Litecoin Kopen: de Beste Manier om Het te Doen

litecoin kopen

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Dankzij Litecoin’s ongeziene populariteit, design en doelgerichtheid willen steeds meer mensen Litecoin kopen. Litecoin is dé uitdager van Bitcoin en heeft het potentieel om Bitcoin voorbij te steken.

Litecoin kopen: een korte samenvatting

Litecoin is een van de grootste cryptocurrencies op de markt en is gebaseerd op hetzelfde concept als zijn voorganger Bitcoin. Litecoin (LTC) wordt steeds efficiënter en verbetert een paar van Bitcoin’s minpunten.  

Dit zijn de basisstappen om Litecoin te kopen:

Koop Litecoin stap één

Maak een wallet aan die compatibel is met Litecoin

Koop Litecoin stap twee

Kies een van de drie methoden om Litecoin te kopen: trading platforms, cryptocurrency handelaren, direct verhandelen

Koop Litecoin stap drie

Ga door de veiligheids procedures en identiteits verificatie stappen die bij jouw methode horen   

Koop Litecoin stap vier

Link je bankaccount

Koop Litecoin stap vijf

Litecoins kopen!

We tonen je hieronder stap voor stap hoe je Litecoin kunt kopen:

Litecoin: een korte geschiedenis

Wanneer je leert hoe Litecoin te kopen is het belangrijk om er iets meer over te weten te komen. Litecoin is een digitale cryptocurrency die uitgevonden werd in 2011 door Charles Lee. Hij maakt de start van Bitcoin mee en daarmee ook de voor- en nadelen van het verdienen van een online inkomen. Litecoin is gebouwd op Bitcoin’s technologie en heeft deze zelfs verbeterd.

Litecoin werd dus eigenlijk ontworpen om de rivaal van Bitcoin te worden.

Litecoin werkt ook met een deflationaire toevoer met een maximale coin limiet. Dit betekent dat er maximaal 84 miljoen LTC zullen bestaan. Bij fiatmunteenheden zoals de euro of de dollar kunnen overheidsinstellingen beslissen hoeveel geld er geprint wordt, wat een directe invloed heeft op de waarde van de munteenheid.

Een ander pluspunt zijn de korte transactietijden, Litecoin gebruikt een snel algoritme genaamd Scrypt dat de transactietijden aanzienlijk verkort. Net zoals Bitcoin doet Litecoin er ongeveer tien minuten over om transacties te verwerken en te bevestigen.

Hou er rekening mee dat Litecoin kopen slechts een van de manieren is om Litecoin te verkrijgen, je kan het ook mijnen.

Litecoin kopen: stap voor stap

stappen

Maak een Litecoin Wallet aan

litecoin kopen

Nadat je je Litecoin wallet hebt aangemaakt, kan je de coins die je mijnt of koopt in deze portefeuille opslaan.

Lees meer hierover in dit artikel: een wallet creëren en de juiste keuze maken.

De gemakkelijkste en populairste wallet is de online wallet, zoals bijvoorbeeld Coinbase. Nadat je deze hebt aangemaakt kan je je LTC gebruiken om dingen te kopen of te verhandelen zoals met eender welke ‘standaard’ portefeuille. Dit is de perfecte optie voor kleine dagelijkse transacties.

Een andere mogelijkheid is een software wallet zoals Electrum. Deze zet je op je computer en kan je dan offline gebruiken, zo is ze ook veiliger en beter beschermd tegen hackers. De derde en veiligste mogelijkheid is een hardware wallet zoals de Ledger Nano.

stappen

Kies hoe jij jouw Litecoin wilt kopen

Litecoin kan zoals de meeste cryptocurrencies gekocht worden op bijna elke grote crypto exchange, inclusief trading platforms, direct traden en cryptocurrency makelaarssystemen.

Hieronder vind je een korte samenvatting van elke manier en hoe ze werken:

trading Platforms

Trading Platforms

Een trading platform is zoals een marktplaats die kopers en verkopers samenbrengt. Trading platforms bieden meestal een live markt aan waarop je kan volgen hoeveel mensen er op dat moment, dag, uur of minuut cryptocurrency kopen.

Dit is een geweldige keuze voor degenen die de cryptocurrency trading industrie tot in de puntjes willen leren kennen. Zulke platforms zijn beter voor traders omdat ze zo het meest uit hun geld kunnen proberen halen. Je kan zelfs in real time zien welke waarde Litecoin heeft op de markt.

Als je LTC wilt aan- of verkopen, kan je een specifieke prijs kiezen of een minimaal en maximaal prijsbereik instellen. Als iemand akkoord gaat met de prijs wordt de deal beklonken. Vanaf dat moment is het enkel nog wachten op de verwerking en bevestiging van de transactie. Na de bevestiging zal je toegang hebben tot je LTC.

Trading platforms zoals Kraken bieden verschillende opties om Litecoin aan te kopen. Sommige laten toe je kredietkaart, bankaccount of Paypal account direct te linken aan de exchange zodat je een vast bedrag ‘normaal’ geld kunt gebruiken mocht je Litecoin kopen op de exchange. Je kan ook andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum gebruiken om Litecoin te kopen via je Litecoin wallet.

De meeste trading platforms rekenen een transactiekost aan die gerekend wordt in cryptocurrency. Als je weet hoeveel de transactiekost bedraagt, kijk dan zeker na hoeveel het kost in jouw munteenheid om na te gaan of je het wel wilt betalen.

Als de transactiekost bijvoorbeeld 1 LTC bedraagt klinkt dat misschien laag, maar het komt overeen met ongeveer €70!

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.
cryptocurrency brokers

Cryptocurrency Makelaars

Als je de markt niet zelf wil volgen of geen zin hebt om te wachten tot iemand met je bod instemt of je eigen investeringsstrategie wil maken, kan je in plaats daarvan kiezen voor een cryptocurrency makelaar.

Het biedt veel mogelijkheden die trading platforms ook hebben, maar daarbovenop biedt een makelaar een vaste exchange prijs voor het aan- en verkopen van Litecoin, er vinden dus geen onderhandelingen plaats tussen meerdere kopers en verkopers.

Makelaars rekenen een premie aan tussen 5-15%, afhankelijk van wie je kiest. Als je nog maar net leert hoe je Litecoin kunt kopen en dat wilt doen zonder een overweldigende marktplaats is een makelaar zoals Coinbase misschien wel de beste keuze voor jou, maar het kost natuurlijk meer dan zelfstandig Litecoin kopen.

direct Trading

Direct Trading

Bij direct trading werk je zonder tussenpersoon, het wordt ook wel peer-to-peer trading genoemd.

Direct trading gebeurt meestal tussen mensen die elkaar al kennen: een persoon verkoopt Litecoin aan een koers naar zijn/haar keuze en de koper moet kiezen of hij deze koers accepteert of niet. Alhoewel de verkoper in dit geval meer macht heeft dan de aankoper zijn er in dit geval geen transactiekosten of premies waar je mee rekening moet houden.

stappen

De laatste stappen om Litecoin te kopen

litecoin kopen

Of het nu gaat om een trading platform, cryptocurrency makelaar of direct trading, het is essentieel dat je transacties zo veilig mogelijk worden uitgevoerd. Als je Litecoin leert te kopen zijn er enkele dingen zijn die alle goede exchanges van jou nodig hebben:

identiteit bevestigen

Identiteit bevestigen

Vele exchanges bieden een gratis registratie aan maar laten je geen cryptocurrency kopen totdat je je identiteit hebt bevestigd. Meestal heb je een foto van je identiteitskaart nodig en soms ook een foto van hoe jij er tegenwoordig uitziet. Als dit in orde is zal je alle features van de exchange ten volle kunnen benutten.

Exchanges doen dit om zich ervan te verzekeren dat de mensen die er handelen echt zijn en geen bots of nepaccounts die bedoeld zijn om de exchange te hacken.

extra beveiligingsmaatregelen nemen

Extra beveiligingsmaatregelen nemen

Indien een exchange een 2-staps authenticatie  aanbiedt is het best om deze te gebruiken. Zo heb je een extra beveiliging mocht iemand proberen om zich via jouw account in te loggen.

kies een betalingsmethode

Kies een betalingsmethode

Afhankelijk van waar je je Litecoin wilt kopen zal je ook nood hebben aan een betalingsmethode. Je kan rechtstreeks aankopen met echt geld of je kan Litecoin kopen met cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Je zal de optie hebben om je exchange account te linken met je kredietkaart, Paypal of bankaccount of zelfs je Litecoin wallet!

scheidingslijn

Elke zich zelf respecterende exchange moet je in principe alle courante betalingsmogelijkheden aanbieden. Sommige sites bieden geen PayPal omwille van veiligheidsredenen. Met een bevestigde identiteit en bijkomende veiligheidsmaatregelen is het vanzelfsprekend dat je ook je betalingsmethode kunt kiezen voor het kopen van Litecoins.

stappen

De laatste stap: Litecoin kopen!

En dat is het! Hoe Litecoin kopen? Simpel, toch?

Litecoin is nog niet zo populair als Bitcoin, maar het is een cryptocurrency in opmars en haar toekomst ziet er zeer rooskleurig uit. Er is geen twijfel over mogelijk, cryptocurrency wordt een gevestigde waarde! Dankzij deze gids kan iedereen Litecoin kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven