Verdien geld als een Leraar

Verdien geld als een leraar

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen, om te sparen voor een reis of voor een speciale aankoop of om rekeningen te betalen of wil je zelfstandig worden en vanuit huis werken? Werken als een privé leraar kan je helpen om geld te verdienen, vooral als je momenteel een student bent, een onderwijzer bent of werkt in een vakgebied dat gerelateerd is aan een onderwerp als Engels, wetenschappen of wiskunde. Het kan zelfs je voltijdse online baan worden, als je daarnaar op zoek bent.

Zelfs in tijden als het slecht gaat met de economie is er altijd vraag naar particuliere leraren. Studenten van alle leeftijdsgroepen hebben hulp nodig bij het invullen van opdrachten en bij het studeren voor de examens, en zij of hun ouders zijn vaak bereid te betalen om die hulp te krijgen. Als het aanspreekt om een privé leraar te worden, lees dan verder om alles te leren wat je moet weten om te beginnen in het vakgebied.

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

medium
Medium

Inkomen

Inkomen Klein
Klein

Waarom je een Privé leraar zou willen worden?

Als je een privé leraar bent levert dat een aantal voordelen op. Enkele voordelen van online lesgeven omvatten:

Een kans om een goed salaris te verdienen

Privé leraren hebben de mogelijkheid om per uur veel meer te verdienen dan mensen in vele andere beroepen. Afhankelijk van het niveau van de persoon waar je les aan geeft en je eigen opleiding en ervaring, kun je alles van 20 tot 50 Euro per uur vragen voor jouw diensten.

Een kans om jouw CV te verbeteren

Privé lesgeven zal er heel goed uitzien op je CV, of je nu uitsluitend werkt in het vakgebied of als je het doet als een tweede baan. De mensen waar je les aan geeft of hun ouders kunnen ook goede referenties verstrekken aan potentiële werkgevers.

Je kunt jouw eigen werktijden bepalen

Je kunt privélessen in jouw eigen werkrooster inplannen, in plaats van te werken op een tijdstip die jouw werkgever jou oplegt. Dit maakt privé les geven de perfecte baan voor een full-time student of voor iemand met een full-time baan.

Zou Jij een goede Privé leraar kunnen zijn?

Niet iedereen is geschikt om een privé leraar zijn. Om te bepalen of je er wel of niet geschikt  voor bent om in dat vakgebied te gaan werken, beschouw jouw antwoorden op de volgende vragen:

Ben jij in staat om jouw werkuren en je financiën zelf bij te houden?

Als je voor een werkgever lever je de gewerkte uren in bij je baas, en dan ontvang je een betaling. In veel gevallen wordt jouw salaris gewoon rechtstreeks naar jou overgemaakt. Privé lesgeven zal vereisen dat jij jouw gewerkte uren bij jouw klanten regelmatig gaat bijhouden en dat je gaat factureren. Je moet ook gaan bijhouden hoeveel geld je verdient en je moet de bank gaan bezoeken om het geld te storten.

Kan je goed met mensen omgaan?

Bij privélessen is het nodig dat je goed moet kunnen samenwerken met volwassenen, tieners en kinderen. Je zult goed moet kunnen communiceren en een positieve instelling blijven houden. Het vereist ook erg veel geduld om te gaan met leerlingen die er mee worstelen om goed te studeren of die gefrustreerd raken en boos worden.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Belangrijke dingen die je moet doen voordat je een leraar wordt

Als je succesvol wilt zijn als privé leraar, moet jij:

1. Je moet je inschrijven bij de Belastingdienst

Als je geld ontvangt als een privé leraar, moet je inkomstenbelasting betalen over het geld. Afhankelijk van het land waar je woont kan de procedure om je aan te melden om belasting te betalen verschillend zijn. Misschien kan het verstandig zijn advies in te winnen bij een belastingadviseur voordat je gaat beginnen.

2. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen is een goed idee

Als je van plan bent om les te geven aan kinderen, overweeg dan om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Op deze manier kan je de verklaring aan de ouders overleggen en hen hiermee gerust stellen dat je geen kwade bedoeldingen hebt met hun kind.

3. Je moet jouw klanten een contract laten ondertekenen

Om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden kunnen ontstaan met jouw klanten maak je een document dat beschrijft wat je zult geven als leraar, hoe vaak je hen ontmoet, hoe lang jouw sessies zullen zijn en wat de kosten zijn. Leg ook zwart op wit vast wanneer de betaling binnen moet zijn. Laat de klant tekenen en vermeld ook de datum waarop het document is opgesteld. Geef de klant een kopie voor zijn/haar administratie.

4. Stel jouw Tarieven Concurrerend op

Doe een beetje onderzoek om erachter te komen wat de particuliere leraren met jouw opleiding en ervaring verdienen in jouw omgeving.

Klanten Werven

Verdien geld als een leraar

Er zijn een aantal manieren waarop je klanten kunt vinden voor jouw privé les. Je kunt flyers en aanplakbiljetten plaatsen in jouw buurt of een advertentie plaatsen in de krant.

Verspreid het nieuws op social media dat je privé lessen geeft. Gebruik het internet om bedrijven aan te trekken door een professionele website neer te zetten die jouw diensten goed weergeeft, jouw ervaring en expertise uitlegt en jouw contactgegevens aanbiedt. Je kan ook sociale media gebruiken om jezelf te verkopen en om te tonen wat je doet. Sommige docenten hebben hier echt een passief inkomen kunnen van maken door video’s op YouTube te plaatsen en hier geld mee te verdienen.

Wanneer je begint klanten te krijgen overweeg dan om een soort extraatje of voordeeltje te geven in ruil voor verwijzingen naar nieuwe klanten. Misschien kan je een gratis sessie aanbieden voor elke nieuwe klant die een van jouw bestaande klanten naar jou toe stuurt of je geeft hen een klein cadeautje zoals bijvoorbeeld een cadeaubon voor elke verwijzing.

Als je werkt als een leraar werk je eigenlijk ook als een freelancer. Je kan er hier meer over lezen. Een andere geweldige plek waar je klanten zou kunnen vinden worden is de website Fiverr. Je kunt hier meer lezen over hoe je geld kunt verdienen met Fiverr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven