Tips om Productief te blijven als je vanuit Huis Werkt

Tips om Productief te blijven als je vanuit Huis Werkt

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Werken vanuit huis heeft zijn voordelen maar er zijn zeker ook nadelen! Een groot nadeel van de mogelijkheid om vanuit jouw luie stoel, slaapkamer of eetkamer te kunnen werken is: er zijn tal van afleidingen die jouw aandacht weg kunnen nemen. Je komt er misschien achter dat je van alles aan het doen bent. Van het surfen op het internet tot het uitstellen van taken omdat je jouw huis gaat schoonmaken. Als jouw aangewezen werkuren er op zitten realiseer jij je misschien in afschuw dat je eigenlijk niet zo veel bereikt hebt als nodig is voor die dag.

Zelfs als je de koning of koningin van de uitstel bent of moeite hebt met het beheren van jouw tijd is het toch nog mogelijk om jouw werkruimte thuis productief te maken. Door deze tips op te volgen zal het jou helpen om jouw productiviteit thuis te verhogen zodat je kunt genieten van alle voordelen van een online baan, van het werken vanuit huis en zodat je ervoor kunt zorgen dat je nog steeds succesvol in je werk bent.

1. Houd Jezelf Verantwoordelijk door Je Tijd bij te houden

Vaak besef je niet hoeveel tijd je verspilt op een bepaald moment. Dat is de reden waarom het bijhouden van een regelmatig verslag van wat je doet gedurende de dag jou kan helpen om je aandacht te blijven houden op de taak. Aan het begin van je werk dag noteer je een overzicht van de werktijden in stappen van 15 minuten tot aan het einde van de dag. Vervolgens neem je elke 15 minuten heel kort de tijd om op te schrijven wat je deed gedurende die tijd.

Ook al zou je liever een video bekijken over geld verdienen met je Instagram-account of een internetforum doorzoeken, door te weten dat je iets op papier moet zetten zal je deze afleidingen beter kunnen vermijden. Als je het liever via een technische manier wilt aanpakken, dan kun je een programma gaan gebruiken zoals Harvest, Tick, Rescue Time of Toggl om elke 15 minuten de beschrijving op te nemen.

2. Zoek een Partner

Het buddy-systeem kan je ook helpen om een einde te maken aan onnodige afleiding en uitstel. Zoek iemand die ook vanuit huis werkt en maak een belofte om met elkaar aan het begin van de dag en twee of drie keer tijdens je werk dag even te contacteren. Wanneer je elkaar tijdens de ochtend spreekt kun je aangeven wat je wilt gaan bereiken bij elk moment dat je weer contact met elkaar hebt. 

Vertel aan elkaar of je het doel hebt bereikt wat je eerder voor jezelf had opgesteld wanneer je elkaar weer spreekt. Je zult niet alleen gemotiveerd worden om jouw werk te doen maar je hebt ook iemand waar je de aspecten van het thuis werken mee kunt bespreken.

3. Deel jouw Ruimte

Als je extra ruimte in jouw kantoor aan huis hebt kun je overwegen om iemand anders uit te nodigen om bij je te komen en om er mee samen te kunnen werken. Zelfs als je bij totaal verschillende bedrijven werkzaam bent. Door een ander persoon in de kamer te hebben kan het je helpen om de verleiding te weerstaan om op te staan en andere dingen te gaan doen. 

Je hoeft niet per se elke dag een kantoor maatje te hebben; je wilt misschien iemand in de buurt hebben als je aan een deadline werkt waar veel druk achter zit of als er een vervelende taak in jouw agenda staat ingepland.

4. Ga even Weg van Kantoor

Als bepaalde dingen in jouw huis jouw aandacht weg stelen, pak dan je laptop en tablet en ga voor een tijdje ergens anders aan het werk. Je zou een coffeeshop kunnen proberen, de bibliotheek of ergens anders waar je rustig kunt werken zonder te worden afgeleid.

5. Kleren maken de Man

Sommige mensen vinden dat ze productiever en meer gefocust zijn als ze op dezelfde manier gekleed zijn zoals ze normaal zouden doen. Werken in je pyjama kan misschien comfortabel zijn (Misschien zelfs net zo comfortabel als Geld verdienen terwijl je slaapt?), maar het kan ook te comfortabel zijn, waardoor jij je heel erg ontspannen gaat voelen en minder geneigd zal zijn om je te blijven richten op je taak.

6. Sluit je Tabs

Wanneer je van het internet gebruik maakt voor je werk, houd dan niet de tabs open die je kunnen afleiden. Sluit social media-accounts, nieuwssites en zelfs jouw e-mail zodat jij je meer kunt richten op de taak die je nu moet gaan afronden. Als je een nevenproject hebt en zaken wilt leren zoals wat cryptocurrency is, doe dit dan buiten de vastgelegde werktijd Je kunt ook zogenaamde black-out programma’s kopen die alles op jouw computer verbergen als je aan het werk bent.

7. Beloon Jezelf

Tips om Productief te blijven als je vanuit Huis WerktAls je in een traditioneel kantoor werkt zou je gedurende de dag een aantal pauzes nemen en het is fijn om dat thuis te doen zolang de tijd die je aan pauzes besteedt maar niet meer wordt dan je werk. Maak van je pauzes iets dat waarvoor je moet werken. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je gaat stoppen en koffie gaat zetten wanneer je het volgende punt op je to-do lijst hebt afgerond. 

Je kunt productief werken ook stimuleren door jezelf te vertellen dat je eerder kunt stoppen met werken als die dag je to-do lijst geheel is afgerond. De gedachte dat je al om 2 uur kunt stoppen in plaats van om 5 uur kan misschien alles zijn wat je nodig hebt om door te gaan werken, in plaats van dat je het uitstelt tot later.

8. Plan Tijd in voor Communicatie

Voortdurend stoppen om te bellen en om e-mails te beantwoorden kan veel van jouw tijd in beslag gaan nemen en het maakt het moeilijk voor jou om je te kunnen concentreren. Plan verschillende momenten gedurende de dag in om terug te bellen, om nieuwe klanten te bellen of om je e-mails te verwerken. Houd je smartphone op de trilstand en stop het in je bureaulade zodat je niet in de verleiding komt om er even op te gluren.

Deze gids heeft je hopelijk geholpen om een idee te krijgen hoe je goede productiviteit kunt creëren om vanuit huis te werken. Als je nog niet een manier hebt gevonden om vanuit huis te gaan werken en geld te gaan verdienen, dan zou je hier even een kijkje moeten nemen om de verschillende manieren te zien hoe je geld kunt verdienen op het internet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven