Ethereum vs Bitcoin [De Ultieme Gids]

ethereum vs bitcoin

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Ethereum vs Bitcoin is een interessant onderwerp, want deze cryptomunten zijn ongetwijfeld twee van de grootste namen wanneer het gaat om geld verdienen met cryptocurrency. Je kunt ze allebei kopen, verkopen en  verhandelen. Maar wat zijn ze precies en wat hebben ze gemeen? En waarin verschillen ze van elkaar? Laten we eens kijken hoe we de crypto wereld van Ethereum vs Bitcoin kunnen onderzoeken!

Ethereum vs Bitcoin: Een Overzicht

Het kortste antwoord op de vraag welke van de twee het beste is, is dat ze beide succesvol zijn en het waard zijn om in te investeren, maar ze hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Die hebben we in de onderstaande tabel op een rijtje gezet:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ethereum
ETHEREUM (ETH)
ethereum vs bitcoin
GelanceerdJanuari 2009Juli 2015
Ontwikkelaar“Satoshi Nakamoto”Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, etc.
ValutaMuntToken
AanbodDeflatoir (Vast Aantal)Inflatoir (Geen Vast Aantal)
Munt Limiet21 Miljoen BTC18 Miljoen ETH / Jaar
Tijd voor Uitgave van Nieuwe Munten Elke 10 MinutenElke 10-20 seconden
Details Beloning van BlocksGehalveerd op elke 210.000 blocks5 ETH / nieuw block
Eerste Beloning50 BTC5 ETH
Huidige Beloning Block12.5 BTC today.5 ETH
Kleinste Eenheid1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Wei = 0.000000000000000001 ETH
Fiat Prijs Waarde1 BTC = €3.500 (Februari 2019)1 ETH = +/- €90 (Februari 2019)
GebruikOm goederen en diensten te (ver)kopen en waarde op te slaan.Ontworpen voor het maken van dApps (gedecentraliseerde apps) op de Ethereum blockchain
DoelIs een digitale valuta, opererend in functie van en concurrerend met fiat valuta’s (USD, Euro) en de goudstandaard.Een token gemaakt om de creatie van Smart Contracts makkelijker te maken.

scheidingslijn

Het probleem met het vergelijken van Ethereum vs Bitcoin is dat ze niet zijn gemaakt om met elkaar te concurreren; ze staan op zichzelf wanneer het gaat om de verschillende cryptocurrencies.

Bitcoin is meer liquide, in die zin dat het bedoeld is als betalingsmiddel voor goederen en diensten. Doordat het aantal Bitcoins beperkt is tot 21 miljoen kan een gevoel van schaarste ontstaan dat de waarde van de munt doet stijgen. Bitcoin mag dan misschien niet de snelste of de beste blockchain technologie hebben, maar het is wel de eerste en de meest bekende.

Het belangrijkste is echter dat Bitcoin nog steeds veel stof doet opwaaien in de financiële en technologiesector. Ongeacht wat financiële goeroes op Bitcoin aan te merken hebben, het is duidelijk dat de blockchain technologie achter Bitcoin het tot zo’n opwindende investering maakt. Dit is de reden waarom veel mensen liever in Bitcoin vs Ethereum investeren.

ethereum vs bitcoin
bitcoin vs ethereum

Ethereum is daarentegen bedoeld om Smart Contracts en de ontwikkeling van nieuwe apps mogelijk te maken in een gedecentraliseerde wereld. Het heeft weliswaar niet zoveel marktwaarde als Bitcoin, maar zijn technologie heeft voor veel sensatie gezorgd bij programmeurs en anderen over de hele wereld. 

Bovendien heeft Ethereum, zonder de maximale uitgifte die Bitcoin hanteert, veel ruimte om door te groeien.

Hoewel Bitcoin op dit moment aan de winnende hand is in de Ethereum vs Bitcoin competitie wanneer het gaat om online geld verdienen met cryptocurrency, is er geen enkele reden om te denken dat daar niet snel verandering in zou kunnen komen.

Bitcoin: Kenmerken, Voordelen en Nadelen

Gelanceerd: Januari 2009

Ontwikkelaar: Satoshi Nakamoto

Bitcoin was de allereerste cryptocurrency. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een valuta die moest concurreren met gevestigde investeringen, zoals de goudstandaard en fiat valuta’s. 

Bitcoin is gemaakt om dagelijks transacties via digitale valuta’s te doen

Het succes van Bitcoin werd mogelijk door de blockchain technologie waarop Bitcoin is gebaseerd. Deze technologie is precies wat programmeurs en investeerders wereldwijd zo enthousiast maakt over zijn vooruitzichten.

De blockchain werkt als een openbaar register, dat voortdurend alle transacties die gedaan worden met iedere bitcoin registreert. Dit register is versleuteld en beveiligd met behulp van peer-to-peer rollen van mensen die verstand hebben van Bitcoin “minen (ook wel Bitcoin miners genoemd). Deze miners, die over de hele wereld zijn verspreid, bevestigen en beveiligen de Bitcoin transacties.

Het is ook belangrijk om op te merken dat zowel Bitcoin als Ethereum is gebouwd op blockchain of gelijksoortige technologie.

bitcoin vs ethereum

Bitcoin heeft sinds zijn lancering een marktlimiet van 21 miljoen munten, die in de loop van tijd vrijgegeven worden. In tegenstelling tot fiat valuta, waar volgens een inflatoir model geld gemaakt kan worden, is Bitcoin deflatoir. Wanneer de 21 miljoen munten eenmaal zijn vrijgegeven is dat het einde van het verhaal.

Wanneer je denkt over geld verdienen met Bitcoin in het licht van de discussie over Ethereum vs Bitcoin, vormen de transactietijden het belangrijkste nadeel van Bitcoin. Bitcoin transacties kunnen tot wel 10 minuten duren voordat ze bevestigd worden, dit in tegenstelling tot andere cryptocurrencies zoals Ethereum, waar het slechts een paar seconden duurt.

Ethereum: Kenmerken, Voordelen en Nadelen

Gelanceerd: Juli 2015

Ontwikkelaars: Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, etc.

Ethereum verschilt erg van Bitcoin, omdat het niet alleen ontwikkeld is als een betaalmiddel voor goederen en diensten. Ethereum maakt gebruik van een andere infrastructuur, die gebouwd is op Smart Contracts en Distributed Applications. Het gaat veel verder dan wat Bitcoin kan omdat het niet alleen een platform is, maar ook een programmeertaal.

Een goede reden om  Ethereum te kopen is dat de Ether tokens kunnen worden gebruikt om de dApps en Smart Contracts te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt voor crowdfunding om de noodzakelijke bronnen voor het lanceren van apps te mobiliseren. 

In tegenstelling tot Bitcoin heeft Ethereum een inflatoir model, waarbij er geen vooraf vastgestelde marktlimiet is, maar een jaarlijkse uitgave die beperkt is tot 18 miljoen Ether per jaar.

ethereum vs bitcoin

Omdat Ethereum het voordeel heeft dat het Bitcoin’s blockchain heeft kunnen verbeteren terwille van zijn eigen doeleinden, zijn de transacties (die slechts enkele seconden duren) significant sneller dan bij Bitcoin

Het belangrijkste is echter dat Ethereum op de blockchain technologie heeft voortgebouwd door een eigen programmeertaal te ontwikkelen: Solidity. Dit helpt ontwikkelaars om applicaties te bouwen en te publiceren op Ethereum’s platform.

Het nadeel van Ethereum is dat het nog niet zoveel marktwaarde heeft als Bitcoin. De Ether wordt op dit moment “slechts” gewaardeerd op een paar honderd euro per Ether, tegen de Bitcoin met een paar duizend per stuk. 

Maar omdat het duidelijk is dat Ethereum de cryptocurrency wereld bestormt, zou dat in de toekomst best eens kunnen veranderen.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Ethereum vs Bitcoin: Investeren of Minen?

Het antwoord op de vraag of Bitcoin en Ethereum allebei geschikt zijn voor investeren of minen is ja! 

Hoewel ze een heel verschillend doel hebben, zijn het allebei toch gewoon cryptomunten. Je kunt zowel Bitcoin als Ethereum kopen, verkopen, handelen en minen. En hoewel op dit moment de marktwaarden van beide munten drastisch verschillen, laten investeerders zich daardoor niet afschrikken.

Nog steeds besluiteloos over de keuze tussen investeren in Bitcoin of Ethereum? Waarom niet in beide? Je kunt een portfolio hebben die verspreid is over verschillende cryptocurrencies.

Als je een dergelijk portfolio wil opbouwen, kunnen wij je aanraden om eens een kijkje te nemen op Coinbase, een van de grootste en meest betrouwbare cryptocurrency trading platforms.

 

En hoe zit het met Ethereum minen? Is dat hetzelfde als met Bitcoin? Niet precies; je kunt zowel de ene als de andere minen wanneer je graag mee wil werken aan de groei van de technologie, of wanneer je een andere manier van investeren zoekt dan handelen. 

Je moet dan wel op 2 dingen letten:

ethereum vs bitcoin

Gebruik een Bitcoin calculator of een Ethereum calculator om te bepalen of minen winstgevend is en of het je tijd waard is.

bitcoin vs ethereum

Ga op zoek naar een betrouwbare mining pool met een goede reputatie, want anders zou je wel eens met oplichters te maken kunnen hebben.

In tegenstelling tot gewoon investeren is minen geen individuele inspanning die vanaf een pc kan gebeuren. Het vereist een aantal gespecialiseerde computers en een constante aanvoer van elektriciteit voor het draaien van de algoritmen die nodig zijn voor het bevestigen en versleutelen van de transacties.

Heb je interesse in Bitcoin of Ethereum mining, dan raden we je aan om een pool van miners op te zoeken die allen bijdragen aan rekenkracht, opslag of wat er ook nodig is voor succesvol minen. Wanneer je mining pool een block in de blockchain bevestigt, zal iedereen beloond worden met een bepaalde hoeveelheid bitcoins of ethers, die eerlijk onder alle miners verdeeld wordt.

Conclusie

bitcoin vs ethereum

Wil je extra geld verdienen met cryptocurrency, dan zijn  er aan Bitcoin en Ethereum beide grote voordelen en bezwaren verbonden. Het debat van Ethereum vs Bitcoin zal waarschijnlijk nog wel een tijdje voortduren, of het nu om de marktwaarden of de verschillen in technologie gaat.

Dus is het beter om in de ene te investeren dan in de andere?

Nou… wanneer je geïnteresseerd bent in het investeren in Bitcoin, onthoud dan dat het van nature meer liquide is, waardoor het makkelijker te gebruiken is als valuta voor (ver)koop en handel. Dit laatste betekent echter ook dat de groei snel omhoog of omlaag kan gaan, afhankelijk van de marktvraag.

Als de eerste in zijn soort heeft de voortrekker Bitcoin nog steeds een sterke invloed op de financiële en technologiesector. Wanneer jij deze kenmerken aantrekkelijk vindt, dan is Bitcoin de duidelijke winnaar in de strijd van Ethereum vs Bitcoin.

Ben je echter geïnteresseerd in de ontwikkeling van een gedecentraliseerde app door middel van Smart Contracts, dan is Ethereum de winnaar. En wat nog belangrijker is, Ethereum is een perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een cryptocurrency die zijn groeispurt nog moet maken!

Omdat zijn ontwikkelingspotentieel tot nu toe nog grotendeels onontdekt is, is er een grote kans dat Ethereum de volgende grote hit voor investeringen wordt. Ga jij uitdagingen niet uit de weg en investeer je graag in potentiële groei, dan is Ethereum de perfecte keuze.

Maar nogmaals, de keuze Bitcoin vs Ethereum hangt af van je persoonlijke doelen en voorkeuren. Zoals we al besproken hebben in ons artikel Litecoin vs Bitcoin, is het belangrijk om te onthouden dat ze niet gemaakt zijn om met elkaar te concurreren, omdat ze verschillende doelen hebben.

Dus de echte winnaar in het Ethereum vs Bitcoin debat ben JIJ, omdat je je als slimme potentiële investeerder verdiept hebt in beide opties en voor beide open staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven