Litecoin vs Bitcoin [De Ultieme Gids]

litecoin vs bitcoin

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Heb je ooit al gehoord van het Litecoin vs Bitcoin debat? Je wilt misschien beginnen in de wereld van cryptocurrency omdat de term Bitcoin overal in het nieuws, op de sociale media, of zelfs bij je vrienden en familie wordt rondgestrooid.

Maar Bitcoin is niet de enige cryptomunt die te krijgen is. Er zijn eigenlijk honderden cryptocurrencies die je kunt kopen en waarin je kunt investeren. Eén van de minder bekende, maar al gerenommeerde cryptocurrencies is Litecoin.

Maar wanneer we Litecoin vs Bitcoin vergelijken, hoe verhouden ze zich dan tot elkaar? In dit artikel zullen we beide vergelijken en je laten zien waarom Litecoin misschien beter is dan Bitcoin, vooral wanneer het gaat om extra geld te verdienen met je investeringen.

De Achtergrond van Cryptocurrencies

Het kan best verwarrend zijn om in de wereld van cryptocurrencies te duiken. Je kunt je afvragen wat je moet kopen, hoe je geld verdient met crypto, en wat de moeite waard is om in te investeren. Zijn alle cryptocurrencies eigenlijk niet hetzelfde? Werkt het niet gewoon zoals Bitcoin?

Integendeel. Wanneer het draait om online geld verdienen, is elke cryptocurrency gebouwd voor een ander doel en een andere doelgroep en kunnen ze ook op een iets andere manier werken.

Dit is omdat de technologie achter twee cryptocurrencies, zoals bijvoorbeeld Litecoin vs Bitcoin, altijd op blockchain-technologie gebouwd zal zijn, maar misschien bij de ene wat sneller werkt, of bij de andere voor ontwikkelingsdoeleinden gebruikt kan worden, en meer.

Ja, in alle gevallen kun je iedere of alle cryptocurrency die je kiest kopen, verkopen, handelen of mijnen.

Maar het verschil tussen twee cryptocurrencies komt vooral neer op zijn technologie en het gebruik waarvoor het bedoeld is.

Maar hoe zit het nu met Litecoin vs Bitcoin? Ze klinken allebei haast hetzelfde en het lijkt alsof ze beide dezelfde doelen proberen te bereiken. Dat klopt! Dus laten we kijken wat elke munt precies is, wat hem speciaal maakt, en of de ene beter is dan de andere.

litecoin vs bitcoin

Litecoin vs Bitcoin: Welke is Beter?

In deze tabel hebben we het Litecoin vs Bitcoin debat op een rijtje gezet:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs litecoin
LITECOIN (LTC)
litecoin vs bitcoin
GelanceerdJanuari 2009Oktober 2011
Ontwikkelaar“Satoshi Nakamoto”Charles Lee
AanbodDeflatie (Vast Aantal)Deflatie (Vast Aantal)
Munt Limiet21 miljoen BTC84 miljoen LTC
Nieuwe Munt Uitgave – Tijd10 minuten2.5 minuten
Details Beloning van BlocksGehalveerd op elke 210,000 blocksGehalveerd op elke 840,000 blocks
Eerste Beloning50 BTC / Block50 LTC / Block
Huidige Beloning per Block12.5 BTC / Block25 LTC / Block
Kleinste Eenheid1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Litoshis = 0.000000001 LTC
Fiat Prijs Waarde1 BTC = €3.500 (Februari 2019)1 LTC = €40 (Februari 2019)
GebruikOm goederen en diensten te (ver)kopen en om waarde op te slaan.Om goederen en diensten te (ver)kopen en om waarde op te slaan.
DoelIs een digitale valuta opererend in functie van en concurrerend met fiat valuta’s (USD, Euro) en de goud standaard.Is een digitale valuta opererend in functie van en concurrerend met fiat valuta’s (USD, Euro) en de goud standaard.
AlgoritmeSHA-256Scrypt

De Kenmerken van Bitcoin

Gelanceerd: Januari 2009

Ontwikkelaar(s): Satoshi Nakamoto

bitcoin vs litecoin

Bitcoin is de eerste cryptocurrency die ooit gecreëerd werd, en is op de markt gelanceerd in Januari 2009. Zijn doel was om als digitale vervanging van fiat valuta’s te fungeren zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Vanwege zijn succes kan Bitcoin gezien worden als de gouden standaard van cryptocurrencies (met Ethereum als goede tweede). Hoewel er andere gevestigde cryptocurrencies zijn, vallen ze alle onder de noemer altcoins.

Wat Bitcoin zo speciaal maakt is dat het gebouwd is op blockchain technologie, wat betekent dat het gedecentraliseerd is en onafhankelijk van ieder centraal agentschap werkt.

Blockchain technologie is ontworpen om te werken met cryptografie om een openbaar register van transactieblocks te maken dat permanent, veilig, en niet vervalsbaar is. Hierdoor is de blockchain eigenlijk de grootste revolutie achter Bitcoin, omdat dit de eerste succesvolle poging is om een puur digitale en gedecentraliseerde valuta mogelijk te maken.

Het peer-to-peer model van de blockchain maakt het mogelijk dat iedereen met beschikking over middelen kan bijdragen en meedoen aan de versterking en de veiligheid van het systeem, ongeacht of deze middelen nu bestaan uit verwerkingskracht, computers, een magazijn, opslag of meer.

Hierdoor is er een golf van honderden mensen ontstaan die bezig zijn met het Bitcoin mijnen (ook wel bekend als “Bitcoin miners”), die krachtige computers kopen op locaties voor het mijnen, zoals een magazijn, en van over de hele wereld samenwerken voor een gezamenlijk doel!

Evenals bij fiat valuta’s worden je cryptomunten in een Bitcoin wallet opgeslagen, net zoals je eigen papiergeld in een portemonnee bewaard wordt.

Vanaf zijn lancering zal Bitcoin slechts 21 miljoen munten uitgeven. Gebaseerd op het uitgangspunt van deflatie, zullen er geen extra munten worden uitgegeven zodra alle 21 miljoen munten vrijgegeven zijn.

Het succes van blockchain technologie is wat Bitcoin zo aantrekkelijk maakt en een veelbelovend vooruitzicht voor de toekomst. Financiële investeerders, ontwikkelaars, programmeurs en iedereen die zowel in financiën als in technologie is geïnteresseerd houden Bitcoin en zijn voortgang scherp in de gaten!

Wanneer we kijken naar de kwestie Litecoin vs Bitcoin, dan is één van de grootste voordelen van Bitcoin dat het de eerste – en dus de meest gerenommeerde – succesvolle cryptocurrency op de markt is. Zijn succes (en de publiciteit) hebben de marktwaarde opgedreven naar een veel hogere waarde dan oorspronkelijk werd  verwacht.

Op zijn hoogtepunt (tot nu toe) in December 2017 was 1 Bitcoin ruim €17.000 waard. Hoewel deze prijs is gedaald, is zijn waarde stabiel gebleven op ongeveer €3.500 per Bitcoin, waaruit blijkt dat er nog steeds veel vraag naar is.

Het nadeel echter van de eerste cryptocurrency op de markt zijn is de transactiesnelheid van Bitcoin. In een ideale wereld zouden Bitcointransacties er  maximaal slechts een paar minuten over moeten doen om een melding te maken wanneer iemand koopt, verkoopt, of handelt. Op dit moment kan dit tot wel 10 minuten duren.

Hoewel sommige mensen hier geen problemen mee hebben, hebben andere cryptocurrencies zoals Litecoin slechts 2 tot 3 minuten nodig om transacties te verwerken.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

En Hoe Zit het met Litecoin?

Gelanceerd: Oktober 2011

Ontwikkelaar: Charles Lee

Litecoin lijkt veel op Bitcoin, maar het heeft de nadelen van zijn voorganger verbeterd. Terwijl veel mensen nog steeds hun focus leggen  op geld verdienen met Bitcoin, bewijst Litecoin een goed alternatief te zijn.

Gelanceerd in 2011 heeft het een paar jaar de tijd gehad om Bitcoin en zijn blockchain technologie te gebruiken als een platform om het systeem te verbeteren om een snellere en betere cryptocurrency te creëren.

Wanneer we de kwestie Bitcoin vs Litecoin bekijken, is de laatste er helaas nog niet in geslaagd om de gouden standaard van cryptocurrency te worden. Het is wel een van de langst gevestigde en meest gerenommeerde altcoins die vandaag de dag beschikbaar zijn op de markt.

Op zijn hoogtepunt had Litecoin een waarde van ruim €300 per 1 Litecoin. Op het moment van schrijven ligt de gemiddelde waarde rond €40 per 1 Litecoin.

Dus wat is het verschil met Bitcoin?

litecoin vs bitcoin

Marktlimiet Ligt op 84 Miljoen Munten

Vergeleken met Bitcoin’s marktlimiet van 21 miljoen munten, heeft Litecoin duidelijk meer munten die aan het publiek vrijgegeven zullen worden. Net als Bitcoin volgt het een model van deflatie en nadat alle 84 miljoen munten geproduceerd zijn, zal er niets meer geproduceerd worden.

bitcoin vs litecoin

Snellere Verwerking

Bitcoin’s blockchaintechnologie is gebouwd op de noodzaak van verwerkingskracht. Hoewel het doel oorspronkelijk was dat iedereen thuis bitcoins zou kunnen mijnen, heeft de vereiste  verwerkingskracht als resultaat  dat velen moeten investeren in speciale computers die alleen gewijd zijn aan het mijnen van bitcoins.

Litecoin is daarentegen gebouwd op een hoge snelheid “random access memory” (RAM). Dit maakt twee dingen mogelijk:

scheidingslijn

Hoewel deze kenmerken aantrekkelijk zijn, is er ook een nadeel. Snellere transacties kunnen ook resulteren in iets wat “orphaned blocks” (verweesde blokken) genoemd wordt. Dit gebeurt wanneer twee verschillende mijners op ongeveer dezelfde tijd blocks produceren.

Dit zal meer met Litecoin dan met Bitcoin gebeuren, vanwege Litecoin’s snellere transactiesnelheid, en dit kan een nadeel zijn voor de structuur van de Litecoinblockchain.

Conclusie – Wie is de Winnaar?

In het kort komt de discussie van Litecoin vs Bitcoin neer op het volgende:

bitcoin vs litecoin

Bitcoin:

Litecoin:
scheidingslijn

Welke is dus “beter”? Het hangt er maar van af en er is geen duidelijk antwoord omdat beide voor- en nadelen hebben.

Het is echter belangrijk om te weten dat wanneer je wilt investeren, er geen enkele reden is om niet in beide te investeren.

Houd in gedachten dat de meest succesvolle investeerder een gespreid portfolio heeft. Sommige van hen die het meest geprofiteerd hebben van cryptocurrencies hebben waarschijnlijk Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple en misschien nog heel wat meer in hun bezit.

Dus het uiteindelijke oordeel over het Litecoin vs Bitcoin debat: beide zijn aantrekkelijke en degelijke investeringen met een hoop ruimte om te groeien. Of je nou voor de ene, de andere of allebei kiest, zolang je een duidelijke strategie en doel hebt voor je investeringen, zul je zeker winst maken in de cryptocurrencywereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven