Verdien geld op Virtuele Assistent

Verdien geld op virtuele assistent

Moeilijkheidsgraad:

snel geld verdienen

Tijdsinvestering:

hoe verdien je snel geld

Mogelijkheid geld verdienen:

snel geld verdienen

Gem. uitbetaling per uur

GeldNinja score:

Solide manier om geld te verdienen bij GeldNinja.nl

Virtuele assistenten helpen kleine bedrijven die het niet kunnen veroorloven om een fulltime secretaresse in te huren of bedrijven die alleen een assistent nodig hebben om af en toe administratieve taken te doen. Als virtuele assistent heeft u flexibele werktijden, geen woon-werkverkeer en kunt u tot 270 Euro per dag verdienen. Klinkt dat als iets voor u? Lees dit dan!

Als u een beetje ervaring met administratieve werkzaamheden hebt kan dit voor u de beste manier zijn om een ondernemer te worden en om als freelancer geld te verdienen dankzij uw kennis en vaardigheden.

U moet wel oppasen voor organisaties die een vergoeding vragen om opgenomen te worden in het bestand. Organisaties die vragen om een betaling zijn vaak gewoon oplichters die u niet de mogelijkheid zullen geven om geld te verdienen. Als een organisatie echt uw hulp wilt zal deze niet vragen om een betaling.

Wat is uw taak?

Een virtuele assistent is iemand die werkt als secretaresse op zijn of haar computer vanuit huis. Niet iedereen met dit werk om gaan. U moet enige ervaring in het veld hebben voordat u een baan als virtuele secretaresse kunt vervullen.

Verdien geld op virtuele assistentDe baan kan een breed scala van werktaken verschaffen. Van het eenvoudig aannemen van telefoongesprekken tot het verzenden van e-mails, het plannen van vergaderingen, enz. Hoe meer gespecialiseerd uw vaardigheden zullen zijn, hoe meer geld u kunt vragen voor uw werk en hoe gemakkelijker het wordt om leuke online jobs te vinden. Als u bijvoorbeeld vijf jaar ervaring hebt in marketing en een uitgebreide kennis van Microsoft Publisher heeft kunt u uzelf verkopen als een specialist op dit gebied.

Bedrijven huren virtuele assistenten in als ze geen fulltime werknemer nodig hebben. Op deze manier kunnen ze zowel geld als kantoorruimte besparen. Een virtuele assistent is geen part-time medewerker maar een professionele ondernemer die zelf beslist over de kosten en apparatuur. Als virtueel assistent bent u zelf verantwoordelijk om klanten te vinden en uw diensten te verkopen.

Om succesvol te zijn als een virtueel assistent moet u bepaalde IT-vaardigheden hebben. Hoewel u misschien de basis kent, moet u ook in staat zijn om probleemoplossend te handelen wanneer uw computer bijvoorbeeld plotseling crasht in het midden van uw werkdag. In tegenstelling tot werken in een kantoor staat er thuis geen IT-afdeling klaar om u te helpen.

Voor u een baan als virtueel assistent wilt beginnen moet u bepaalde benodigdheden hebben om een kantoor aan huis te maken. Allereerst heeft u een betrouwbare internet service nodig die het niet zomaar begeeft. Vervolgens moet u een telefoon hebben, een computer met alle benodigde programma’s en een headset zodat u gemakkelijk in contact kunt blijven met uw klanten. De meeste van deze dingen zullen fiscaal aftrekbaar zijn.

De behoefte aan virtuele assistenten neemt toe omdat steeds meer bedrijven hier vraag naar hebben. Afhankelijk van de overeenkomst en de werklast kunt u ervoor kiezen om een vergoeding per dag of per uur te ontvangen. Een typisch uurloon zal liggen tussen de 18 en de 25 Euro.

Hoe wordt u een virtueel assistent

Voordat u begint als virtueel assistent moet u een lijst van uw vaardigheden maken.

Probeer een lijst waar elk van de volgende categorieën aan bod komt te maken:

 1. Vaardigheden of programma’s waar u ervaring mee heeft en goed mee kan werken.
  Dit kan bijvoorbeeld Microsoft Word, Excel, vergaderingen planning, enz zijn.
 2. Vaardigheden of programma’s waar u geen ervaring mee heeft of waar u niet erg goed in bent.
 3. Vaardigheden en programma’s die u zou willen leren of verbeteren.
 4. Vaardigheden en programma’s die u wilt gebruiken, en vaardigheden en programma’s die u niet wilt gebruiken.

Als u deze lijst heeft gemaakt moet zich gaan bedenken hoe u zich wilt specialiseren.

Wat u nodig zult hebben?

U moet leren omgaan met verschillende tekst-editing programma’s, e-mail programma’s en planningen.

Het kenmerk van een goede virtueel assistent is dat deze altijd bereikbaar is. Oproepen moeten snel worden beantwoordt en e-mails en brieven moeten altijd op dezelfde dag worden beantwoordt. En ja, veel klanten bellen u gewoon om te controleren of u efficiënt werkt.

Heeft u geen speciale opleiding nodig?

Het is duidelijk dat het belangrijkste bij het worden van een virtueel assistent de ervaring is. De meeste vacatures vragen om ten minste vijf jaar ervaring in het veld.

Bovendien moet u alle programma’s, bij voorkeur Apple’s programma’s van Microsoft beheersen. U kunt cursussen voor deze volgen als u voelt dat uw kennis moet worden bijgewerkt.

Zoals altijd het geval is moet u wanneer u een bedrijf op wilt starten checken wat er al op de markt is.

 • Zijn virtuele assistenten nodig?
 • Is het aanbod virtuele assistenten te hoog?
 • Hoeveel rekenen anderen voor hun diensten?

U moet echt aan alle factoren denken en zoveel mogelijk informatie verzamelen.

Kies een naam en registreer deze

Als ondernemer is het ongelooflijk belangrijk dat u de juiste naam kiest voor uw bedrijf. Dit is namelijk het eerste wat de klant hoort. Het moet een positieve indruk over brengen en de naam moet blijven hangen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om alleen uw eigen naam te gebruiken maar denk eraan dat wanneer u een naam kiest dat u eerst moet controleren of er geen andere bedrijven zijn met dezelfde naam.

Als u dit heeft gedaan moet u uzelf en uw bedrijf registreren.

Verzekeringen en belastingen

De verzekering van uw huurbaas dekt misschien niet dat u vanuit huis werkt. U moet dit controleren bij uw verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen is het mogelijk uw verzekering uit te breiden.

Als ondernemer bent alleen u verantwoordelijk voor de afhandeling van uw belastingen. Zorg er dus voor dat u uw jaarlijkse belastingaangifte bijhoud en regelmatig controleert. Als u niet zeker weet of u dit allemaal zelf kan kunt u overwegen om de hulp van een belastingadviseur in te schakelen.

Financiering en opstartkosten

Voordat u hals over kop in het leven van een ondernemer duikt moet u er eerst voor zorgen dat het economisch haalbaar is. Totdat u een vaste klantenkring heeft ontwikkeld zullen de financiën waarschijnlijk beperkt zijn. Kunt u het zich veroorloven om in het rood te staan voor een paar maanden? U moet de worst-case scenario’s overwegen en uzelf afvragen of u ze aan kunt.

Om te beginnen, zult u een extra kamer nodig hebben (of op zijn minst een leeg bureau), een telefoon, betrouwbaar internet en een computer met de nodige programma’s. Probeer om te berekenen hoeveel u nodig heeft om deze kosten te dekken en bereken de winst op lange termijn.

Registreren bij een bureau

De eerste stap richting het werven van klanten is u aanmelden bij een betrouwbaar bureau.

Veel bureau’s staan in de rij om u geld te geven in ruil voor het vergemakkelijken van klantcontact. Geen kosten! Geen enkel legaal bureau zou u vragen om eerst geld te betalen. Val niet voor dingen zoals administratieve kosten of diverse andere kosten, want zodra u betaalt is het enige dat u ooit zult krijgen waarschijnlijk een enkele e-mail.

Ook moet u sites met teksten als “verdien tot 1500 euro per dag “en dergelijke voorkomen. Als deze aanbiedingen echt zouden werken zou natuurlijk iedereen hier gebruik van maken. U kunt u het beste aanmelden bij organisaties als VOT, die niet vragen om iets te betalen, maar u helpt in contact met bedrijven over de hele wereld te komen.

Het kan ook nuttig zijn om u aan te melden bij de Society of Virtual Assistants. Dit is een gratis site die u helpt met alle aspecten omtrent een virtueel assistent. Bij SVA, zijn er twee soorten leden: standaard leden en erkende leden.

 • Standaard lidmaatschap is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de virtueel assistent als baan.
  Als een standaard lid heeft u toegang tot diverse fora waar u uw vragen kunt stellen en antwoorden over de baan kunt vinden.
 • Met het oog op een erkend lid te worden moet u actief werkzaam zijn als een virtueel assistent. Uw homepage en e-mail zal worden gecontroleerd door de SVA en als u wordt goedgekeurd mag u het logo van de site gebruiken en wordt u toegevoegd aan de site’s database, die hopelijk zal leiden tot betaald werk.

Het kan frustrerend zijn dat de database pas toegankelijk is wanneer u bent goedgekeurd als lid. Het systeem is ingericht op die manier om nieuwe virtuele assistenten aan te moedigen het goed te doen en bij te dragen aan de verbetering van de industrie.

Een contract met een bureau is de eerste stap op weg naar een klantenbestand. Maar dat wil niet zeggen dat u zo gegarandeerd werk krijgt. Er zullen altijd mensen zijn die meer ervaren en getalenteerd zijn dan u. Dus u kunt er niet van uit gaan dat u meteen kunt beginnen. In eerste instantie heeft u waarschijnlijk de Gouden Gids, vrienden en familie nodig om te laten weten wat u doet.

Adverteren

Mensen over uw service laten weten is juist het moeilijkste deel. Bedrijven laten weten over uw diensten is niet gemakkelijk, maar zodra u uw eerste klanten binnen heeft zal het woord zich snel verspreiden.

Om uw eerste klanten te krijgen moet u weten welke bedrijven u wil targeten met uw diensten. Houd in gedachten dat de responsgraad van bedrijven slechts ongeveer 1-2% is.

De beste manier om dit te doen is door een overzicht te maken met al uw vaardigheden en beperkingen. Denk dan eens aan welke van die vaardigheden bedrijven nodig hebben. Vraag uzelf af waarom ze uw diensten als een aanwinst voor het bedrijf zouden zien.

Om de juiste reclame en media voor u te vinden, moet u het volgende overwegen:

 • Welke literatuur hebben deze bedrijven gebruikt / gelezen?
 • Wat zijn hun netwerken?
 • Via welk netwerk kunt u ze het meest gemakkelijk contacteren?

Andere manieren om reclame te maken voor uw diensten

Maak een startpagina over uzelf en uw bedrijf als u die mogelijkheid heeft. Het is niet zo moeilijk als het klinkt. U kunt eenvoudige software (zoals Blogger en WordPress) gebruiken. Deze zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken.

Een blog is een geweldige manier om een soort van digitale cv te maken waar u uzelf kunt verkopen. U kunt zelfs leren hoe u geld kunt verdienen met uw blog en misschien wilt u wel een aantal opmerkingen en beschrijvingen van voormalige jobs online plaatsen.

Als een blog een beetje te overweldigend klinkt kunt u ook overwegen om een LinkedIn-profielte maken. Hier heeft u de mogelijkheid met collega’s en andere contacten te communiceren.

Als u heel ambitieus bent kunt u ook aan de slag gaan met sociale netwerken zoals Facebooken Twitter. Facebook is vooral een ideale plek om zowel persoonlijke als professionele contacten te verzamelen.

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven een Facebook en / of Twitter-profiel waardoor dit een goede plek is om te laten weten dat u er bent. Sommige bedrijven adverteren zelfs met vacatures op hun sociale netwerken die u natuurlijk niet wil missen.

En natuurlijk mogen we de goede oude face-to-face communicatie niet vergeten. U weet nooit wie u tegen kunt komen, dus zorg ervoor dat u altijd enkele visitekaartjes bij de hand heeft.

Dit is misschien niet zo belangrijk in het begin als u maar een paar klanten heeft maar als u meer klanten krijgt moet u ineens de gevens van alle klanten bijhouden. Een solide systeem is dan van essentieel belang.

Het spreekt voor zich dat hoe meer diensten u aan kunt bieden, hoe meer u kunt rekenen voor deze diensten. Aarzel daarom niet om nieuwe uitdagingen aan te nemen. Dit zal alleen maar voordelig zijn.

Hoeveel kunt u verdienen?

Dit hangt uiteraard af van welke diensten u aan kunt bieden, en of u wordt betaald per dag of per uur. Bureau’s rekenen vaak tot 190 Euro per klant per dag, terwijl u meestal tussen de 18 en 25 Euro per uur verdient.

Handige links:

Als u meer wil weten over het verdienen van geld als een virtueel assistent kunt u een kijkje nemen in onze gids over freelancers.

Scroll naar top