Investeren in Bitcoin [Gids om Winst te Maken]

handelen in bitcoins

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Je hebt waarschijnlijk al iemand horen zeggen “Ik had vorig jaar in Bitcoin moeten investeren!” of “ Ik ga investeren in Bitcoin!”. Dat heeft je interesse gewekt en nu denk je, “Is het te laat om te investeren in Bitcoin?”. Het kant-en-klare antwoord is: nee, het is niet te laat

Er zijn echter een paar dingen die je moet leren voordat je kunt investeren in Bitcoin. In dit artikel zullen we je de opties uitleggen, wat je moet weten, en de verschillende investeringsstrategieën die je kunt gebruiken voor deze methode van online geld verdienen.

Wat is Bitcoin en Waarom is Het zo Populair?

Mocht je nog niet weten wat Bitcoin is, het is een vorm van digitale cryptocurrency die gemaakt is om transacties te doen met het doel om hopelijk fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro in de toekomst te vervangen.

Het is in 2009 gelanceerd door Satoshi Nakamoto, en het heeft de interesse gewekt van mensen over de hele wereld als een nieuwe vorm van investering, maar ook als de toekomst van geld zoals wij die kennen.

Toen het voor het eerst gelanceerd werd in 2009, had Bitcoin een waarde van 1148,25 BTC voor 1€. Terwijl het steeds meer geaccepteerd werd, is de waarde vermenigvuldigd tot wel €17.000 ten tijde van zijn piek in December 2017. Ten tijde van het schrijven van dit artikel, in Februari 2019, heeft 1 BTC een waarde van ongeveer 3000€.

De pieken en dalen van de waarde van Bitcoin zijn tot nu toe zeker een achtbaan geweest. De uitzichten van investeren in Bitcoin en geld verdienen met andere cryptocurrencies is zowel spannend als risicovol. De waarde kan op één dag de lucht in schieten en de volgende minuut weer neerstorten.

Je hebt misschien spijt dat je niet hebt geïnvesteerd voordat de waarde de lucht in schoot, maar dat betekent niet dat het te laat is, of dat het nooit meer zulke hoogtes zal bereiken.

Moet je investeren in Bitcoin?

Dat is aan jou, maar je moet wel de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. De toekomst van deze cryptocurrency ziet er echter heel goed uit.

Mocht je willen investeren in Bitcoin, zullen wij je leren hoe je dat precies moet doen.

Investeren in Bitcoin: De Strategie Voor Jouw Succes

handelen in bitcoins

Wat is de beste manier om te investeren in Bitcoin? Voordat je erin duikt en maar hoopt dat de waarde zich verdubbelt, verdriedubbelt, verviervoudigt of meer, zodat je extra geld verdient, moet je een paar belangrijke dingen doen:

1

Observeer, bestudeer en onderzoek Bitcoin en zijn trends

Voordat je meteen erin springt met een investering en probeert winst te maken met je Bitcoin, moet je eerst de tijd nemen om te leren wat Bitcoin is.

Hoe werkt het? Waarom werkt het? Waarom zijn mensen in Bitcoin geïnteresseerd?

Je moet ook zeker over de geschiedenis van Bitcoin en zijn marktprestatie lezen, het nieuws over Bitcoin volgen, en welke huidige gebeurtenissen de waarde van Bitcoin beïnvloeden.

Dit zal tijd en een hoop studie kosten maar als je wilt zien dat je investering groeit, dan is dit absoluut noodzakelijk. Blijf op de hoogte, en dit zal je helpen met beredeneerde gokken maken over wanneer je je Bitcoin investering moet verkopen of vasthouden.

2

Zie het investeren in Bitcoin zoals je dat zou doen met aandelen

Ja, Bitcoin is nieuw en spannend en blijkt de toekomst te zijn van geld. Maar weet je wat het gemeen heeft met de aandelenmarkt? Marktcycli.

Het enige verschil tussen de aandelenmarkt en Bitcoin is dat de marktcycli van Bitcoin korter en meer onberekenbaar zijn. Dus als je niets over investeren in Bitcoin weet, neem dan wat tijd om over aandelenmarktcycli te leren, en te kijken hoe deze tekenen van toepassing zijn op Bitcoin.

3

Leer de tekenen van de marktcycli

Marktcycli hebben een paar herkenningstekens die investeerders kunnen helpen om te weten hoe ze hun investeringsstrategie moeten opzetten om hun investeringen te maximaliseren en de verliezen te beperken wanneer nodig.

Belangrijker nog, dit kan je helpen om te studeren en je te leren hoe je in Bitcoin investeert, en wanneer het een goed moment is om in de markt te stappen.

Er zijn verschillende handelsstrategieën die mensen gebruiken: day-trading, kortetermijn-, of langetermijninvesteringen. Welke strategie je gebruikt is volledig aan jou, en waar jij je op je gemak bij voelt, of het nou hoog- of laagrisico-investeringen zijn.

Hoewel er geen onfeilbare strategie is die voor iedereen past voor het investeren in Bitcoin, zal het leren over de marktcycli termen en trends je helpen om een strategie te maken die bij je past.

4

Laat je emoties je oordeel niet beïnvloeden

Eén van de moeilijkste lessen in het leren van investeren in Bitcoin is dat je niet emotioneel moet zijn. Het kan heel gemakkelijk zijn voor iemand om verstrikt te raken in de drang om te KOPEN KOPEN KOPEN, en dan de paniek die volgt wanneer een investering aan het dalen is.

Het probleem met emoties de overhand laten krijgen over wanneer je koopt, verkoopt, of vasthoudt is dat je uiteindelijk je investering verliest.

Het beste wat je kunt doen om dit te voorkomen is een investeringsstrategie vinden die voor je werkt en het daarbij houden. Het zal wat discipline vergen, maar het zal je uiteindelijk belonen.

De Eerste Stap op de Weg Naar Financiële Vrijheid

Ok, je hebt besloten om Bitcoin te kopen en je wilt weten waar je begint. Je hebt slechts 2 dingen nodig:

investeren in bitcoin

Bitcoin wallet

Een van de eerste en meest belangrijke dingen die je nodig hebt wanneer je begint met beleggen in Bitcoin is een Bitcoin wallet: een online of offline methode om je Bitcoins op te slaan zodra je ze hebt gekocht.

Er zijn verschillende opties beschikbaar op de markt, van online accounts en software tot offline opslag en papieren wallets.

beleggen in bitcoins

Beursplatform

Er zijn verschillende online beursplatformen waar je kunt kopen, verkopen en handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. De meeste zijn eenvoudig in gebruik en zullen je fiat valuta in Bitcoin of elk andere gewenste cryptocurrency omwisselen.

Het platform dat wij je aanraden is Coinbase, omdat het erg gebruikersvriendelijk en betrouwbaar is. Je kan er tevens handelen in bijna alle cryptomunten. Je kan het platform hier vinden en meteen beginnen handelen!

Afhankelijk van waar je je bevindt, zal er een beursplatform zijn dat het beste voor je werkt om je fiat valuta in Bitcoin om te wisselen. Daarna kun je leren hoe je moet investeren in Bitcoin, de markt in de gaten houden en geld verdienen met Bitcoin.

Day-trading of Langetermijn Trading?

Met de groei van Bitcoin in de afgelopen paar jaren, kun je je afvragen of day-trading of langetermijn trading beter is. Het antwoord is: dat is compleet aan jou.

Hier zijn een paar vragen om over na te denken voordat je besluit hoe je gaat investeren in Bitcoin:

Door deze vragen te stellen en door goed over je antwoorden na te denken, kan je beter beslissen hoe je gaat investeren in Bitcoin en welke strategie je wellicht moet bekijken.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Langetermijninvesteringen:

handelen in bitcoins

Langetermijninvesteringen kunnen maanden tot jaren duren. Je speelt op lange termijn, dus je maakt een grotere beslissing om dit tot het einde door te trekken.

investeren in bitcoin

Investeerders hoeven niet constant de markt te volgen. Dit betekent niet dat je helemaal niet de markt bekijkt, maar de kleine pieken en dalen beïnvloeden je niet zo veel.

handelen in bitcoins

Als investeerder kun je een cryptocurrency gevonden hebben waar je echt achter staat, of je gelooft echt dat een bepaalde coin een grotere rol zal spelen in de toekomst. Dit maakt de voldoening groter wanneer deze cryptocurrency het goed doet.

Als deze redenen je meer aanspreken, dan is een langetermijnstrategie wellicht een goede optie om te overwegen. Vele beginners hebben verkiezen deze route omdat het meestal minder risicovol is.

Day-tradinginvesteringen:

beleggen in bitcoins

Kortetermijninvesteringen kunnen tussen een paar seconden tot een paar dagen duren voordat er een transactie wordt gedaan, afhankelijk van de markt. Er is meer spanning in vergelijking met het langetermijnafwachten.

beleggen in bitcoins

Investeerders moeten de markt nauwlettend in de gaten houden, omdat de volgende transactie  afhankelijk is van of je investering een bepaalde winst of verlies heeft behaald.

investeren in bitcoin

Het is riskanter en heeft een grotere neiging tot verlies, maar het kan ook winstgevender zijn dan langetermijninvesteringen als het goed gedaan wordt.

Hoewel day-tradinginvesteringen niet zo aangenaam klinken is het duidelijk een ‘hoog risico, hoge winst’ optie. Als je je op je gemak voelt met handelen en de cryptocurrencymarkt bespelen, dan is dit wellicht aantrekkelijker voor je.

Je moet ook controleren of het investeringsplatform of methode die je gebruikt Bitcoin accepteert. Deze richtlijnen zullen je helpen bepalen waar je moet investeren in Bitcoin.

Bitcoin Minen

investeren in bitcoin

Een andere methode van investeren in Bitcoin is om mee te doen met Bitcoin minen: het proces van transacties beveiligen en bevestigen door het gebruik van computerverwerkingsprogramma’s. Wanneer er een transactie bevestigd is en aan de blockchain of ruggengraat van Bitcoin is toegevoegd, wordt een mining pool beloond met een Bitcoin.

Dat  vergt echter toegewijde computers met hoge rekenkracht en constante stroomvoorziening. Vandaag de dag doen de meeste mensen mee met mining pools, waarbij je financiële middelen en eventueel materiaal bundelt om bij te dragen aan het mining proces.

Is Bitcoin mining het waard als manier van investeren in Bitcoin? Dat hangt ervan af. Als je kapitaal wilt en kunt bijdragen aan het minen als een investering, is het aan te raden om een Bitcoin calculator te gebruiken om te zien of minen een goede optie voor je is.

Opmerking over Belastingen en de Overheid

beleggen in bitcoins

Leren hoe je moet investeren in Bitcoin kan spannend en tegelijkertijd overweldigend zijn. Je kunt veel verdienen op je investering, maar wees er altijd zeker van dat je dat op een legale manier doet.

Je overheid kan wellicht regelingen of belastingen op winst gemaakt door Bitcoin hebben. In elk geval moet je dat eerst zorgvuldig bekijken.

Als er regels zijn over hoe je de winsten aan moet geven op je belastingformulieren, of beperkingen en wetten zijn over Bitcoin in jouw land, dan moet je dat van tevoren al weten!

Conclusie

Investeren in Bitcoin kan verwarrend, risicovol en uitdagend overkomen op het eerste gezicht maar er zijn verschillende manieren om slim te investeren en winst te maken. Het geheim is dat je altijd zo veel mogelijk moet leren voordat je er in springt, en altijd investeert met een helder hoofd!

We hebben je een overzicht gegeven om mee te beginnen, maar mocht je nog onzeker zijn over hoe je moet beleggen in Bitcoin of over de verschillende aspecten van de spannende wereld van cryptocurrency, kun je uitgebreidere gidsen lezen over de onderwerpen die door het artikel heen zijn vermeld.

Veel geluk op de beurs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven