5 nadelen bij het werken vanuit huis

5 nadelen bij het werken vanuit huis
Wanneer iemand spreekt over het werken vanuit huis zucht je misschien weemoedig en stel je alle dingen voor die beter zullen zijn in jouw leven als je vanuit een kantoor in jouw huis zou kunnen werken in plaats van elke dag naar kantoor te moeten gaan. Je hoeft niet langer de drukte en de stress van de dagelijkse files te verduren of de kosten van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer aan te hoeven gaan. Je hoeft je nooit zorgen te maken over de juiste kleding en je hebt veel minder afleiding van collega’s in de buurt. 

Je zou ook een beetje of veel meer flexibiliteit in jouw agenda hebben zodat je een beter evenwicht tussen werk, gezin en vrije tijd zou kunnen hebben. Je zou misschien zelfs de mogelijkheid hebben om een tweede baan te hebben waarmee je een extra inkomen zou kunnen maken. Werken vanuit huis maakt het ook mogelijk om geld te verdienen met verschillende methoden, zoals Bitcoin verhandelen en geld verdienen met je blog, en dit heeft talrijke voordelen.

Toch zijn er met alle voordelen bij het werken vanuit huis ook een aantal nadelen. Terwijl voor de meeste mensen de voordelen de nadelen ruimschoots overschaduwen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat de nadelen zijn als je vanuit huis werkt voordat je de sprong gaat wagen. Je zult dan niet voor onplezierige verrassingen komen te staan en je zal dan al op de hoogte zijn van en een aantal mogelijke oplossingen klaar hebben voor gebruikelijke problemen zodat je de situaties kunt verbeteren of obstakels kunt overwinnen.

1. Mensen denken misschien dat je Werkeloos bent

Heel veel mensen begrijpen het concept niet helemaal dat jij een inkomen vanuit huis creëert en ze gaan ervan uit dat iemand die telewerkt eigenlijk helemaal niet werkt. Misschien zullen mensen je gaan sms’en, e-mailen of bellen over banen die beschikbaar zijn omdat ze geloven dat je werkloos bent of nauwelijks werkt hebt. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Zie het als een teken dat de mensen om je heen om jou geven.

2. Misschien voel jij je schuldig

Terwijl je waarschijnlijk staat te trappelen om vanuit huis te gaan werken voel jij je er misschien tegelijkertijd schuldig over. Als je een vergadering over de telefoon hebt met je joggingsbroek aan en je ziet tegelijkertijd je collega’s strak in pak of met mantelpakjes aan, kun jij je misschien ongemakkelijk gaan voelen. Je zult je misschien ook schuldig voelen dat je even wat vrije tijd neemt als jij je eigen werkrooster opstelt terwijl je vanuit huis. 

Zolang je de uren werkt die je met jouw baas hebt afgesproken ben je niet verplicht om elke minuut van de dag te werken. Je kunt je ook meer schuldig gaan voelen als bepaalde zaken niet goed gaan met jouw werk omdat jouw bedrijf je vertrouwt dat je de taak thuis afrondt en je wilt graag bewijzen dat dit een goed idee is.

3. Het is nodig dat je grenzen vaststelt met andere mensen….

5 nadelen bij het werken vanuit huisZoals eerder vermeld begrijpen veel mensen het concept van werken vanuit huis niet helemaal met als resultaat dat ze niet op de hoogte zijn van jouw behoefte om je te concentreren op je werk tijdens je gewone werkuren. 

Wees voorbereid op mensen die langskomen of die even willen kletsen via de telefoon en op een andere manier jouw aandacht stelen. Wanneer deze dingen gebeuren is het belangrijk om ze hierover meteen aan te spreken. 

Leg vriendelijk aan hen uit dat, terwijl je heel graag met hen wilt praten of een bezoek aan hen wilt brengen, het nu echter de tijd is dat je moet werken. Laat het niet wegglippen en zeg tegen jezelf dat je er de volgende keer iets over gaat zeggen omdat dit in de toekomst zou kunnen leiden tot een confrontatie of gekwetste gevoelens.

4. …En Met Jezelf

Omdat je niet langer een fysieke scheiding hebt tussen werk en privé is er misschien de kans dat je het langzaam toelaat dat het werk langzaam je persoonlijke leven gaat beheersen en steeds meer van jouw tijd thuis weg gaat nemen. Veel mensen die beginnen te werken vanuit huis doen dat met als doel om een betere werk en privé balans te krijgen maar na een tijdje raakt het toch weer volledig uit balans. 

Zorg ervoor dat je doorgaat met de alledaagse dingen te doen, zoals douchen, aankleden en even weg gaan van huis om andere mensen te ontmoeten.

5. Misschien neem jij de beslissing dat dit Niet geschikt is voor jou

Hier is het grootste geheim over het werken vanuit huis: het is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen hebben andere mensen om zich heen nodig om succesvol te worden en daar is niets mis mee. Als je er achter komt dat het werken vanuit huis niet geschikt is voor jou is het, het beste om er eerlijk over te zijn; zowel tegenover jezelf als tegenover je werkgever, in plaats van in stilte hier last van gaan hebben en met als risico dat je prestaties steeds slechter gaan worden.

Als je echt het besluit neemt om vanuit huis te gaan werken moet je zeker even de verschillende manieren gaan controleren die wij hier op GeldNinja.nl hebben vermeld, hoe je vanuit huis kunt gaan werken. Je kan hier de perfecte online baan vinden of andere manieren om vanuit huis geld te verdienen op het internet.

Scroll naar top