Beleggen in Cryptomunten: Wat We Graag Hadden Willen Weten...

investeren in cryptocurrency

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Je hebt er ongetwijfeld over gehoord: digitale munten, oftewel ‘cryptocurrency’. Ze zijn momenteel wereldwijd één van de meest trending onderwerpen voor zowel ervaren als beginnende investeerders. En veel mensen vragen zich nu dan ook af hoe ze kunnen beleggen in cryptomunten.

Sommige mensen denken dat crypto een manier is om snel rijk te worden, terwijl anderen het zien als oplichterij. Anderen beschouwen het als een innovatieve nieuwe valuta, die een grote doorbraak betekent in de economie en technologie. Wat het ook moge zijn, het is duidelijk dat cryptomunten zullen blijven bestaan.

Dus waarom zou je niet naar manieren zoeken om daarvan te profiteren?

We zullen je in dit artikel laten zien hoe je kunt beleggen in cryptomunten, wat de mogelijkheden zijn om er de kost mee te verdienen, en hoe je dat op een veilige manier doet.

Het is niet alleen makkelijk, maar ook leuk om te doen en het kan erg winstgevend zijn!

Maar Heb Ik Mijn Kans Al Gemist?

Veel mensen die willen beleggen in cryptomunten en digitale munten denken misschien dat ze deze kans om geld te verdienen hebben gemist. Het is waar dat Bitcoin een geweldige piek heeft gehad om vervolgens flink in waarde te zakken, maar wie weet hoeveel pieken Bitcoin in de toekomst nog zal vertonen?

Daarbovenop komt nog het feit dat Bitcoin slechts één van vele honderden cryptomunten is die beschikbaar zijn! Misschien heb je wel eens van Ethereum, Litecoin en Ripple gehoord? Dit zijn slechts enkele van de meest populaire cryptomunten op de markt, en het is een goed idee om ze in de gaten te houden, want ze zullen het nog ver schoppen!

Veel cryptomunten zijn ontwikkeld door bedrijven of individuen die ook voortbouwen op de blockchain technologie waarmee Bitcoin al in 2009 van start ging, en zij hebben deze technologie nog verbeterd.

Dit betekent dat er waarschijnlijk ‘onontdekte’ cryptomunten zijn die de potentie hebben om in de toekomst beter te presteren dan Ethereum, Ripple, Litecoin en misschien zelfs Bitcoin!

Ondanks de veelal negatieve houding ten aanzien van cryptomunten (vaak bij angstige overheden en gevestigde financiële instituten), hebben ze de manier waarop de financiële markten en de technologie zich in de toekomst samen kunnen ontwikkelen grondig veranderd.

Dit is de reden waarom zoveel investeerders, hoewel ze op hun hoede zijn voor de hype eromheen en hun wisselvalligheid, nog steeds enthousiast zijn over de toekomst van cryptomunten.

Dus heb je je kans gemist om te beleggen in cryptomunten en geld te verdienen met de gevestigde munten zoals Bitcoin en Litecoin? Absoluut niet!

Moet Ik Dus Gelijk Beginnen?

beleggen in cryptomunten

Door het gebruik van Cryptografie en blockchain technologie hebben cryptomunten de manier veranderd waarop wij kijken naar digitale beveiliging, gedecentraliseerde systemen en eigenaarschap van informatie.

Hoe spannend het ook is om gewoon je kans te wagen met verschillende cryptomunten en er maar het beste van te hopen, is dat niet aan te raden. Je zult het meeste uit je investering halen wanneer je er een beetje energie in steekt en leert hoe je slim kunt beleggen.

Maak je geen zorgen, wij zullen je helpen.

Beleggen in Cryptomunten: Een Overzicht Voor Beginners

Dit zijn de stappen die je moet nemen wanneer je erover denkt om te gaan beleggen in cryptomunten.

beleggen in cryptomunten

Bekijk de geschiedenis van de cryptomunt waarin je wilt investeren. Wie is ermee begonnen, wanneer, en hoe is het gemaakt?

investeren in cryptocurrency

Lees ook de white papers van de betreffende munten

investeren in cryptomunten

Bekijk de prijsgeschiedenis en de prijsfluctuaties om trends, of de groei van de munt in het algemeen, te kunnen bepalen

investeren in cryptocurrency

Always remember to diversify your investments (you shouldn’t put 100% of your available funds into one currency)

beleggen in cryptomunten

Begin met meer bekende en betrouwbare munten zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple

beleggen in cryptomunten

Zet een cryptocurrency wallet op voor elke cryptomunt waarin je wilt investeren

investeren in cryptomunten

Kies een methode voor het kopen van je munten. De drie opties zijn: een handelsplatform, directe handel, of een cryptocurrency broker

investeren in cryptocurrency

Kies je algemene strategie: investeren op lange of korte termijn

We’re now going to look at every point in detail so you’ll have a step-by-step guide of what to do.

Hoe Je Onderzoek Doet Naar Cryptomunten om in te Investeren

investeren in cryptomunten
snel geld verdienen

Geschiedenis

Zoek uit wie de cryptomunten heeft ontwikkeld:

Wees in deze fase grondig om er zeker van te zijn dat waar je naar kijkt een goede naam heeft en betrouwbaar is. Bekijk hun LinkedIn pagina’s om hun referenties te controleren wanneer je denkt dat dit nodig is! Een onderdeel van het leren hoe je kunt investeren in cryptomunten is om te weten wie er achter zit(ten) en of ze jouw vertrouwen waard zijn.

online geld verdienen

White Papers

Alle goede en betrouwbare cryptomunten zullen een white paper hebben die precies beschrijft wat hun cryptomunt is, waar hij voor dient, en wat hun strategieën en doeleinden zijn. Met andere woorden, het is een bedrijfsplan. Overtuig je ervan dat de cryptomunt waarin je geïnteresseerd bent een dergelijk white paper heeft gepubliceerd en, belangrijker nog, LEES HET ZORGVULDIG.

In hun rapport moeten ze een heldere doelstelling, een goed gedefinieerde strategie en concrete doelen hebben die ze op een bepaalde datum bereikt willen hebben.

Waarom?

Omdat dit een bedrijf geloofwaardigheid, legitimiteit en, nog belangrijker, accountability verschaft ten aanzien van hun investeerders. Het kan je ook een duidelijker beeld geven van wat je kunt verwachten wanneer je in de ene of de andere cryptomunt investeert.

Wanneer een dergelijk white paper niet beschikbaar is of wanneer het er niet professioneel uitziet, steek dan je tijd en geld niet in deze cryptomunt.

geld verdienen online

Prijsgeschiedenis van de cryptomunt

Wanneer je eenmaal hebt vastgesteld dat je de cryptomunten hebt gevonden waarin je wilt investeren, bekijk dan hun prijsgeschiedenis. Het lijkt erop dat de prijsgeschiedenis van cryptomunten en die van prijzen van aandelen hetzelfde patroon van markttrends volgen.

Dat betekent niet dat de prijzen op hetzelfde moment zullen stijgen en dalen, maar wel dat je investeringsstrategieën voor aandelen kunt toepassen op de prijsontwikkeling van cryptomunten.

Hoe kan je hier je voordeel mee doen? De prijzen van cryptomunten stijgen en dalen sneller en heftiger dan die op de aandelenmarkt. Maar het bekijken van de prijsgeschiedenis van een cryptomunt kan je inzicht geven in hoe hij presteert, en in de voortekenen van een mogelijke stijging of daling.

Door deze stappen te volgen, kun je goed onderbouwde beslissingen nemen over het moment van aan- of verkoop van cryptomunten.

Tips van Profs over Het Beleggen in Cryptocurrency: Leer van de Experts

beleggen in cryptomunten

Spreiden, Spreiden, Spreiden

Elke ervaren investeerder zal je aanraden om je ‘portfolio te spreiden’ en niet slechts één aandeel of obligatie te kopen. Waarom? Als het aandeel of de onderneming waarin je al je geld hebt geïnvesteerd in waarde daalt of helemaal faalt, dan ben je meteen al je geld kwijt!

Om deze reden beleggen slimme investeerders kleine gedeeltes van hun investeringsgeld in verschillende aandelen, obligaties en ondernemingen. Op die manier kunnen – zelfs wanneer een bepaalde investering faalt – de andere investeringen er voldoende in slagen om je portfolio te doen groeien.

Hetzelfde geldt voor het beleggen in cryptomunten: spreiden is de sleutel tot succes!

Stel je voor dat je in december 2017 geld had geïnvesteerd in Bitcoin, toen het zijn hoogste waarde van ruim €15.000 had bereikt. Die waarde is sindsdien gestaag gedaald tot ongeveer €3.500, dus je zou ongeveer driekwart van je investering verloren hebben.

Maar wanneer je je investering over Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin en misschien nog wat andere cryptomunten had gespreid, dan had het verlies op Bitcoin wellicht op kunnen wegen tegen de mogelijke winsten op de andere drie.

Door het risico over meerdere cryptomunten te spreiden, verklein je het risico van al je investeringen in één klap te verliezen.

Zorg dus voor een portfolio met goed gespreide investeringen in zorgvuldig geselecteerde cryptomunten!

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Cryptomunten om je Investering Mee te Beginnen

investeren in cryptomunten

Als je net begint te leren om te beleggen in cryptomunten, is het aan te raden om te beginnen met de meest populaire munten. Omdat hun marktwaarde hoger is, is er veel informatie over hen beschikbaar. Een minder bekende cryptomunt is misschien wel goedkoper, maar ook moeilijker om mee te werken.

Hieronder geven we wat informatie over de populairste cryptomunten waarmee je volgens ons zou moeten beginnen:

Bitcoin

Probably the first and most popular choice for many would be Bitcoin. As a little bit of background, Bitcoin was the first cryptocurrency to be released to the market back in 2009. Today, its popularity has exploded with its value fluctuating like crazy.

Moet je dus Bitcoin kopen?

Ondanks de enorme inflatie en waardedaling van Bitcoin in 2017 heeft het nog steeds veel groeipotentieel. Bitcoin heeft zijn maximale uitgifte van 21 miljoen BTC nog niet bereikt. Bovendien is het voordeel van het zijn van de meest populaire cryptomunt dat er veel energie in gestoken wordt om het tot een succes te maken, in plaats van een voorbijgaande hype.

Zou je dus Bitcoin moeten kopen?

Absoluut!

Bitcoin is een prima start wanneer je wilt investeren in cryptocurrency. Het is weliswaar met ruim €3.500 voor 1 Bitcoin een dure aankoop, maar er is ontzettend veel informatie over te krijgen, waardoor je de belangrijkste trends en kengetallen op het gebied van cryptomunten kunt volgen.

Zelfs Bitcoin mining is een mogelijkheid, mocht je liever op die manier geld verdienen. Dit is niet alleen interessant voor beginners, maar ook investeerders zijn enthousiast over het investeren in de wereld van cryptomunten.

Dus als je voorzichtig wilt beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten, in tegenstelling tot de grote risico’s van bijvoorbeeld daghandel, dan is Bitcoin bij uitstek geschikt.

scheidingslijn

Ethereum

Ethereum is bijna even populair als Bitcoin, maar werkt een beetje anders. Terwijl Bitcoin ontworpen is om zelf als een digitale valuta te fungeren, werd Ethereum gebouwd om dit en nog veel meer te doen. Ethereum is ook ontworpen om gedecentraliseerde apps te maken en te draaien, die helpen om verschillende vormen van werk te monetariseren.

Wanneer je Ethereum vs Bitcoin vergelijkt kun je je misschien afvragen waarom Ethereum’s marktwaarde niet zo hoog is als die van Bitcoin…

Er is op de markt een grotere vraag naar Bitcoin dan naar Ethereum. De groei van Ethereum gaat misschien niet zo snel als die van Bitcoin, maar dat zou in de toekomst best kunnen veranderen wanneer programmeurs verder voortbouwen op de code van Ethereum om meer apps te creëren.

Is het dus een goed idee om als beginner Ethereum te kopen?

Ja! Het is op dit moment misschien nog niet de beste keus voor daghandel, maar het is een geweldige optie voor een langetermijninvestering. Of, wanneer je zelf een app zou willen ontwikkelen, dan zou de blockchain technologie van Ethereum je kunnen helpen om iets fantastisch te lanceren!

scheidingslijn

Litecoin

In de top 4 van de meest populaire cryptomunten vind je ook Litecoin. Litecoin is een verbeterde versie van Bitcoin, gemaakt om de tekortkomingen van Bitcoin tegen te gaan met snellere, maar nog steeds veilige, online transacties.

In termen van marktvraag blijft Litecoin consistent tot de meest populaire cryptomunten behoren en het blijft groeien. Volgens sommigen heeft het de mogelijkheid om zelfs groter dan Bitcoin te worden, omdat het ontworpen is om sommige problemen van Bitcoin’s technologie op te lossen.

Wil je dus beleggen in cryptomunten, dan is Litecoin het waard om aan je portfolio toegevoegd te worden.

scheidingslijn

Ripple

Ripple staat op de vierde plaats op de lijst van de meeste populaire cryptocurrencies. Hoewel het een cryptocurrency is, staat het eerder bekend als een uniek digitaal betaalmiddel, gebouwd op een consensus protocol dat ontworpen is om ‘double spending’ (het meer dan eenmaal uitgeven van een cryptomunt) tegen te gaan.

Zijn structuur is ontworpen om 3 dingen te bereiken:

beleggen in cryptomunten
Snelle transactietijden
investeren in cryptomunten
Lage transactiekosten
investeren in cryptocurrency
Laag percentage mislukte transacties

Deze opzet heeft het tot nu toe makkelijk gemaakt om Ripple te gebruiken voor grensoverschrijdende transacties.

Vanwege deze structuur is het de moeite waard om te beleggen in Ripple, vooral wanneer je het wilt gebruiken als internationaal betaalmiddel!

Cryptocurrency Kopen

beleggen in cryptomunten

Wanneer je leert om te investeren in cryptomunten, moet je natuurlijk eerst weten hoe je cryptomunten kunt kopen. Daarvoor zijn twee dingen nodig:

We zullen beide zaken nader toelichten.

Cryptocurrency Wallet

Het eerste wat je nodig hebt wanneer je begint is een cryptocurrency wallet (portemonnee). Dit is precies wat het lijkt: een plek om je cryptomunten te bewaren, net zoals je reguliere valuta in een portemonnee zou bewaren.

Je hebt hem nodig om je cryptomunten op te slaan terwijl je koopt, verkoopt, of verhandelt.

Er bestaan verschillende soorten wallets, maar de meeste mensen beginnen met een online wallet. Dit is de eerste waar je voor tekent en die je aan een handelsbeurs koppelt. Ze zijn ideaal om kleine hoeveelheden van een valuta te kopen, te verkopen en te verhandelen.

Als je echter van plan bent om meer te investeren in je cryptocurrency portfolio, dan is het aan te raden om een veiligere wallet te kopen die minder kwetsbaar is voor hacks.

Er is een software wallet die direct op je computer geïnstalleerd zal worden en die gebruikt kan worden om cryptocurrency offline te bewaren. Er zijn er ook hardware en papieren wallets die je cryptomunten compleet offline opslaan. Daarmee is het risico om gehackt te worden minimaal.

De keuze van het type cryptocurrency wallet dat bij je past kan lastig zijn, vooral wanneer je de meest veilige wallet wilt kopen die aan je behoeften voldoet.

Een Handelsbeurs Kiezen

Het volgende dat je moet doen is het kiezen van een handelsbeurs voor cryptocurrency. Dit is een plek waar je daadwerkelijk cryptomunten koopt en verkoopt en waar je fiat valuta kunt omwisselen voor cryptomunten.

Hier kan je ook gedetailleerde informatie vinden over de schommelingen in de marktwaarde van bepaalde cryptocurrencies.

Er zijn drie soorten handelsbeurzen: een handelsplatform, directe handel of cryptocurrency brokers.

investeren in cryptocurrency

Handelsplatform

Dit is een openbare marktplaats voor het kopen en het verhandelen. Kopers en verkopers laten weten hoeveel ze willen (ver)kopen, en voor welke prijs.

Elk handelsplatform heeft zijn eigen transactiekosten, die meestal  in cryptocurrency worden berekend.

Zorg ervoor dat de transactiekosten niet te hoog zijn, omdat een schijnbaar gering bedrag in cryptocurrency later misschien wel honderden euro’s waard is.

Wanneer je je bod hebt geplaatst en het door iemand anders is geaccepteerd, dan is de deal gesloten.

scheidingslijn
beleggen in cryptomunten

Directe Handel

Dit wordt ook wel peer-to-peer handel of krediet genoemd. Je koopt dan direct van een vreemde of een vriend zonder gebruik te maken van een handelsplatform of een broker. Er zijn geen transactiekosten aan directe handel verbonden, maar het staat de verkoper vrij om zijn eigen wisselkoers te bepalen.

Voor sommige investeerders, die te maken hebben met nationale restricties, maar die toch willen weten hoe ze kunnen beleggen in cryptomunten, is dit misschien de beste optie.

scheidingslijn
investeren in cryptomunten

Cryptocurrency Broker

Platformen van cryptocurrency brokers lijken veel op handelsplatformen, maar het verschil is dat de aan- en verkoopprijs door de broker worden bepaald en niet door de deelnemers.

Het voordeel hiervan is dat wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige manier om de beste (ver)koopprijzen te vinden, de broker dat voor je kan regelen. Ze vragen echter wel een flinke commissie, dus verzeker je ervan dat je niet te veel betaalt.

Wanneer je meer wilt weten over beurzen, dan kan je onze gids voor het beleggen in cryptomunten raadplegen. Of ga direct naar een artikel over het kopen van een specifieke cryptomunt:

investeren in cryptocurrency
Bitcoin Kopen
investeren in cryptomunten
Litecoin Kopen
beleggen in cryptomunten
Ripple Kopen
investeren in cryptomunten
Ethereum Kopen
investeren in cryptocurrency
Monero Kopen

Investeringsstrategieën voor Cryptomunten: Lange Termijn vs Daghandel

Gezien de wisselvalligheid van de cryptocurrency markt, werkt de handel op korte of die op lange termijn het beste? Zijn beide strategieën even geschikt voor het investeren in cryptocurrency?

Ja. Ze kunnen allebei werken, net als bij investeringen in aandelen, afhankelijk van je behoeften en de verwachtingen die je hebt om online geld te verdienen.

Zoals eerder vermeld lijken de cycli van de cryptocurrency markt veel op die van de aandelenmarkt, behalve dat ze wisselvalliger en korter zijn. Ook lange termijn en daghandel interacties zijn korter.

investeren in cryptocurrency

Wanneer je net begint te leren hoe je kan beleggen in cryptomunten, doe je er verstandig aan om voor een langetermijnstrategie te kiezen. Dit is de beste manier om de kneepjes van het vak te leren en uit te zoeken wat je voorkeursstrategie voor cryptocurrency handel zal zijn.

Wanneer je meer kennis hebt over cryptomunten, meer ervaring hebt opgedaan met de lange termijn handel, of wanneer je al wat ervaring hebt met daghandel, dan is de daghandel in cryptomunten misschien iets voor jou.

Ben je er niet zeker van welke strategie je moet kiezen, en weet je niet of de lange termijn of daghandel beter bij je past, stel jezelf dan de volgende vragen:

beleggen in cryptomunten

Weet je al hoeveel winst je wilt maken, of op welke datum je je cryptomunten gaat verkopen?

Wanneer je nog geen doelen en grenzen voor jezelf hebt bepaald, dan raden we je sterk aan om hierover na te denken voordat je serieus aan de slag gaat met investeren in cryptocurrency.

Ja, je hebt misschien wel spijt wanneer je verkoopt en de volgende dag is de waarde verdubbeld, maar je kan jezelf misschien ook verliezen besparen wanneer het omgekeerde het geval is. Door dit te doen kan je zorgen voor een gestage groei van je portfolio in een branche waarin de trends niet voorspelbaar zijn.

Emotioneel en impulsief kopen is de ondergang geweest van vele gretige investeerders. Wees streng en gedisciplineerd bij het investeren om je kans op succes te vergroten.

beleggen in cryptomunten

Hoeveel tijd kost de lange termijn en de daghandel?

Afhankelijk van de cryptomunt die je als investering kiest, kan de lange termijn een week, maand of zelfs een jaar duren. Of misschien zelfs tot aan je pensioen!

Daghandelen kan daarentegen slechts een paar uur of soms zelfs minuten duren. Dat lijkt op de daghandel in aandelen, maar bedenk wel dat de cryptocurrency markt zich sneller kan bewegen.

beleggen in cryptomunten

Project of winst?

De meeste investeerders die geïnteresseerd zijn in een lange termijn strategie voor de handel in cryptomunten geloven ook echt in het project en de doelen van cryptomunten.

De informatie uit de white paper van een cryptomunt kan investeerders helpen om te beslissen of ze wel of niet op de lange termijn willen investeren.

Hoewel winst het uiteindelijke doel van beleggen in cryptomunten is, zal je bij de lange termijn handel ook naar het totale doel van het project kijken. Blijf goed onderzoek doen om er zeker van te zijn dat de investering gerenommeerd is en je tijd waard!

Cryptocurrency Minen: Is Het de Moeite Waard?

investeren in cryptomunten

Afhankelijk van waar je woont kan het de moeite waard zijn om het minen van cryptocurrency toe te voegen als een optie voor het beleggen in cryptomunten. Dit kun je doen door je bij een ‘pool’ of groep van andere miners aan te sluiten.

Ieder lid van de mining pool draagt bij aan rekenkracht, opslag, een magazijn en/of stroomkosten, om de transacties te bevestigen en de veiligheid van de blockchain te garanderen.

Je kunt ook in je eentje aan de slag gaan, maar soms zijn de bedrijfskosten van het minen van cryptomunten zo hoog dat je er uiteindelijk niet voldoende aan overhoudt. Mocht je als freelancer willen werken in mining, dan heb je enorm veel betrouwbare (en bij voorkeur goedkope) stroom nodig, om nog maar te zwijgen over de krachtige computers die je nodig hebt.

Wanneer je niet zo ver kunt of wilt gaan, dan kun je overwegen om via de cloud te minen. Je maakt dan gebruik van een speciaal mining data centrum en je huurt hun apparatuur. Alle soft- en hardware zijn al aanwezig, dus je hoeft alleen de kosten van je contract voor cloud mining te betalen.

Tot Slot

Voor veel mensen kan het leren van beleggen in cryptomunten intimiderend zijn en het is absoluut een avontuur. Deze technologie bepaalt onze weg naar de toekomst!

De cryptocurrency markt is veel wisselvalliger dan de reguliere aandelenmarkt, en je zal veel onderzoek moeten doen om uit te zoeken welke investering en strategie het beste voor je werkt. Maar is het de moeite waard om te beleggen in cryptomunten? Absoluut! En het is nooit te laat om ermee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven