Crypto Mining [Dé Ultieme Gids]

cryptocurrency mining

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Cryptocurrency heeft bewezen dat het blijft, en dat het een duidelijke rol zal spelen in de toekomst van de financiële wereld. Maar hoe krijg je deze veelbelovende cryptomunten in handen? Je kunt ze gewoon zelf kopen, maar dat is heel rechttoe rechtaan. Je kunt namelijk ook zélf minen. Hoe doe je dat dan precies, crypto mining? En wat is “minen” eigenlijk? Kun je überhaupt winst maken met minen?

We zullen al deze vragen en meer beantwoorden in dit artikel. Na het lezen zul je genoeg kennis hebben om te besluiten of mining iets voor jou is!

Cryptocurrency minen (bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum) is eigenlijk een transactie controleren in een blockchain (het toevoegen als een blok aan een openbaar register dat alle transacties opvolgt).

Het is echter meer dan het louter controleren dat het gehele systeem veilig blijft… Het is ook een manier om in technologie te investeren en tegelijkertijd beloond te worden.

Het beste aan crypto mining is dat het een onderdeel is van een gedecentraliseerd systeem. Je kunt jezelf dus toevoegen aan een team van wereldwijde miners om een aantal verbazingwekkende dingen te bereiken en ook nog eens geld te verdienen.

In dit artikel tonen we je hoe gemakkelijk het is om van start te gaan, wat je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden alvorens je begint te minen. Als je meer wilt leren over cryptocurrency in het algemeen, kan je ook onze cryptocurrency gids bekijken.

De Complete Checklist Voor Crypto Mining

Iedereen kan besluiten om mee te doen met cryptocurrency mining, en je denkt nu wellicht dat het een manier is om snel geld te verdienen. Maar er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je ermee kunt beginnen. Deze moet je dus eerst overwegen voordat je ermee aan de slag gaat.

Deze voorwaarden zijn bijvoorbeeld de juiste apparatuur, rekenkracht, en nog een paar andere juridische voorwaarden. Hieronder vind je onze complete checklist:

1

Controleer of je de juiste hardware hebt

crypto mining

Computers

Het is aan te raden dat je investeert in een snelle computer met veel rekenkracht. De computer zelf zal namelijk 24/7 constant aan het werk zijn om transacties te bevestigen.

Doordat de computer constant loopt en meestal 100% toegewijd is aan het minen van crypto, betekent het dat je persoonlijke computer waarschijnlijk niet krachtig genoeg is.  Je zult zelf moeten uitzoeken welke technische voorwaarden verbonden zijn aan de cryptomunt die je wil minen.

mining cryptocurrency

Stroom

Een van de belangrijkste dingen die je moet weten over cryptocurrency mining is dat het stroom vreet. Het vereist constante en stabiele stroom zodat je zonder onderbreking kunt minen. Als je crypto wilt minen, moet je deze doorlopende kosten dus mee opnemen in het totale kostenplaatje.

Mocht je in een land wonen waar er betrouwbaar goedkope stroom geleverd wordt, dan kan het minen van crypto een goede investering zijn met toegankelijke instapkosten!

cryptocurrency mining

Software

Om de transacties te kunnen controleren en te bevestigen, moeten de juiste algoritmes voor het minen op de computer draaien. Daarom moet elke miner speciale cryptocurrency mining software installeren, die ook per cryptocurrency verschillend is.

Wil je bijvoorbeeld geld verdienen met Bitcoin, dan kun je de software voor Bitcoin niet voor Ethereum mining gebruiken, en omgekeerd. Zorg er dus voor dat je de juiste software hebt!

2

Zet de noodzakelijke crypto wallets op voor je geminede coins

Elke cryptomunt heeft zijn eigen wallet, dus moet je een cryptocurrency wallet opzetten die geschikt is voor de cryptomunt die jij wil minen. De cryptocoins die je gemined hebt, zullen daarin opgeslagen worden. Van daaruit kun je ze bewaren, naar een andere wallet sturen, verkopen of handelen.

3

Doe niets illegaal: controleer de wetten van je land

Cryptocurrency is nog steeds een gloednieuw concept en de overheid staat altijd wantrouwend en argwanend tegenover nieuwe concepten die ze nog niet goed begrijpen.

Sommige landen hebben aan hun burgers beperkingen opgelegd omtrent het verhandelen en minen van cryptocurrency, terwijl andere landen cryptocurrency gewoon volledig verboden hebben. Voordat je dus aan de slag gaat met crypto mining, kan je best even nagaan of er geen wetten zijn die je roet in het eten zouden kunnen strooien.

Iets anders om als miner in het achterhoofd te houden, is dat je handelt conform de lokale wetgeving, voornamelijk met betrekking tot elektrische codes en verbruik.

Als je het groots ziet, moet je er zeker van zijn dat je elektriciteitsbedrijf de stroom kan voorzien die je nodig hebt, en dat er geen limieten zijn op datgene dat je op een legale manier mag verbruiken.

Tenslotte, wanneer je van start gaat en een inkomen verdient met crypto minen, moet je ook even uitzoeken hoe je je inkomsten hiervan bij de belastingdienst moet aangeven.

mining cryptocurrency

4

Zet specifieke doelen voor je cryptocurrency avonturen

Er zijn vele soorten cryptocurrencies beschikbaar, en hoewel sommige op het punt staan om in waarde de hoogte in te schieten, zijn er enkele anderen die er nog niet helemaal klaar voor zijn. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat je onderzoek moet doen voordat je in de wereld van cryptocurrency mining springt!

Je moet ervoor zorgen dat je alles hebt gelezen over de cryptomunt, zijn technologie en zijn doelen voordat je besluit dat een investering de moeite waard is.

Er kunnen bijvoorbeeld cryptomunten zijn waar het aanvankelijk meer kost om ze te minen dan dat ze waard zijn. Maar als de cryptomunt zijn doelen haalt, en de waarde springt omhoog, dan kunnen alle coins die jij bezit dankzij het minen opeens honderden of duizenden euro’s per munt waard zijn!

Wil je dat punt bereiken, dan moet je veel onderzoek doen en de cryptomunt vinden die bij je past voordat je er al je tijd en geld in steekt.

5

Gebruik een cryptocurrency mining calculator om te controleren of je ook winst maakt

Een goed middel om je te helpen besluiten of de kosten van cryptocurrency mining laag genoeg zijn om ook winst te maken, is een mining calculator. Een Bitcoin, Ethereum, of Litecoin calculator kan je helpen om uit te zoeken of het geld dat je mogelijk kunt verdienen je dichter bij je investeringsdoelen brengt.

Dit kan echter niet voor alle cryptocurrencies beschikbaar zijn. Vooral de nieuwere cryptomunten hebben nog geen online calculator beschikbaar. Daarnaast kun je ook zien welke crypto het makkelijkste is om te minen om je ROI (return on investment) te behalen.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt om de berekening zo accuraat mogelijk te maken:

Ga je meedoen met een mining pool, bekijk dan de gemiddelde uitkering van de pool, en hoeveel je daarvan zou krijgen.

6

Beslis of je zelf gaat minen, meedoet met een pool, of aan Cloud Mining gaat doen

Er zijn drie opties voor cryptocurrency mining, met voor- en nadelen:

crypto mining

Zelf minen

Als je zelf gaat minen betekent dit dat je je eigen apparatuur en opzet hebt speciaal voor het minen van een specifieke munt. Je zult één of meerdere computers moeten aanschaffen om een mining rig op te zetten, die alleen crypto minen als taak heeft.

Als je zelf gaat minen betekent dit dat je je eigen apparatuur en opzet hebt speciaal voor het minen van een specifieke munt. Je zult één of meerdere computers moeten aanschaffen om een mining rig op te zetten, die alleen crypto minen als taak heeft.

Dit werkt goed wanneer je kunt investeren in 100 computers en een warenhuis, alleen voor het minen. Mocht je deze weg kiezen dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het warenhuis goed gelucht is en airco heeft. Daarnaast moeten je stroomkabels goed aangelegd zijn en regelmatig gecontroleerd worden door een bevoegde elektricien zodat je mining computers veilig blijven.

Niemand wil zijn investering namelijk in rook zien opgaan!

Als je slechts één of enkele computers ter beschikking hebt, is het beter dat je een cryptomunt minet die niet zoveel miners heeft. Je ontvangt cryptomunten wanneer je een transactie kunt bevestigen, maar er zijn namelijk andere miners die net hetzelfde proberen te doen.

Minder miners betekent meer kans dat jij de block beloning in de vorm van cryptomunten krijgt. Als je bijvoorbeeld slechts 1 computer hebt die Bitcoin minet, dan is de kans dat je een block bevestigt met dezelfde snelheid als iemand met een warenhuis met 100 computers zo goed als onbestaande.

scheidingslijn
cryptocurrency mining

Mining Pools

De meest populaire manier om aan crypto mining te doen is om je bij een mining pool te voegen, en dat wordt over het algemeen ook het meest aangeraden. Wanneer je deel uitmaakt van een mining pool van mensen die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency mining, deel je de beloning wanneer de groep in zijn geheel een block bevestigt.

Hoe doe je dat precies?

Je kunt bijvoorbeeld zelf een mining pool opzetten met een groep vrienden. Net zoals bij het zelf minen deel je dan de kosten en de middelen die nodig zijn voor het opzetten en onderhouden van je eigen mining centrum. Bevestigen jullie een block, dan wordt de beloning onderling verdeeld.

Een tweede optie met mining pools is om je bij een van de grotere mining pools te voegen. Je voegt je middelen aan een grotere groep toe, en wederom wordt de beloning onderling verdeeld wanneer er winst gemaakt wordt.

Hoewel mining pools geweldig zijn als je populaire cryptomunten wil minen en niet veel middelen ter beschikking hebt, is het nadeel dat je niet zoveel verdient omdat de beloning door veel meer mensen gedeeld moet worden.

Mocht je er voor kiezen je aan te sluiten bij een mining pool, let dan op de volgende dingen: de reputatie of hashrate, kosten, en uitbetalingen. De hashrate bepaalt hoeveel de pool in zijn geheel toevoegt aan het wereldwijde proces van cryptocurrency minen.

Meestal geldt: hoe hoger de hashrate, hoe groter de kans op succes.

De kosten en uitkeringen zijn per pool verschillend, maar je krijgt regelmatiger uitbetaald dan wanneer je zelf minet.

mining cryptocurrency

Cloud Minen

Zou het niet geweldig zijn om al het materiaal voor het minen gewoon te huren in plaats van te kopen?

Dat is cloud mining in een notendop!

Een provider die cloud mining aanbiedt, verhuurt zijn mining hard- en software aan een bepaald tarief. Wat je eigenlijk doet, is een gedeelte van hun hashrate kopen, wat veel goedkoper is omdat je geen dure apparatuur moet aanschaffen.

Deel zijn van een cloud mining pool is op dit moment de beste optie voor crypto mining. Cloud mining is heel gemakkelijk te begrijpen en je hebt bijna geen technische kennis nodig. Je kiest welke munt je wil minen, je maandelijkse plan en je kunt ontspannen terwijl de munten binnenstromen.

Wij kunnen ten zeerste Genesis Mining en Hashflare aanbevelen.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Hoeveel Kun je Verdienen Met Cryptocurrency Mining?

crypto mining

Allemaal goed en wel, maar hoeveel verdien je nou echt met het minen van crypto? Kort gezegd: het hangt ervan af hoeveel je bereid bent te investeren. Sommige mensen verdienen iets meer dan 10€ per dag door een klein beetje rekenkracht te investeren in het minen, terwijl anderen ruim 500€ op één dag binnenrijven!

Ben je dus serieus geïnteresseerd in crypto mining, kan het een goede investering zijn om online geld mee te verdienen.

Het beste aan crypto mining is dat je geen cryptocurrency moet kopen om een inkomen te genereren: je krijgt de cryptomunten namelijk als beloning voor het minen! Het is ook een goed alternatief ten opzichte van een crypto portfolio opbouwen voor handelsdoeleindenl, en je de hele dag blind te staren op grafieken.

Daarnaast is het zoeken naar digitaal goud niet zo lichamelijk intensief als de tegenhanger in de echte wereld. Je hoeft misschien enkele computers op te zetten, maar wanneer ze eenmaal draaien, kun jij wat anders gaan doen. Het is een goede manier om een passief inkomen te verdienen!

Crypto Mining en de Blockchain

Wat is cryptocurrency mining, waarom is het zo belangrijk voor de blockchain en waarom is het zo succesvol en winstgevend? Een van de redenen is de baanbrekende technologie en codering van cryptocurrency!

De vraag wie de eigenaar van informatie is en de beveiliging ervan, is altijd een heet hangijzer en een grote drempel geweest in de technologiesector. Door het gebruik van cryptografie en de blockchaintechnologie is een soort beveiliging én gedecentraliseerd eigenaarschap mogelijk dat nog nooit eerder bestaan heeft. Maar wat heeft dat met cryptocurrency te maken, of het feit dat het minen zo winstgevend is?

De schoonheid van een gedecentraliseerd systeem voor blockchaintechnologie is dat het is opgebouwd rond vrijwilligers die tijd en geld willen investeren. Dit maakt van crypto minen een interessante kans voor investeerders.

Leren hoe je cryptocurrency kunt minen en je steentje bijdragen aan mining inspanningen draagt niet enkel bij tot een gestage groei van crypto. Het kan ook een interessante investering zijn die je wat extra inkomen oplevert.

Dit gaan we uitleggen met twee concepten:

crypto mining

Veiligheid en Bevestiging

Blockchaintechnologie is een soort beveiliging die werkt door permanente “blocks” of blokken code te maken, die gebruikt worden om te bevestigen dat transacties 100% echt en niet vervalst zijn.

Wanneer iemand een pizza met Bitcoin koopt bijvoorbeeld, wordt de blockchain code van Bitcoin vergeleken met de bevestiging.

Dit betekent dat er bijvoorbeeld 10 miners met gegevens van deze code gaan vergelijken of de code voor alle miners en de lopende transactie hetzelfde is.

Wanneer alle codes overeenkomen, en de transactie als “echt” bestempeld wordt, is de koop bevestigd en zal de nieuwe transactie toegevoegd worden aan een “block” in de blockchain van Bitcoin.

Als iemand met slechte bedoelingen de blockchain zou willen hacken, dan zou deze persoon meer dan 50% van de codes die de miners met elkaar vergelijken moeten hacken om de valse transactie bevestigd te krijgen. In theorie is dit mogelijk, mits een grote kanttekening.

Doordat de blockchain gedecentraliseerd is, met wereldwijd miljoenen vrijwilligers die samen transacties bevestigen, is het bijna onmogelijk om honderden of duizenden willekeurige computers te hacken om dit voor elkaar te krijgen.

scheidingslijn
cryptocurrency mining

Cryptocurrency Als Beloning

Niets is gratis, en om de vrijwilligers te motiveren om mee te doen met crypto mining is er een beloningssysteem opgezet. Aangezien er verschillende miners tegelijk aan dezelfde transactie werken, wordt diegene (of de pool) die als eerste een blok bevestigt, beloond met een vast aantal nieuwe cryptomunten.

Als je erover nadenkt om een groep beleggingsfondsen op lange termijn op te bouwen, moet je alle mogelijke opties en kosten afwegen tegen de mogelijke uitbetalingen en beloningen.

GeldNinja’s Mining Gidsen Per Munt

Mocht je interesse in crypto mining gewekt zijn, dan hebben wij bij GeldNinja een aantal artikels die speciaal toegewijd zijn aan het minen van bepaalde munten. Je hoeft slechts op de link te klikken om meer over een cryptomunt te weten te komen!

bitcoin
Bitcoin Minen
litecoin
Litecoin Minen
ripple
Ripple Minen
ethereum
Ethereum Minen
monero
Monero Minen

Crypto Mining, Iets Voor Jou?

Na alles wat je gelezen hebt over crypto mining, vraag je je misschien nog steeds af of het iets voor jou zou kunnen zijn.

mining cryptocurrency

Voor veel miners draait het niet alleen om de winst van cryptocurrency mining, maar ook dat ze hun steentje bijdragen aan de blockchaintechnologie. Voor velen is de ware revolutie van blockchain in de financiële en technologische wereld nog steeds niet volledig op gang gekomen, en door crypto mining kunnen ze actief meewerken aan de ontwikkeling van de toekomst.

Puur financieel gezien is minen zeker en vast een mogelijkheid om winst te maken met cryptocurrency. Een investeerder hoeft soms weinig anders te doen dan de initiële investering te maken en vervolgens de computers te laten minen voor beloningen. Als je daarnaast ook geïnteresseerd bent in cryptocurrency, dan is minen een goede methode om toe te voegen aan je investeringsstrategieën.

Algemeen gezien is crypto mining meer dan alleen een investering. Het is ook een zet om de groeiende blockchainindustrie en zijn toekomst te ondersteunen in een wereld die elke dag verandert. Ben je dus op zoek naar een unieke manier om een passief inkomen te verdienen, ben je bereid om wat middelen bij te dragen, en wil je meewerken aan iets baanbrekends, dan is mining ongetwijfeld iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven