Passief inkomen: Hoe geld te verdienen terwijl je slaapt

passief inkomen
“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Het verdienen van een passief inkomen kan je helpen wat extra geld te verdienen of zelfs te leven en genieten zonder een vinger uit te steken.

Dankzij het internet is het gemakkelijker dan ooit om duizenden euro’s per maand op een passieve manier te genereren. Bovendien heb je zelfs geen diploma of een hoop geld nodig om aan de slag te gaan.

De manieren om een passief inkomen te verdienen op deze lijst zijn geen ideeën of suggesties. Het zijn strategieën waarvan bewezen is dat ze op lange termijn inkomen genereren.

Ben je klaar om geld te verdienen terwijl je slaapt?

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is geld dat je verdient zonder moeite te doen. Een voorbeeld is het innen van royalty’s uit een boek dat je hebt geschreven.

Dit is in tegenstelling tot een actief inkomen, dat een directe betaling is voor je tijd of inspanning. Een kantoormedewerker wordt bijvoorbeeld betaald voor zijn tijd (ongeveer 40 uur per week). Je kunt dit inkomen niet genereren als je niet elke dag actief naar je werk gaat.

Wat zijn de voordelen van een passief inkomen?

Het hebben van een passieve stroom van inkomsten kan je leven veranderen. Hier zijn enkele voordelen.

Hoeveel passieve inkomensstromen moet je hebben?

passieve inkomstenstromen

Begin met één passieve inkomensstroom. Kies een methode uit onderstaande lijst en besteed je volledige aandacht aan het opbouwen van een passieve geldstroom.

Als je eenmaal één inkomstenstroom hebt, heb je meer tijd en geld om andere na te streven.

Het totale aantal dat je nodig hebt is afhankelijk van jezelf en je doelen.

We raden aan om jezelf als doel te stellen dat 10% van je inkomsten passief moet zijn. Dit vereist minder werk vooraf en stelt je in staat om je spaargeld op te bouwen. Dit is een haalbaar doel voor iedereen die voltijds werkt.

Handige Tips voor Passief Inkomen

tips om een ​​passief inkomen te verwerven

Kies NIET voor een passieve manier van verdienen voordat je deze tips leest.

1. Diversifieer je passieve inkomensstromen

Er zijn twee soorten passief inkomen. We raden aan om een mix van de twee te kiezen:

passief inkomen expertise geld pictogram

Passieve inkomsten uit je expertise

Je kunt je expertise verkopen en passieve inkomsten genereren. Voorbeelden hiervan zijn het schrijven van een ebook, het maken van een cursus en het starten van een website. Het kost meer tijd om op deze manier inkomsten te genereren, maar je hoeft geen geld te hebben om aan de slag te gaan.  

passief inkomen kapitaal geld icon

Passieve inkomsten uit je kapitaal

Gebruik je geld of je eigendom om meer geld te verdienen. Je kunt aandelen kopen, een woning verhuren of investeren in een bedrijf en onmiddellijk geld verdienen. Voor sommige van deze methoden heb je wat geld nodig om van start te gaan. Voor andere niet. We zullen ze allemaal in de onderstaande lijst behandelen.

2. Negeer je Passieve Inkomensstromen niet

Als je een passieve inkomstenstroom hebt, betekent dat niet dat je die kunt negeren en voor altijd geld kunt blijven verdienen.

Je moet je inkomstenbronnen monitoren en beheren (of iemand betalen om het voor je te doen).

Als je dat niet doet, zou je inkomstenstroom kunnen opdrogen…

Als je bijvoorbeeld een populaire website hebt, moet je je bewust zijn van je concurrentie om te voorkomen dat je klanten verliest.

3. Pas op Voor Oplichters

Geen enkele legitieme passieve inkomensstroom kan je snel rijk maken.

Maar er zijn genoeg oplichters die je proberen te overtuigen dat dit wel mogelijk is.

Vergeet niet, als het te goed lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk wel zo.

Het genereren van een echt passief inkomen vergt inzet en tijd.

4. Denk altijd op lange termijn

Over het algemeen zullen passieve inkomensmethoden op korte termijn niet veel geld opleveren. Maar na verloop van tijd kunnen ze veranderen in grote geldmakers.

Een andere manier om deze tip te geven: wees geduldig.

Als je de toekomst in het oog houdt (5 jaar, 10 jaar, en zelfs 20 jaar vanaf nu), heb je een veel betere kans om een inkomensstroom te creëren die duurzaam is (en groeit).

5. Doe Wat je Kunt Doen, Niet Wat je Wilt Doen

Als je een passief inkomen kunt verdienen door je passie te volgen, dan is dat geweldig. Maar de meesten van ons kunnen dat niet.

Profiteer van de middelen en expertise die je hebt. Het zal veel gemakkelijker zijn om op die manier geld te verdienen.

Als je bijvoorbeeld een boekhouder bent, kan het je droom zijn om een roman te schrijven en geld te verdienen aan de verkoop.

Maar je zou veel meer kans van slagen hebben door het schrijven van een ebook over hoe je een grotere teruggaaf van de belastingen kunt krijgen.

De Beste Manieren om Een Passief Inkomen te Verdienen

de beste manier om een ​​passief inkomen te beginnen

De beste manier om een passief geld te verdienen te verdienen is door geduld te hebben en het stap voor stap te doen.

Kies eerst een methode die jou interesseert. Maak vervolgens een plan en een lijst met middelen die je nodig hebt om je doel te bereiken. Daarna hoef je alleen nog maar je plan te volgen om geld te verdienen.

Misschien moet je eerst wat onderzoek doen voordat je aan de slag gaat. Gelukkig heeft GeldNinja enkele gratis gidsen om je te helpen!

Hier zijn onze bewezen strategieën voor het verdienen van een passief inkomen:

1. Affiliate marketing

passief inkomen affiliate marketing

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd hoog
Hoog

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door producten van anderen te verkopen. Je hoeft geen eigen product of dienst te hebben om dit te doen, wat betekent dat er geen vaste lasten, toetredingsdrempels en voorafgaande kosten zijn.

Er zijn miljoenen affiliate marketeers die duizenden euro’s per maand verdienen door eenvoudigweg internetverkeer naar amazon.com en andere websites te sturen.

Als affiliate marketeer hoef je alleen maar een website te starten en reclame te maken voor een product. Wanneer iemand je website bezoekt en het product koopt, ontvang je een commissie.

2. Investeer in Cryptocurrency

passief inkomen investeren in cryptocurrency

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

Bill Gates noemde cryptocurrency “een technologische krachttoer”. Het is de toekomst van geld en bankieren, en het is ook een geweldige manier om inkomsten uit beleggingen te genereren.

Er zijn momenteel duizenden cryptocurrencies die je kunt kopen en verkopen, zoals aandelen op de beurs.

Omdat cryptowaarden veel schommelen, kun je snel handelen en je investering tot 20% per maand laten groeien.

Handelsinstrumenten zoals profitfarmers.com zijn gespecialiseerd in het automatiseren van deze snelle transacties door samen te werken met crypto-experts en gebruik te maken van algoritmes. Zij doen al het werk voor jou, kopen, verkopen en verdienen, zodat jij zorgeloos kunt leven en genieten, terwijl je investering op de achtergrond groeit.

3. Start een blog

passief inkomen start een blog

Moeilijkheidsgraad​

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd hoog
Hoog

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

Blogs zijn veel meer dan online tijdschriften. Succesvolle blogs bieden veel mogelijkheden voor passief online inkomen.

Ten eerste betalen adverteerders je om advertenties op je blog te plaatsen. Je zou geld kunnen verdienen elke keer wanneer iemand op een advertentie klikt.

Ten tweede zullen bedrijven je betalen om iets op je blog te plaatsen. Je hoeft niet eens je eigen artikelen te schrijven zodra de blog populair is!

Tot slot kun je veel geld verdienen met het plaatsen van affiliate links op je blog en het nemen van een percentage van de verkoop (vergelijkbaar met de affiliate marketing methode hierboven).

Je kunt nu gratis een blog starten. Maak vervolgens reclame en laat je aanhang groeien!

4. Investeer in aandelen

passief inkomen beleggen in aandelen

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

Wanneer je investeert op lange termijn, kun je een passief inkomen verdienen door te investeren in de aandelenmarkt. Hier zijn enkele van de beste manieren om je geld te laten groeien op de aandelenmarkt:

5. Start een YouTube-kanaal

passief inkomen start een youtube-kanaal

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd medium
Medium

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

YouTube heeft 2 miljard gebruikers per maand. En het aantal kijkers blijft groeien.

Een YouTube-kanaal is een inkomstenmachine. YouTube betaalt je om advertenties op je video’s te plaatsen, en je kunt met bedrijven samenwerken om ook in je video’s te adverteren.

Je fans zullen reikhalzend uitkijken naar meer van je content. Zij zullen je trouwe klantenkring zijn voor alle producten of diensten (ook wel nieuwe passieve inkomstenstromen) die je in de toekomst start.

Het is gemakkelijk en gratis om een YouTube-kanaal te starten. Je kunt je eerste video binnen 30 minuten plaatsen!

6. Maak een App

passief inkomen maak een app

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad laag
Laag

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten klein
Klein

Je hoeft geen technisch genie te zijn om een app te maken en te verkopen in de App Store.

Als je een geweldig idee hebt, kun je een ontwikkelaar inhuren om een app voor jou te bouwen. Vervolgens kun je deze uploaden naar de App Store en geld verdienen.

De volgende keer dat je een briljant idee hebt voor een app, kun je deze stappen volgen om de app te bouwen en te verkopen.

7. Verkoop Stockbeelden

passief inkomen verkopen uw stock footage

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd medium
Medium

Inkomsten

Inkomsten medium
Medium

Heb je oog voor fotografie of film? Dan kun je geld verdienen door je visuele content te verkopen op websites voor stockbeelden.

Bedrijven en makers van content zijn altijd op zoek naar visuele media om te gebruiken. Je kunt je foto’s en video’s voor honderden euro’s verkopen, en niet aan slechts één persoon.

Je verdient geld telkens iemand de rechten op je beelden koopt.

Aan de slag gaan is net zo eenvoudig als het maken van een foto en het starten van een profiel op een website voor stockbeelden, zoals shutterstock.com.

8. Schrijf een ebook

passief inkomen schrijf een e-boek

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd medium
Medium

Inkomsten

Inkomsten medium
Medium

Heb je informatie die waardevol is voor anderen? Of het nu gaat om koken, timmerwerk of grappige weetjes over katten, er is ongetwijfeld wel iemand die interesse heeft in wat je te zeggen hebt.

En ze zullen je er zelfs voor betalen.

Je kunt een ebook schrijven op Google Docs of Microsoft Word en het verkopen op Amazon of je eigen blog. Het is digitaal, dus het enige wat je hoeft te doen is het ebook uploaden, een prijs bepalen en reclame maken.

Ebooks hoeven ook niet lang te zijn. Veel winstgevende ebooks bevatten minder dan 20 pagina’s.

9. Verhuur een Eigendom

passief inkomen een woning huren

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad laag
Laag

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten medium
Medium

Als je eigenaar bent van onroerend goed of wilt investeren in onroerend goed, kun je opbrengsten krijgen door deze te verhuren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat huurders rechten en verhuurders verantwoordelijkheden hebben. Daarom raden wij je aan om een vastgoedbeheerder in te schakelen voor dagelijkse taken.

Wanneer een beheerder al het werk doet, kun je achterover leunen en wachten tot het geld binnenrolt.

10. Word een Airbnb gastheer

passief inkomen wordt een airbnb-host

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten medium
Medium

Als je op een toeristvriendelijke locatie woont, kun je met Airbnb veel huurinkomsten verdienen.

Door per nacht te verhuren, kun je 10 keer meer inkomen verdienen dan wanneer je maandelijks verhuurt.

Je kunt een hele woning of een kamer in je woning verhuren. Airbnb regelt alle financieringen en stort je inkomsten direct op je bankrekening. Het is gemakkelijk en gratis om mee van start te gaan!

Verhuren op Airbnb vraagt veel aandacht en onderhoud, omdat er regelmatig nieuwe gasten komen. Wij raden je aan om een manager in te huren voor je Airbnb woning.

11. Word een Stille Zakenpartner

passief inkomen een stille zakenpartner worden

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

Heeft je vriend € 1000 nodig om een thuisbakkerij te beginnen? Je kunt hem het geld geven in ruil voor een percentage van het bedrijfseigendom (en de winst).

Veel nieuwe bedrijven zijn op zoek naar stille investeerders. Met de juiste investering kun je 10 tot 20% van een nieuw bedrijf bezitten.

Als het bedrijf het goed doet, zal je inkomstenstroom onbeperkt vloeien.

12. Geld Uitlenen aan Andere Mensen

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad medium
Medium

Tijd

tijd medium
Medium

Inkomsten

Inkomsten medium
Medium

Het uitlenen van geld aan andere mensen kan je passieve inkomsten opleveren in de vorm van rente.

Dit is een geweldige manier om je spaargeld te laten groeien tegen een veel sneller tarief dan een spaarrekening of deposito certificaat (CD).

Dankzij websites zoals Lending Club kun je geld lenen aan anderen tegen een rente tot 35%. Dat betekent dat als je € 2000 uitleent, je € 700 aan passieve winst kunt maken.

Collecties worden beheerd door de website en betalingen komen maandelijks binnen. Het enige wat je dus moet doen, is het geld uitlenen en maandelijks geld innen. 

13. Maak een online cursus

passief inkomen creëren online cursus

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad hoog
Hoog

Tijd

tijd hoog
Hoog

Inkomsten

Inkomsten Groot
Groot

Het maken van een online cursus is vergelijkbaar met het schrijven van een ebook, maar dan met veel meer inkomstenpotentieel.

Een cursus is een bundel van bronnen, zoals ebooks, handleidingen en video’s. Het biedt mensen al het nodige om iets te bereiken of om een expert te worden.

Een voorbeeld van een cursus is: Hoe kun je een winstgevende affiliate marketing website opzetten.

Veel online cursussen zijn verkrijgbaar voor duizenden euro’s.

Als je iets waardevols hebt om aan anderen te leren, is het maken van een online cursus misschien wel de beste manier om online een passief inkomen te verdienen.

14. Search the Internet with Swagbucks

passief inkomen zoeken op internet met swagbucks

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad laag
Laag

Tijd

tijd medium
Medium

Inkomsten

Inkomsten klein
Klein

Hoeveel tijd breng je dagelijks online door? Door gebruik te maken van de zoekmachine op swagbucks.com kun je geld verdienen door op internet te surfen.

Je denkt misschien dat je niet veel online bent, maar dat ben je waarschijnlijk wel. De gemiddelde persoon brengt dagelijks meer dan 6 uur online door! Naarmate de weken voorbij gaan, loopt dit snel op.

Veel Swagbucks-gebruikers melden dat ze meer dan 50 euro per maand verdienen.

15. Bewaar je Geld op een Hoogrenderende Spaarrekening

passieve inkomensspaarrekening

Moeilijkheidsgraad

Moeilijkheidsgraad laag
Laag

Tijd

tijd laag
Laag

Inkomsten

Inkomsten klein
Klein

Dit is de beste manier om gemakkelijk een passief inkomen te verdienen.

Je geld staat waarschijnlijk al op de bank, dus waarom zou je niet wat rente innen?

Een hoogrenderende spaarrekening levert je jaarlijks ongeveer 1% rente op voor het bedrag op je rekening.

Het is niet veel, maar het is letterlijk geld verdienen voor nietsdoen. Gedurende je hele carrière kun je duizenden euro’s verdienen door simpelweg van bankrekening te veranderen.

Te Vermijden Passieve Inkomensstromen

passieve inkomenstrommels om te vermijden

Er zijn veel kansen voor passief inkomens die niet echt passief zijn. Andere zijn risicovoller dan je eigenlijk zou willen. Dit zijn inkomensstromen die je moet vermijden.

Een woning verhuren zonder een beheerder

Het verhuren van een woning is veel werk. Zelfs als je veel tijd besteedt aan het renoveren en voorbereiden voor je nieuwe huurders, betekent dit niet dat je inkomen passief zal zijn.

Integendeel.

Een verhuurder zijn vraagt om constante aandacht. Niet alleen om je huurders tevreden te houden, maar ook om je eigendom te beschermen.

Al het werk zelf doen en winst opstrijken klinkt misschien als een goed idee, maar het inhuren van een manager is essentieel als je niet wilt dat je verhuur een parttime (of fulltime) baan wordt.

Het opstarten van een "passief inkomen"-bedrijf, zoals verkoop, opslag of een autowasserette

Het starten van een bedrijf dat passieve inkomsten genereert, is lang niet zo passief als je misschien zou denken.

Een bedrijf hebben vraagt veel werk en vergt kostbare marketing om te slagen. Om nog maar te zwijgen van een grote initiële investering.

Als je de eerste 5 jaar niet 100% van je energie aan je nieuwe bedrijf kunt besteden, dan moet je dat niet doen.

Cashback creditcards openen

Het openen van meerdere kaarten voor de extraatjes levert geen inkomsten op. De kans is zelfs groot dat je jezelf financiële schade zult berokkenen.

Het openen en sluiten van meerdere kaarten zal een negatieve invloed hebben op je kredietscore. Dit kan ervoor zorgen dat je in de toekomst een slechte kredietwaardigheid krijgt (en je inkomen vermindert). 

En als je een betaling mist, zullen de rentebetalingen van je creditcard alle voordelen van de kaart tenietdoen.

Het bezit van een creditcard is op zich geen slecht idee. Maar het openen van meerdere kaarten en het oplopen van schulden is niet de manier om inkomsten van welke aard dan ook te genereren.

Veelgestelde Vragen over Passief Inkomen

passief inkomen Faq

Je kunt inkomen genereren zonder geld door gebruik te maken van je vaardigheden of expertise. Als je over informatie beschikt die mensen helpt om een beter leven te leiden, dan kun je die informatie aan hen verkopen.

Voorbeelden hiervan zijn het schrijven van een ebook en het starten van een blog.

Je product hoeft niet per se informatief of educatief te zijn. Je kunt een YouTube-kanaal starten als platform voor je grappen of een boek met korte fictie te schrijven. Je kunt je persoonlijkheid, ervaring en passie gebruiken om een inkomen te verdienen zonder dat je geld hoeft te hebben.

Ja. Maar dit kan wel even duren. De snelste manier om € 1000 per maand te verdienen is om een woning te verhuren of je geld te investeren in de aandelenmarkt.

Als je geen geld of onroerend goed hebt, kun je een website starten of een cursus maken en deze online promoten. Na verloop van tijd kun je duizenden euro’s per maand genereren met een minimum aan werk.

Dat hangt ervan af. De beste passieve inkomensstroom is:

  • Veilig
  • Duurzaam
  • Haalbaar voor jou

Een van de beste manieren om passief geld te verdienen, is door te beleggen in indexfondsen. Maar als je niet veel besteedbaar inkomen hebt, zal dit moeilijk zijn.

In dat geval raden wij je aan om je expertise te gebruiken om een product te verkopen of een volgend product online te genereren.

Als je bijvoorbeeld een thuiskok bent zonder veel contant geld, kan een van de beste passieve inkomensideeën zijn om een blog of een YouTube-kanaal te starten. 

De snelste manier om passief geld te verdienen is door gebruik te maken van waardevol kapitaal dat je al bezit.

Als je bijvoorbeeld € 10.000 investeert in een aandeel dat dividenden uitkeert, kun je € 100 per maand verdienen.

Of, als je een woning in een toeristische regio verhuurt, zou je duizenden euro’s per maand kunnen verdienen.

Als je niet veel geld hebt, kun je snel een inkomen verdienen door handelssignalen te gebruiken om te investeren.

Handelssignalen vertellen je hoe je kunt handelen om het meeste uit je geld te halen. Bovendien kun je transacties automatiseren zodat je inkomen echt passief is.

Met een investering van € 1000 kun je honderden euro’s per maand verdienen door gebruik te maken van handelssignalen. Er zijn veel tools om je hierbij te helpen, maar onze favoriet is profitfarmers.com.

Enkele voorbeelden van passieve inkomsten zijn het innen van royalty’s op een boek of muziekstuk, het genereren van advertentie-inkomsten uit een website, het innen van de huur van een woning en dividenden uit een investering krijgen.

Ja. Zorgen voor een passieve inkomstenstroom is niet alleen een echte, maar ook een slimme manier om geld te verdienen.

Rijke mensen zeggen dat je geld moet investeren om geld te verdienen. Als ze dat zeggen, vertellen ze je hoe je een passief inkomen kunt verdienen.

Wanneer je onroerend goed koopt, een lening afsluit of investeert in een bedrijf, dan werkt je geld voor jou.

Hetzelfde geldt als je een product of dienst maakt die op lange termijn geld oplevert.

Het Beste Moment Om Een Passief Inkomen te Verdienen

Het beste moment om een passief inkomen te beginnen verdienen is NU.

Je hebt geweldige ideeën. Je hebt vaardigheden. Je hebt waardevolle middelen. En je hebt verhalen te vertellen.

Hoe eerder je deze gaat gebruiken om inkomsten te genereren, hoe sneller je inkomstenstroom zal groeien. Van een druppeltje naar een gestage stroom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven