Ethereum Kopen: Jouw Stap-voor-Stap Handleiding

ethereum kopen waar

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

In dit artikel gaan we het hebben over Ethereum kopen. De op een na grootste cryptocurrency na Bitcoin is Ethereum. Ethereum is een unieke cryptocurrency met als doel meer te doen voor ontwikkelaars dan alleen maar een munt om te verhandelen. Het heeft veel potentieel, en als je interesse hebt om Ethereum te kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Ethereum Kopen: Een Beknopt Overzicht

Net zoals bij elke cryptocurrency moet je eerst bepaalde zaken in orde brengen wanneer je leert hoe je Ethereum kunt kopen, zodat je jouw Ethers kunt kopen en opslaan.

Wat je moet doen:

ethereum kopen

Een Ethereum wallet aanmaken

koop ethereum

Een aankoopplatform selecteren: directe handel, cryptocurrency makelaars of handelsplatformen zoals Kraken

ether kopen waar

Je identiteit verifiëren op het door jou gekozen platform

ethereum kopen

Een betalingsmethode selecteren en instellen, zoals VISA, een bankkaart of PayPal

ethereum kopen waar

Koop Ethereum!

We zullen je eerst wat achtergrondinformatie over cryptocurrency geven, om vervolgens stap-voor-stap elk detail te overlopen. Zo weet je exact wat je moet doen.

Wat is Ethereum?

ether kopen waar

Ethereum werd in juli 2015 gelanceerd als besturingssysteem en gedistribueerd computerplatform. Ethereum, gebaseerd op dezelfde blockchain als Bitcoin, gebruikt deze technologie om slimme contracten te creëren die geloofwaardige transacties mogelijk maken zonder de inmenging van derden.

Een van de oprichters, Vitalik Buterin, zei dat het doel van Ethereum is om gedecentraliseerde apps te bouwen door middel van blockchain technologie.

StartJuli 2015
ValutaMunt
LeveringswijzeInflatoir (Geen Vast Bedrag)
Muntplafond18 Miljoen ETH / Jaar
Nieuwe Muntuitgifte – TijdElke 10 – 20 seconden
OntginbaarJa
Details van de blokbeloning5 ETH / nieuw blok
Initiële beloning5 ETH
Huidige blokbeloning5 ETH
Fiat-prijswaarde1 ETH = 350 €
(Juli 2018)
NutOntworpen om dApps (gedecentraliseerde apps) te creëren op de Ethereum blockchain.
DoelEen munt om de aanmaak van

Ether (ETH), de cryptocurrency van Ethereum, werkt als een openbaar register dat transacties permanent in zijn blockchain registreert. Dus wanneer je leert hoe je Ethereum kunt kopen, koop je eigenlijk de cryptocurrency munt, Ether (ETH). Hier is een korte samenvatting over de kenmerken van Ethereum

Een Wallet Aanmaken en Ethereum kopen

Voor elke vorm van online werk, of je nu taken uitvoert voor een bedrijf of investeert in cryptocurrency, moet je er zeker van zijn dat je op een veilige manier geld kunt uitwisselen.

De eerste prioriteit als je met Ethereum aan de slag wilt gaan, is het opzetten van een online wallet waar je je Ethers van een cryptocurrency platform kunt overzetten om deze veilig te bewaren.

Coinbase en MyEtherWallet zijn populaire wallets. Je kan jezelf zelfs registeren voor een Ether online wallet op de website van Ethereum!  Zodra je je online wallet geopend hebt en leert hoe je Ethereum kunt kopen op een handelsplatform, kan je je aankopen naar de wallet overzetten om ze daar te bewaren.

ethereum kopen

Het is aangeraden om, naast het opzetten van een online wallet, ook te investeren in een offline soft- of hardware wallet om je Ethers op een veilige manier te bewaren. Hoewel online wallets over het algemeen veilig zijn, beschermt een wallet die je ethers op een offline plek bewaart je tegen mogelijke hacks.

Bij gebruik van je online wallet, houd je enkel wat je nodig hebt om te kopen en verkopen via dit type wallet. Vervolgens kan je het leeuwendeel van je Ether-investering naar een offline of hardware wallet overbrengen, waar je ze veilig kunt bewaren.

Populaire wallets om je Ethers op een veilige manier offline te bewaren zijn Exodus, of the hardware wallet Ledger Nano S. Lees zeker ook onze volledige handleiding over hoe cryptocurrency bewaren en welke soorten online, offline en hardware wallets het best bij jouw noden aansluiten.

Hoe een Geschikt Handelsplatform Uitkiezen voor Ethereum

Nadat je je wallet hebt aangemaakt, is de volgende stap Ethereum kopen en jezelf registreren voor een handelsplatform. Hoewel er verschillende internationale handelsplatformen op de markt zijn, afhankelijk van het land waarin je je bevindt, zou er een voorkeursplatform kunnen zijn om de door jou gekozen cryptocurrency aan te kopen.

Geef hieraan zeker de nodige aandacht, aangezien dit beter zou kunnen aansluiten op jouw behoeften. Er zijn echter ook enkele andere opties om Ethereum te kopen.

koop ethereum

Directe Handel

Deze mogelijkheid betekent meestal dat je Ether aankoopt van een verkoper, rechtstreeks en zonder tussenpersoon zoals een handelsplatform. Hier zal de verkoper Ethers verkopen tegen een door hem of haar vastgestelde wisselkoers en moet je het eens (of oneens) zijn over de prijs. Van daaruit worden de Ethers in kwestie rechtstreeks naar jouw wallet overgebracht.

Mensen die hiervoor kiezen kennen meestal iemand van wie ze kunnen kopen. Sommige landen hebben strikte regels voor het verhandelen van cryptovaluta, waardoor directe handel in dit geval de meest haalbare optie is.

Hoewel het nadeel van directe handel is dat de koper minder controle heeft over de

Ether-wisselkoers, zijn er ook geen transactiekosten van een tussenpersoon. Dit maakt het aankoopproces uiterst eenvoudig.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.
ethereum kopen

Ethereum Kopen met een Cryptocurrency Makelaar

Indien je nog volop aan het leren bent hoe je Ethereum kunt kopen en je je niet onmiddellijk op een druk platform wil begeven, is een cryptocurrency makelaar een ideaal medium om mee te starten.

In tegenstelling tot een handelsplatform waar kopers en verkopers hun biedingen oplijsten, hebben cryptocurrency brokers één vaste wisselkoers op basis van wat de kopers en verkopers overeenkomen. Houd er wel rekening mee dat cryptocurrency makelaars een premie tussen de 5% en 10% van een transactie in rekening brengen. Je kan dus best deze kost afwegen tegen andere mogelijkheden.

Hoewel cryptocurrency makelaars niet zo veel prijsflexibiliteit bieden als handelsplatformen, kunnen zij het aankoopproces wel vereenvoudigen.

Dat is het voordeel waarvoor je betaalt. Aangezien dit een meer eenvoudige mogelijkheid is, kiezen veel mensen die nog maar net aan het leren zijn hoe ze Ethereum kunnen kopen, voor deze optie. Om te beginnen registeren zij zich bij een populaire makelaar, zoals Coinbase.

ether kopen waar

Handelsplatformen

Handelsplatformen zoals Kraken worden over het algemeen beschouwd als een marktplaats om cryptocurrency te kopen en verkopen en om geld te verdienen met cryptocurrency. Dit is de plek waar kopers en verkopers kunnen bieden op hun gewenste koers, hetzij een specifieke prijs of een reeks van prijzen, afhankelijk van de marktwaarde van cryptocurrencies zoals Ether.

Hier kan het wel zijn dat je een paar seconden tot enkele minuten moet wachten tot iemand ingaat op jouw bod en de verkoop gesloten kan worden. Door gebruik te maken van handelsplatformen krijg je ook een idee hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor cryptocurrencies zoals Ether.

Zowel via makelaars als op handelsplatformen kan je Ethereum kopen door andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Litecoin of Ripple, te verhandelen. Je kan eventueel ook een bank- of kredietkaart, een bankrekening of misschien zelfs een PayPal-rekening toevoegen, zodat je Ether rechtstreeks via fiat-valuta kunt aankopen.

Eén ding waarmee je zeker rekening moet houden wanneer je leert hoe je Ethereum kunt kopen, zijn de transactiekosten. Binnen een handelsplatform worden deze meestal weergegeven in cryptocurrency. Vergelijk zeker de cryptocurrency waarde met de fiat-valuta zodat je een goed beeld hebt van de kost.

Je wilt namelijk niet €100 in Ether verhandelen met een transactiekost van €40!

Dit is een extreem voorbeeld, maar het is belangrijk om je altijd even te verdiepen in de transactiekosten van een handelsplatform alvorens verder te gaan.

Tips voor de aankoop van Ethereum

Er zijn enkele veiligheidstips en trucs om in gedachten te houden wanneer je leert hoe je Ethereum kunt kopen. Het kopen, verkopen en handelen met verschillende manieren om online geld te verdienen, zoals cryptocurrency en Ethers, mag dan wel leuk en spannend zijn, maar je wilt waarschijnlijk niet dat je rekeningen geplunderd worden of dat je cryptocurrency investeringen in rook opgaan.

koop ethereum

snel geld verdienen

Beveilig je wallets en handelsplatformen

Wanneer je voor het eerst je accounts instelt, voeg je best alle beschikbare veiligheidsopties toe. Zo blijft je account veilig.

Dit betekent ook dat je regelmatig je wachtwoord verandert, bij voorkeur elke maand. Daarnaast kan je je wallet en handelsplatformen best uitsluitend in een privé-omgeving betreden. Dit lijkt misschien allemaal vergezocht, maar het zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt ondernemen om de veiligheid van je investeringen te waarborgen!

Veel online, offline en hardware wallets en handelsplatformen hebben ook een mogelijkheid tot twee-factor-authenticatie. Schakel dit in als een extra beveiliging bij het inloggen, zodat iedereen die toegang probeert te krijgen tot jouw account nog steeds authenticatie van je mobiele telefoon of van een andere computer nodig heeft om een inlogverzoek te bevestigen.

online geld verdienen

Maak een back-up van al je wallets en maak herstelopties mogelijk

Als aanvulling op de verschillende beschikbare beveiligingsmaatregelen, maak je ook best een back-up van al je wallets en zorg je ervoor dat je herstelopties mogelijk maakt voor offline of hardware wallets.

Hoewel alle wallets en platformen streven naar de best mogelijke beveiliging, is er weinig dat je kan doen als je je computer of hardware wallet verliest, of als deze beschadigd of gestolen wordt of besmet geraakt met een virus. Door back-ups te maken van je wallets en herstelopties mogelijk te maken, kan je opnieuw toegang krijgen.

Hoewel zulke scenario’s vergezocht en misschien wel onmogelijk lijken, moet je er werkelijk alles aan doen om je Ether-investeringen te beveiligen.

geld verdienen online

Bevestig je identiteit op de handelsplatformen

Bij de meeste handelsplatformen en makelaars kan je gratis een account aanmaken. Je kan echter geen Ethers of andere cryptocurrency kopen en verkopen zolang je je identiteit niet bevestigt.

Dit is omwille van enkele redenen, waarbij de veiligheid van elke account een eerste is. De tweede reden is dat het handelsplatform zo kan bevestigen dat elke gebruiker een geverifieerd persoon is en geen bot of iemand die valse accounts aanmaakt.

De meeste platformen hebben twee zaken nodig om jouw identiteit te bevestigen: een kopie van een geldig identiteitsbewijs en een recente foto. Daarnaast kunnen er ook nog enkele andere specificaties gevraagd worden, zoals de naam van het handelsplatform op een papier geschreven op je foto.

Zodra je deze twee zaken hebt aangeleverd en je applicatie goedgekeurd wordt, krijg je volledige toegang tot het platform. Vervolgens kan je een betaaloptie toevoegen en in de praktijk leren hoe je Ethereum kunt kopen!

Conclusie

ethereum kopenTegenwoordig is Ether de tweede grootste cryptocurrency die op de markt verhandeld wordt. Dankzij zijn structuur die gebaseerd is op ontwikkeling, kan Ethereum enkel nog maar groeien. Leren hoe je Ethereum kunt kopen en daadwerkelijk Ethereum kopen kan de weg naar allerlei investeringsmogelijkheden vrijmaken en je voorzien van een goed inkomen. Waar wacht je nog op? Koop vandaag nog enkele Ethers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven