Verdien geld als een Proeflezer

Verdien geld als een proeflezer

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Betrap jij jezelf er op dat je typefouten aan het corrigeren bent wanneer je aan het chatten bent met vrienden via sms of wanneer je jouw social media berichten aan het nalezen bent? Zorgt verkeerde grammatica ervoor dat je gaat huiveren? Of heb jij vaak de neiging om de uitspraak van mensen te corrigeren als ze woorden verkeerd gebruiken of als ze hun deelwoorden laten hangen? Als je op al deze vragen ja hebt beantwoord en als je op zoek bent naar een manier waarmee je online geld kan verdienen, hetzij als een primaire bron van inkomsten of als een manier om extra geld te kunnen verdienen, lees dan vooral even verder.

Proeflezen is een fantastische manier om online geld te verdienen als je iets makkelijks zoekt om mee te beginnen. Niet iedereen kan snel geld verdienen met een blog en de wereld van cryptocurrency of wat Bitcoin precies is kan nogal overweldigend zijn. Maak je geen zorgen, want misschien ben je wel een getalenteerde redacteur!

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

Tijd Laag
Laag

Inkomen

Inkomen Midden
Medium

Online proeflezers zijn werkzaam als freelancer, die een grote verscheidenheid aan documenten nalezen om fouten er uit te halen. Je kunt ervoor kiezen om je te gaan specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals wetenschappelijke artikelen, fictie of technische artikelen, of je kunt een manusje van alles worden en allerlei soorten werk aan gaan nemen. 

Er is online een grote vraag naar ervaren proeflezers, maar om extra geld te verdienen als een proeflezer, moet je een paar tips en wat algemene informatie weten over deze loopbaan. Lees nu verder om meer te weten te komen over de feiten die je nodig hebt om te beginnen en om succesvol te zijn:

Vooropleiding en vaardigheden

Freelance proeflezers kunnen vele verschillende achtergronden hebben. Het allerbelangrijkste is dat je goed op de hoogte bent van de regels van de juiste grammatica en de juiste spelling, dat jij een goede woordenschat hebt en dat je gericht bent op de details en in staat om fouten eruit te halen. 

Het hebben van een diploma in een vakgebied die gerelateerd is aan communicatie, schrijven, journalistiek of Engels kan nuttig zijn, met name wanneer je van start gaat en probeert om een klantenkring op te bouwen, met niets anders dan je CV om jezelf te gaan vestigen als een professional.

Voordelen als je een Online Proeflezer bent

Als je dan een online proeflezer bent dan zijn één van de belangrijkste voordelen dat jij in staat bent om een hoger uurtarief in rekening brengen, als je het vergelijkt met de vele andere thuiswerk banen die worden uitgevoerd via het internet. Proeflezers zijn professionals, daarom worden hun vaardigheden zeer gewaardeerd. Mensen hebben behoefte aan de diensten van een proeflezer om er zeker van te zijn dat ze effectief en duidelijk communiceren en de meeste zijn bereid om er flink te voor betalen, mits het eindproduct tip top in orde is en vrij van fouten.

Als je een talenknobbel hebt dan kan proeflezen ook een zeer plezierige carrière zijn. Als je een online proeflezer bent dan heb je ook de mogelijkheid om jouw eigen baas te zijn, als we er vanuit gaan dat jij je aan de deadlines houdt die zijn afgesproken met jouw klant om het werk in te leveren, dan heb je de vrijheid om je eigen werkschema in te gaan richten en kan je werken wanneer het jou goed uitkomt.
Verdien geld als een proeflezer

Het vinden en het Afronden van de werkzaamheden

Een van de grootste obstakels die men ervaart als ze men het wereldje van online proeflezen gaat betreden en als men begint online geld te verdienen is klanten te vinden waar men voor kan werken. Een geweldige manier om te beginnen is een bureau te vinden of een website die proeflezen diensten aanbiedt en dat je dan als een gedetacheerde via hen jouw diensten aan gaat bieden. Het bureau of de site zal het lastige werk voor jou gaan doen om klanten te gaan vinden, terwijl jij een portefeuille kan gaan opbouwen en ervaring op kan gaan opdoen door het werk af te ronden die zij aan jou toewijzen.

Je moet zeker even onze gids lezen over hoe je geld kunt verdienen met Fiverr. Fiverr is een site waar je werk kunt vinden als vertaler of als proeflezer en dit is een goede plek om klanten te vinden.

Nadat je jezelf als een proeflezer hebt gevestigd, kan je gaan uitbreiden door een website op te zetten om klanten te vinden of door op projecten te gaan bieden op freelancen sites zoals Upwork.

Het verlenen van goede, tijdige service is de sleutel tot succes; omdat tevreden klanten  waarschijnlijk weer anderen zullen gaan doorverwijzen naar jou, zodat je geholpen wordt om jouw online proeflees bedrijf verder te laten groeien over de komende tijd. Goed kunnen omgaan met tijd is van het allergrootste belang. 

Je moet jouw tijd goed kunnen indelen en  alles netjes op orde kunnen houden om ervoor te zorgen dat je de opdrachten op tijd kunt afronden en om er voor te zorgen dat je nog genoeg tijd over houdt om zorgvuldig te werk te kunnen gaan, om ervoor te zorgen dat je geen typefouten, spelfouten en grammaticale fouten over het hoofd gaat zien.

Wij raden je aan om onze gids hierover na te lezen, met tips over hoe je vanuit huis kunt gaan werken.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Tarieven voor Proeflezers

De meeste proeflezers factureren per pagina om de prijsstelling eerlijk, eenvoudig en transparant te maken. Het gemiddelde normale tarief per pagina voor online proeflezers is ongeveer 0,35 Euro. Veel proeflezers kunnen tot 50 pagina’s in een uur lezen en corrigeren, wat neerkomt op een uurloon van rond de 17,50 Euro. Bij de hoge technische of wetenschappelijke vakgebieden, kan je misschien meer in rekening brengen per pagina; maar het lezen van dergelijke documenten kunnen een beetje langer duren, waardoor jouw uurtarief waarschijnlijk ongeveer gelijk zal blijven.

Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, ben je misschien in staat om jouw tarief per pagina  te verhogen. Je kunt ook extra kosten in rekening brengen bij spoedopdrachten. Een andere manier om nog meer geld te kunnen verdienen is om extra diensten aan te gaan bieden. Je zou bijvoorbeeld web content naar websites kunnen gaan uploaden voor jouw klanten, voor een toeslag of je kunt vragen om extra te laten betalen voor het correct samenstellen van pagina’s met geciteerde werken of bibliografie pagina’s.

Houd er rekening mee dat als jij jouw diensten aanbiedt via een bureau of via een website dat je dan waarschijnlijk een bepaald vast bedrag of een percentage aan hen moet gaan betalen.

Tips om een succesvolle Online Proeflezer te wordenr online

De volgende tips kunnen je helpen om jouw kansen op succes te verhogen als je voor jezelf werkt als een online proeflezer:

1. Houd altijd contact met de klant.

Verdien geld als een proeflezer

Je zult op een gegeven moment waarschijnlijk geconfronteerd worden met een probleem, waardoor jij je werk niet volgens het werk kunt leveren, of je komt in een situatie waar je onzeker bent over een opdracht. Wanneer deze problemen zich voordoen is het belangrijk om dit zo snel mogelijk met je cliënt te bespreken. 

De meeste mensen zullen het wel begrijpen als er een vertraging is in de levering van het werk of zullen bereid zijn om vragen te beantwoorden die jij hebt om er voor te zorgen dat zij de beste resultaten zullen krijgen.

2. Maak een realistische planning

Als je voor jezelf werkt als een proeflezer, kan het makkelijk voorkomen dat je meer werk krijgt dan je kunt afronden. Het is belangrijk om praktisch te blijven redeneren en niet verblind te raken door de gedachte om nog meer geld te verdienen. 

Stel een werkschema op en neem alleen een zodanige hoeveelheid werk aan die je kunt passen in jouw aangewezen werktijden. Zorg ervoor dat je tijd over hebt voor plezier, ontspanning en familie om te voorkomen dat je een burn-out krijgt.

3. Ga op een cursus

Voordat je begint te werken als een online proeflezer is het een goed idee om een beginnerscursus proeflezen af te ronden. Dit zal jouw geheugen opfrissen over de regels die je misschien vergeten bent en het zal je klaarstomen voor succes.

4. Investeer in de juiste tools en technologie

Als je gebruik maakt van een tablet computer met een app voor proeflezen zoals iAnnotate, dan ben je in staat om sneller te kunnen werken dan op een standaard computer. Je zult waarschijnlijk ook willen investeren in een bepaalde boekhoudingssoftware voor kleine bedrijven om jouw inkomen in de gaten te houden, om rekeningen naar klanten te kunnen sturen en om de uitgaven nauwlettend in de gaten te blijven houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven