Geld verdienen met Schrijven Teksten

Geld verdienen met schrijven teksten

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Ben je handig met het schrijven van teksten? Als je er een gave voor hebt om te schrijven, dan kan je jouw vaardigheden omzetten in geld door te gaan werken als copywriter, dat is iemand die content produceert voor bedrijven en particuliere klanten met een breed scala aan onderwerpen.

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

medium
Medium

Inkomen

Inkomen Midden
Medium

Door als freelance copywriter aan de slag te gaan, kan jij vanuit huis werken en een goed salaris verdienen, hetzij met full-time of met part-time werk, maar om succesvol te zijn moet je:

 • Een goede schrijfvaardigheid hebben
 • Je moet precies weten waar je copywriting werk kan vinden
 • Geef het juiste tarief voor jouw diensten
 • Je moet in staat zijn om altijd de standaard van hoge kwaliteit vast te houden
 • Je moet je houden aan de deadlines en je moet je werk op tijd inleveren

Als je geïnteresseerd bent om een copywriter te worden, kun je een online copywriting cursus volgen. De lessen leren jou goede schrijfvaardigheden en je leert manieren om content te creëren. Je zou eigenlijk ook alvast een portfolio van voorbeelden moeten gaan samenstellen die je aan potentiële klanten kunt laten zien, zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van de kwaliteit van jouw werk en jouw stijl.

In het geval dat je geen enkele ervaring hebt met copywriting, is het een geweldig idee om alvast wat teksten aan te maken die je dan als een portfolio kunt gebruiken om aan de slag te te kunnen gaan. Probeer een aantal productbeschrijvingen te schrijven, een aantal artikelen en een aantal blogpost’s. Lees ze zorgvuldig na en doe je best om ervoor te zorgen dat de tekst correct en vrij van spelfouten is. 

Zodra je een kleine portefeuille hebt samengesteld, ben je er klaar voor om werk te gaan zoeken en om geld te verdienen. Deze gids zal je uitleggen hoe en zal je tips geven voor om succesvol te zijn.

Hoe je Copywrite werk kunt vinden

Er zijn twee manieren waarmee copywriters meestal werk krijgen:

 1. Door te gaan werken in vele verschillende terreinen en door elk soort type werk te accepteren wat beschikbaar komt.
 2. Door zich te gaan specialiseren in een bepaald vakgebied en door klanten te zoeken die in die niche werkzaam zijn.

Veel copywriters beginnen met online geld te verdienen met de eerste manier omdat het hen in staat stelt om ervaring op te doen en een portfolio op te bouwen. Als je steeds meer klanten er bij krijgt zal je waarschijnlijk de mogelijkheid hebben om je focus te verfijnen en dan kan jij je concentreren op bepaalde gebieden die jij interessant vindt.

Specialisatie kan zeer nuttig zijn, omdat het je in staat stelt om jezelf als een expert te presenteren aan bedrijven of organisaties binnen dat vakgebied. Dit kan je helpen om jouw voet tussen de deur te krijgen voor zeer goed betaalde banen. Concurrentie voor banen kan hoog zijn, en schrijvers die zich richten op een bepaalde niche kunnen vaak meer werk krijgen dan generalisten.

Er zijn vele niches die je kunt uitkiezen om je er in te gaan specialiseren, zoals:

 • Alternatieve gezondheidszorg en welzijn
 • Baby’s en kinderen
  Schoonheidsspecialist
 • Bouw
 • Onderwijs
 • Financiën
 • Meubilair
 • Groene en duurzame producten
 • Gezondheidszorg
 • Klussen aan huis en doe-het-zelf
 • Banen en carrières
  Zelfhulp
 • Senioren diensten
  Godsdienst
 • Klein bedrijf
 • Software en techniek
 • Reizen
 • Wijn en gerechten

Dus hoe kies je een niche uit? Begin door te kijken naar je eigen opleiding en ervaring. Als je eerder in een bepaalde industrie hebt gewerkt, heb je al enige ervaring opgedaan die je weer kunt toepassen als het tijd is om te gaan schrijven. Je kunt ook gaan nadenken over jouw eigen interesses. Als je in de financiële sector hebt gewerkt, maar er absoluut een hekel aan hebt, dan kan een andere niche, zoals reizen of de gezondheidszorg misschien meer aantrekkelijker voor jou zijn.

Zodra je een niche hebt uitgekozen, probeer dan enkele voorbeeld artikelen te schrijven. Je kunt zelfs geld te verdienen door ze op een site als Hubpages te plaatsen. Je zult dan een aantal links hebben die je aan potentiële klanten kunt laten zien.

Verdiensten van Copywriters

Als je jouw tariefstructuur vast legt voor copywriting, dan wil je ervoor zorgen dat jouw tarieven concurrerend zijn, zodat je ook één degene bent die een lage bieding heeft op een project. Tegelijkertijd moet je er wel voor zorgen dat je een eerlijk uurtarief verdient.

Als je niet zeker weet wat je voor je tarief moet gaan vragen, kan je even zoeken naar werk op een site die je in staat stelt om te gaan bieden op projecten, zoals Upwork. Dit is gunstig omdat je kunt zien wat het gemiddelde bod is wanneer je je eigen diensten zult gaan aanbieden.

Als je het werk hebt afgerond en geld verdient, zorg ervoor dat je tevreden klanten vraagt om even een getuigenis te geven. Overweeg  om een stimulans of kortingen te geven aan klanten die jou hebben aanbevolen aan andere mensen.


Copywriting omvat vele soorten manieren van schrijven. Het kan gaan om het schrijven van productbeschrijvingen, pagina’s voor een website, e-boeken, rapporten of andere vormen van content. Sommige projecten zullen van je eisen dat je van te voren een tarief opstelt voor het gehele project, voor elke pagina of voor elk woord. 

Met andere projecten ben je waarschijnlijk wel in staat om jouw eigen uurtarief vast te stellen. Het kan lastig zijn om de tijd bij te houden die je aan het schrijven besteed, maar met uurtarieven kun je meestal meer geld gaan verdienen als je ze in stelt op het juiste niveau.

Hier is een overzicht van wat je per uur in rekening zou moeten brengen om de betreffende jaarsalarissen te verdienen, als je maar 8 uur per dag en 5 dagen per week werkt:

– Om ervoor te zorgen dat je 30.000 euro per jaar of 2500 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 15,60 euro per uur.

– Om ervoor te zorgen dat je 50.000 euro per jaar of 4000 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 25 euro per uur.

– Om ervoor te zorgen dat je 96.000 euro per jaar of 8000 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 50 euro per uur.

– Om ervoor te zorgen dat je 120.000 euro per jaar of 10.000 euro per maand verdient, zou je het volgende tarief in rekening moeten brengen: 62,50 euro per uur.

Geld verdienen met schrijven teksten

Jouw tarief vaststellen

Dus hoeveel zou je in rekening moeten brengen? Het antwoord is afhankelijk van je ervaring en wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Je moet zorgvuldig overwegen hoeveel geld je nodig hebt als je full-time of part-time gaat werken en vanaf daar kijk je verder.

Wat het meest belangrijkste is, is dat je tarief vast legt en je daar aan vast houdt. Laat je niet verleiden om jouw tarief per woord, per pagina of je uurtarief drastisch verminderen enkel alleen om een baan te krijgen. Je zult uiteindelijk niet veel geld verdienen en je zou dan beter betaald werk moeten afslaan die dan langskomt, omdat je vast zit aan een andere klant waar je veel minder geld verdient dan je waard bent. Nee zeggen tegen een klant die korting wil krijgen is misschien moeilijk, maar je hebt er uiteindelijk zelf voordeel aan.

Dat betekent niet dat je niet kunt onderhandelen. Als je 40 euro per uur wilt verdienen, vraag dan eerst 50 euro. Dan kunt je altijd een tegenbod doen van 40 euro om te zien of je het tarief kunt krijgen die je wilt.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Tips om geld te verdienen als Copywriter

Het kan even duren om een winstgevend bedrijf op te bouwen als een freelance copywriter, maar de volgende tips kunnen je helpen om de kansen te verbeteren om een goed inkomen te verdienen:

1. Beloof alleen hetgeen wat je kunt waarmaken

Wanneer je het werk van klanten accepteert, wees dan realistisch over hoeveel je kunt schrijven gedurende een bepaalde periode. Het is altijd het beste om maar een paar dingen te beloven en dan uiteindelijk veel meer levert dan verwacht. 

Als je denkt dat een project jou 5 dagen kost, is het beter om bij de klant aan te geven dat het 1 week duurt en dat je daarna hen zal gaan verrassen door eerder op te leveren. Projecten te laat afronden is een van de ergste dingen die een copywriter kan doen, omdat projecten vaak hele krappe planningen hebben.

2. Wees zelfverzekerd van jouw waarde

Als je niet gelooft dat jouw werk 50 Euro per uur waard is dan zal niemand je dat tarief gaan betalen. Je moet vertrouwen genoeg hebben om potentiële klanten te laten weten wat de prijs is en je moet daar resoluut over zijn. Als je goed schrijft dan zal je verbaasd zijn hoeveel mensen bereid zullen zijn er voor te betalen, als jij een tarief gaat vragen die eerlijk is. Dit wordt steeds meer werkelijkheid als je meer ervaring opdoet en een indrukwekkend portfolio zal gaan opbouwen.

3. Gebruik je tijd verstandig

Geld verdienen vanuit huis als een copywriter heeft veel voordelen maar het kan ook betekenen dat als je heel wat afleiding om je heen hebt, dat ertoe kan leiden dat jij je focus te verliest tijdens je werk. Zorg ervoor dat je een aangewezen werkplek hebt waar je de afleiding zo veel mogelijk kunt minimaliseren.

Maak elke dag een schema voor jezelf. Dit schema kan er uit zien zoals je zelf wilt. Je wilt misschien 8 uur achter elkaar werken, met alleen een pauze voor de lunch, of je vindt misschien een schema prettiger waarin je ’s ochtends 4 uur werkt en ‘s avonds 4 uur, met een lange pauze ertussen. Het allerbelangrijkste is dat je een schema vindt, die goed voor jou werkt en hou je vervolgens aan dat schema op dezelfde manier zoals je op kantoor aan een werkschema zou gaan houden.

Dus je moet ook je opdrachten goed bijhouden en je tijd goed indelen. Maak elke dag een lijst van wat je die dat af moet hebben. Hoe je het werk afrond is aan jou. Sommige schrijvers werken liever aan één ding tegelijk. Anderen breken hun werk in kleine stukjes op om elke dag een klein deel af te ronden. Je moet misschien even experimenteren om te bepalen wat voor jou het beste werkt.

4. Oefenen, oefenen, oefenen

Schrijven is een vaardigheid en je zult niet beter worden als je het niet oefent. Als je perioden mee gaat maken waarin er nauwelijks werk beschikbaar is, verbeter dan je vaardigheden door artikelen te schrijven die je kunt plaatsen op een soort marktplaats website als bijvoorbeeld hub pages of verkoop ze op een site zoals Constant Content. 

Je zou ook jouw eigen blog moeten gaan beginnen, zodat je in je vrije tijd kunt oefenen met schrijven over onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw niche of aan andere dingen die je interessant vindt. Hoe meer je schrijft, hoe sneller het zal gaan en hoe beter de kwaliteit van jouw werk zal gaan worden.

5. Denk Altijd vooruit

Geld verdienen met schrijven teksten

Stille periodes met nauwelijks werk kunnen financieel verwoestend zijn voor copywriters, het is daarom belangrijk om altijd op zoek te zijn naar jouw volgende grote project. Besteed elke dag er een beetje tijd aan het zoeken naar werk. 

Stuur jouw bod op freelance sites, stuur e-mails naar potentiële klanten of werk aan jouw website of blog waar je adverteert voor jouw diensten. Als je een deel van je werk dag besteedt aan het zoeken naar meer werk, zal je in staat zijn om te voorkomen dat je na een project opeens zonder werk komt te zitten.

Wees ook niet bang om kleine klusjes aan te nemen om de gaten op te vullen. Vaak worden kleine opdrachten grote opdrachten.

Ten slotte

Werken als een copywriter is een goede manier om geld te verdienen op het internet. We hebben een aantal links verzameld die nuttig kunnen zijn voor je als je van plan bent om als copywriter wilt beginnen te werken, of als je simpelweg vergelijkbare methodes wilt uitproberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top