Hoeveel Verdienen YouTubers – Een Overzicht

hoeveel verdienen youtubers

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

“Je droomt als je denkt dat je je geld kunt verdienen op YouTube!” Maar vele mensen slagen hier effectief in. In feite hebben vele YouTube-contentmakers, met gezinnen, hun job opgegeven om hun aandacht volledig op YouTube te richten. Daardoor vragen we ons af hoeveel verdienen Youtubers, en hoeveel jij hiermee kan verdienen.

Laten we eerst overlopen wie de topverdieners zijn, en hoeveel geld zij verdienen. Later zullen we dieper ingaan op deze verschillende personen en het product of de show waarmee ze zoveel aandacht kregen.

De Top 10 YouTube-sterren van 2017

Hoeveel verdienen YouTubers in termen van algemene populariteit en winst? Je zou wel eens verrast kunnen zijn!

dantdm

€ 14.5 miljoen

Daniel Middleton, ook bekend als DanTDM, is een professionele gamer en YouTube-persoonlijkheid.

vanossgaming
€ 14 miljoen

Evan Fong, of VanossGaming, is een commentator van videospelletjes en YouTube-persoonlijkheid.

dude perfect
€ 12.5 miljoen

Dude Perfect is een team van sportentertainment persoonlijkheden, bestaande uit de tweeling Coby en Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones en Tyler Toney.

logan paul
€ 11 miljoen

Logan Paul is een YouTube-persoonlijkheid die begon op Vine en al sinds zijn 10 jaar optreedt.

markiplier
€ 11 miljoen

Mark Fischbach is een gaming persoonlijkheid die gekend is omwille van zijn unieke commentaarstijl zoals huilen, vloeken en schreeuwen.

pewdiepie
€ 10.5 miljoen

Felix Kjellberg of PewDiePie, is een gaming YouTube-persoonlijkheid en -commentator die gekend is om zijn gekke en overdreven commentaarstijl. 

jake paul
€ 10 miljoen

Jake Paul is een YouTube-persoonlijkheid die zijn carrière begon op Vine en in de serie Bizaardvark op Disney Channel.

smosh
€ 10 miljoen

Smosh is een sketch comedy team dat in het leven werd geroepen door Ian Andrew Hecox en Daniel Anthony Padilla. De originele site werd opgericht in 2002.

ryan toy review
€ 10 miljoen

Ryan ToysReview is een beoordelingskanaal van Ryan, een jongetje dat nieuw speelgoed beoordeelt.

lilly singh
€ 9.5 miljoen

Lilly Sing is een YouTube-persoonlijkheid die ook gekend is als IISuperwomanII. Ze komt uit een Indische familie en heeft haar YouTube-kanaal gebruikt om depressie te bespreken en om komedie en sociale satire te verkennen.

scheidingslijn

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Hoeveel Verdienen YouTubers?

Het antwoord op de vraag “Hoeveel verdienen YouTubers en hoe doen zij dit?” is gebaseerd op de vraag of een account een start-, tussen- of populair account is. Standaard betaalt Google 68 procent van hun AdSense-inkomsten uit. Dit is vrij hoog, aangezien contentmakers zo €68 verdienen voor elke €100 die YouTube verdient.

De vraag is hoe waardevol dat kanaal of die video is, en hoeveel kijkers het bereikt. Adverteerders betalen 10 tot 25 cent per weergave, afhankelijk van het totaal aantal weergaven en het aantal abonnees. Een doorsnee YouTube-kanaal verdient €16 voor elke 1000 advertentieweergaven. Dit betekent dat contentmakers gemiddeld €4,5 per 1000 individuele weergaven verdienen.

Als je nieuwsgierig bent en meer wilt weten, lees dan hier ons artikel over geld verdienen op YouTube.

Starten Met Content Plaatsen - De Reis naar de Top

Als je ooit al heb opgezocht hoeveel YouTubers verdienen en dit vergeleken hebt met je eigen kanaal, zie je zo waarom je in het begin geen inkomsten hebt:

hoeveel verdienen youtubers

Als je ooit al heb opgezocht hoeveel YouTubers verdienen en dit vergeleken hebt met je eigen kanaal, zie je zo waarom je in het begin geen inkomsten hebt: Nieuwkomers starten met slechts een handvol weergaven en geen abonnees. Dit is niet echt een hulp voor YouTube, waardoor de gemiddelde YouTuber slechts zeer weinig verdient op YouTube. Dit bedrag is in ieder geval niet voldoende voor een voltijdse baan. 

De topverdieners van Youtube kunnen echter miljonairs en internationale beroemdheden worden! Denk maar aan de virale vlog-artiest Logan Paul, die meer dan 16 miljoen volgers heeft, of zelfs Justin Bieber, die gestart is op YouTube en nu een van de meest bekende personen is met miljoenen Instagram-volgers. Het zal je ongetwijfeld verbazen hoeveel YouTubers verdienen in een ideaal scenario.

Hoewel het leuk kan zijn om te dromen en je eigen fortuin te visualiseren door jezelf de vraag te stellen hoeveel geld Youtubers verdienen, is het een hele uitdaging om met niets te starten en een eerste “miljoen weergaven” te bereiken. Je moet je hierbij focussen op abonnees, aangezien dit je weergaven en totaal aantal weergaven verhoogt. Hoe meer abonnees je hebt, hoe meer mensen er klikken op de doelgerichte YouTube-advertenties. Intussen word je niet enkel betaald, maar ontplooi je jezelf ook als een kwalitatieve YouTube-contentmaker.

Een volgende stap om te weten te komen hoeveel YouTubers verdienen, is de start van de “klim naar boven”. Dit betekent het langzame maar gestage proces van het produceren van je eerste reeks video’s. Zodra je je eerste miljoen weergaven hebt bereikt, ga je er zelf meer van kunnen genieten.

scheidingslijn

De beste manier om je YouTube-reputatie op te bouwen, is om populaire onderwerpen voor je video’s te kiezen. Aangezien je nog geen reputatie hebt, is een vlog of een geluidsfragment over een populair onderwerp een goede manier om mensen te bereiken die je in andere omstandigheden niet zouden vinden. Populaire onderwerpen kunnen doe-het-zelf video’s, beroemdheden, commentaar op nieuwsitems, lijsten, blunders en andere grappige fragmenten, productbeoordelingen en huisdieren zijn. De vraag hoeveel YouTubers verdienen hangt echt af van de sector of het onderwerp dat je gekozen hebt.

De volgende stap in het beantwoorden van de vraag hoeveel YouTubers verdienen, is de tussenetappe. Zelfs als je dit bereikt en je een “kleine influencer” bent, kan je hier nog niet echt van leven. Je hebt misschien 20,000 abonnees en plaatst redelijk succesvolle video’s, maar hebt nog een extra duwtje in de rug nodig alvorens je jezelf tot de top 100 (de top 100 van een specifieke niche, aangezien er duizenden contentmakers voor eender welk onderwerp zijn) mag rekenen.

Sommige kleine influencers roepen op zo’n moment de hulp in van gespecialiseerde marketingbedrijven, terwijl anderen een voorstel doen op een crowdfunding-website, zoals Patreon of GoFundMe. Patreon focust zelfs op individuele YouTube-artiesten en stelt een gemiddelde van €6 voor van al zijn bijdragers, terwijl het bedrijf 5% van alle bijdragen als commissie behoudt. Zo kan je niet enkel je volgers om steun vragen, maar mag je ook steun van Patreon-fans verwachten.

Hoeveel Verdienen YouTubers in het Begin - Manieren Om Geld te Verdienen Wanneer Je Net Van Start Gaat

Wanneer je start met je eigen YouTube-kanaal, is het een goed idee om zo snel mogelijk met affiliate marketing te beginnen. Productbeoordelingen, meer bepaald voor niche producten, zijn felbegeerd en je wordt betaald als je deze producten mee helpt verkopen. Dit werkt als volgt: in de tekst bij je video link je naar een affiliate verkooppagina en elke verkoop via jouw productbeoordeling wordt getraceerd. Hier is een link naar een artikel over hoe je online geld kunt verdienen met affiliate marketing.

hoeveel verdienen youtubers

Je kunt ook een Google Adsense-account aanmaken om geld te verdienen, door je te focussen op bepaalde trefwoorden die naar je video’s linken. Hiermee kan je je campagne ook van YouTube halen en profiteren van offsite promotie. Over het algemeen is offsite marketing in deze context zeer belangrijk en helpt het de vraag hoeveel Youtubers verdienen te beantwoorden.

Betaald verkeer, vaak gebruikt op sites zoals Instagram, werkt niet zo goed voor YouTube, aangezien niemand video’s wilt bekijken die niet interessant zijn of tot een bepaalde niche behoren. Met een Adsense-account zou je meer bezoekers krijgen voor je kwalitatieve video’s door gebruik te maken van CPM (kost per mile, of duizend weergaven) of CPC (kost per klik). De CPC-methode is een grotere uitdaging, aangezien veel kijkers niet op een advertentie zullen klikken, tenzij het er heel aantrekkelijk uitziet.

CPM’s zijn dan misschien wel goedkoper aangezien ze gemakkelijker te bekijken zijn, maar om op deze manier betaald te worden, moet de contentmaker er wel voor zorgen dat de kijker minstens 30 seconden of de helft van de advertentie bekijkt. Onthoud ook dat YouTube ook een commissie krijgt van deze affiliate campagnes en dat Adsense enkel betaalt wanneer je €90 winst hebt. Meer informatie vind je in het artikel hoe je geld kunt verdienen met YouTube.

De volgende stap bij het beantwoorden van de vraag hoe YouTubers geld verdienen, is de overgang van een kleine naar een grote influencer.

De Overgang van een Kleine Influencer Naar een Grote Influencer

Eén reden waarom kleine of middelgrote influencers hun job opgeven is omdat ze enkel meer verdienen op YouTube door meer video’s te maken – dit is geen eenvoudige opdracht voor iemand met twee banen.

Hoe verandert het leven van YouTubers die meer dan een miljoen verdienen? Inkomsten worden consistenter. Ze gaan deel uitmaken van de hoogste graad van YouTube-contentmakers en worden zo een grote influencer in hun sector. YouTube raadt aan om ten minste één keer, en liefst twee keer, per week een nieuwe video te plaatsen. Zo krijg je meer fans en blijft je account actief.

Hoeveel verdienen YouTubers? Dit hangt af van de kwaliteit en de consistentie van hun content, maar over het algemeen maak je geen druk door slechts om de paar maanden geweldige video’s te publiceren.

hoeveel verdienen youtubers

Maak op regelmatige basis uitstekende video’s, en je zal snel succesvol worden.

Zodra je een goede reputatie en veel volgers hebt, kun je je richten op merken en inkomsten genereren los van YouTube, zoals rechtstreekse overeenkomsten met bepaalde merken voor aanbevelingen, productplaatsingen en gesponserde inhoud. Omdat dit enorm verschilt van persoon tot persoon, wordt de vraag hoeveel YouTubers verdienen ingewikkelder. Hier lees je hoe je meer abonnees kunt krijgen op YouTube.

Onthoud dat zelfs als je meer dan één miljoen weergaven hebt, je nog steeds concurreert met meer dan 2,000 gelijkaardige kanalen. Een andere optie kan zijn om je aan te sluiten bij een netwerk van andere kanalen (met gelijkaardige content). Zo krijg in teamverband meer exposure.

Met andere woorden, zodra je veel hebt, zul je meer en meer blijven verdienen
(de rijken worden rijker).

Hoe Je Winst op YouTube berekenen

Als je bepaalde berekeningen wilt doen, kan een YouTube-inkomstencalculator van pas komen, zoals deze van Social Blade. Ook als je wilt weten hoeveel YouTubers verdienen, kan zulk een calculator je helpen met je planning. Deze schatting geeft je een idee van datgene wat je kunt verdienen, afhankelijk van het CPM-bereik en de dagelijkse weergaven. Hoewel dit geen exacte cijfers zijn, kan het je wel helpen om doelen te stellen voor je eigen kanaal.

socialblade

In sommige gevallen is het beter om uit te zoeken hoeveel YouTubers verdienen per view.

Bijvoorbeeld, als een kanaal dagelijks een miljoen weergaven heeft, kunnen de inkomsten variëren van €220 tot €3,500 per dag. Volgens het beste scenario zou dit resulteren in bijna €1.3 miljoen per jaar – een YouTube-miljonair!

Hier is een voorbeeld van de YouTube-inkomsten van Penna Powers. Dit kan je helpen in het beantwoorden van de vraag hoeveel YouTubers verdienen. Als YouTube een adverteerder 16 cent per 30 seconden van een advertentieweergave aanrekent, verdient de contentmaker enkel geld als deze advertenties volledig bekeken worden. Overgeslagen advertenties genereren geen geld. Daarom is het belangrijk dat de contentmaker een relatie ontwikkelt tussen kijkers en sponsors, waarbij de kijker aangemoedigd wordt om de advertenties te bekijken zonder opdringerig over te komen.

Als slechts 15 procent van de kijkers de advertentie bekijken, resulteert dat in 150 betaalde weergaven er 1000. Als het tarief 16 cent per weergave is, betekent dit €24 voor de adverteerder en 68% winst voor jou, wat overeenkomt met ongeveer €10.

Een ander aspect vanuit het perspectief van de adverteerder waarmee rekening gehouden moet worden, is dat de betaling deels gebaseerd is op weergaven. Vandaar dat populaire YouTubers met duizenden abonnees adverteerders tot €9,000 aanrekenen voor 100,000 weergaven.

scheidingslijn

Om af te sluiten, hoeveel verdienen YouTubers? Net zoals TV en films is dit afhankelijk van de soort relatie die een contentmaker met zijn of haar doelpubliek opbouwt. Fenomenaal succes is soms moeilijk te voorspellen. Door te leren hoe andere YouTubers hun fanclub hebben opgebouwd en door enkele van diezelfde technieken te gebruiken, kan je boven het tussenniveau uitstijgen en daadwerkelijk de aandacht van miljoenen mensen krijgen.

Van daaruit hoef je enkel nog je boodschap te verfijnen en van toevallige kijkers fans en abonnees maken. Hoeveel verdienen YouTubers? Ze verdienen wat ze erin steken, want hun harde werk, consistentie en creativiteit zet zich om in winst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven