Online Baan: Hoe Vind Je De Job van je Dromen

online baan

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Misschien werk je op dit moment in een kantoor en droom je van een geweldige online job (ook bekend als werken op afstand). Een online baan is schitterend: er is geen baas die over je schouder meekijkt, als je wilt kun je thuis in je joggingpak werken en je bent niet de hele dag aan je bureau gekluisterd. Je kan meer tijd doorbrengen met je gezin, reizen en intens genieten… Dit kan een siësta, een sportsessie of een winkeluitje zijn. Allemaal dingen waar je in andere omstandigheden je bedrijf om moet SMEKEN.

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om een online baan te vinden. In dit artikel tonen we je dat er MASSA’S online banen zijn. We gaan je laten zien over welke vaardigheden je voor dit type jobs moet beschikken, hoe je kan solliciteren en hoe gemakkelijk je er mee van start kunt gaan.

ga een stapje verder dan een online baan: creëer je eigen online inkomen
HOOFDSTUK 4

Ga een Stapje VERDER dan een Online Baan: Creëer Je Eigen Online Inkomen

hoe kan je vrij zijn en werken op jouw voorwaarden
HOOFDSTUK 5

Conclusie: Hoe Kan Je Vrij Zijn en Werken Op Jouw Voorwaarden

HOOFDSTUK 1

Hoe De Online Baan Van Je Dromen te Vinden

Je bent dus geïnteresseerd en klaar om op afstand te werken. Hoe begin je met online werk? Hier zijn enkele stappen die je moet nemen:

hoe de online baan van je dromen te vinden
1

Leer of selecteer de vaardigheden waarnaar bedrijven op zoek zijn

Het kan zijn dat je wat moet zoeken (en in een latere stap zullen we je laten zien hoe), maar de meeste “traditionele” rollen kunnen gevonden worden bij bedrijven die online jobs aanbieden. Je kan online aan de slag als een ingenieur, een advocaat, een architect, een assistent en nog veel meer.

Er zijn echter een aantal vaardigheden die ontzettend in trek zijn en die het je gemakkelijk maken om de beste online banen te pakken te krijgen.

Dit zijn:

search engine optimization

Search engine optimization (SEO)

het schrijven van artikelen

Het schrijven van artikelen

copywriting

Copywriting

virtuele assistent

Virtuele assistent

grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp

programmeren, het ontwikkelen van apps en softwareontwikkeling

Programmeren, het ontwikkelen van apps en softwareontwikkeling

webdesign & ontwikkeling

Webdesign & ontwikkeling

online baan

Werken op afstand: succesverhalen: Joshua Steinberg heeft bijna tien jaar gewerkt bij Google, tot hij besloot om hiermee te stoppen om zijn liefde voor reizen te voeden. Hij werkt nu aan cryptocurrency en blockchain-technologie terwijl hij door Azië en Europa reist.

Als je deze vaardigheden wilt leren, zijn er verschillende online cursusbibliotheken zoals Udemy of Coursera waar je jezelf kunt leren wat je moet weten. Je kunt ook eenvoudigweg een Google-zoekopdracht gebruiken om plaatsen te vinden waar je deze vaardigheden kunt leren en ze kunt gebruiken voor online jobs.

Som al je vaardigheden op, zowel die waar je de beste in bent als die die je wilt leren, en focus op één specifieke vaardigheid om je online job te pakken te krijgen.

Hoewel het belangrijk is om de vaardigheid uit te kiezen die je baan zal zijn, is er nog een “bijkomende vaardigheid” die niet genoeg aan bod komt: productief blijven terwijl je thuis werkt. Natuurlijk is het fijn om geen baas om je heen te hebben… Maar dat betekent niet dat je er de kantjes moet aflopen. Als je een online baan wilt vinden en deze ook wilt BEHOUDEN, moet je je werk opleveren. Zelfs als je in je pyjama werkt, moet je je werk nog altijd klaar krijgen.

2

Ga op zoek en solliciteer voor jobs met behulp van online jobfora

Er zijn verschillende jobfora die speciaal gericht zijn op online jobs en banen op afstand. Bezoek deze samen met “normale” jobfora en zoek naar de volgende termen, aangevuld met jouw vaardigheid of carrièrekeuze:

online banen

Online banen

werken op afstand

Werken op afstand

op afstand

Op afstand

telewerken

Telewerken

online werken

Online werken

Hier zijn enkele jobfora die je kunt bezoeken:

(specifiek voor werken op afstand)

(specifiek voor werken op afstand)

(specifiek voor werken op afstand)

(specifiek voor werken op afstand)

Een baan te pakken krijgen, zelfs een online baan, is een kwestie van cijfers. We raden je aan om dagelijks voor een bepaald aantal vacatures te solliciteren. In dit artikel lees je enkele nuttige tips voor het vinden van een baan.

online baan

Werken op afstand: succesverhalen: Yuko Fujisawa werd geboren in Tokio en werkt nu als freelance vertaler. Ze reisde naar meer dan 30 landen alvorens neer te strijken in de stad van haar dromen, Berlijn.

3

Netwerk op evenementen over online loopbanen en doe een beroep op je bestaande netwerk

Netwerken is nog steeds een geweldige manier om een online baan te vinden. We raden je aan om in je regio op zoek te gaan naar evenementen of samenkomsten over online loopbanen en om met mensen over werk te praten.

Een van de GEMAKKELIJKSTE manieren om een baan te vinden is om een vriend te vragen of hij of zij iemand kent of dat zijn of haar bedrijf aanwerft. Het klinkt eenvoudig, maar bedrijven geven altijd de voorkeur aan een persoonlijke introductie en doorverwijzing boven een willekeurige sollicitant. Als je een introductie te pakken kunt krijgen, kun je deze maar best gebruiken!

4

Maak gebruik van freelance platformen voor het vinden van geweldige online banen

Hoewel freelance platformen meestal gericht zijn op mensen die op zoek zijn naar contractwerk, plaatsen veel bedrijven ook vacatures voor langetermijn- en vaste functies.

Enkele populaire platformen die we je kunnen aanraden zijn:

5

Perfectioneer de sollicitatieprocedure en de gangbare antwoorden op sollicitatievragen

Regelmatig krijgen we de vraag of de sollicitatieprocedure voor een online baan veel verschilt met die voor een “normale” baan. Er is zo goed als geen verschil, behalve dat de sollicitatie waarschijnlijk via de computer verloopt, door gebruik te maken van Skype of andere videoconferentiesoftware.

Je moet je dus op dezelfde manier voorbereiden op de sollicitatiegesprekken als je zou doen voor een “persoonlijk” sollicitatiegesprek. Je moet weten wat je gaat zeggen over je ervaring en je sterke en zwakke punten. Je moet opzoekwerk doen over het bedrijf. Je moet ook antwoorden op veelgestelde vragen voorbereid hebben.

Veel voorkomende vragen kunnen zijn:

  1. Vertel me over een keer dat je een uitdaging overwonnen hebt…
  2. Waarom wil je voor ons werken?
  3. Waar ben je ontzettend trots op?

Voor nog meer tips voor een succesvol sollicitatiegesprek, kan je hier terecht.

online baan

Werken op afstand: succesverhalen: Adomas Baltagalvis is een 26-jarige Facebook-reclamespecialist uit Litouwen. Hij is al naar 26 verschillende landen gereisd en heeft geprofiteerd van de bijna 2.000.000.000 dollar aan reclamefondsen die hij heeft uitgegeven terwijl hij de records van het aantrekken van kapitaal voor zijn producten heeft gebroken.

HOOFDSTUK 2

Advies voor Studenten Die Online Geld Willen Verdienen en een Online Baan Willen

Je hoeft geen werkende professional te zijn of zelfs maar afgestudeerd aan de universiteit om online geld te verdienen.

advies voor studenten die online geld willen verdienen en een online baan willen

Er zijn veel taken die tieners en studenten ook kunnen doen. Als je wat jonger bent en je wilt gewoon deeltijds verdienen terwijl je studeert, maak je dan geen zorgen!

Deze gidsen zijn ongetwijfeld iets voor jou:

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

HOOFDSTUK  3

Gunnen Bedrijven Jou Eigenlijk Wel een Online Loopbaan?

Als we het over online jobs hebben, denken de meeste mensen dat het een soort sprookje of een verzonnen verhaal is.

gunnen bedrijven jou eigenlijk wel een online loopbaan

De meeste mensen weten dat het typische scenario elke dag hetzelfde kantoor of dezelfde plaats is, en dat het nodig is om daar binnen een bepaald tijdsbestek (meestal van 9.00 tot 17.00 uur) te zijn. Maar wereldwijd omarmen meer en meer bedrijven het concept van online jobs. Je hebt misschien ook al gehoord over “digitale nomaden”, mensen die online werken of over “afstandswerk” of “werken op afstand”.

Er zijn talrijke redenen waarom bedrijven dit concept ondersteunen. Onderzoek heeft aangetoond dat online tewerkstelling:

  • Het personeelsverloop met meer dan 50% vermindert
  • Het stressniveau van afstandswerkers met meer dan 82% vermindert. Dit is goed voor jou, de werknemer en het bedrijf. Een gelukkige werknemer is een productieve (en geen zieke) werknemer.
  • Werknemers in staat stelde om meer gedaan te krijgen in een welbepaald tijdsbestek.

Hier is een infographic die hier meer over vertelt:

hoe u uw droompositie-infographics kunt vinden

Dit zijn enkele voorbeelden van grote bedrijven die uitsluitend werken met afstandswerkers:

Wees dus zelfverzekerd als je op zoek gaat naar online jobs: het is goed voor jou EN voor het bedrijf! Ook veel bedrijven die niet uitsluitend met afstandswerkers werken, laten je toe om op afstand te werken, of toch tenminste een deel van je werkweek. Sommige bedrijven laten zelfs al hun werknemers naar een exotische locatie overvliegen om elkaar in de loop van het jaar persoonlijk te ontmoeten:

online baan

Het bedrijf Buffer en hun medewerkers op een retraite in Zuid-Afrika. Ze hebben ook al retraites georganiseerd in Thailand, Australië en IJsland… Alle onkosten vergoed natuurlijk!

Sommige oudere bedrijven weigeren het idee van online tewerkstelling te omarmen en denken dat ze over de schouders van hun werknemers moeten staren om er zeker van te zijn dat ze al hun werk zullen doen, maar dat is niet jouw probleem. Zoals je zult zien, zijn er veel online jobs beschikbaar en het enige dat jij hoeft te doen is solliciteren.

HOOFDSTUK 4

Ga een Stapje VERDER dan een Online Baan: Creëer Je Eigen Online Inkomen

Een online baan vinden zal een geweldige stap voor je zijn. Bij GeldNinja denken we echter dat echte vrijheid, geluk en voldoening voortkomen uit de mogelijkheid om te werken waar en wanneer je maar wilt, aan eender wat dat je hart (op een goede manier!) sneller doet kloppen.

ga een stapje verder dan een online baan: creëer je eigen online inkomen

Er zijn veel eenvoudige manieren om je eigen online inkomen te verdienen, en ze kunnen nog makkelijker zijn dan online banen. We hebben een volledige gids voor online werken gemaakt. Maar als je haast hebt, zijn dit de top 5 methoden die wij je aanbevelen:

1

Bitcoin

Bitcoin en cryptocurrency zijn momenteel ontzettend POPULAIRE onderwerpen. In het begin was bitcoin een fractie van een euro waard. Op het hoogtepunt steeg zijn waarde tot €18.000 voor 1 bitcoin (BTC). Deze drastische stijging zorgde ervoor dat vele mensen plots miljonair waren.

Aan de slag gaan met investeren in bitcoin is eenvoudig en je hoeft niet de hele dag naar de grafieken te kijken. Je kunt het eenvoudigweg instellen, het vervolgens vergeten en het je geld laten opleveren.

Lees hier onze gids over Bitcoin

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.
2

Paid Surveys

Bedrijven creëren non-stop nieuwe producten en diensten. Ze weten dat gegevens over wat consumenten willen het belangrijkste stukje van de puzzel voor hun volgende uitvinding is… En ze zullen jou betalen om hen te helpen met jouw mening.

Hoewel je niet zoveel geld kunt verdienen als met sommige andere inkomensmethoden, is dit nog steeds een geweldige manier om enkele honderden euro per maand extra te verdienen. Wat beter is, is dat het invullen van elk onderzoek slechts 10 minuten in beslag hoeft te nemen. Dat klinkt als een goede deal, nietwaar?

3

Freelance opdrachten

Freelance opdrachten zijn een van de gemakkelijkste manieren om zelf online geld te verdienen. Het enige dat je hoeft te doen is je vaardigheden aanbieden op een jobsite en klanten vinden die je hulp kunnen gebruiken!

Je kan werken aan superinteressante projecten en dezelfde dag nog goed geld verdienen als je snel klaar bent met jouw werk.

Lees hier hoe je als freelancer aan de slag kunt gaan.

online baan

Werken op afstand: succesverhalen: Harrison Tsai is geboren in Hawaï en heeft 5 jaar geleden zijn baan opgezegd om naar meer dan 45 verschillende landen te reizen. Hij verdient zijn geld met het ontwerpen van websites voor klanten van over de hele wereld. 

4

YouTube

Volgens Aemotion Media wordt er dagelijks meer dan 1 miljard uur naar YouTube-video’s gekeken. Met deze informatie in gedachten is het niet verwonderlijk dat YouTube een uitstekende manier is om online geld te verdienen. Zelfs als je maar een klein stukje van de grote koek te pakken kunt krijgen, kan je geld verdienen met datgene waar je een passie voor hebt.

Het beste van YouTube is het gemak waarmee je aan de slag kan gaan.  Je kunt in minder dan 10 minuten een YouTube-kanaal aanmaken en direct daarna een video plaatsen.

Als er iets is waar je graag over praat, heb je zeker en vast een kans om door te breken op YouTube!

 Lees hier onze gids over hoe je geld kan verdienen met YouTube

5

Bloggen

Hou je van schrijven? Heb je een mening over iets belangrijks? Wil je ergens je gedachten delen met anderen? Dan is bloggen misschien wel iets voor jou!

Een blog opstarten is gratis en voor minder dan €90 per jaar kan je je eigen domeinnaam aanmaken. Bloggers schrijven over onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen, bouwen een doelpubliek op en kunnen op termijn producten, informatie, coachingpakketten en veel andere zaken verkopen.

Lees hier onze gids over hoe je geld kan verdienen met bloggen

online baan

Werken op afstand: succesverhalen: Christopher Dodd ging van een boekhoudstudie naar het zichzelf aanleren van softwareontwikkeling met gratis online hulpmiddelen. Nu werkt hij als webontwikkelaar vanop eender welke plek ter wereld. Hoewel hij regelmatig zijn familie in Australië bezoekt, kan je hem ook vinden op de zonnige stranden van Thailand.

HOOFDSTUK 5

Conclusie: Hoe Kan Je Vrij Zijn en Werken Op Jouw Voorwaarden

Het zoeken naar de beste online baan kan je helpen om je perfecte leven te creëren:

hoe kan je vrij zijn en werken op jouw voorwaarden

Je kunt kiezen waar je woont (zelfs als dat in een ver land is), wanneer je werkt, en je hoeft niet naar een kantoor te gaan. ONTZETTEND VEEL bedrijven omarmen deze manier van werken en weten dat dit leidt tot BETERE WERKNEMERS. Heb dus vertrouwen in je zoektocht. 

Je zult ook leren dat er verschillende manieren zijn om zelf online geld te verdienen. We raden je dan ook aan om ook deze mogelijkheden te bekijken.

Hoe dan ook zijn er gigantisch veel online jobs beschikbaar. Twijfel niet langer en gebruik de tips die we je in deze gids aanreiken. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven