Geld Verdienen met YouTube (Stappenplan voor 2021)

geld verdienen met youtube

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Geld verdienen met YouTube in 2021 is gemakkelijker dan ooit! In dit artikel tonen we je precies hoe je dit kan doen.

youtube ninja met zwaard

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

medium
Medium

Inkomen

groot
Groot

De beste methodes om geld te verdienen met YouTube zijn:

Voordelen
Nadelen
geld verdienen met youtube
YouTube partner en AdSense
Voordelen
Nadelen
geld verdienen met youtube
Sponsors zoeken en affiliate worden
Voordelen
Nadelen
hoe verdien je geld met youtube
Fan-funding platforms (bijv. Patreon)
Voordelen
Nadelen
youtube geld verdienen
Producten of merchandise verkopen
Voordelen
Nadelen
hoeveel verdien je met youtube
Crowdfunding platforms (bijv. Kickstarter)
Voordelen
Nadelen

Blijkbaar is het zo dat zolang je een strategie hebt, en je weet welke methodes je moet gebruiken, dat geld verdienen op YouTube GEMAKKELIJK en LEUK is om te doen, en jij kan het ook doen!

Het enige wat je moet doen is deze methoden gebruiken terwijl je consequent blijft met het posten van je video’s, en dan kan jij ook op weg zijn om de hoogtes te bereiken van de best verdienende YouTube sterren zoals Jordi van den Bussche (Kwebbelkop) …. Meer dan een miljoen euro per jaar!

In dit artikel zullen we je laten zien hoe je in minder dan 5 minuten een YouTube kanaal opzet, de verschillende manieren om een kanaal klaar te maken voor YouTube inkomsten, en een paar extra tips om er zeker van te zijn dat je kanaal een doorslaand succes wordt.

Aan het einde van dit stappenplan heb je alles wat je nodig hebt om antwoord te geven op de vraag hoe je met Youtube geld kunt verdienen.

Maak je Youtube-kanaal succesvol door je aan te melden voor deze geweldige hulpprogramma’s voor YouTube

vidIQ

Helpt je om meer weergaven op YouTube te krijgen

Canva

Helpt je om YouTube-miniaturen en sjablonen te maken

hoe verdien je geld met youtube
HOOFDSTUK 4

Verkopen in Je Video’s… Zonder Als Een Gladjanus Over Te Komen

youtube inkomsten
HOOFDSTUK 5

5 Tips Om Je YouTube Inkomsten Te Verhogen

HOOFDSTUK 1

Je Eigen YouTube Kanaal Opzetten

Voordat je leert hoe je je kanaal kunt klaarmaken voor de befaamde YouTube inkomsten, moet je eerst een YouTube kanaal opgezet hebben! Het is extreem makkelijk om op te zetten:

geld verdienen met youtube

1. Ga naar YouTube

hoe verdien je geld met youtube

2. Klik op “Aanmelden” in de rechterbovenhoek

geld verdienen met youtube

3. Meld je aan met je gegevens of maak een nieuwe Google account aan

hoeveel verdienen youtubers

4. Wanneer je aangemeld bent, klik je op het “tandwiel” in de rechterbovenhoek.

hoeveel verdien je met youtube

5. Je krijgt dan een optie te zien om een account aan te maken onder je account-informatie

hoe verdien je geld met youtube

Als je er niet uitkomt, kun je ook een ander artikel van ons bekijken, dat je stap voor stap begeleidt (met foto’s) bij het maken van een YouTube kanaal voor extra hulp.

HOOFDSTUK 2

Hoe Geld Verdienen met YouTube: De 5 Voornaamste Manieren

Er zijn 5 hoofdmanieren om YouTube inkomsten te genereren, die we in dit artikel uitleggen:

hoe verdien je geld met youtube

Laten we eens elke optie van dichtbij bekijken en leren hoe ze werken:

1

YouTube Partner Worden en Geld Verdienen Door Reclame

Wanneer je je afvraagt hoe je precies via YouTube geld kunt verdienen, is het eerste wat in het oog springt reclame: Je laat YouTube verschillende soorten reclames in of naast je video’s draaien, en wanneer iemand op deze reclames klikt of iets koopt, krijg je een commissie of een klein gedeelte daarvan.

Om geld te maken door reclames moet je een YouTube partner worden. Je kunt dit doen door in de ‘Creator Studio’ sectie van je account te gaan en inkomsten genereren aan te zetten. Je moet je daarvoor ook aanmelden voor Google’s AdSense netwerk.

Je kunt de instructies om dit alles te doen op Google vinden door hier te klikken.

Je zult een groene “$” teken zien naast je video’s wanneer je ze uploadt, als ze YouTube inkomsten kunnen genereren. Hier zijn de beschrijvingen van Google van de pictogrammen:

Zoals je kunt zien komen video’s soms niet in aanmerking om YouTube inkomsten te genereren. Het probleem met AdSense is dat je vaak HEEL VEEL views en clicks nodig hebt om aanzienlijke reclame winst te maken, en YouTube is heel streng geworden met hun regels over welke video’s in aanmerking komen voor de YouTube inkomsten.

Gezien deze kwesties raden wij aan dat je andere inkomstenbronnen onderzoekt, naast de reclames die op je kanaal draaien.

2

Met Merken Samenwerken als een Affiliate of Gesponsord Worden

Wanneer je kanaal gestaag groeit en je meer abonnees hebt, kan het zijn dat je benaderd wordt door verschillende merken om hun producten aan je publiek te presenteren.

Dit is een fantastische manier hoe je geld verdient met YouTube, want alles wat je hoeft te doen is de producten waar je dol op bent een paar minuten lang te laten zien in je video’s.

Sponsors betalen meestal een vast tarief voor de reclame per video, en geven je vaak ook nog een speciale link, zodat wanneer iemand ook echt het product van ze koopt, je een extra commissie ontvangt. Dit is een geweldige manier om geld te verdienen via YouTube.

NikkieTutorials oftewel Nikkie de Jager, laat in deze video de nieuwste producten van Kourtney en Kylie Kardashian zien, en in de beschrijving van de video heeft zij ook affiliate links naar alle producten die ze laat zien.

hoe verdien je geld met youtube

Gerelateerd hieraan is niet-gesponsorde affiliate marketing: hier hoef je niet voor benaderd te worden, je presenteert slechts een product of dienst die je een affiliate commissie uitbetaalt wanneer een kijker klikt of koopt, wat ook een manier is om geld te verdienen met Youtube.

Je kunt meer leren in onze gids voor affiliate marketing.

3

Met Fan-Funding Platforms je Kanaal Ondersteunen

Wanneer je onderzoek doet naar hoe je geld verdient met YouTube, bekijk dan ook fan-funding platformen zoals Patreon: dit soort platformen maken het mogelijk dat kijkers van je video’s regelmatig aan je kunnen doneren.

Iemand kan zich bijvoorbeeld aanmelden om €1/maand te doneren, een ander €100/maand, enzovoort. In ruil voor de ondersteuning bied je je patrons geschenken en andere voordelen aan, zoals een maandelijkse persoonlijke Skype sessie, toegang tot video’s die niet gepubliceerd worden, en veel meer. Ook dit is een goed voorbeeld van hoe je geld verdient.

hoe verdien je geld met youtube

De Populaire muziek groep Pentatonix gebruikt Patreon om meer dan €10.000 te krijgen per muziek video die ze uitbrengen! Aan de rechterkant van de foto kun je een voorbeeld van een “voordeel” zien die ze aan hun patrons geven.

Deze platformen zijn geweldig omdat je een maandelijkse “salaris” voor jezelf kunt opbouwen, en je weet precies hoeveel je zult verdienen. Het enige wat je moet doen is een pagina op Patreon maken, je kijkers daar naar toe sturen, en een paar aantrekkelijke pluspunten aanbieden voor de fans die je ondersteunen.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram
4

Producten of Merchandise Verkopen

Wanneer je wilt weten hoe je geld verdient met YouTube, dan is het een goed idee om alvast vooruit te denken over de verkoop van je eigen producten of merchandise. YouTubers maken hiermee veel geld en voor velen is het de voornaamste bron van inkomen.

Afhankelijk van waar je kanaal over gaat, kun je bijvoorbeeld de volgende dingen verkopen:

Wanneer je kanaal begint te groeien, kun je zien wat je publiek wilt hebben, en dat combineren met wat je graag wilt creëren. Je kunt dan je eigen website maken waar je je producten aan kunt bieden en je kijkers daar heen sturen om ze te kopen. De GeldNinjas gids voor blogging kan je laten zien hoe je je eigen website maakt.

5

Met Crowdfunding Platforms je Kanaal Ondersteunen

Crowdfunding platformen zijn websites zoals Kickstarter of Indiegogo waar iedereen een project kan neer zetten die ze graag willen maken, en mensen uit de hele wereld kunnen zich in het project “inkopen” om hun te ondersteunen. Dit is een ideale manier om geld te verdienen met YouTube.

Het beste aan deze websites is dat je pas je project hoeft te maken wanneer je alle financiering hebt gekregen, dus mensen betalen je om te maken wat je wilt!

Hier is het overzicht:

Door op je YouTube kanaal naar je projecten te linken die je op dit soort platformen hebt geplaatst, kun je mensen direct van je video naar je project sturen met een verzoek om ondersteuning. Je kunt video’s posten over hoe je aan je project werkt, of voorbeelden laten zien, en meer, om interesse bij mensen te kweken voor je kanaal.

Wat soort projecten zijn geschikt voor crowdfunding?

Alles van draadloze koptelefoons, tot boeken, en zelfs videospellen!

youtube inkomsten

HHier een voorbeeld van een Nederlandse Kickstarter campagne. De makers van Awesomenauts hebben niet alleen hun doel behaald, maar bijna drie keer zoveel binnengehaald, en al dat geld gaat direct naar ze toe!

Uitvogelen hoe je met YouTube en je video’s geld binnenhaalt, geeft je een hoop vrijheid. We leven in een geweldige tijd waar je je werk kunt laten financieren voordat je zelfs er aan begonnen bent, om er zeker van te zijn dat mensen het willen kopen.

Het is geen giswerk meer.

We raden je ten zeerste aan om deze websites eens te bekijken wanneer je aan je strategie begint van hoe je geld verdient op YouTube.

HOOFDSTUK 3

Overzicht van hoe je Geld Verdient met YouTube

Hieronder een kort overzicht van de voor- en nadelen van de belangrijkste manieren om geld te verdienen met YouTube:

hoeveel verdien je met youtube

Voordelen

 • Makkelijk om op te zetten (aanmelden duurt minder dan 10 minuten)
 • Standaard methode op YouTube
 • YouTube inkomsten al met je eerste video

Nadelen

 • Strenge algoritmen kunnen de YouTube inkomsten uitzetten voor oneerlijke redenen
 • Moeilijk om veel inkomsten te hebben tenzij je VEEL kijkers en abonnees hebt

Voordelen

 • Makkelijke inkomstenbron omdat je alleen over een product hoeft te praten of een link toe te voegen waarop kijkers kunnen klikken

Nadelen

 • Afhankelijk van wat je aan het promoten bent, kan de inkomsten per affiliate commissie erg laag zijn
 • Sponsors zijn niet echt in je geïnteresseerd tenzij je populair bent op YouTube

Voordelen

 • Kan een regelmatig en voorspelbaar “salaris” creëren
 • Combineert mogelijke kijkers op je YouTube kanaal met mogelijke kopers op het Patreon platform om je te ondersteunen

Nadelen

 • Ondersteunende en betrokken fans die van je werk houden zijn een must om door je YouTube kanaal onderhouden te worden
 • Je moet aantrekkelijke voordelen verzinnen als beloning voor de ondersteuning

Voordelen

 • Hoge inkomsten mogelijkheden
 • Maak wat je wilt en krijg er voor betaald!

Nadelen

 • Moet eerst trouwe fans hebben voordat deze methode van YouTube inkomsten gebruikt kan worden, of investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO)

Voordelen

 • Hoge inkomsten mogelijkheden
 • Creëer je eigen product om te verkopen
 • Combineert mogelijke kijkers op je YouTube kanaal met mogelijke kopers op het crowdfunding platform om je te steunen

Nadelen

 • Je moet een idee hebben en tenminste een beetje moeite doen om een overzicht te maken van wat je wilt creëren.

Maak je Youtube-kanaal succesvol door je aan te melden voor deze geweldige hulpprogramma’s voor YouTube

vidIQ

Helpt je om meer weergaven op YouTube te krijgen

Canva

Helpt je om YouTube-miniaturen en sjablonen te maken

HOOFDSTUK 4

Verkopen in Je Video’s… Zonder Als Een Gladjanus Over Te Komen

Je bent misschien een beetje ongemakkelijk geworden wanneer je het woord “verkopen” hebt gelezen, maar verkopen is geen slecht ding wanneer je leert hoe je geld verdient met YouTube! Je probeert mensen iets geweldigs te geven…de producten die je maakt, gaat maken, of de dingen die je aanbeveelt. Zo zit het in elkaar:

Verkopen is niets anders dan mensen laten zien waarom ze iets nodig hebben, en ze te helpen om het punt te bereiken waar ze gewoon uit willen schreeuwen: “JA!” Dit is de beste manier om via YouTube geld te verdienen. Je moet nl. leren hoe je goed verkoopt en niet alleen de interesse van mensen wekt, maar ook hoe je ze enthousiast krijgt zodat ze iets van je willen kopen.

Er zijn 3 hoofdpunten die je in gedachten moet houden wanneer je iets in je video wilt verkopen:

hoeveel verdien je met youtube
1

De Video Moet Altijd een Call-to-Action Hebben

Je moet de kijker altijd vertellen om een actie te ondernemen met betrekking tot wat jij probeert te verkopen.

Dus bijvoorbeeld, wanneer je een Kickstarter campagne hebt, moet je ze vertellen om op de link te klikken die je toegevoegd hebt, zodat ze het kunnen bekijken.

Wanneer je een podcast hebt en je wilt dat ze het uitproberen, moet je ze vertellen om naar de website toe te gaan en het te beluisteren.

Calls-to-action zijn één van de verborgen geheimen als het gaat om inkomen te vergaren via YouTube.

2

Vraag ze Altijd om te Abonneren en om Meldingen aan te Zetten

Onlangs heeft YouTube de functie verwijderd dat je abonnees standaard een melding krijgen wanneer je een nieuwe video online zet.

Dit is een GROOT probleem en het kan mogelijk het proces van hoe je geld verdient met YouTube verstoren.

Zonder meldingen weten je kijkers misschien niet dat je een nieuwe video geüpload hebt, en je verliest een hoop potentiële views en inkomsten. Sterker nog, wanneer iemand je voor de eerste keer aan het bekijken is, wil je ervoor zorgen dat ze zich voor meer video’s abonneren en de meldingen voor je nieuwe video’s krijgen.

Dit is waarom we je aanraden om altijd ergens in de video de kijkers te vragen om te abonneren en de meldingen aan te zetten.

3

Gebruik de Video Beschrijving Voor Extra Calls-to-Action en Links

Je video beschrijving is niet alleen een plek om snel te beschrijven waar je video over gaat, maar het is ook een goede plek om kijkers te vragen om meer acties uit te voeren, om producten te bekijken, of om zich aan te melden voor je e-maillijst. Al ons onderzoek zegt dat dit goede voorbeelden zijn van hoe je geld verdient met YouTube.

Bijvoorbeeld in deze video beschrijving van EnzoKnol, kun je zien dat hij een call-to-action voor de kijker heeft toegevoegd, ze moeten namelijk op zijn kanaal abonneren en hij heeft een link naar zijn merchandise neergezet:

hoeveel verdien je met youtube

Door extra calls-to-action in je beschrijving te zetten, verhoog je de kans dat je kijkers de stappen nemen die je wilt dat ze nemen, en dus hoe je geld verdient met YouTube!

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

HOOFDSTUK 5

5 Tips Om Je YouTube Inkomsten Te Verhogen

Hier zijn nog 5 extra tips om je YouTube inkomsten te verhogen en meer geld te maken:

geld verdienen met youtube
1

Blijf Consequent en Blijf je Videokwaliteit Verbeteren

De enige manier om meer betrokkenheid, abonnees en fans te krijgen is om consequent video’s te blijven maken en uploaden.

Dit is het echte geheim van hoe je geld verdient met YouTube.

Dit zal je niet alleen meer geld opleveren, maar je zult ook beter worden, je gemakkelijker voor de camera voelen, en meer overtuigender worden zodat je je kijkers kan overhalen om te kopen!

Wanneer je begonnen bent met video’s maken, stop dan niet, en je zult zien dat je iedere dag beter en beter wordt.

2

Verbeter je Apparatuur

Wat voor video’s bekijk je liever op YouTube? Schuddende video’s van een slechte smartphone camera, of stabiele video’s gefilmd op een kwalitatief hoge DSLR?

We hebben goed nieuws voor je:

Wanneer je pas begonnen bent met video’s maken op YouTube, is het oké om je smartphone te gebruiken. Maar wanneer je kanaal gestaag groeit, raden we je aan om te overwegen om betere apparatuur aan te schaffen.

We hebben een gids over hoe je de beste camera voor YouTube uitkiest, mocht je daar nu al aan toe zijn.

3

Maak Inhoud met Hoge Kwaliteit en Luister Naar je Publiek

Weet je wat de #1 fout is die de meeste creatieve mensen maken wanneer ze hun kunst creëren?

Ze maken het ALLEEN voor ZICHZELF, en niet voor HUN PUBLIEK.

Zet altijd je publiek op de eerste plaats, denk over ze na, en vraag wat ze graag willen zien van je.

Dit betekent echter niet dat je iets moet maken waar je geen zin in hebt, alleen maar omdat je kijkers er om vragen. Maar je moet dingen maken die je wilt maken én die je kijkers willen zien, dat is hoe je geld verdient met Youtube.

Dit is precies waar de magie (en het geld) vandaan komt.

4

Overweeg om Naar Andere Kanalen uit te Breiden en je Eigen Website te Maken

De meest succesvolle YouTubers hebben hun eigen persoonlijke websites waar ze andere dingen verkopen. Ze hebben ook zijkanalen en andere accounts, net als podcasts, Instagram, Twitter, en meer.

Wanneer je stevig doorgroeit, zou je er aan moeten denken om je reikwijdte te vergroten en meer kanalen aan te maken zodat je een betere kans hebt om meer mensen te bereiken, een feilloze methode van hoe je geld verdient met YouTube. Wanneer je wilt beginnen met een ander kanaal, hebben we hier een gids voor je om geld met Instagram te verdienen.

Maak je Youtube-kanaal succesvol door je aan te melden voor deze geweldige hulpprogramma’s voor YouTube

vidIQ

Helpt je om meer weergaven op YouTube te krijgen

Canva

Helpt je om YouTube-miniaturen en sjablonen te maken

5

Schrijf Goede Teksten Voor je Koppen en Maak Goede Thumbnails

Om uit te vinden hoe je geld verdient op YouTube, moet je eerst goed worden in het schrijven van aantrekkelijke koppen (of titels) voor je video’s.

Er zijn MILJOENEN video’s op YouTube en een goede titel is dé manier om mensen te laten klikken, kijken, en uiteindelijk geld aan je te geven.

Wij vinden het eerste resultaat het beste. Deze titel vangt meteen je aandacht, en wanneer je een boek wilt schrijven en je bent net begonnen, dan zijn “tutorials” handig.

Vergelijk de titel met de andere titels, bijvoorbeeld “Hoe schrijf ik een boek? Geheim #1”. Hoewel deze video en titel er leuk uitzien, zul je waarschijnlijk eerder op de eerste titel klikken omdat “Geheim #1” een reeks aangeeft, en je het liefst alle informatie op één plek wilt hebben.

Je kunt hier meer lezen over hoe je goede koppen schrijft.

Je kunt ook zien dat de “uitgelichte foto” of “thumbnail” ook heel belangrijk is om iemand op je video te laten klikken, en uiteindelijk, hoe je geld verdient met YouTube! Verschillende influencers hebben verschillende meningen over wat het beste is, bijvoorbeeld door het simpel te houden in tegenstelling tot ontzettend druk en kleurrijk.

Wij raden je aan om een paar verschillende stijlen uit te proberen en te kijken wat je kijkers het leukste vinden. Canva is een ontzettend handig programma dat ook nog eens gratis is, dat je kunt gebruiken om je foto’s te maken. Hier kun je een gids lezen met enkele punten om goede thumbnails te maken.

Je Plan Over Hoe Je Geld Verdient Met YouTube

Door deze gids te gebruiken, kun je leren om rijk te worden met YouTube. Dus als je het nog niet gedaan had, ga dan naar YouTube en maak je kanaal aan, zodat je je eerste video kunt uploaden en geld kunt verdienen!

hoe verdien je geld met youtube

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top