Hoe Verdient YouTube Geld [Insider Business Review]

hoe werkt youtube geld verdienen

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Veel mensen stellen zich de vraag “Hoe verdient YouTube Geld?” Het is moeilijk te geloven dat YouTube in 2005 startte als een “legale” website om video’s te delen, in tegenstelling tot andere meer obscure P2P programma’s zoals Limewire. Volgens Alexa is YouTube tegenwoordig de tweede meest populaire website op het internet.

De meeste mensen weten intussen dat iedereen geld kan verdienen op YouTube, maar ze begrijpen niet echt waar dat geld vandaan komt. Hoe kan YouTube geld verdienen als alles gratis is? In dit artikel gaan we je dit haarfijn uitleggen.

Hoe Verdient YouTube Geld?: De Werkwijze Eenvoudig Uitgelegd

Zoals vele andere websites verdient YouTube geld met Google Adsense, een van de meest efficiënte manieren om doelgericht internetverkeer te bereiken op basis van zoekopdrachten op trefwoorden. Hoewel Google en YouTube voorheen niet aan elkaar gelinkt waren, was de samenwerking op zich wel logisch.

Dat is een van de redenen waarom Google YouTube heeft gekocht voor €1.47 miljard in 2006. Het is moeilijk om te concurreren met een bedrijf dat wereldwijde ambities heeft, content in 76 talen over de hele wereld, 30 miljoen dagelijkse bezoekers en een actieve gemeenschap die elke dag opnieuw 400 uur content plaatst.

Het eenvoudige antwoord op de vraag hoe YouTube geld verdient is dat het, net zoals andere netwerken die content verspreiden, een legaal medianetwerk is. Zulke bedrijven verdienen geld met advertentie-inkomsten.

hoe werkt youtube geld verdienen

YouTube voelt niet altijd aan als een entertainment netwerk, aangezien zijn content door de gebruikers zelf wordt gegenereerd en het een brede waaier aan entertainment shows, videoclips, muziekvideo’s, virale comedy, reality beelden en werk van artiesten aanbiedt.

Deze mix van professionele en amateurinhoud zorgt ervoor dat YouTube anders lijkt dan andere sites en mediakanalen. Dat is echter net wat het is en de basisdienst is gratis voor iedereen. Erg competitief, nietwaar?

Hoewel de basisdiensten van YouTube gratis zijn, vereist sommige content een premium abonnement. Toch kunnen gebruikers zich ook abonneren op DUIZENDEN gratis kanalen.

In ruil voor de meeste gratis diensten, zullen gebruikers advertenties te zien krijgen waar bedrijven, individuele artiesten en dienstverleners voor betalen. Contentmakers krijgen een deel van de winst en YouTube int de rest.

De Mogelijkheden voor Adverteerders

De volgende stap in het beantwoorden van de vraag “Hoe verdient YouTube geld?” is om de verschillende opties voor sponsors onder de loep te nemen. Er zijn verschillende budgetten mogelijk, gaande van grote tot kleine ondernemingen en zelfs individuen.

hoe komt youtube aan geld

Gesponsorde Video’s

hoe verdient youtube geld

Gesponsorde video’s zijn video’s die bovenaan een pagina met zoekresultaten getoond worden. Net als Google en Yahoo, waar gesponsorde websites naar boven komen in de zoekresultaten, komen op YouTube gesponsorde video’s bovenaan de pagina.

Sponsors betalen YouTube naar gelang het aantal views dat de video na een klik krijgt. Als je je eigen video’s naar de top van de ranglijst wilt krijgen, zullen meer views je helpen. We hebben een artikel over hoe je meer views op YouTube kunt krijgen.

hoe verdient youtube zijn geld

Geïntegreerde Advertentievideo’s

hoe verdient youtube zijn geld

De meeste mensen weten wat “pre-roll” en “mid-roll” video’s zijn, hoewel misschien niet bij naam. We kennen ze als de “vervelende advertenties” die tevoorschijn komen voordat een video geladen wordt. Deze kunnen in lengte verschillen van 10 seconden tot meer dan 15 minuten.

Het zijn geïntegreerde advertenties die enorm effectief zijn, aangezien ze gericht kunnen worden naar specifieke demografieën en gebruikersgroepen. Ze zijn enkel “vervelend” als het doelpubliek compleet verkeerd is!

“Pre-roll” heeft betrekking op een advertentie die te zien is voordat de door jou gekozen video afgespeeld wordt, en “mid-roll” is een advertentie die tijdens een video tevoorschijn komt. Meestal worden deze video’s “overgeslagen” door ongeduldige kijkers, waardoor adverteerders niet hoeven te betalen. Kortere video’s die niet overgeslagen kunnen worden, zijn uiteraard duurder.

hoe werkt youtube geld verdienen

Homepage Banners

hoe werkt youtube geld verdienen

In aanvulling op andere video’s biedt YouTube ook banner videoadvertenties aan. Dit zijn meestal meer mainstream-advertenties die automatisch afgespeeld worden zodra de gebruiker op de YouTube-desktoppagina, en soms ook op de YouTube-tabletpagina, terecht komt. Deze advertenties zijn gegarandeerde weergaven en bereiken in principe meer kijkers.

Dit verklaart waarom adverteerders een premium tarief betalen voor bannervideo’s. Er zijn ook meerdere formaten van banneradvertenties, van foto- tot videoadvertenties of een mix van beiden.

Hoe verdient YouTube hier geld mee?

Door een verscheidenheid aan advertentieformaten aan te bieden, die adverteerders met verschillende behoeften aanspreken.

hoe komt youtube aan geld

Gemonetariseerde Gebruiker-gegenereerde Content

hoe komt youtube aan geld

YouTube verdient ook geld met zijn “makers van premium content” die miljoenen weergaven en abonnees hebben. Deze populaire YouTube-”kanalen” (en er zijn meerdere kanalen binnen dit gigantische netwerk) brengen een groot en toch ook doelgericht publiek op de been.

Contentmakers op YouTube kunnen een abonnement voor hun populaire kanalen in rekening brengen en rechtstreeks profiteren van betalende gebruikers. YouTube en contentmakers verdelen onderling de inkomsten die afkomstig zijn van gebruikers.

Uiteraard heeft het leeuwendeel van YouTube-gebruikers geen miljoenen weergaven of abonnees. Zij die wel een breed publiek bereiken krijgen dus veel meer voordelen, inclusief een 55/45-verdelingsregeling, wat veel beter is dan het gemiddelde eigendomscontract van een studio of netwerk.

Enkel en alleen al voor deze reden is het belangrijk om te leren hoe je meer YouTube-abonnees kunt werven indien je wil leren hoe je je inkomsten kunt verhogen.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram
hoe werkt youtube geld verdienen

YouTube Red

hoe komt youtube aan geld

Hoe verdient YouTube geld met premium content? YouTube Red is in feite het antwoord van de website op HBO en Netflix. Deze service is een premium abonnement (ongeveer €10 per maand) dat uniek en professioneel entertainment aanbiedt verspreid over YouTube, YouTube Music en YouTube Gaming.

Vele gebruikers zien de voordelen in van betalen voor Red, aangezien het advertenties uitsluit, verborgen inhoud tevoorschijn tovert, gebruikers de kans geeft om content op eender welk moment (zelfs offline) te bekijken en leden van verschillende andere voordelen laat profiteren.

hoe verdient youtube geld

YouTube-films and TV-shows

hoe verdient youtube geld

Hoe verdient YouTube geld door samen te werken met andere bedrijven? YouTube concurreert met Amazon Prime Streaming door kijkers de mogelijkheid te geven om geselecteerde “betaalde shows” te kopen. Dit zijn individueel aangeboden films en tv-afleveringen.

Deze kunnen op eender welk moment bekeken worden en het businessmodel is vergelijkbaar met YouTube Red. De content is echter eigendom van andere studio’s of distributiebedrijven waardoor de winst verdeeld wordt tussen deze instanties en YouTube.

YouTube Red is een netwerk van unieke shows, terwijl YouTube Movies meer mainstream opties heeft aan hogere tarieven. In sommige gevallen kan dit oplopen tot €5 per film.

hoe verdient youtube zijn geld

YouTube TV

hoe verdient youtube zijn geld

Hoe verdient YouTube geld door te concurreren met andere streamingdiensten? YouTube kan ook samenwerken met andere netwerken om premium content aan te bieden dat enkel en alleen via internet beschikbaar is.

Dit is voornamelijk voordelig voor netwerken die slechts een beperkt publiek per kabel bereiken, maar het geeft YouTube de mogelijkheid om met andere internetnetwerken zoals Netflix en Hulu te concurreren.

Volgens YouTube TV mogen gebruikers zich verwachten aan een abonnement op meer dan 60 netwerken (voor ongeveer €35 per maand), lokale sport- en nieuwsshows en zelfs live-streaming van tv.

Dit is de meest praktische optie voor gezinnen die niet willen betalen voor kabeltelevisie maar wel het internet gebruiken om met de buitenwereld in contact te blijven. Een van de nieuwe mogelijkheden op YouTube TV is DVR (Digital Video Recorder), een functie die door kabel- en satellietzenders werd ontwikkeld.

hoe verdient youtube geld

Verdienen met affiliate deals

hoe werkt youtube geld verdienen

YouTube krijgt ook een commissie van bedrijven als bepaalde video’s helpen om producten te verkopen. Dit systeem werkt op dezelfde manier als Amazon affiliate marketing.

Contentmakers kunnen geld verdienen op YouTube door links te integreren naar producten die ze beoordelen of gebruiken in een video. Zowel de contentmaker en Youtube plukken hier de vruchten van, maar enkel en alleen als de klant een product koopt door gebruik te maken van die specifieke affiliate link.

Alvorens op zoek te gaan naar antwoorden op vragen zoals “Hoeveel geld verdienen YouTubers?”, is het beter om eerst het inkomstenmodel van YouTube zelf te begrijpen. Begrijpen hoe advertenties en gesponsorde video’s werken en hoe anderen geld verdienen, zal je helpen om je volgende stap als bijdrager te bepalen.

Nu je een antwoord hebt op de vraag “Hoe verdient YouTube geld?”, kan je beter je publiek en je doelen in kaart brengen. Waar wacht je nog op? Maak je eigen YouTube-kanaal zodat je YouTube kunt gebruiken om winst te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven