6 manieren om het voor elkaar te krijgen dat je vanuit huis kunt gaan werken

Voor velen klinkt het gewoon perfect om vanuit huis te kunnen gaan werken – je kunt uitslapen, je oude trui aanhouden en in de namiddag met vrienden afspreken. Het internet staat vol met advertenties over werk dat vanuit huis gedaan kan worden, wat ideaal is voor studenten die zonder enige twijfel een beetje extra zakgeld kunnen gebruiken.

Helaas is het moeilijker dan je zou hebben verwacht. Daarom heeft GeldNinja.nl een paar tips en trucs verzameld zodat je kunt zien hoe het werkt.

6 manieren om het voor elkaar te krijgen dat je vanuit huis kunt gaan werken

1. Vind de juiste baan

Je hebt de beslissing genomen om vanuit thuis te gaan werken, de thee op het vuur te zetten, je voeten op het bureau te plaatsen en nu ontbreekt er slechts één ding: de baan.

Het is echt belangrijk – en we kunnen het niet genoeg benadrukken – dat je het serieus aanpakt. Het vinden van een werk wat je vanuit huis kunt uitvoeren is precies hetzelfde als het vinden van een normale baan. Je moet profielen aanmaken en aanvragen schrijven, en als je een baan krijgt, dien je je uiteraard aan een deadline te houden en moet je aan bepaalde eisen voldoen. Net zoals bij alles geldt dat inspanningen en de uiteindelijke beloning van grote invloed zijn op elkaar, dus als je het niet met de volle 100% wilt gaan doen, doe het dan niet.

Als je nog niet bang bent, is het tijd voor jou om te gaan solliciteren. Er zijn talloze websites met online banen, dus het is gewoon zaak om te beginnen. GeldNinja.nl beveelt de sites gumtree.com en jobs.theguardian.com aan.

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan freelance opdrachten te zoeken, wat vaak meer flexibiliteit en meer afwisselende opdrachten oplevert.

2. Word niet bedonderd

De uitdrukking ‘te mooi om waar te zijn’ is (bijna) altijd van toepassing op het internet. Let daarom op! Je hoeft er niet op te rekenen dat je 100 Euro per uur zal gaan verdienen want er is gewoon niemand die bereid is om dat te gaan betalen – tenzij je een top professional binnen een bepaald uniek vakgebied bent, zoals het verhandelen van cryptocurrency.

Wanneer je een advertentie van een baan online leest, moet je altijd wat onderzoek doen voordat je gaat solliciteren–net zoals je met elk ander type werk zou hebben gedaan. Verwacht altijd dat je minstens een telefoongesprek moet gaan houden voordat je ook maar een baanaanbod krijgt.

Je hebt het vast al eerder gehoord maar vertrouw iemand nooit blindelings, vooral iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Het kan in het ergste geval zo zijn dat je werk moet gaan doen zonder dat je er voor wordt betaald, of dat je er zelfs geld door zal gaan verliezen.

3. Voer de wilskracht op

In bed blijven liggen terwijl het geld binnenstroomt klinkt niet slecht maar het zal je veel wilskracht gaan kosten om je niet weer om te gaan draaien en verder te slapen.

Als je vanuit huis werkt zal niemand je gaan opbellen als je te laat bent of op een andere manier achterloopt, bijvoorbeeld als je je zaken niet op tijd kunt gaan leveren. Daarom is het volledig aan jou om een bepaalde instellingen te blijven vasthouden om te blijven doorwerken. Ook als je kamergenoten een FIFA-toernooi opstarten …

4. Vermijd de eenzaamheid

6 manieren om het voor elkaar te krijgen dat je vanuit huis kunt gaan werken

Werk wat je thuis kunt gaan doen kan zowel de meest sociale baan van de wereld zijn, waar je tijd hebt om met je vrienden een biertje te pakken in de namiddag en het kan tegelijkertijd ook de meest eenzame baan ter wereld zijn. Als je vanuit huis werkt kun je niet in de pauze bij de koffieautomaat even over de nieuwe baas klagen of papieren vliegtuigjes naar je overbuurman op kantoor gooien.

Als thuiswerker moet je allerlei soorten van sociale omgang zelf actief opzoeken als je niet de hele dag alleen thuis wilt zitten.

5. Werk niet te veel uren

Het kan heel verleidelijk zijn om extra uren door te werken als je die uren thuis op de bank kunt gaan werken. Zorg ervoor dat je jouw andere verplichtingen niet zal gaan vergeten. Misschien heb je een Engels scriptie of een wiskunde-rapport dat ook nog gedaan moet worden ?

Sta niet toe dat de mogelijkheid om hier en nu geld te verdienen, de tijd voor je eigen belangrijke zaken zult gaan wegnemen,zoals je studie. De meeste universiteiten raden aan dat je als student niet meer dan 15 uur per week werkt, als je ook tijd nodig hebt voor je studie.

6. Raak er aan gewend om zelfstandig te werken

Hoewel de meeste bedrijven je uitstekend kunnen gaan begeleiden in je werk en je vragen goed kunnen beantwoorden moet je niet verwachten dat ze direct je e-mail om 3 uur ’s nachts gaan beantwoorden.

Daarom moet je als thuiswerker er wennen om die hulp zelf even tussen 9 en 5 uur te gaan zoeken. Het is belangrijk dat je jezelf daarom goed managed. Het is een goed idee om een overzicht te maken van wat je die dag wilt gaan doen en om na te gaan of er iets is waar je aan twijfelt. Op die manier kun je je vragen gedurende de werkdag gaan stellen en kan je tijdens de avonduren ongestoord verder werken, als dat de manier is dat je het beste werkt.

Het moet echter ook even worden gezegd dat…

Thuiswerk heel effectief kan zijn! Als je niet volledig bang bent geworden van de dingen die wij eerder hadden vermeld en als je de motivatie hebt om de juiste baan te gaan vinden heb je een goede mogelijkheid dat je (misschien) de best studentenbaan te pakken kunt krijgen die er bestaat.

De voor de hand liggende voordelen van thuiswerk, zijn vooral dat je niet veel geld hoeft te besteden aan het heen en weer reizen naar je werk en daar komt ook nog bij dat je kan werken op elk moment van de dag, wanneer het jou het beste uitkomt. Wat een ongekende flexibiliteit levert dat op!

Maar als je toch een beetje bang bent geworden na het lezen van deze handleiding, maak je geen zorgen! Op GeldNinja.nl hebben we vele andere gidsen beschikbaar over hoe je een klein beetje extra zak geld kunt gaan verdienen.

Scroll naar top