De 3 Beste Manieren Om Geld Verdienen Met Schrijven

schrijver worden

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Laten we eerlijk zijn: als je begint als schrijver, voel je je waarschijnlijk een beetje verloren. Hoe vind je de best betaalde online schrijfopdrachten? Wat is de juiste manier om klanten te vinden? Hoe kan ik überhaupt geld verdienen met schrijven? Er zijn zoveel vragen als het gaat om freelance schrijven, maar dat is juist een goede zaak!

Waarom?

Omdat, als je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken, er zo goed als eindeloze mogelijkheden zijn om als freelance schrijver online geld te verdienen! En je hoeft echt niet de volgende JK Rowling te zijn om als freelancer al schrijvend geld te verdienen

Als je coherent kunt schrijven en de ideeën die je wilt communiceren in gemakkelijk te begrijpen woorden over kunt brengen, kun je als freelance schrijver aan de slag.

Als kers op de taart ben je vrij om thuis te werken, of op welke andere plek dan ook. Vrijheid verzekerd!

In dit artikel geven we meer uitleg over de 3 beste manieren om online al schrijvend geld te verdienen:

Freelance schrijven en copywriting
Freelance schrijven en copywriting
Een Kindle-auteur worden
Een Kindle-auteur worden
Bloggen om geld te verdienen
Bloggen om geld te verdienen

We zullen ook enkele veelgestelde vragen doorlopen die je als freelance schrijver kunt hebben. Aan de slag!

1

Freelance Schrijven en Copywriting

Als freelance schrijver zijn er ontzettend veel schrijfvormen die je kunt nastreven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met schrijven voor bedrijven die webinhoud nodig hebben, zowel in de vorm van artikelen als verkoopteksten.

Deze twee zijn ook de meest voorkomende en meest gewilde schrijfopdrachten op de markt. In feite raden wij elke freelance schrijver, die zich afvraagt hoe hij of zij geld kan verdienen met schrijven, aan om met een van deze opties of beide te beginnen.

Wij raden ze aan om 3 redenen:

Hier zijn duidelijke stappen die je kunt gebruiken
om gelijk aan de slag te gaan:

Stap

01

Stap 01

Creëer een aanwezigheid op het web

Ook al ben je een uitstekende schrijver, als niemand weet dat je bestaat, kun je geen geld verdienen met schrijven. Om te beginnen moet je dus aanwezig zijn op het web.

Dit kan door een persoonlijke website zijn of zelfs een profiel op freelance websites zoals Upwork, Fiverr of Guru. Onze aanbeveling is om zowel een persoonlijke website als profielen op freelance-platforms te hebben.

Op een eigen website kun je:

Je eigen content plaatsen
Je eigen content plaatsen
Een eigen profielpagina
Een eigen profielpagina creëren
efficiënte manier
Je diensten op een efficiënte manier aan potentiële klanten verkopen
contactpunt waar potentiële
Dienst doen als contactpunt waar potentiële klanten je kunnen aanspreken

Een eigen plekje op het internet doet echt wonderen voor jouw onderneming!

Stap

02

Stap 02

Kiezen tussen copywriting of het schrijven van artikelen

schrijver worden

Nu je je aanwezigheid op het web hebt opgebouwd, moet je beslissen of je je wilt focussen op copywriting of het schrijven van artikelen. Natuurlijk kun je in eerste instantie ook beide doen. Maar op lange termijn zul je je in een van de twee willen specialiseren omdat je zo je vaardigheden verder kunt aanscherpen en je klanten van nog betere content kunt voorzien. Uiteraard zul je op deze manier ook meer verdienen.

Het schrijven van artikelen

Dit is in wezen het schrijven van niet-verkoopbare inhoud op websites. Artikelen zijn meestal informatief en educatief, zoals het artikel dat je nu leest.

Vrijwel alle websites die internetverkeer willen genereren hebben artikelschrijvers nodig, omdat de behoefte aan het produceren van inhoud zeer reëel is voor elk bedrijf dat zichzelf serieus neemt. Een ander leuk aspect is dat je deze artikelen meestal redelijk snel kunt maken.

Het schrijven van artikelen is een van de meest gemakkelijke manieren om online geld te verdienen. Alleen geld verdienen met betaalde enquêtes is nog sneller en gemakkelijker.

Per stuk betaalt het echter aanzienlijk minder dan copywriting. Gewoonlijk verdienen artikelschrijvers tussen de €45 en €220 voor een artikel van 1.000 woorden.

Copywriting

Copywriters schrijven in principe om iets te verkopen. Bijvoorbeeld: een lange verkooppagina die je op verschillende productwebsites ziet, of een korte verkoopmail. Ongeacht het medium, het doel van copywriting is om de naamsbekendheid te vergroten.

Omdat het doel van copywriting letterlijk het genereren van omzet is, betaalt het ook VEEL beter. Voor een korte verkooppagina kunt u gemiddeld tussen de €700 en €1.350 verdienen. Zeer bekwame copywriters kunnen zelfs zo’n €1.750 verdienen. En misschien nog wel meer, afhankelijk van het onderwerp waarover ze schrijven!

In tegenstelling tot het schrijven van gewone artikelen, moet jedan wel  leren hoe je een doeltreffende tekst kunt schrijven en verkoopteksten bestuderen. Er is meer voorbereiding en inspanning nodig, maar aangezien jouw tekst je klanten (hopelijk) geld zal opbrengen, is het veel gemakkelijker om op deze manier geld verdienen met schrijven.

Stap

03

Stap 03

Kies een niche

De meeste mensen die met schrijven geld willen verdienen, maken de fout om zoveel mogelijk markten te willen bedienen.

Als je iedereen probeert te behagen, doe je niemand een plezier.

Voor klanten die een artikel nodig hebben over bijvoorbeeld een bepaalde wet,  is het veel aantrekkelijker om iemand in te huren die gespecialiseerd is in juridisch schrijven, dan iemand die voor elke mogelijke markt ter wereld schrijft. Natuurlijk kun je zo ook hogere tarieven vragen.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om te bepalen welke niche geschikt is voor jou:

schrijfster worden

Rendabiliteit

Als er geen geld te verdienen is in een niche of als de niche gewoon te klein is om consistent al schrijvend online geld te verdienen, dan moet je op zoek gaan naar een andere niche.

Sector

Sector

Kies een sector die je kent, of waar je in ieder geval consequent onderzoek naar kunt doen en over kunt schrijven. Het zou een totale verspilling zijn als je ervoor kiest om over financiële auditing te schrijven als je er geen kennis van hebt, of als dat onderwerp jou absoluut niet interesseert. Verzeker je er ook van dat de gekozen

Type dienstverlening

Type dienstverlening

Zelfs als het gaat om copywriting, kun je je richten op meer specifieke diensten, zoals videoverkoopteksten, e-mailverkoopteksten of verkooppagina’s. Als je jezelf als artikelschrijver op de markt profileert, kun je kiezen uit verschillende soorten artikelen, zoals handleidingen of technische artikelen.

Misschien vraag je jezelf af waarom je al deze stappen moet doorlopen en een niche moet kiezen als je gewoon klanten kunt aannemen die op jouw pad komen. Wel, de reden is eenvoudig: als je jezelf profileert als een specialist, krijg je meer autoriteit en kan je al schrijvend meer geld verdienen.

Als je een specifieke niche kiest, ontwikkel je door de tijd heen niche-specifieke inzichten, invalshoeken en expertise. Dit zijn dingen waar een niet-specifieke schrijver niet mee kan concurreren en dus verdien je meer geld en krijg je meer klanten.

Veel ervaring in één niche overtreft een beetje ervaring in elke niche!

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

Stap

04

Stap 04

Creëer een portfolio

schrijver worden

Nu je aanwezig bent op het web en online profielen en een niche hebt, is het tijd om een portfolio aan te maken.

Waarom?

Als je geen schrijfvoorbeelden kunt laten zien, krijg je namelijk geen klanten. En geen klanten betekent dat je geen geld zult verdienen met schrijven!

Je hoeft niet eens eerdere klanten te hebben om een portfolio te creëren. In plaats daarvan kun je beginnen met het maken van voorbeelden en deze op jouw  website en blog plaatsen.

Dit is ook een reden waarom een niche kiezen nuttig is, aangezien je nu precies weet wat voor voorbeelden je kan maken voor je portfolio, en waarnaar klanten binnen die niche hoogstwaarschijnlijk op zoek zijn.

Stap

05

Stap 05

Solliciteer dagelijks voor nieuwe opdrachten

Aangezien je nu goed georganiseerd bent, is het tijd om jezelf te presenteren aan bedrijven die wellicht freelance schrijfdiensten nodig hebben.

De sleutel tot het vermijden van een “feest en hongersnood”-cyclus als freelance schrijver, waar je de ene week veel, maar de andere week geen werk hebt, is om consequent te solliciteren naar nieuwe opdrachten.

We raden je aan om dagelijks voor minimaal 3 opdrachten te solliciteren. Dit lijkt misschien veel, maar met een zorgvuldige planning is het vast en zeker haalbaar. Bovendien is het ook cruciaal om consequent geld te verdienen met schrijven. 

Voor eenvoudige opdrachten kun je freelance aanbiedingen vinden op Upwork en Guru en daarvoor solliciteren. Je kunt ook kijken op verschillende online jobsites om freelance schrijfopdrachten te vinden en bedrijven rechtstreeks te contacteren.

Om als freelance schrijver een degelijk inkomen te verdienen, heb je de discipline nodig om dagelijks op zoek te gaan naar nieuwe opdrachten. Dat hoort er nu eenmaal bij!

2

Geld Verdienen Met Schrijven: Word een Kindle-auteur

schrijver worden

Een andere schitterende manier om geld verdienen met schrijven is door te publiceren op Amazon Kindle: een e-reader van de eCommerce-gigant Amazon, en misschien wel de beste op de markt. Alle Kindle-eigenaars hebben op Amazon.com directe toegang tot honderdduizenden Kindle-eBooks. Met bijna 90 miljoen verkochte Kindle-apparaten zijn de mogelijkheden als Kindle-auteur enorm.

En het mooiste van alles? Als auteur kun je hier zelf publiceren, zonder dat je een uitgeverij of een literaire agent nodig hebt, en maandelijks via een passief inkomen geld verdienen met schrijven!

Wat we hiermee bedoelen is dat als je eenmaal je boek geschreven en gepubliceerd hebt, mensen het blijven kopen. Dit betekent dat er 24/7 geld op je bankrekening wordt gestort zonder dat je extra werk hoeft te verrichten.

De voor- en nadelen van het publiceren op Amazon

Het zelf publiceren van je Kindle-eBook op Amazon heeft enkele voor- en nadelen:

duimen omhoog
Voordelen
duimen omlaag
Nadelen

Naar onze bescheiden mening wegen de voordelen gewoonweg tegen de nadelen op bij de keuze voor Amazon Kindle. Als Kindle-auteur kun je een beroep doen op talrijke handleidingen voor het vermijden van fouten en valkuilen. Als kersvers Kindle-auteur heb je dus een grotere kans op succes bij je eerste publicatie.

Volg het advies op van mensen die jou zijn voorgegaan en je zou het goed moeten doen.

Je Eerste Kindle-boek Schrijven

Als je besloten hebt om een boek op Kindle te publiceren, moet je er over nadenken of je het zelf wilt schrijven of dat je een freelance schrijver wilt inhuren.

Kort gezegd, als je tijd en expertise hebt over het onderwerp, is het beter om het zelf te schrijven. Op die manier bespaar je de voorafgaande kosten voor het inhuren van een schaduwschrijver.

Het is ook een enorme prestatie om zelf een boek te schrijven!

Houd er echter rekening mee dat je een aanzienlijk deel van je eigen tijd zult besteden – tijd die je zou kunnen gebruiken om geld te verdienen voor het schrijven voor klanten.

Als je dus wat kapitaal hebt om de voorafgaande kosten te dekken, kun je gewoon een freelance schrijver inhuren voor het schrijfwerk. Op die manier maakt je tijd vrij die je productief kunt gebruiken voor andere schrijfopdrachten!

3

Bloggen en Je Eigen Vermogen Opbouwe

schrijver worden

Hoewel er talloze handleidingen, artikelen en websites zijn die je vertellen dat je moet beginnen met bloggen als een manier om geld te verdienen, moeten we hier eerlijk zijn: bloggen is veruit de moeilijkste methode van de 3 die we in dit artikel hebben behandeld als het gaat om geld verdienen met schrijven.

Je kunt het echter wel gebruiken om een vermogen op lange termijn op te bouwen dat jou levenslang een inkomen zalopleveren. In feite kun je een uiterst winstgevend bedrijf opbouwen door te bloggen.

En het leukste van alles? Een blog opstarten kun je gratis!

In tegenstelling tot wat sommige artikelen zeggen, zul je niet onmiddellijk een enorm inkomen vergaren met een blog. Je zult niet in je pyjama zitten en je verdient geen geld thuis voor de open haard… Tenzij je al een groot trouw publiek op een ander platform hebt natuurlijk.

In feite vereist bloggen toewijding en consistente en kwalitatieve content, omdat dit de enige manier is om een hoge een goede zoekmachineranking te krijgen en een lezerspubliek aan te trekken.

Nogmaals, dit wil niet zeggen dat het gebruik van een blog om geld te verdienen niet mogelijk of de moeite waard is. We zorgen er alleen maar voor dat je weet hoeveel werk je hiervoor moet verrichten!

Maar als je dat werk eenmaal gedaan hebt, zal je blog je voor altijd geld blijven opleveren.

Zelf Schrijven versus het Inhuren van Freelancers voor Jouw Blog

schrijver worden

Net als bij het publiceren op Kindle, is het een lastig dilemma om te kiezen of je zelf voor je blog gaat schrijven of dat je dit aan iemand anders overlaat.

Als je op zoek bent om geld te verdienen met het schrijven van een blog, moet je echt een passie hebben voor schrijven over het door jou gekozen onderwerp om je blog op te bouwen.

De uitdaging ligt ‘m in het feit dat je niet onmiddellijk resultaten zult zien van je blog-inspanningen. Dit kan nogal hartverscheurend zijn als je veel tijd en moeite steekt in het produceren van goede content.

Veel bloggers verliezen hierdoor hun motivatie en gooien de handdoek in de ring.

Als je wat extra geld over hebt, is het daarom een goed idee om freelance schrijvers in te huren.

Je hoeft echter niet volledig te vertrouwen op freelancers om alle inhoud te produceren. In plaats daarvan kun je jezelf richten op het produceren van een groot deel van de belangrijkste blogartikelen op je site, terwijl freelancers de rest op zich kunnen nemen. Op die manier heb je geen burn-out en wordt je blog geen spookstad.

Manieren om Geld te Verdienen met een Blog

Zodra je een behoorlijk aantal lezers voor je blog hebt aangetrokken, zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen:

promoten van producten

Affiliate marketing: het promoten van producten of diensten die interessant kunnen zijn voor jouw publiek, en wanneer er een verkoop is, krijg jij een commissie

Gesponsorde content

Gesponsorde content aanvaarden en samenwerken met merken

Advertentieruimte verkopen

Advertentieruimte verkopen

Je eigen producten maken

Je eigen producten maken

Ongeacht welke methode je kiest om geld te verdienen, als je de luxe hebt dat je KAN kiezen, ben je al gestaag op weg om je blog in een heus bedrijf om te toveren!

Conclusie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om geld verdienen met schrijven, dat het soms moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. Maar na het lezen van ons artikel, zou je een vrij goed idee moeten hebben en met veel enthousiasme aan de slag moeten gaan! Iedereen kan op deze manier in een mum van tijd een degelijk inkomen opbouwen. Volg gewoon de stappen en methoden die in dit artikel beschreven worden, en je bent helemaal voorbereid om als freelance schrijver van start te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven