Handelen in Cryptocurrency voor Beginners

handelen in cryptocurrency

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Nu de waarde van Bitcoin van enkele stuivers tot ruim €15.000 is gestegen, is het leren van handelen in cryptocurrency niet alleen een actueel gespreksonderwerp, maar ook een geweldige kans! 

Wat is cryptocurrency en waarom handelen mensen er in? Hoe kan je je inkomen laten groeien met cryptocurrency? En, belangrijker nog, is het moeilijk om te leren handelen in cryptocurrency? In dit artikel zal je precies leren wat je nodig hebt.

Handelen in Cryptocurrency: Een Samenvatting

Hier is een kort overzicht van de verschillende stappen in het handelen in cryptocurrency:

handelen in cryptocurrency

Lees en bestudeer voordat je begint alles over de cryptocurrencies waarin je wilt handelen. Kennis is macht!

handelen in cryptocurrency

Zet cryptocurrency wallets op voor de munten waarin je wilt handelen. Iedere cryptomunt heeft zijn eigen wallet nodig.

cryptocurrency handelen

Meld je aan bij het handelsplatform dat je wilt gebruiken en doorloop het verificatieproces van je identiteit.

cryptocurrency handelen

Bepaal de stijl en de strategieën van je handel: lange termijn, korte termijn, of een mix van beide.

cryptocurrency handelen

Start met de meest populaire cryptocurrencies, zodat je minder risico loopt.

Hoewel het waar is dat veel mensen geprofiteerd hebben van de hype van cryptocurrency, heeft de verleiding om mee te doen met de trend zonder te leren handelen in cryptocurrency, er bij veel mensen toe geleid dat ze de kans om hun investeringen strategisch te laten groeien gemist hebben.

We zullen de verschillende stappen in detail bespreken om de meest effectieve manier te vinden om te handelen in cryptocurrency. Maar wanneer je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, dan vraag je je misschien af wat cryptocurrency nu precies is?

Opfrissertje: Wat is Cryptocurrency?

Cryptocurrency is feitelijk een woord voor digitale valuta’s die niet gebonden zijn aan fiat geld of een gecentraliseerde instantie. Dit betekent dat cryptocurrency geen eigendom is van een bank, federale reserve of overheid en daarom onafhankelijk is van de Amerikaanse Dollar, de Euro, of zelfs van goud en zilver.

Om fraude te voorkomen en veiligheid te verschaffen bij het geld verdienen met Bitcoins worden de transacties digitaal opgetekend in een zogenaamde blockchain, die de ruggengraat van cryptocurrency en het geheim van zijn succes vormt. Dit is als het ware een “papieren spoor” (vergelijkbaar met bonnetjes) van transacties, voor iedereen die leert handelen in cryptocurrency.

De transacties ondergaan een nauwkeurig proces van bevestiging om er zeker van te zijn dat alleen echte transacties permanent aan de blockchain worden toegevoegd, waardoor mensen op verschillenden manieren online geld kunnen verdienen met het handelen en investeren in, of het minen en kopen van, digitale valuta’s.

Dus, met dit in ons achterhoofd, hoe leren we handelen in cryptocurrency?

handelen in cryptocurrency

Word een Meester in het Handelen in Cryptocurrency

Voordat je je hals over kop stort in het handelen in cryptocurrency is het belangrijk om je eerst in te lezen in deze bedrijfstak: Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn slechts drie van de vele soorten van cryptocurrency die je op handelsplatformen kunt verhandelen. Voordat je je zelfs maar voorbereidt op het investeren van je geld in het kopen van cryptocurrency, is het van cruciaal belang om alles te lezen, te lezen, te lezen en te onderzoeken wat je kan.

Net als iedere goede investering in aandelen, is handelen in cryptocurrency niet vrij van risico’s. Het is zelfs redelijk risicovol, maar het kan ook bijzonder winstgevend zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de gebroeders Winklevoss, die de eerste Bitcoin miljardairs werden. En zij waren niet de enigen die handelden in cryptomunten en daar rijk van werden!

Dit gezegd zijnde, is het belangrijk om de voor- en nadelen van handelen in cryptocurrency tegen elkaar af te wegen om er goed geïnformeerd in te stappen.

Nadat je je onderzoek hebt gedaan is het vrij gemakkelijk om aan de slag te gaan met het handelen in cryptomunten. Je hebt een paar dingen nodig:

snel geld verdienen

Een Cryptocurrency Wallet (of 2)

Net als bij de sjieke of versleten portemonnee die je hebt, bevat de cryptocurrency wallet de Private Key, waarmee je toestemming geeft om je cryptomunten te kopen, te verkopen of te verhandelen. Hij zorgt ervoor dat je wallet extra beveiligd is tegen fraude. Je kan een private key vergelijken met een wachtwoord of een pincode, die je toegang geeft tot je rekening.

Net als je reguliere portemonnee zal je wallet je laten zien hoeveel cryptogeld je in je bezit hebt. Verder dient hij om nieuw aangekochte cryptomunten te ontvangen en te bewaren en om andere mensen te betalen. En net als een gewone portemonnee  moet je je cryptocurrency wallet ALTIJD goed beschermen.

online geld verdienen

Een Cryptocurrency Handelsplatform (of 2, 3 of meer)

Afhankelijk van het soort cryptomunten dat je wilt verhandelen, heb je meestal meer dan één cryptocurrency handelsplatform nodig. Dit heeft onder meer met veiligheidsvoorschriften te maken, maar vaak is het gewoon omdat er geen universeel handelsplatform bestaat waarop alle beschikbare cryptomunten verhandeld worden.

Voor het vinden van de meer ongebruikelijke cryptocurrencies zal je op zoek moeten gaan naar de kleinere of minder populaire handelsplatformen.

En dat is het! Een beetje kennis, een cryptocurrency wallet en een handelsplatform of twee naar keuze en je bent klaar om te handelen in cryptomunten.

Handelen: Tips Voor Beginners

handelen in cryptomunten

Lezen, onderzoeken & nog eens lezen

Zoals al eerder is gezegd is het eerste en meest belangrijke voor het leren handelen in cryptocurrency om al het mogelijke te lezen en te onderzoeken voordat je begint. Het leren van hoe alles werkt, wat de technologie is, en zelfs van de trends in de handel kan overweldigend zijn wanneer je er blindelings aan begint.

En bovendien kan je met handelen in cryptocurrency een hoop geld verliezen in plaats van verdienen!

handelen in cryptocurrency

Bestudeer handelsstrategieën

Inderdaad, het leren handelen in cryptocurrency is nieuw en een beetje anders dan de handel in aandelen en obligaties. Toch zijn de handelsstrategieën en zelfs de markttrends gelijksoortig. Je zal wat tijd nodig hebben om enkele basis handelsstrategieën te leren gebruiken wanneer je als een pro gaat handelen in cryptomunten.

Het is gebleken dat dit echt goed werkt voor hen die weten waar ze op moeten letten om te bepalen wat het beste moment is om te kopen of te verkopen op de handelsmarkt. Hoe meer kennis je hebt, des te meer kans je hebt om een mooie winst te maken!

handelen in cryptocurrency

Begin met populaire cryptomunten

Er is niets mis met het kopen van populaire cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum of Litecoin wanneer je begint. Hoewel het af en toe zenuwslopend kan zijn om de pieken en dalen in de ontwikkeling van de koersen van deze cryptocurrency te volgen, valt er over deze zeer zichtbare cryptomunten veel te lezen, is er veel te observeren en veel van te leren.

Wanneer je het handelen met de meer bekende cryptomunten onder de knie hebt, weet je waar je op moet letten wanneer je begint met de handel in de minder populaire “altcoins”. Hoewel altcoins gepaard kunnen gaan met hogere risico’s kunnen ze ook een hogere winst opleveren!

handelen in cryptocurrency

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Waar je op Moet Letten bij de Handel

Goed, je bent dus begonnen met handelen in cryptocurrency. Hier zijn een paar dingen die je zeker in gedachten moet houden wanneer je verder gaat met handelen:

Risico

Wat je ook doet, hoe veilig je cryptocurrency wallet ook is, en hoe solide je handelsstrategie ook is, het handelen in cryptocurrency brengt risico’s met zich mee. Je zou natuurlijk hetzelfde kunnen zeggen over aandelen en obligaties, maar het is de moeite waard om extra voorzichtig te zijn met je aanpak van het handelen in cryptocurrency. Dit is waarom:

In vergelijking tot andere investeringen is de volatiliteit van cryptocurrency groter en dramatischer. Het is niet ongebruikelijk dat de prijs van een bepaalde cryptocurrency binnen enkele uren met meer dan 10% stijgt of daalt. Zoals eerder in dit artikel al is vermeld, is cryptocurrency gedecentraliseerd en niet door banken of reserves gereguleerd. Hoewel dit vele mogelijkheden biedt voor winst, betekent het ook dat er weinig waarborgen zijn.

Door bubbels, pump en dumps en bekokstoofde media hypes kan de waarde van een cryptocurrency drastisch verschillen van uur tot uur. Dit gebeurt natuurlijk ook op de aandelenmarkt, maar de regulering daarvan beschermt de investeerders daar enigszins tegen.

Hoewel de blockchain technologie op zichzelf beveiligd is tegen vervalsingen, kopieën of bewerkingen, worden er iedere dag cryptomunten gemaakt die in feite oplichterij zijn.

Er zijn veel eerzame cryptocurrency in omloop die de potentie hebben om de toekomst te veranderen, maar er zijn er ook die bedoeld zijn om investeerders van hun geld af te helpen en dan zijn er ook nog die gewoonweg mislukken. Je kan bijvoorbeeld je zuurverdiende bitcoins investeren in een “nieuwe” altcoin, die dan plotseling een flop wordt, waardoor je je bitcoins kwijt bent.

Dit is waarom het voor iedereen die leert handelen in cryptocurrency van het grootste belang is om zijn investeringen altijd nauwlettend in de gaten te houden en niet meteen op de trends in te springen, alleen omdat iedereen dat doet.

Regelgeving door de overheid kan ook van grote invloed zijn op de waarde van cryptocurrencies. Sommige overheden staan helemaal niet open voor de cryptocurrency markt en sommige landen zijn totaal uitgesloten van het kopen, verkopen of bezitten van cryptocurrencies.

Wanneer een overheid een aankondiging doet over de regelgeving met betrekking tot cryptocurrency, stijgt of daalt de waarde ervan meestal plotseling.

Tenslotte is het belangrijk om in gedachten te houden dat de technologie van cryptocurrency nog gloednieuw is. We hebben weliswaar veel over de successen gehoord, maar er is nog steeds een behoorlijk risico dat Bitcoin, Ethereum of zelfs de blockchain technologie zal falen.

Laat dit je niet van het investeren afhouden! Maar, nogmaals, voor een gewiekste investeerder is de truc van het handelen in cryptocurrency dat je je ogen goed openhoudt voor de risico’s. Dus wanneer je er over denkt hoeveel je wilt investeren of waarin je wilt investeren, investeer nooit meer dan wat je wilt verliezen.

Overweging bij het Investeren in Cryptocurrency

In het algemeen gesproken is er geen reden waarom je handelen in cryptomunten niet als een investering kunt zien. Zoals gezegd is het wel aan te raden om je eigen stijl van handel te vinden wanneer je leert handelen in cryptocurrency.

Er zijn veel stijlen en strategieën voorhanden en je zult er zeker één vinden die bij je past. Sommigen mensen willen graag langzaam handelen, met het zicht op de lange termijn, en kijken dan alleen om de paar dagen naar de stand van zaken. Dit staat bekend als “swing trading”. Mensen die wat meer tijd of een snellere stijl hebben prefereren misschien “day trading”. Dit maakt sneller bewegen op de markt mogelijk, waarbij je meestal je handel in één dag af probeert te ronden. Het handelen geeft je totale flexibiliteit!

cryptocurrency handelen

Lange Termijn Handel (Swing Trading)

Wanneer je je cryptocurrency over een langere periode vast wilt zetten (weken, maanden, of zelfs jaren) wordt dat als een lange termijn strategie beschouwd. Veel van hen die deze optie kiezen zullen geloven in de succesvolle groei van de waarde van cryptocurrency en bereid zijn om de dagelijkse pieken en dalen uit te zitten.

handelen in cryptocurrency

Daghandel of Intra-Daghandel

Bij de daghandel doe je je voordeel met kleinere prijsschommelingen van de verschillende cryptocurrencies. Eén van de voordelen van een zeer volatiele cryptocurrency markt is dat de groei op korte termijn behoorlijk winstgevend kan zijn voor de goede investeerder. Het enige nadeel hiervan is dat de daghandel van cryptocurrency eerder een dagtaak is dan een hobby. Je zult je ochtend vaak besteden aan het zoeken naar de beste handel en het handelen, om in de loop van de dag de ontwikkelingen in de gaten houden.

Hoe je wil handelen in cryptocurrency komt dus neer op hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wat je voorkeur heeft. Er is geen juiste of onjuiste manier om te handelen in cryptocurrency!

De Cryptocurrency van je Keuze Kopen en Slotopmerkingen

Wanneer je besloten hebt dat je klaar bent om te handelen in cryptocurrency, dan hebben we een aantal gidsen voor jou over de meest populaire cryptocurrencies, die je stap voor stap door het proces van aankoop leiden:

cryptocurrency
Bitcoin Kopen
cryptocurrency
Litecoin Kopen
cryptocurrency
Ripple Kopen
cryptocurrency
Ethereum Kopen
monero
Monero Kopen

Cryptocurrency is tamelijk nieuwe en trendy technologie met veel successen en veel risico’s. Het leren van handelen in cryptocurrency kan echter ontzettend lonend zijn voor je portfolio en je kan je kennis zelfs gebruiken om andere bronnen van inkomsten te creëren.

Veel handelaren in cryptocurrency verkopen hun kennis in de vorm van consulten, workshops of ze verdienen geld met bloggen over hun strategieën. In het algemeen brengt iedere investering risico’s met zich mee en je loopt de kans om je initiële investering te verliezen wanneer je het niet goed doet. Maar er zijn veel manieren om de handel in cryptocurrency tot een succesvolle onderneming te maken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven