Ripple Kopen: Jouw Stap voor Stap Gids

ripple kopen nederland

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Ripple, beter bekend als XRP, is op dit moment één van de 4 meest populaire cryptovaluta ter wereld. Maar wat is het precies en waarom is er zoveel vraag naar? Ripple kopen? Leer vandaag nog hoe dat moet!

Hier volgt een snel overzicht van hoe je Ripple kunt kopen:

ripple kopen

Meld je aan voor een online wallet en zet die op

ripples kopen

Besluit welk handelsplatform je wilt gebruiken om Ripple te kopen

koop ripple

Bepaal de prijs die je voor de Ripple wilt betalen op basis van de huidige marktprijs

ripple kopen

Wacht tot de transactie is geaccepteerd door een verkoper

ripple kopen nederland

Klaar, je bezit nu Ripple!

In dit artikel gaan we in op alle details en we nemen je stap voor stap mee, zodat je zelf Ripple zult kunnen kopen.

Wat is Ripple? Wat is XRP?

Ripple is een bedrijf dat even buiten San Francisco is gebaseerd en zich richt op crossborder betalingssystemen. Het belangrijkste doel van Ripple is om globale transacties efficiënter te maken door het bouwen van een netwerk van financiële instellingen over de hele wereld.

Daarom kan Ripple de wachttijd reduceren tot slechts enkele minuten of zelfs enkele seconden, in plaats van 3-5 dagen die je moet wachten op een traditionele overschrijving.

Zo werd XRP, de cryptocurrency van Ripple, geboren. XRP, dat in 2012 van start is gegaan, fungeert als een brug tussen 2 fiat valuta die voor crossborder betalingen overgemaakt worden.

Hier is een tabel met een overzicht van de belangrijkste kenmerken van Ripple:

Datum van UitgifteJanuari 2012
ValutaXRP
GebruikCrossborder Betalingen
Totale Aanbod100 miljard XRP
Inflatoir?Nee
Consensus
Algoritme
Proof of Correctness
(PoC)
Transactietijd4 seconden
ProgrammeertaalC/C++, JavaScript,
Java, GO
Markt DoelgroepFinanciële Instellingen
MijnbaarNee

Hoe Kan Je Ripple Kopen?

In tegenstelling tot de race met betrekking tot geld verdienen met Bitcoin, is Ripple nog steeds bezig om beter beschikbaar te zijn op de markt.

Maar de algemene procedure van het kopen van cryptocurrency geldt ook voor het kopen van Ripple: creëer een wallet en registreer je bij een cryptocurrency beurs die Ripple ondersteunt.

Hier zijn de details:

scheidingslijn
stappen

Bepaal waar je je Ripple op wilt slaan en creëer een wallet

Net al bij alle andere cryptocurrencies waar je geld mee wilt verdienen, moet je beginnen met je aan te melden voor een online wallet om je munten op te slaan. Sommige wallets werken beter voor Bitcoin and Ethereum, terwijl andere compatibel zijn met XRP.

Hier zijn een paar wallets die goed werken voor Ripple:

gatehub
GateHub
exarpy
Exarpy
coinpayments
CoinPayments

GateHub en CoinPayments zijn multi-cryptocurrency wallets, terwijl Exarpy alleen Ripple opslaat.

Nadat je je online wallet hebt gecreëerd kan je je coins naar een offline software wallet of een hardware wallet verplaatsen om ze veilig te bewaren. Wanneer je wilt gaan leren om Ripple te kopen als investering, dan verdient het aanbeveling om een wallet aan te schaffen of te downloaden die niet op internet is gebaseerd. De meeste van de belangrijke offline en hardware wallets ondersteunen Ripple.

Over de hele linie is de hardware wallet Ledger Nano S de meest aanbevolen optie. Dit is niet alleen een volledige offline wallet, die je Ripple coins gegarandeerd veilig bewaart, maar hij heeft ook nog additionele veiligheidsopties.

stappen

Het vinden van een handelsplatform om Ripple te kopen

ripples kopen

In tegenstelling tot andere populaire cryptocoins kan Ripple niet worden gemijnd. Daarom is de tweede stap voor iedereen die leert om Ripple te kopen zich aan te melden bij een beurs.

Ripple is algemeen verkrijgbaar op verschillende internationale handelsplatformen zoals:

kraken
Kraken
bitstamp
BitStamp
coinone
CoinOne
bitso
BitSo

Wanneer je echter in een land woont met een preferent handelsplatform, dan is het misschien beter om dit medium te gebruiken, omdat dat meer compatibel is met je eigen nationale valuta en bankrekeningen.

Bij de meeste handelsplatformen kan je je gratis inschrijven, maar je kan geen enkele cryptocoin kopen of verkopen voordat je identiteit is geverifieerd. Dit is om vast te stellen dat gebruikers werkelijk mensen zijn en geen bots. Het is ook een maatregel die de creatie van neprekeningen moet tegengaan.

ripple kopen

Als je alleen nog maar aan het uitzoeken bent hoe je Ripple kunt kopen, en een handelsplatform vraagt je niet om een extra verificatie van je identiteitsbewijs, dan zou dit een waarschuwingssignaal kunnen zijn voor een gebrek aan legitimiteit.

Wanneer je je aanmeldt zal een handelsplatform je om wat basisinformatie vragen, zoals je naam, e-mailadres, etc. Om je identiteit te verifiëren zal je gevraagd worden om een identiteitsbewijs en sommige platformen zullen ook om een recente foto vragen, met de naam van de wissel en misschien de datum, geschreven op een stukje papier naast je.

Wanneer je deze informatie hebt verschaft en je account is geverifieerd, kan je Ripples kopen en verkopen.

Afhankelijk van het handelsplatform, is het soms mogelijk om Ripple (XRP) te kopen met fiat valuta. Wanneer je deze manier kiest om Ripple te kopen kan je een credit- of debitcard, een bankrekening of misschien zelfs een PayPal-account toevoegen. Je kunt daar dan Ripple mee kopen op de markt.

Je kunt meestal ook andere cryptocurrencies verhandelen voor Ripple, zoals Bitcoin en Ethereum.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Hier zijn wat tips voor Ripple kopen op de markt:

snel geld verdienen

Kijk naar de huidige marktwaarde

De meeste handelsplatformen geven een marktoverzicht van iedere cryptocurrency. Zoek Ripple op en je vindt een realtime prijsgrafiek van de aan- en verkoopprijzen van Ripple.

online geld verdienen

Let op de transactiekosten

Alle handelsplatformen zullen transactiekosten berekenen. Die kosten worden meestal in cryptocurrency berekend. De belangrijkste waarschuwing hierbij is dat je moet weten wat de wissel werkelijk kost.

Wanneer de transactiekosten bijvoorbeeld BTC 0.06112367 bedragen lijkt dat misschien een heel acceptabel bedrag, waarbij je misschien wat terug kunt verdienen door wat een “laag tarief” lijkt te zijn. Maar de marktwaarde ervan in fiat valuta was in Augustus 2018 bijna €400!

geld verdienen online

Bepaal het maximum bedrag dat je wilt besteden, of een bandbreedte voor de prijs

Je kunt twee dingen doen bij het bieden om te kopen of te verkopen:

snel geld verdienen

Bewaar je valuta

Wanneer je eenmaal doorhebt hoe je Ripple koopt en je een aankoop hebt gedaan, dan breng je je cryptocurrency onder in een wallet. Wanneer je begint met alleen een online wallet, probeer dan een offline of hardware wallet te downloaden of te kopen, zodat je je Ripple veilig kunt bewaren.

stappen

Zorg ervoor dat je je Ripple veilig bewaart

ripple kopen

Cryptocurrency is één van de leukste manieren om geld te verdienen die we op GeldNinja bespreken en ook iets dat we van harte aanbevelen.

Toch is één van de belangrijkste dingen waar we iedereen op willen wijzen die leert Ripple te kopen, of een andere cryptocurrency, hoe je ze veilig moet bewaren.

Terwijl veel bedrijven over de hele wereld hard werken om hun handelsplatformen en wallets veilig te houden, zijn er een paar dingen die je zelf kan doen:

snel geld verdienen

Verander je wachtwoord regelmatig

Zorg ervoor dat je je wachtwoord regelmatig verandert. Op deze manier kan je er voor zorgen dat je account beschermd is tegen logins. Het verdient aanbeveling om dit iedere maand te doen.

online geld verdienen

Ga alleen naar je wallet of je platform wanneer privacy verzekerd is

Dit klinkt misschien wel paranoïde, maar het is gewoon een veiligheidsmaatregel die je kan nemen om te voorkomen dat er nieuwsgierige blikken over je schouder worden geworpen. Door alleen thuis transacties te doen kan je het risico minimaliseren dat anderen je cryptocurrency investeringsportfolio, je wachtwoorden of meer zien.

geld verdienen online

Maak gebruik van alle beschikbare veiligheidsmaatregelen

Wanneer je wallet en handelsplatform 2-factor-authenticatie bieden, ga er dan voor. Op deze manier zal je de login vanaf je mobiel of een andere computer moeten goedkeuren of weigeren, wanneer iemand anders probeert om toegang tot je account te krijgen.

Ja, dit is een extra stap wanneer je in wilt loggen op je account en het is wel wat meer gedoe, maar het is een veiligheidsmaatregel die het beslist waard is om te nemen.

snel geld verdienen

Investeer in een offline of hardware wallet

Wanneer je Ripple koopt is je eerste prioriteit om je cryptocurrency offline te brengen. Het is het 100% waard om een kleine investering te doen in software of hardware, zodat je je data kunt verplaatsen of er een backup van kunt maken, zodat ze niet verloren gaan, gehackt of online gestolen worden.

Online wallets doen natuurlijk hun best om veilig te blijven, maar wanneer je jezelf meer gemoedsrust kan bezorgen ten aanzien van je cryptocurrency door deze extra stap te zetten, dan is het een goede investering.

Merk ook op dat de meeste offline en hardware wallets een hersteloptie bieden zodat je, wanneer er iets misgaat met je computer of je hardware wallet, door middel van de hersteloptie weer toegang tot je cryptocurrency hebt.

Een Praktisch Voorbeeld van Waarom Ripple Zo Geweldig is en Hoe Je Het Kunt Gebruiken

ripples kopen

Laten we zeggen dat ik €800 moet betalen om een lading appels vanuit Polen te versturen. Ik kan mijn betaling in euro’s via Ripple’s XRP sturen naar het bedrijf in Polen, dat vervolgens in enkele seconden XRP weer in Poolse Zloty om kan zetten. De transactiekosten zouden (in juli 2018) 0.0007 XRP bedragen, wat bijna niets is in euro’s.

Als ik ervoor zou kiezen om hetzelfde bedrag over te maken via een maatschappij als Western Union, dan zou mijn betaling er 3-5 dagen over doen en ongeveer €70 kosten. De transactiekosten zijn 250.000x groter en het hele proces duurt ontelbaar veel malen langer!

Slotbeschouwingen over XRP

XRP betekent een revolutie en een optimalisatie van een behoefte van de hedendaagse maatschappij. Hoewel Ripple niet zo’n hoge marktwaarde heeft als andere cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, zijn investeerders over de hele wereld enthousiast over de manier waarop het de internationale handel vereenvoudigt.  

Wanneer je er over denkt om je cryptocurrency portfolio uit te breiden en je je afvraagt of Ripple kopen de moeite waard is, dan is het antwoord ja! Ripple’s vermogen om de internationale handelsbeurzen op te schudden is bijzonder aantrekkelijk voor veel mensen, dus wanneer je nu kunt investeren, koop Ripple!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven