Bitcoin Kopen en Veilig Blijven

bitcoin kopen

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Zelfs wanneer je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, is bitcoin kopen erg gemakkelijk. Er zijn marktplaatsen en beurzen waar je met gemak cryptocurrency kunt kopen, verkopen en handelen. De meeste daarvan hebben een duidelijke lay-out en zijn gebruiksvriendelijk voor zowel beginners als gevorderden. In dit artikel zul je precies leren hoe je bitcoin moet kopen en hoe je veilig blijft.

Bitcoin Kopen

Bitcoin is een digitale valuta die gekocht, verkocht en gehandeld kan worden, net zoals het geld dat we op dit moment in onze portemonnee hebben. Maar het verschil met fiat geld is dat het gedecentraliseerd is en dat het werkt via een peer-to-peer netwerk met blockchain technologie.

Fiatgeld wordt beheerd door 1 centrale autoriteit, zoals de overheid, om transacties te regelen en geld te creëren. Door de peer-to-peer technologie bij Bitcoin kan iedereen bijdragen aan de veiligheid en bevestiging van de transacties. Daarom is geen enkele persoon of entiteit de ultieme autoriteit over Bitcoin.

Hier volgt een overzicht van hoe je Bitcoin moet kopen:

bitcoin kopen

Maak een Bitcoin Wallet aan.

bitcoin miner kopen

Kies een beurs, of verschillende beurzen, die je wilt gebruiken. Sommige populaire opties zijn Coinbase, Bitfinex en Kraken.

bitcoins kopen

Kies je betaalmethode, zoals VISA, bankkaart, of PayPal.

bitcoin kopen

Kies je koopoptie, ofwel op Marktprijs of een Limietorder. Met Marktprijs koop je Bitcoin op de beste prijs die op de markt te krijgen is op het moment dat je de order plaatst. Wanneer je voor een Limietorder kiest, kun je een maximale prijs kiezen die je wilt betalen, en je order zal niet worden uitgevoerd tenzij een aanbod overeenkomt met jouw prijs.

Nu je weet wat de basis van Bitcoin is en een overzicht hebt van “hoe koop ik Bitcoins”, zullen we verder de details bespreken:

1

Maak een Bitcoin Wallet aan

bitcoin kopen

Als je online geld wilt verdienen met Bitcoin, heb je een Bitcoin Wallet nodig. Wat is dat precies? Een wallet is waar je Bitcoins bewaart die je gekocht en in je bezit hebt, net als de fysieke portemonnee die op dit moment waarschijnlijk in je achterzak zit. Maar in plaats van papiergeld te bewaren, bewaart een Bitcoin Wallet Private Keys om transacties goed te keuren.

Private Keys zijn regels code die overeenkomen met Public Keys, zodat je transacties goed kunt keuren met de Bitcoin die je bezit. Natuurlijk moeten je Private Keys beschermd worden, dus een goed beveiligde Bitcoin Wallet hebben is belangrijk.

Er zijn verschillende soorten wallets die je kunt hebben: online, offline, hardware of zelfs papieren wallets. Ze kunnen allemaal Bitcoin opslaan met verschillende niveaus van beveiliging die gepast zijn voor verschillende behoeftes. Deze walletregels gelden ook wanneer je op zoek bent naar geld verdienen met andere cryptocurrencies.

Een goede vuistregel is dat wanneer je van plan bent om veel Bitcoin te kopen of te verdienen, je waarschijnlijk een veiligere portemonnee nodig hebt om het merendeel van je inkomen te bewaren en een paar online wallets om te kunnen (ver)kopen en handelen.

Wanneer je echt serieus bent over Bitcoin kopen, bekijk dan hier onze complete gids over Bitcoin wallets.

2

Kies een beurs of marktplaats of 2… of 3…

bitcoins kopen

Wanneer je je Bitcoin wallet hebt ingericht, moet je een Bitcoinbeurs kiezen. Dit is waar je bitcoin kunt kopen door middel van Amerikaanse Dollars, Euro’s of je fiatgeld van voorkeur. Het is aan te raden dat je Bitcoins koopt met de valuta van je thuisland.

Er zijn enkele populaire Bitcoin beursplatforms die internationaal opereren, hier zijn 3 van de meest populaire beurzen:

bitcoins kopen
Coinbase
bitcoin kopen
Bitfinex
bitcoin miner kopen
Kraken

Er zijn nog een paar andere beurzen met verschillende hoofdkenmerken. Houd in gedachten dat niet alle cryptocurrencybeurzen alle beschikbare altcoins (alternatieve cryptocurrencies zoals Litecoin en Ethereum) op de markt aanbieden, omdat er simpelweg te veel van zijn.

Degene die aangeboden worden, moeten meestal met een verkiezing gekozen worden. Het is niet ongewoon om een paar verschillende Bitcoinbeurs Accounts te hebben wanneer je interesse hebt om Bitcoin te handelen tegen minder populaire altcoins met een sterk potentieel.

Wanneer je de gewenste beurzen hebt uitgekozen, moet je door het registratieproces heen. Sommigen zullen ook een identificatieproces eisen uit veiligheidsredenen. Daarnaast raden we je aan om de 2-factor aanmeldingscontrole toe te voegen voor extra beveiliging, indien beschikbaar.

3

Koop Bitcoin

bitcoin miner kopen

Dan heb je de mogelijkheid om Bitcoin te kopen van de beurs met je fiatgeld. Sommige beurzen staan dit alleen toe wanneer je identiteit uit veiligheidsredenen is bevestigd. Daarna heb je vele mogelijkheden om Bitcoin te kopen:door bankoverschrijving, Bitcoins kopen met contant geld, kredietkaarten, en je kunt zelfs Bitcoins kopen met PayPal.

Het enige wat je hoeft te doen is je bankrekening te verbinden met de Bitcoinbeurs naar keuze.

Daarna heb je 2 opties:

bitcoins kopen

Koop op “Marktprijs”:

Hier zal het beursplatform het kopen van bitcoin doen op de beste marktprijs die op dat moment beschikbaar is.

bitcoin miner kopen

Zet een“Limietorder” op

Hier zet je een prijs neer die je bereid bent om te betalen voor een aantal (gedeeltes van) Bitcoin, en je wacht totdat er een handel aangeboden wordt op jouw gewenste limiet. Dit kan een tijdje duren afhankelijk van hoe hoog of laag je de limieten hebt ingesteld.

Zodra je orders gevuld zijn, zal het aantal Bitcoin automatisch naar je online wallet overgemaakt worden, waar je wederom kunt kiezen om het te bewaren, verkopen, of handelen! Hoe koop je Bitcoins? Zo dus! Omdat het zo gemakkelijk gaat praten we zoveel over Bitcoin op onze geldblog.

Opmerking: Je kunt trouwens ook Bitcoins krijgen door andere methodes, bijvoorbeeld taken zoals betaalde enquêtes invullen.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin wordt gezien als een baanbrekende, nieuwe en veelbelovende manier om cryptocurrency in de toekomst te gebruiken in deze moderne wereld. Maar waar komt het vandaan, waarom is het zo populair en hoe werkt het?

Laten we eens de delen van Bitcoin nader bekijken:

Wat is Blockchaintechnologie?

bitcoin miner kopen

Alles wat we al besproken hebben is mogelijk gemaakt door blockchaintechnologie, dat als een soort openbaar register werkt. Wat dit betekent is dat alle transacties die met Bitcoin gemaakt worden, publiekelijk zijn voor iedereen die de code bekijkt, en dat het niet veranderd kan worden.

Door het gebruik van de peer-to-peer technologie werken meerdere mensen in de community aan de bevestiging die blockchaintransacties overeenstemmen, wat dus voor een unieke soort veiligheid zorgt.

Mocht je je afvragen of dit het systeem kwetsbaarder maakt voor hacks of aanvallen, geen zorgen. Integendeel, het is eigenlijk best veilig. Het gedecentraliseerde systeem zorgt ervoor dat miljoenen mensen wereldwijd werken aan de veiligheid van de blockchain en dat het heel veel zou vergen om de blockchaintechnologie te beschadigen.

Hoe worden Bitcoins gemaakt?

Zoals eerder genoemd, wordt blockchaintechnologie beveiligd door een gedecentraliseerd systeem dat beheerd wordt door peer-to-peertechnologie.

Hoe dit in het echt werkt: door een proces dat Bitcoin mining heet, waarbij een toegewijde computer, of meerdere computers, gebruikt worden om transacties te bevestigen. Een Bitcoin miner kopen betekent dus gespecialiseerde computers aanschaffen voor het minen, of je kunt meedoen met een mining pool.

Er zijn echter talrijke online jobs gecreëerd omdat er mensen nodig zijn die bitcoin willen minen!

Aangezien er verschillende Bitcoinminers tegelijk aan het werk zijn met vergelijken en bevestigen, is het eigenlijk een wedstrijd voor wie het eerst een transactie bevestigd. De eerste Bitcoinminer die de transactie bevestigt maakt een nieuwe “block” aan die permanent aan de blocchain wordt toegevoegd, en tegelijk wordt er een code geactiveerd om de miner te belonen met een nieuwe Bitcoin.

Bitcoin, Cryptocurrency en de Overheid

bitcoins kopen

Hoewel Bitcoin en andere cryptocurrencies een gedecentraliseerd systeem zijn met geen centrale autoriteit door overheden, betekent dat niet dat ze niet onderhevig zijn aan de wet. Om verschillende redenen zijn er steeds meer landen die ofwel een paar wetten omtrent Bitcoin en cryptocurrencies hebben ingevoerd, ofwel ze compleet verboden hebben.

Bekijk dit niet als een goede of slechte zaak.

Doordat de bekendheid van Bitcoin en cryptocurrency de hoogte in schiet, zijn er grote risico’s die voor problemen kunnen zorgen voor mensen die spontaan de wereld van cryptocurrency betreden zonder onderzoek te doen.

Het is belangrijk om niet voor je voeten uit te lopen, enthousiast om snel geld te verdienen, en alles dat je hebt te investeren In feite zijn sommige van de nieuwe ingevoerde wetten er om burgers te beschermen tegen zwendel of oplichterij. Het kan wellicht een manier zijn van verschillende overheden om een systeem te reguleren dat op dit moment nog het Wilde Westen is.

Maar sowieso moet je onderzoeken wat de status is van Bitcoin en cryptocurrency in jouw land om ervoor te zorgen dat je weet hoe je moet investeren in Bitcoin op een manier die geen alarmbellen doet luiden.

Laatste Dingen om in Gedachten te Houden bij het Bitcoin Kopen

bitcoin kopen

Denk aan de transactiekosten op de beurs

Terwijl je leert hoe je Bitcoin moet kopen en onderzoekt welke Bitcoinbeurzen je wilt gebruiken, is het handig om in gedachten te houden dat er bijna altijd transactiekosten zijn. Je moet ervoor zorgen dat deze niet belachelijk hoog zijn.

Wie wil er 100€ aan transactiekosten betalen voor een aanschaf van Bitcoin ter waarde van 400€? Meestal worden transactiekosten weergegeven in Bitcoin, dus je zult vaak moeten rekenen om ervoor te zorgen dat de Bitcoinwisselbeurs je een goede prijs geeft.

bitcoins kopen

Let op de marktplaats

Een kleine waarschuwing over Bitcoin kopen is dat je altijd de marktplaats in de gaten moet houden. De waarde van Bitcoin tegenover fiatgeld heeft dramatisch geschommeld in het afgelopen jaar, en mensen zijn ofwel miljonair geworden ofwel bankroet gegaan in één dag.

Natuurlijk is het standaard dat je geld kan verdienen  met het investeren in Bitcoin, maar dat betekent dus nauwlettend de marktplaats en de waarde van Bitcoin in het oog houden.

Op dit moment kun je waarschijnlijk alleen een kleine fractie van een Bitcoin kopen tenzij je een paar duizend dollar op zak hebt voor 1 volle Bitcoin. Maar wanneer de prijs morgen zakt, heeft je Bitcoin waarde verloren ten opzichte van je oorspronkelijke fiatgeld.

Dus leer over Bitcoin kopen, maar doe het voorzichtig en onderzoek de pieken en dalen van de markt.

bitcoin miner kopen

Ga op zoek naar transparante financiële informatie

Om aan te sluiten op het idee dat je een betrouwbaar beursplatform moet hebben – een goede manier om te zien of een beurs betrouwbaar is, is om te kijken hoe transparant ze zijn over hun transacties. Dit betekent dat het platform van jouw keuze de financiële informatie vrijgeeft om hun Bitcoinreserves aan te tonen.

Zo kunnen ze bewijzen dat het platform legitiem en betrouwbaar is voor Bitcoinhandel.

Dit kan ook transactiekosten, overmakingskosten, en meer bevatten. Wanneer een beurs je deze details niet geeft, dan is het geen betrouwbaar platform is om mee te werken

bitcoin kopen

Denk na over beveiliging

Het maakt niet uit hoeveel een wisselbeurs investeert in beveiliging van hun handel en transacties, ze lopen altijd het risico om gehackt te worden, simpelweg omdat ze een online bedrijf zijn.

Dit is ook van toepassing op jouw handelsplatform, en ook je bankinformatie om Bitcoin te kopen en zelfs terug te wisselen naar fiatgeld.

Dus wees er zeker van dat je extra voorzorgsmaatregelen hebt genomen over welke financiële informatie je aan je Bitcoinwallets en -beurzen hebt gekoppeld.

Verander regelmatig je wachtwoorden en gebruik de 2-factor aanmeldingscontrole.

Koop een offline Bitcoin wallet en maak regelmatig back-ups.

Voor velen is het leren over de wereld van Bitcoin en Bitcoin kopen een nieuw en spannend avontuur. De wereld boekt steeds meer vooruitgang, en weten hoe je vandaag Bitcoin moet kopen kan in de toekomst een onderdeel zijn van je dagelijks leven! Bitcoinwallets opzetten is makkelijk, en Bitcoins kopen van een beurs is dat ook. Het kost slechts een beetje kennis en onderzoek.

Nu je weet hoe Bitcoin kopen werkt, ga aan de slag en ontdek wat je kunt doen met je nieuw ontdekte cryptocurrency!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven