Hoe Krijg Je Meer Volgers op Instagram: 8 Beproefde Methoden

instagram volgers kopen

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

We krijgen regelmatig de vraag “Hoe krijg je meer volgers op Instagram”? Dit is niet verwonderlijk, aangezien Instagram momenteel het meest hippe sociale medium is. En een van de eerste dingen die we altijd zeggen is: “Je hebt geweldige content, maar niemand ziet het”.

Hier zien we een vicieuze cirkel: je maakt formidabele content voor 10 of 20 personen die je informatie niet delen. Je werkt hard om betere content te maken, maar niemand merkt het op dus maak je nog meer geweldige content.

Maar opnieuw, niemand die het ziet. Je kan zelfs volgers kwijtraken omdat je niet groeit. Dit is de cruciale fout als je meer volgers op Instagram wilt krijgen.

Dat is omdat de geheimen om meer volgers op Instagram te krijgen maar al te vaak niet goed begrepen worden. De vragen die je jezelf moet stellen zijn: Maak je doelgerichte content? Deel je deze content op plaatsen waar hij opnieuw gedeeld of tenminste opgemerkt wordt? Is jouw content geschikt voor je publiek?

Laten we het hebben over 8 specifieke en beproefde methoden om meer volgers op Instagram te krijgen:

instagram volgers kopen

1. Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Besteed meer tijd aan het ontwikkelen van je profiel

Maak niet de fout om een officiële Instagram-account aan te maken zonder aan je publiek uit te leggen waarom het de moeite waard is om jou te volgen. Een biografie is niet gewoon een naambordje, het zou een beschrijving moeten zijn die gericht is op jouw doelpubliek.

Waarschijnlijk heb je het leuk en interessant gemaakt, maar heb je de trefwoorden van je profiel geoptimaliseerd voor je publiek? Heb je het gelinkt aan je website en andere social-media-kanalen? Laat je de identiteit van je merk zien in deze biografie, alsof je rechtstreeks met je kopers spreekt?

hoe krijg je meer volgers op instagram

De biografie van een Instagram-account hoeft niet per se concreet te zijn. Je kan en moet de informatie in je biografie regelmatig vernieuwen en je doelpubliek een nieuwe reden geven om je website te bezoeken. Zelfs enkele keren per maand indien nodig.

Heb je geen succes met een bepaalde aanpak? Probeer dan een nieuwe en houd je biografie relevant en fris als je meer volgers op Instagram wilt krijgen. Leer hier hoe je je Instagram profiel kunt optimaliseren.

meer volgers op instagram

2. Stel een strategie op en houd je aan een schema

Het probleem met aan iemand zeggen om “geweldige inhoud” te maken, is dat het willekeurige geweldige inhoud kan zijn. Je publiek zal komen en gaan en zich waarschijnlijk zelfs niet herinneren wat je hebt gezegd aangezien ze niet jouw doelgroep zijn.

Maar als je een contentstrategie ontwikkelt, zal je het juiste soort volgers aantrekken. Volgers die meer aandacht schenken, actie ondernemen, je content delen en in interactie gaan met het merk. Je moet een strategie uitstippelen om in kaart te brengen hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen en om je berichten te koppelen aan progressieve en opeenvolgende doelen.

instagram volgers kopen

De succesvolle marketeer Lotte Mol merkt op dat context even belangrijk is als content. Context beantwoordt de vragen die je volgers hebben: wat, wie, wanneer, waarom, waar en hoe.

Je past de context aan naarmate je meer interactie krijgt met je publiek. Dit staat in schril contrast met het louter publiceren van geweldige maar willekeurige content om deze vervolgens te vergeten (en hopen dat de halve wereld het zal ontdekken). In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Nu we het toch hebben over “goede content”: hoe belangrijk is een succesvolle pagina om meer volgers op Instagram te krijgen?

hoe krijg je meer volgers op instagram

3. Richt je aandacht op de visuele aspecten van je product

De term “visueel” heeft betrekking op verschillende soorten berichten. Dit zal het kenmerk zijn waarmee je felbegeerde volgers zult aantrekken.

Persoonsgerichte content is wat Instagram onderscheidt van andere social-media-sites. Studies geven aan dat het tonen van het gezicht van een persoon op een foto 38 procent meer kans heeft om “leuk” gevonden te worden en 32 procent meer kans om een reactie uit te lokken.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Het geheim zou zijn om Instagram te gebruiken op de manier waarop het bedoeld was en waarop het publiek het het liefst gebruikt: alle onderzoeken over methoden om meer volgers op Instagram te krijgen suggereren dat “gezichtskwaliteit” een mythe is. Het zijn niet alleen aantrekkelijke vrouwen die, en het zijn zelfs niet alleen gezichten van kinderen die de meeste “vind-ik-leuks” krijgen… Alle gezichten, ongeacht geslacht of leeftijd, hebben statistisch gezien meer kans om interactie te krijgen met een publiek. 

instagram volgers kopen

Het idee dat je altijd in gedachten moet houden is om je onderneming, merk of account te vermenselijken.

instagram volgers kopen

4. Voeg meer inhoud toe aan je verhaal en gebruik relevante hashtags

Als je aan het leren bent hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen, kun je gemakkelijk vergeten om te schrijven, aangezien de app liever snapshots dan artikelen heeft. Toch helpt het schrijven van een stukje om je lezers betrokken te houden. Gebruik tekst om een nieuw product te beschrijven, geef uitleg over bewerkingsprocessen of vermeld zelfs enkele programma’s of hulpmiddelen die een positieve invloed hebben gehad op jouw onderneming of account.

Hoe zit het met memes en citaten? Toegegeven, ze zijn een “eenvoudige oplossing” om meer volgers op Instagram te krijgen, maar zorg er wel voor dat je deze memes en citaten zo organiseert dat ze het merk op de een of andere manier promoten en de aandacht richten op wat je doet. Anders verliest je publiek de focus op wat er op jouw pagina gebeurt.

Denk bijvoorbeeld aan memes van influencers, toonaangevende marktleiders, statistieken over je sector, nieuwsberichten die rechtstreeks invloed op je hebben, en posts met handleidingen. Deze zorgen voor meer interessante en relevante memes en foto’s, waardoor je meer volgers op Instagram zult krijgen.

Zo kan een lovende recensie van een tevreden volger omgezet worden in een afbeelding van een citaat voor een dramatisch effect bij het uitzoeken hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen

meer volgers op instagram

Doe zeker onderzoek naar hashtags (door gebruik te maken van een gratis site zoals KeywordTool) als je niet zeker weet welke trefwoorden internetverkeer kunnen genereren. Instagram is in feite uiterst geschikt voor zoekopdrachten, aangezien het zijn gebruikers de mogelijkheid geeft om met één enkele klik de meest recente hashtag-berichten op te roepen, met nog gemakkelijker toegang dan andere populaire sites als Facebook, Twitter en Reddit.

Vergeet zeker niet het meest essentiële onderdeel om meer reactie te krijgen – een zogenaamde call to action (dat is een rechtstreekse uitnodiging aan de gebruiker om iets te doen). Instagram is een visueel medium, dus moet je er zeker van zijn dat de call to action ofwel in de foto ofwel in de tekst eronder vermeld wordt. Het menselijk aspect werkt het beste, dus wees persoonlijk, grappig wanneer de omstandigheden het toelaten) en wees er trots op om persoonlijk te schrijven over wie jij bent. Als je wilt leren hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen, moet je een call to action verwerken in je Instagram-tekst, en in elk ander online profiel dat je hebt.

Als je graag wilt leren hoe je een blog kan schrijven en er geld mee verdienen, is dit artikel iets voor jou!

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.
meer volgers instagram

5. Betrek je publiek door het publiceren van door gebruikers gecreëerde inhoud

Een hand uitreiken naar de grotere online en de lokale offline gemeenschap zal je niet enkel helpen om meer volgers op Instagram te krijgen, maar zal er ook voor zorgen dat je account geassocieerd wordt met de sector zelf. Zo zou 25% van de zoekresultaten voor de top 20 merken wereldwijd links zijn naar door gebruikers gegenereerde content.

Dit betekent dat zelfs grote bedrijven het voordeel inzien van het door vrijwilligers laten zingen van jouw lof of het melden van een verhaal over jouw bevindingen.

Weet je niet zeker hoe je meer volgers op Instagram enthousiast kunt maken over het idee? Stimuleer hen dan met enkele eenvoudige strategieën:

volgers kopen instagram

Vraag je meest trouwe volgers (je “merk-evangelisten”) om op hun eigen creatieve manier specifieke content te maken

instagram volgers kopen

Ken hen de nodige eer toe en laat hen vervolgens in de glorie delen

meer volgers op instagram

Biedt een beloning aan – niet  aan iedereen, maar bijvoorbeeld aan de winnaar van een wedstrijd

hoe krijg je meer volgers op instagram

Vraag je volgers rechtstreeks om feedback of om een andere actiegerichte doelstelling

instagram volgers kopen

6. Volg influencers en vernieuwers binnen jouw sector

Als we het hebben over hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen, vertellen we mensen meestal om te voorkomen dat ze verward worden met spammers, spambots of gebruikers die blindelings iedereen volgen. Dit zijn niet alleen zwakke interactie methoden (aangezien spammers meestal niets leuk vinden op je account), maar zo richt je je ook op een breed publiek, in plaats van je te focussen op je eigen sector en niche. Het kan een goed idee zijn om op een snelle manier meer volgers op Instagram te krijgen, maar gaat het hier over kwalitatieve volgers op lange termijn?

meer volgers instagram

Je kunt misschien denken dat het gewoon beleefd is om iedereen te volgen die jou volgt, maar volg je de meest belangrijke personen binnen jouw sector wel? Zij die schrijven over het nieuws, de trends, de marktbewegingen en de toekomst van de door jou geliefde niche?

Zelfs als je geen persoonlijke fan bent van sommige van deze mensen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat zij jou bepaalde ideeën voor een foto, een meme, een quote of zelfs een nieuwe invalshoek kunnen aanreiken. Veel gebruikers hebben ontdekt dat je meer volgers op Instagram kunt krijgen door een beroep te doen op de fans van een beroemdheid, zo niet de beroemdheid rechtstreeks.

meer volgers instagram

7. Verken apps, extra functies en analyses om jouw gebruikers trends beter te bestuderen - en gebruik ze

Instagram zelf heeft verschillende functies die met speciale apps toegevoegd kunnen worden. Via Hootsuite kan je berichten inplannen om op een bepaald moment te plaatsen, vooral tijdens de piekuren voor interactie tussen 10.00 en 22.00 uur.

De Instagram app zelf heeft een unieke functie die maar al te vaak genegeerd wordt: locatie taggen. Toekomstige volgers bladeren misschien vaak door foto’s van gebeurtenissen die zich in de buurt van hun thuislocatie afspelen. Om een meer lokaal publiek te bereiken, kan je een stad of een gemeenschap van een hashtag voorzien of de Instagram geotag-functie op jouw foto gebruiken.

instagram volgers kopen

Gebruikers kunnen via een hash- of geotag zoeken door op het vergrootglas pictogram te klikken, “Plaatsen” te selecteren en vervolgens de naam van een locatie in te typen. Ze kunnen zelfs op de geotag klikken om meer van dit soort berichten te vinden, zodat iemand anders zijn geotagged post kan linken naar de jouwe, als je niet vergeet om lokale trefwoorden en bij voorkeur lokaal relevante inhoud te posten. Gebruikers kunnen zelfs zoeken naar berichten die uit een nabijgelegen buurt komen, door naar “Plaatsen” te gaan en “Dicht bij huidige locatie” te selecteren.

Als je meer volgers op Instagram wilt krijgen, kan je enkele gratis apps downloaden en leren analyseren hoe je doelpubliek reageert op je berichten. Indien nodig kan je vervolgens je strategie aanpassen.

Hier zijn enkele apps die we je kunnen aanraden:

media crawler

Media Crawler

voor Android of Apple helpt je om je  beoordeling te verhogen door jouw Instagram-account te vergelijken met andere accounts en doorklikken, weergaven en andere informatie te analyseren.

instatag

Instatag

voor Android gaat verder dan gebruikelijke zoekopdrachten op trefwoorden en laat je zien wat de trend is bij zoekopdrachten op Instagram.

followers

Followers

voor Apple iOS laat je gebruikers volgen of ontvolgen en heeft een “perceptie”-upgrade voor betaalde abonnementen, waarbij je uitleg krijgt over de manier waarop je gebruikers met jou interacteren.

Pas op voor eventuele “krijg gratis Instagram volgelingen” apps, want die leveren waarschijnlijk internetverkeer en klanten van lage kwaliteit op. Iedereen kan gratis Instagram volgers krijgen en ze binnen enkele dagen of weken opnieuw verliezen. Kwalitatief internetverkeer laat je zelden in de steek omdat je hen hebt verteld wie je bent, en nu komen ze regelmatig terug om meer te leren. Je moet je altijd afvragen hoe je ECHTE volgers op Instagram kunt krijgen.

meer volgers instagram

8. Investeer in betaalde Instagram-advertenties

Tenslotte, als je leert hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen, kun je merken dat het bedrijf betaald adverteren aanbiedt. Dit heeft te maken met het “verhaal” dat je met je doelpubliek deelt, en dat betrekking heeft op een specifiek idee, promotie of event. Advertenties kunnen verschijnen in een gedurfd en gemakkelijk te volgen formaat, met een foto, een video tot 60 seconden, een glijdende carrousel van producten of foto’s, of door speciaal een “verhaal” te belichten en verbinding te maken met andere Instagram-gebruikers.

Je kunt ontdekken hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen door:

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Het geheim is duidelijk het bestuderen van jouw klanten en hun gedrag, en hen meer te geven van datgene wat zij willen. Door te oefenen en alle mogelijke opties te verkennen, kan je jouw aantal volgers binnen de maand drastisch verhogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven