Ripple vs Bitcoin: Welke is de Beste?

bitcoin

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Ripple vs Bitcoin: wat betekent dit en waarom zou je erom malen? Cryptocurrency is tegenwoordig haast overal aanwezig. Nu er zoveel publiciteit is geweest rondom cryptocurrency zal je intussen wel weten wat Bitcoin is en wat zijn waarde is. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe Bitcoin zich verhoudt tot andere virtuele alternatieven, zoals bijvoorbeeld Ripple?

In de afgelopen jaren hebben we kennis gemaakt met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash en Ripple. Die hebben zeker (nog) niet dezelfde waarde als Bitcoin, maar dat is eigenlijk slechts één kant van het verhaal.

In dit artikel zullen we bespreken hoe Ripple en Bitcoin zijn ontstaan en welke voor- en nadelen er zitten aan het gebruik ervan, om dan tenslotte te bekijken wat voor jou de beste keuze is.

Ripple vs Bitcoin: Een Vergelijking

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ripple
RIPPLE (XRP)
ripple vs bitcoin
Jaar van Uitgifte20092012
BeschrijvingDe bekendste cryptocurrency ter wereldBiedt snellere betalingsverwerking en een meer gecentraliseerde aanpak van uitwisseling via bank
Maximum Aanbod21 Miljoen21 Miljard
OntwikkelaarsSatoshi NakamotoArthur Britto, David Schwartz, Ryan Fugger
Geschikt voor Mining?JaNee
Gebruikte CryptocurrencySatoshiToken
KostenVarieert, tot €24 per transactieMeestal minder dan €0,50 per transactie
Block TijdMinimaal 10 minutenGemiddeld 3,5 seconden
Privacy, VeiligheidZeer veilig en privéOver het algemeen veilig, niet zo privé vanwege centralisatie
Blockchain ProtocolProof of Work, iedere transactie wordt gedocumenteerd, maar langzaamProof of Correctness, minder gedegen maar sneller

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de bekendste cryptocurrency, wat betekent dat het virtueel geld is dat niet gebonden is aan een specifiek bedrijf of merk, zoals Paypal en Skrill. Gebruikers “bezitten” bitcoins en een van de redenen dat internetgebruikers in deze valuta investeren is het feit dat Bitcoin onafhankelijk van banken en corporaties opereert.

De waarde van een enkele bitcoin bedraagt op dit moment meer dan €5.000.

Bitcoin werd in 2009 gelanceerd en startte met een minieme waarde van letterlijk een paar cent! Volgens de verhalen zou iemand met de naam Satoshi Nakamoto de Bitcoin valuta hebben uitgevonden, hoewel het niet de eerste technologie op het gebied van digitaal geld was.

In de strijd van Ripple vs Bitcoin zijn transparantie en reputatie belangrijk. Dat is dan ook de belangrijkste kwestie wanneer je nadenkt over de vraag hoe je geld kunt verdienen met Bitcoin.

ripple vs bitcoin

De oorspronkelijke gebruiker (die overigens heel goed een pseudoniem of een anonieme groep zou kunnen zijn) begon met 50 bitcoins en bepaalde een algoritme om een beperkt aantal bitcoins te genereren die altijd van waarde zouden blijven.

De bedenker Nakamoto zou zelf een miljoen bitcoins hebben “gemijnd” in de loop der jaren, maar verdween later uit beeld. De Bitcoin Foundation werd vervolgens geleid door ontwikkelaar Gavin Andresen en uiteindelijk werd de prijs vastgesteld en het virtuele grootboek gevuld met miljoenen transacties.

Gebruikers kunnen nog steeds bitcoins mijnen door te investeren in een “node” of een krachtige computer die nieuwe Bitcoin transacties toevoegt aan het blockchain grootboek. Ieder block verwijst naar een bestand waarin de meest recente transacties zijn opgenomen.

Wanneer jouw computer naar de meest recente transacties zoekt en nieuwe blocks vindt, dan genereer je nieuwe bitcoins. Telkens je een nieuw block vindt, genereer je 25 BTC.

Dit getal wordt echter steeds kleiner omdat het algoritme geprogrammeerd is om iedere vier jaar met de helft te verminderen. Dit is heel anders bij Ripple, dat een totaal andere benadering heeft.

Op een dag zullen alle bitcoins misschien gemijnd zijn en waarschijnlijk zullen dan, behoudens interventie door de overheid, alle bitcoins nog sneller in waarde toenemen. Tenzij er natuurlijk iets mis gaat, wat volgens veel financiële experts heel goed zou kunnen gebeuren. En dat maakt het debat over Ripple vs Bitcoin nog veel interessanter. 

Wat is Ripple?

Ripple werd in 2012 opgericht door de firma Ripple Labs, dus een paar jaar na Bitcoin. Het was een voortzetting van Ripplepay, ontwikkeld door webontwikkelaar Ryan Fugger, die altijd al als doel had om in zijn eigen Canadese provincie een praktisch wisselsysteem te creëren.

In tegenstelling tot Bitcoin is het systeem van Ripple gecreëerd op een open-source platform. Er zijn ook significante verschillen in het proces van mijnen en handelen.

Ripple wordt vaak gezien als een rivaal of een evenknie van Bitcoin, ook al werd Ripple gecreëerd binnen het bestaande commerciële, globale systeem en heeft het een meer gecentraliseerde benadering van de cryptocurrency-theorie.

Aanhangers van Bitcoin betogen in het debat Ripple vs Bitcoin vaak dat deze valuta “voor-gemijnd” is, met andere woorden dat er geen nieuwe eenheden worden gemijnd, aangezien Ripple alles verwerkt en slechts enkele “nodes” voor validatie gebruikt voor een “consensus” over transacties.

Het belangrijkste voordeel is dat het je zal helpen om heel gemakkelijk internationaal online geld te verdienen met minder onkosten. Het wordt ook ondersteund door enkele banken, waardoor centralisatie gemakkelijker wordt.

Voor meer informatie over wie Bitcoins transacties accepteert kan je ons artikel over dat onderwerp lezen.

ripple

Wat Zijn de Grootste Verschillen Tussen Ripple vs Bitcoin?

Bitcoin

ripple vs bitcoin
bitcoin vs ripple

Ripple

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Waarin Kan Je het Beste Investeren?

Het kan behoorlijk lastig zijn om verstandig te investeren in Bitcoin (maar wel erg lucratief).

Het belangrijkste argument tegen Bitcoin is dat het geen echte waarde heeft, maar alleen een hype is. Het zou ieder moment door de bodem kunnen zakken of op zijn minst met regulering door de overheid te maken kunnen krijgen.

Wanneer je het zo bekijkt heeft Ripple vs Bitcoin een duidelijke winnaar. Maar zelfs een enigszins gehinderd Bitcoin protocol lijkt op dit moment nog steeds veel populairder dan andere opties voor cryptocurrency.

Ripple houdt alle informatie bij, terwijl Bitcoin grotendeels anoniem blijft, wat misschien verklaart waarom het volume van de handel nog steeds vele malen groter is dan dat van Ripple.

Gek genoeg is Ripple, hoewel het een meer gecentraliseerd alternatief is, nog steeds niet zo bekend of alom gerespecteerd als Bitcoin. Er zijn bovendien veel meer wallet-opties beschikbaar voor Bitcoin.

ripple vs bitcoin

Waar het op neer komt in Ripple vs Bitcoin is dat terwijl veel strategische denkers al verder dan Bitcoin denken, Ripple nog lang niet overal populair is. Ripple is het beste voor connecties met banken, zelfs wereldwijd, terwijl Bitcoin nog steeds vooral een optie buiten het systeem is.

In de technologische samenleving van vandaag is het gemakkelijker dan ooit om thuis geld te verdienen, maar hoeveel kan je verdienen met Ripple vs Bitcoin? Volgens sommigen kan je met het mijnen van Bitcoinblocks 12,5 bitcoins verdienen, wat op bijna €6.000 per bitcoin neerkomt.

Natuurlijk zal je voor het verwerken van deze blocks misschien een team en een toegewijde “node” nodig hebben, hetgeen verklaart waarom veel bitcoin-miners in groepen werken voor snellere resultaten en wederzijds voordeel.

Met Ripple is er geen echte activiteit op het gebied van mijnen, maar wel een mogelijkheid om te investeren in de waarde van Ripple, die volgens velen binnen enkele jaren zal stijgen wanneer Bitcoin zijn momentum verliest.

btc wallet

Als je interesse hebt om meteen te beginnen en zelf the ontdekken welke munt jou het beste bevalt, kunnen we je aanraden om een kijkje te nemen op Coinbase, een van de beste cryptocurrency handelsplatforms. 

 

Ripple vs Bitcoin: wie is de winnaar? Dit is geen gemakkelijke vraag, want het is alsof je appels met peren vergelijkt. Zeker, het zijn allebei cryptocurrencies, maar hoe je ze krijgt, hoe je ze gebruikt en hoe je er geld mee verdient verschilt nogal. De tijd zal ons leren wie de winnaar is, maar één ding is zeker: het investeren in verschillende vormen van cryptocurrency is altijd de beste strategie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven