door ze op een site als Hubpages te plaatsen. Je zult dan een aantal links hebben die je aan potentiële klanten kunt laten zien.

Verdiensten van Copywriters

Als je jouw tariefstructuur vast legt voor copywriting, dan wil je ervoor zorgen dat jouw tarieven concurrerend zijn, zodat je ook één degene bent die een lage bieding heeft op een project. Tegelijkertijd moet je er wel voor zorgen dat je een eerlijk uurtarief verdient.

Als je niet zeker weet wat je voor je tarief moet gaan vragen, kan je even zoeken naar werk op een site die je in staat stelt om te gaan bieden op projecten, zoals Upwork. Dit is gunstig omdat je kunt zien wat het gemiddelde bod is wanneer je je eigen diensten zult gaan aanbieden.

Als je het werk hebt afgerond en geld verdient, zorg ervoor dat je tevreden klanten vraagt om even een getuigenis te geven. Overweeg  om een stimulans of kortingen te geven aan klanten die jou hebben aanbevolen aan andere mensen.


Copywriting omvat vele soorten manieren van schrijven. Het kan gaan om het schrijven van productbeschrijvingen, pagina’s voor een website, e-boeken, rapporten of andere vormen van content. Sommige projecten zullen van je eisen dat je van te voren een tarief opstelt voor het gehele project, voor elke pagina of voor elk woord. 

Met andere projecten ben je waarschijnlijk wel in staat om jouw eigen uurtarief vast te stellen. Het kan lastig zijn om de tijd bij te houden die je aan het schrijven besteed, maar met uurtarieven kun je meestal meer geld gaan verdienen als je ze in stelt op het juiste niveau.

Hier is een overzicht van wat je per uur in rekening zou moeten brengen om de betreffende jaarsalarissen te verdienen, als je maar 8 uur per dag en 5 dagen per week werkt:

– Om ervoor te zorgen dat je 30.000 euro per jaar of 2500 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 15,60 euro per uur.

– Om ervoor te zorgen dat je 50.000 euro per jaar of 4000 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 25 euro per uur.

– Om ervoor te zorgen dat je 96.000 euro per jaar of 8000 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 50 euro per uur.

– Om ervoor te zorgen dat je 120.000 euro per jaar of 10.000 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 62,50 euro per uur.

Geld verdienen met schrijven teksten

Jouw tarief vaststellen

Dus hoeveel zou je in rekening moeten brengen? Het antwoord is afhankelijk van je ervaring en wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Je moet zorgvuldig overwegen hoeveel geld je nodig hebt als je full-time of part-time gaat werken en vanaf daar kijk je verder.

Wat het meest belangrijkste is, is dat je tarief vast legt en je daar aan vast houdt. Laat je niet verleiden om jouw tarief per woord, per pagina of je uurtarief drastisch verminderen enkel alleen om een baan te krijgen. Je zult uiteindelijk niet veel geld verdienen en je zou dan beter betaald werk moeten afslaan die dan langskomt, omdat je vast zit aan een andere klant waar je veel minder geld verdient dan je waard bent. Nee zeggen tegen een klant die korting wil krijgen is misschien moeilijk, maar je hebt er uiteindelijk zelf voordeel aan.

Dat betekent niet dat je niet kunt onderhandelen. Als je 40 euro per uur wilt verdienen, vraag dan eerst 50 euro. Dan kunt je altijd een tegenbod doen van 40 euro om te zien of je het tarief kunt krijgen die je wilt.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Tips om geld te verdienen als Copywriter

Het kan even duren om een winstgevend bedrijf op te bouwen als een freelance copywriter, maar de volgende tips kunnen je helpen om de kansen te verbeteren om een goed inkomen te verdienen:

1. Beloof alleen hetgeen wat je kunt waarmaken

Wanneer je het werk van klanten accepteert, wees dan realistisch over hoeveel je kunt schrijven gedurende een bepaalde periode. Het is altijd het beste om maar een paar dingen te beloven en dan uiteindelijk veel meer levert dan verwacht. 

Als je denkt dat een project jou 5 dagen kost, is het beter om bij de klant aan te geven dat het 1 week duurt en dat je daarna hen zal gaan verrassen door eerder op te leveren. Projecten te laat afronden is een van de ergste dingen die een copywriter kan doen, omdat projecten vaak hele krappe planningen hebben.

2. Wees zelfverzekerd van jouw waarde

Als je niet gelooft dat jouw werk 50 Euro per uur waard is dan zal niemand je dat tarief gaan betalen. Je moet vertrouwen genoeg hebben om potentiële klanten te laten weten wat de prijs is en je moet daar resoluut over zijn. Als je goed schrijft dan zal je verbaasd zijn hoeveel mensen bereid zullen zijn er voor te betalen, als jij een tarief gaat vragen die eerlijk is. Dit wordt steeds meer werkelijkheid als je meer ervaring opdoet en een indrukwekkend portfolio zal gaan opbouwen.

3. Gebruik je tijd verstandig

Geld verdienen vanuit huis als een copywriter heeft veel voordelen maar het kan ook betekenen dat als je heel wat afleiding om je heen hebt, dat ertoe kan leiden dat jij je focus te verliest tijdens je werk. Zorg ervoor dat je een aangewezen werkplek hebt waar je de afleiding zo veel mogelijk kunt minimaliseren.

Maak elke dag een schema voor jezelf. Dit schema kan er uit zien zoals je zelf wilt. Je wilt misschien 8 uur achter elkaar werken, met alleen een pauze voor de lunch, of je vindt misschien een schema prettiger waarin je ’s ochtends 4 uur werkt en ‘s avonds 4 uur, met een lange pauze ertussen. Het allerbelangrijkste is dat je een schema vindt, die goed voor jou werkt en hou je vervolgens aan dat schema op dezelfde manier zoals je op kantoor aan een werkschema zou gaan houden.

Dus je moet ook je opdrachten goed bijhouden en je tijd goed indelen. Maak elke dag een lijst van wat je die dat af moet hebben. Hoe je het werk afrond is aan jou. Sommige schrijvers werken liever aan één ding tegelijk. Anderen breken hun werk in kleine stukjes op om elke dag een klein deel af te ronden. Je moet misschien even experimenteren om te bepalen wat voor jou het beste werkt.

4. Oefenen, oefenen, oefenen

Schrijven is een vaardigheid en je zult niet beter worden als je het niet oefent. Als je perioden mee gaat maken waarin er nauwelijks werk beschikbaar is, verbeter dan je vaardigheden door artikelen te schrijven die je kunt plaatsen op een soort marktplaats website als bijvoorbeeld hub pages of verkoop ze op een site zoals Constant Content. 

Je zou ook jouw eigen blog moeten gaan beginnen, zodat je in je vrije tijd kunt oefenen met schrijven over onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw niche of aan andere dingen die je interessant vindt. Hoe meer je schrijft, hoe sneller het zal gaan en hoe beter de kwaliteit van jouw werk zal gaan worden.

5. Denk Altijd vooruit

Geld verdienen met schrijven teksten

Stille periodes met nauwelijks werk kunnen financieel verwoestend zijn voor copywriters, het is daarom belangrijk om altijd op zoek te zijn naar jouw volgende grote project. Besteed elke dag er een beetje tijd aan het zoeken naar werk. 

Stuur jouw bod op freelance sites, stuur e-mails naar potentiële klanten of werk aan jouw website of blog waar je adverteert voor jouw diensten. Als je een deel van je werk dag besteedt aan het zoeken naar meer werk, zal je in staat zijn om te voorkomen dat je na een project opeens zonder werk komt te zitten.

Wees ook niet bang om kleine klusjes aan te nemen om de gaten op te vullen. Vaak worden kleine opdrachten grote opdrachten.

Ten slotte

Werken als een copywriter is een goede manier om geld te verdienen op het internet. We hebben een aantal links verzameld die nuttig kunnen zijn voor je als je van plan bent om als copywriter wilt beginnen te werken, of als je simpelweg vergelijkbare methodes wilt uitproberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Dankzij ProfitFarmers hebben we €2.141 in slechts enkele weken verdiend
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…

Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.