Hoe verdienent u geld met een blog

geld verdienen met blog

Moeilijkheidsgraad:

snel geld verdienen

Tijdsinvestering:

hoe verdien je snel geld

Mogelijkheid geld verdienen:

snel geld verdienen

Gem. uitbetaling per uur

GeldNinja score:

Een knusse manier om geld te verdienen bij GeldNinja.nl

Het is tegenwoordig erg populair geworden om uw eigen blog te hebben. Velen vinden ook dat er veel goede dingen voortkomen van het hebben van een populair blog. Naast de mogelijkheid om geld te verdienen aan reclame en gesponsorde berichten zijn er vaak ook andere extraatjes in de vorm van bijvoorbeeld gratis cosmetische monsters, kleding, accessoires, noem maar op! Mensen met succesvolle blogs zijn vaak degenen die eerst met een subgroep beginnen vanaf daar naar maa werken. Als u meer wilt weten over hoe u geld kunt verdienen door te bloggen lees dit artikel dan.

  • Hoe verdient u geld met een blog?
  • Waar gaat u over schrijven?
  • Hoe komen mensen te weten over uw blog?

Het aanbod van verschillende blogs die er bestaan is enorm. U kunt allerlei soorten blogs vinden, van persoonlijke blogs die als online dagboeken functioneren tot blogs met foto’s over koken of reizen. Het punt is dat de meeste ideeën al bestaan en dat de kans om een volledig nieuw of revolutionair idee te creëren erg klein is. Dit betekent niet dat u geen populair blog kunt creëren en geld kunt gaan verdienen. Hier laatSGD.nlu zien hoe u dit doet.

Hoe maakt u een blog?

Het beginnen van een blog is gratis. U heeft 100% controle over uw blog en het enige wat u echt nodig heeft is een interessant onderwerp. Zelfs als bloggen helemaal nieuw is voor u is een onderwerp niet moeilijk te vinden.

Verschillende sites bieden u de mogelijkheid om een blog te maken. Voorbeelden zijn Bloggers Delight, BlogSpot of Blogger. Deze begeleiden u allemaal stap voor stap door het process heen. U krijgt uw eigen URL en een sjabloon voor uw blog. Het enige wat dan nog overblijft is het schrijven van uw blog.

Houd er rekening mee dat de overgrote meerderheid van de blogs niet veel geld verdienen, sommigen verdienen een beetje geld maar er zijn maar weinig die van bloggen kunnen leven.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt dit bloggen iets is wat u kunt doen in uw vrije tijd, moet u het als een baan zien wanneer u er geld mee wilt verdienen. Vergeet niet dat het werk dat u eraan besteedt en de inkomsten vaak hand in hand gaan!

Het geheim achter een succesvolle blog bestaat uit drie delen: goede inhoud, veel lezers en goede marketing. Het is niet eenvoudig alle 3 de factoren te vervullen en dit zal waarschijnlijk niet in een avond gebeuren. Maar wat moet u doen om uw blog te laten slagen?

Goede inhoud: Waar wilt u over schrijven?

Het is allemaal aan u. U moet een globaal idee hebben over wat u wilt schrijven en u moet in staat zijn om uzelf goed te kunnen uiten.

Neem de tijd om rond te kijken naar andere blogs die er zijn. U kunt om te beginnen een kijkje nemen bij “echnorati’s Popular Blogs” om te zien wat er op dit moment populair is. Lees blogs over onderwerpen die u interesseerd en overweeg hoe u het beter zou kunnen doen. Let op de manieren waarop deze blogs geld verdienen en probeer te kijken hoe u deze methoden in uw eigen blog zou kunnen implementeren. Uiteraard wilt u zich altijd onderscheiden van de menigte maar er is niets mis met het stelen van een paar goede ideeën. Zelfs de grootste en meest populaire blogs zijn op die manier begonnen!

Het moet inmiddels wel duidelijk zijn dat uw blog kan gaan over vanalles. Maar op het gebied van geld verdienen is het met sommige onderwerpen waarschijnlijk makkelijker geld te verdienen dan met andere. U kunt een reis-blog of een blog waar u de nieuwste gadgets uitprobeert overwegen. Beide van deze onderwerpen hebben enorme winst vanwege reclam, hier kunt u uw deel in opeisen.

Maar natuurlijk moet u niet gewoon beginnen te schrijven over gadgets als u dit geen interessant onderwerp vindt of hier totaal geen kennis van heeft. Om geloofwaardig te zijn moet uw blog gebasseerd zijn op uw eigen interesses en ervaringen. Een blog zonder passie zal namelijk nooit populair worden.

Dat wil niet zeggen dat u een onderwerp moet kiezen waaraan u zich vasthoudt. Sommige bloggers schrijven over allerlei dingen die ze toevallig tegenkomen. De meest succesvolle bloggers schrijven over meerdere onderwerpen.

U kunt proberen om u eigen kleine subgroep te vinden en daarover te schrijven. Als u een te breed onderwerp kiest zal de concurrentie groter zijn. De sleutel tot succes is om een onderwerp te vinden dat breed genoeg is om een bepaalde doelgroep aan te spreken maar specifiek genoeg om zich te onderscheiden van de massa. Misschien wilt u rondkijken bij andere bloggers en overwegen of een aantal van hun onderwerp meer aandacht nodig hebben.

Als uw blog een aantal lezers begint te krijgen kunt u dit gebruiken om hoger in de hitlijst te komen. Als u bijvoorbeeld een blog over muziek heeft kunt u muziek maatschappijen vragen of ze u over nieuwe releases laten schrijven. Voor de muziek maatschappij betekent dit gratis reclame, en voor u betekent dit dat u de kans krijgt om de eerste te zijn die commentaar uit op nieuwe muziek. Dit zal vermoedelijk nog meer lezers aantrekken. En u ontvang gratis muziek, zo’n slechte deal is dat nog niet!

Wees voorzichtig als u een blog schrijft over uw privéleven! Er zijn bloggers die over werk hebben geschreven en daarna ontslagen werden. Wees dus als u een open blog heeft altijd voorzichtig met wat u schrijft.

Hoe gaat u het aanpakken? Vrienden, familie, mensen in uw vakgebied of gewoon mensen in het algemeen? Het antwoord op deze vraag moet worden weerspiegeld in de lay-out van uw blog en in de manier waarop u uw blog adverteert.

Als uw doel is om geld te verdienen moet u zich richten op een bepaald publiek – en zorg ervoor dat zij u kunnen vinden

Hoe laat u mensen weten over uw blog?

Dit is niet makkelijk in het begin. U moet klein beginnen door uw vrienden en familie over uw blog te vertellen en misschien dat zij het woord verspreiden en ervoor zorgen dat uw blog op Facebook en / of Twitter wordt gedeeld. Voel u vrij om vrienden te vragen om uw berichten te delen.

De juiste naam is de sleutel tot succes, dus overweeg de naam van uw blog zorgvuldig! De naam moet pakkend en onvergetelijk zijn als u de aandacht van mensen wilt trekken. Zorg er ook voor dat de naam in uw URL verwerkt zit als u wilt dat mensen uw homepage terug kunnen vinden.

Soms kan het nodig zijn om te betalen voor het webadres dat u wilt maar normaal gesproken is dit niet erg duur. Als u hiermee ervoor zorgt dat uw bezoekers telkens terug zullen keren is het zeker het geld waard.

Wanneer u een naam voor uw blog kiest, zorg ervoor dat:

  • De naam kort en pakkend is
  • U het gebruik van andere tekens zoals streepjes voorkomt in de URL. Dit zal het moeilijker maken uw URL te onthouden.

Deel uw blog

Een goede manier om uw blog onder de aandacht van lezers te krijgen is door u aan te melden bij grotere blog netwerken zoals Bloggers Delight. Deze heeft een enorme selectie aan blogs, maar er zijn ook lezers die juist om deze reden komen.

Het maken van een Facebook-pagina voor uw blog is een goed idee. Zo kunt u uw berichten delen en mensen laten weten waar u mee bezig bent. Mensen vergeten soms uw blog te lezen, maar u kunt er vrij zeker van zijn dat iedereen elke dag op Facebook kijkt. Facebook is daarom dus een goede plek om aandacht van mensen te krijgen.

Op dezelfde wijze kan Twitter zeer nuttig zijn. Tweet een korte en pakkende tekst elke keer dat u een nieuw bericht op uw blog schrijft en zorg ervoor dat u veel hashtags gebruiken zodat u zoveel mogelijk mensen bereikt. Als u een bericht over een bekend persoon heeft geschreven kunt u proberen om hem of haar te noemen in uw tweet zodat u gegarandeerd veel nieuwe bezoekers te krijgt.

De concurrentie tussen blogs is hevig en het droomscenario voor u zou zijn om een soort van vermeldt te worden in een tijdschrift. Dit kan zijn door een beroemd persoon of zelfs in een verwijzing van een andere populaire blog. Zo kunt u nieuwe lezers bereiken. Maar helaas is dit niet iets wat u onder controle hebt.

Goede marketing: hoe u geld verdient met uw blog

Zodra u uw blog heeft gemaakt wilt u deelnemen aan het Google AdSense of Yahoo Publisher Netwerk. Beide helpen u om relevante advertenties voor uw blog te vinden. Wanneer mensen op de advertenties klikken ontvangt u een klein deel van de inkomsten. Vaak zal een informatieve blog resulteren in meer klikken op uw advertentie (zolang de advertenties gerelateerd zijn aan uw berichten), waardoor u een betere winst heeft.

Voordat u dit doet zijn er een paar dingen die u zou moeten overwegen.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar het beste is om adverteerders te selecteren gericht op uw lezers. Daarom moet u overwegen voor wie u eigelijk schrijft. Wie zijn uw lezers en wat zijn hun belangen?

Dit is misschien moeilijk te zeggen als u een breder blog heeft. Als u zich richt op een subgroep of een persoonlijke blog heeft kunt u er van uit gaan dat de dingen waar u in geïnteresseerd bent en over schrijft ook de dingen zijn die uw lezers interesseren.

Denk na over welke en hoeveel reclame u op uw pagina laat zien. Niemand heeft problemen als er hier of daar een paar banners verschijnen maar niemand heeft tijd voor een aanval van pop-ups. Er is niets mis met reclame zolang u het maar op de achtergrond houdt.

Wanneer u begint met adverteren op uw blog als u nog niet veel lezers heeft zult u niet veel meer dan een beetje zakgeld verdienen. Als u echt voor het grote geld wilt gaan kan het een voordeel zijn om eerste aan de inhoud van uw blog en het aantal lezers van uw blog te werken voordat u begint met adverteren. Na het behalen van een grote groep vaste lezers kunt u beginnen met een paar goed gekozen advertenties.

Vermoedelijk zult u honderdduizenden lezers moeten hebben wilt u kunnen leven van de reclame op uw blog. Maar als je de bovenstaande tips en trucs volgt moet u in staat om voldoende lezers te verzamelen voor een mooi tweede inkomen.

Gebruik uw blog om reclame te maken voor uzelf

Een andere manier om met uw blog geld te verdienen is door de verkoop van uw eigen spullen of diensten. Als u bijvoorbeeld een voedsel blogger bent die een kookboek heeft gepubliceerd kunt u met behulp van uw blog reclame maken voor uw kookboek. Of als u een tuinman bent die over tinonterpen blogt kunt u eenvoudig uw eigen diensten adverteren. Op uw blog heeft u de mogelijkheid om op te scheppen over voltooide opdrachten. Dit werkt honderd keer beter dan een CV.

Als u artistiek bent is uw blog ook een geweldige plek om te adverteren en uw ontwerpen te laten zien. Misschien kunt u een link naar uw Etsy winkel plaatsen? Neem voordeel van het feit dat u zonder kosten kunt adverteren op uw blog – u weet maar nooit welke kansen dit met zich mee kan brengen.

Maak een nieuwsbrief

Als u genoeg lezers heeft en een service wilt hebben die u wilt verkopen kunt u proberen een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief te maken. Hier kunt u een aantal van de hoogtepunten van de nieuwste blogs benadrukken terwijl u reclame maakt voor uw producten of diensten.

Klaar voor de start, af!

Het creëren van een succesvolle blog en het vertrouwen van lezers krijgen is erg in opkomst Het komt niet aanwaaien maar u moet hard werken om een blog succesvol te maken. Maar maak u geen zorgen! Met de juiste onderwerpen en betrokkenheid is dit zeker mogelijk.