Bitcoin Miner – Hoe Word je Dat? [De Ultieme Gids 2020]

bitcoins minen

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Wil je leren hoe je een Bitcoin miner kan worden, en wat dat precies inhoudt? Zoek niet verder, wij kunnen je helpen! De manieren hoe je kan Bitcoin minen zijn erg toegankelijk. Ze zijn niet in het bezit van of gecentraliseerd door één instelling, dus iedereen die daar computerkracht aan wilt toewijden kan inspringen op deze kans en Bitcoins minen leren!

Het succes achter Bitcoin en digitale valuta’s is alleen mogelijk door de structuur van de blockchain, en blockchain technologie bestaat alleen dankzij een cruciaal proces genaamd Bitcoin Minen.

Cryptocurrency, en specifiek Bitcoin, maakt golven in het nieuws en verstoort het beeld dat de wereld van geld heeft, terwijl het van traditioneel fiat geld of geld valuta naar iets wat onafhankelijk van overheden en digitaal is beweegt. 

De behoefte aan vrijwilligers die assisteren bij het Bitcoin minen blijft groeien, en terwijl het een hoop werk kan zijn, de kennis van het minen van Bitcoin kan zeer belonend zijn!

Dus hoe doe je dat, Bitcoins minen? Is het een degelijke investering om op in te springen? Daar kom je in dit artikel achter, en ook hoe makkelijk het is om ermee aan de slag te gaan!

Bitcoin Minen Leren

Hier een overzicht van wat je in dit artikel over Bitcoin zult leren:

bitcoin miner

Het Leren Over Bitcoin Minen

bitcoin minen

Waarom je Bitcoins Moet Minen

bitcoin miner

Hoe Werkt Bitcoin Minen?

bitcoins minen

Wat Heb je Nodig om Bitcoins te Minen?

bitcoin minen

Is Het Legaal om Bitcoins te Minen?

bitcoins minen

Is Het Winstgevend om Bitcoins te Minen?

Bitcoin minen is de ruggengraat van de blockchain technologie, en dus ook van het bestaan van Bitcoin zelf. Minen helpt de creatie van nieuwe Bitcoins te faciliteren maar belangrijker nog, zorgt voor de veiligheid en bevestiging van transacties die in blockchains worden ingebed.

Zijn er Specifieke Eisen om Bitcoin Miner te Worden?

Wanneer je over Bitcoin minen leert, moet je ook bekend zijn met de specifieke eisen. Om de creatie, bevestiging en veiligheid van Bitcoins bij te kunnen benen, heb je een probleemloze en constante bedrijfsopzet nodig.

De reden hiervoor is gedeeltelijk door hoe het beloningssysteem voor de miners is opgezet. De eerste Bitcoin miner(s) die kan bevestigen dat een transactie 100% onvervalst is, en in de blockchain wordt ingebed, krijgt ook 1 Bitcoin als beloning (waarvan de waarde standvastig duizenden euro’s is). Dit is waarom je een hoop geld kunt verdienen met Bitcoin.

Een andere reden is voor de klanten: Het kopen en verkopen van Bitcoin moet met dezelfde snelheid als reguliere transacties uitgevoerd worden… niemand wil een uur wachten om bevestigd te krijgen dat ze boodschappen hebben gekocht of verkocht! Hoe sneller een transactie bevestigd is, hoe eerder mensen iets anders kunnen gaan doen.

bitcoin miner

Weten hoe je zo efficiënt en snel mogelijk Bitcoin maakt vereist niet alleen dat de Bitcoin miner nauwkeurig transacties bevestigt, maar dat hij het ook zo snel mogelijk doet zodat hij de beloning krijgt.

Praktisch gezien vereist het een initiële investering in de vorm van gespecialiseerde computers, hardware, mining software, en een betrouwbare bron van elektriciteit en gereguleerde condities om een mining hub op te zetten en in (bedrijf) te houden.

Als miljoenen mensen transacties met Bitcoin willen doen op dagelijkse basis, moeten Bitcoin miners niet meer dan alleen wat basiskennis hebben over het Bitcoin minen, maar ze moeten ook de veiligheid garanderen en de transacties zo snel en foutloos mogelijk bevestigen – vooral als ze continue beloond willen worden met nieuw uitgegeven Bitcoins.

Door deze eisen is de technologische opzet van de Bitcoin miner (het juiste computersysteem, software en stroombron) essentieel.

Waarom je Moet Bitcoin Minen

Zoals eerder vermeld worden succesvolle miners beloond met nieuw uitgegeven Bitcoins voor elke bevestigde transactie die toegevoegd wordt aan de blockchain. Kennis over Bitcoins minen is een alternatieve manier om ze te verkrijgen zonder uit te moeten wisselen of kopen door fiat geld, en een goede manier om online geld te verdienen (waar deze website over gaat).

Voor degenen die geloven dat cryptocurrency de toekomst is van geld, is Bitcoins minen en meedoen in de creatie van iets nieuws een spannende onderneming.

Hoewel Bitcoin minen winstgevend kan zijn, vergt het wel tijd en toewijding. Er zijn natuurlijk andere manieren om snel geld te verdienen of extra geld te verdienen, maar het hangt allemaal af van waar je lol in hebt en wat je wilt. Als je serieus bent over Bitcoin maken, en er tijd en kapitaal in steekt, is er geen twijfel over dat je vroeger dan later winst draait.

Hoe Werkt Bitcoin Minen?

Voordat we in de details duiken, moet je weten hoe bitcoin werkt, en dat het in essentie om 3 belangrijke kernfuncties draait:

1

Distributie van nieuwe Bitcoins

Vanaf het moment dat Bitcoin gecreëerd werd tot het moment wanneer het zijn marktlimiet bereikt (ergens in de 22ste eeuw), wordt er 1 nieuwe Bitcoin per 10 minuten uitgegeven. Aangezien Bitcoin niet op papier wordt gedrukt, is de code betreffende de toewijzing van Bitcoin zo opgezet dat het niet vervalst kan worden door andere miners. Er kan geen inflatie of overproductie zijn.

2

Confirm Bitcoin transactions

Wanneer iemand Bitcoin koopt, verkoopt of handelt, doen ze een transactie die toegevoegd wordt aan de blockchain. Met fiat geld is elke transactie vergezeld van een bon die je kunt gebruiken om de legitieme aard van de koop of handel te bewijzen.

Op een vergelijkbare manier worden er “bonnetjes” code toegevoegd aan elke Bitcoin transactie die bevestigd moet worden door meerdere bronnen. In principe betekent dit dat miners wereldwijd dezelfde transactie zullen verwerken om ervoor te zorgen dat de code voor iedereen gelijk is.

Met andere woorden, miners vergelijken de bonnetjes van de koper en verkoper om er zeker van te zijn dat de transactie echt is. Wanneer dat bevestigd is, wordt de betrouwbare transactie permanent aan de blockchain toegevoegd.

3

Veiligheid van het Bitcoin blockchain netwerk

Het mining proces van Bitcoin transacties bevestigen doet ook dienst als een zeer intense manier om voor beveiliging te zorgen van de blockchain zelf. Door meerdere miners te laten werken om transacties te bevestigen, is het onmogelijk voor iemand om valse transacties te doen, of om een transactie te veranderen of te stoppen.

bitcoin minen

Nu we een beter beeld hebben van de functies, gaan we door met hoe een Bitcoin eruit ziet in zijn ruwe vorm: het is een lange regel code die niet veranderd of nagemaakt kan worden. Wanneer er een bevestigde transactie is, wordt deze transactie permanent toegevoegd aan de code van bitcoin om een blockchain te bouwen.

De taak van een miner van Bitcoin is om de regels code te vergelijken met de overeenkomende transacties om ervoor te zorgen dat ze gelijk zijn tussen de zender en ontvanger. Zodra dit gedaan is, zal de transactie zelf aan de blockchain worden toegevoegd. 

De eerste miner, of mining pool (groep miners) die dit bevestigt, wordt dan beloond met een nieuw uitgegeven Bitcoin. Dat betekent ook dat Bitcoin minen een wedstrijd is voor wie als eerste een juist bevestigde regel code wint.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Het Juiste Gereedschap: Wat Heb je Nodig om Bitcoins te Minen?

Ok, nu heb je misschien interesse, maar hoe begin je überhaupt met Bitcoin minen?

Laten we met de basis beginnen:

1

ASIC Miner

how to bitcoin mineASIC of Application Specific Integrated Circuits zijn een specifiek soort computer die speciaal ontworpen zijn met het Bitcoin minen in gedachten.

Hoewel Bitcoin gemaakt is om gemined te worden met een normale computer CPU, hebben programmeurs een snellere en effectievere manier gevonden om betere technologie te integreren in de “hashing” of rekenkracht voor het minen. 

Ze hebben dan een nieuwe computer gemaakt die speciaal ontworpen is voor serieuze miners, zodat ze Bitcoin transacties zo snel mogelijk kunnen verwerken.

2

Bitcoin Mining Software

Natuurlijk is een krachtige computer niets wanneer je niet de juiste software geïnstalleerd hebt. Er zijn hier een paar opties, omdat er software gemaakt is om compatibel te zijn met Linux, Mac, en Windows processoren.

Als je je bij een mining pool voegt – wat sterk aan te raden is – zijn sommige softwares een betere keuze dan andere. Dit komt omdat je je middelen met andere miners kunt combineren, om feitelijk krachten te bundelen en blockchain transacties sneller te bevestigen.

Dit is omdat de mining software ook je hashrate of verwerkingssnelheid in de pool verhoogt, zodat je een grotere kans hebt om transacties sneller te bevestigen, en dus regelmatiger betaald te krijgen (direct in Bitcoins in je Bitcoin wallet).

3

Continue Stroombron

Een nadeel, of voordeel afhankelijk van waar je bent, is de behoefte aan een continue en betrouwbare stroombron. Door de behoefte aan continu stroom om constant transacties te kunnen verwerken, moeten miners hun apparatuur in een plek opzetten waar er gestaag stroom voorhanden is en waar het veilig is voor computers om 24/7 te kunnen draaien.

Vele mining locaties zijn bijvoorbeeld opgezet in een warenhuis met temperatuur controle, met honderden ASIC computers die constant transacties verwerken.

scheidingslijn

how to bitcoin mine

Met het oog op deze feiten, is het niet aan te raden dat iemand alleen Bitcoin minet thuis als een hobby op hun persoonlijke computer. Een persoonlijke computer heeft gewoonweg niet de capaciteit en snelheid om transacties snel genoeg te kunnen minen.

In principe heb je echt een toegewijde verzameling computers nodig, opgezet voor alleen Bitcoins minen, vanwege de groei en toepassingen van Bitcoin. Hoewel je de winst moet verdelen tussen alle miners, is het nog steeds een potentieel aanzienlijk bedrag als je mining pool continu coins produceert.

Is Het Legaal om Bitcoins te Minen?

Hoewel Bitcoin de laatste tijd veel opduikt in nieuwskoppen, zijn bedrijven en overheden nog wantrouwig tegenover digitale valuta, en zijn vaak op zoek naar manieren om cryptocurrency te reguleren. Sommige landen hebben het verboden, terwijl andere voorzorgsmaatregelen proberen op te zetten om gebruikers en investeerders te beschermen tegen oplichterij.

Wat ironisch is gezien de intrinsieke voorzorgsmaatregelen die Bitcoin al heeft, in vergelijking met traditioneel geld en de massieve kans op zwendel en fraude.

Daarom raden we je hier – bij GeldNinja –  aan om, afhankelijk van waar je bent, de lokale wetten eerst op te zoeken voordat je als een miner aan de slag gaat. Wanneer het legaal is om te minen, zorg er dan ook voor dat je je houdt aan de lokale belastingwetten.

Belangrijke tip: Hoewel de meeste plekken Bitcoins minen toestaan, vergeet niet de elektrische normen en consumptie eisen voordat je begint met minen. Wanneer iemand krachtige computers heeft die 24/7 draaien en constant stroom verbruiken, en daarbij ook hitte genereren, is er niet alleen het risico dat je lokale elektriciteitsbedrijf de stroomvoorziening niet bij kan houden, maar ook een verhoogde kans op brandgevaar.

Het is daarom aan te raden dat wanneer je je mining apparatuur opzet dat je een elektricien inhuurt om er voor te zorgen dat je computers veilig en goed geventileerd zijn. Ze kunnen ook controleren of je kabels beschermd zijn tegen het weer, stroompieken of uitval, en andere onverwachte mogelijkheden.

Het laatste wat iemand wil zien is dat hun investering in vlammen opgaat omdat ze de kanten er vanaf hebben gelopen wat betreft de bedrading!

Tenslotte, de grootste en belangrijkste vraag voor iedereen die interesse heeft in Bitcoin minen: kun je er geld mee verdienen?

Is Het Winstgevend om Bitcoins te Minen?

Er zijn een paar dingen die je moet overwegen wanneer je de winst wilt berekenen van Bitcoin minen:

1

Stroomkosten

Omdat Bitcoin minen een onderneming is die veel stroom vergt, is het meestal voordeliger om te minen op plekken waar de stroomkosten betaalbaar zijn. Je wilt niet dat de stroomkosten (of operationele kosten in dit geval) groter zijn dan de verdiensten die je krijgt van Bitcoins minen.

2

Initiële investering

Door de eisen van extreem krachtige hardware en toegewijde software, moet je van tevoren beslissen of Bitcoin minen iets voor jou is. Het is niet iets waar je zomaar in kunt springen, je hebt planning en een initiële kapitaalinjectie nodig als je er serieus over bent.

3

Lid zijn van een mining pool

how to bitcoin mine

Zoals we eerder vermeld hebben, is het geen goed idee om alleen aan de slag te gaan. Wanneer je succesvol wilt zijn en veel geld wilt verdienen met minen, moet je lid zijn van een mining pool. Natuurlijk zul je de winst moeten delen, maar iets is beter dan niets, toch?

De beste optie is om dit te doen via Cloud mining: mining hardware en software huren van gespecialiseerde dienstaanbieders. Je betaalt ze een tarief en zij minen voor je.

Cloud mining is zeer aan te raden omdat het gemakkelijk te begrijpen is en bijna geen initiële investering kost. Mocht je hier interesse in hebben, kun je Genesis Mining en Hashflare bekijken, twee dienstaanbieders die wij aanbevelen.

4

Onberekenbaarheid van Bitcoin’s prijs

Hoewel er veel gelegenheid is voor cryptocurrency om te ontwikkelen en te groeien, is het ook onberekenbaar, met een waarde die elke dag fluctueert. Dus voordat je besluit in mining te springen, zorg er dan voor dat je het bekijkt als een lange termijn investering en niet slechts als een modegril.

scheidingslijn

Daarnaast zijn er verschillende Bitcoin rekenmachines beschikbaar zodat je kunt beginnen met cijfers invoeren om erachter te komen of het rendement van de investering met Bitcoin minen je tijd waard is.

Bitcoin en de toekomst van cryptocurrency is niet alleen een actueel onderwerp maar ook een spannende onderneming, en een kans opr winst voor velen terwijl we ons meer en meer richting de wereld van digitale valuta bewegen.

Weten wat Bitcoin minen is, is bewezen als een essentieel puzzelstuk. Zelfs wanneer je geen interesse hebt om zelf Bitcoin miner te worden, maakt de kennis over hoe het werkt je gewiekster op dit onderwerp, en helpt je bij je toekomstige avonturen in de wereld van Bitcoin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven