Verdien geld met uw Eigen App

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

laag
Laag

Tijd

Tijd Laag
Laag

Inkomen

Inkomen Klein
Klein

Een moeilijke manier om geld te verdienen maar met fantastisch potentieel.

Heeft u een geweldig idee voor een app maar weet u niet zeker of u de nodige technologische kennis hebt om deze te maken?

Er is echt geen reden waarom u niet deel uit zou kunnen maken van de app markt. Met of zonder technische kennis kunt u misschien wel iets verdienen.

Lees de GeldNinja.nl gids om te beginnen met uw eigen app.

Het ontwikkelingsproces

geld verdienen met blog

De eerste stap naar een geld makende app is het hebben van een goed idee. Begin met de vraag wat voor soort app u wilt maken. Er bestaat een kans dat veel mensen precies zo’n app nodig hebben. U kunt bijvoorbeeld de omgeving waar u woont eens overwegen. Als u in een stad woont waar veel toeristen naar toe komen zijn de mogelijkheden oneindig.

U kunt ook uw eigen interesses overwegen. Misschien bent u gek op koffie en heeft u goede plekken over de hele wereld ontdekt voor koffie liefhebbers. In dat geval: waarom zou u dan niet een gids maken in de vorm van een app waarmee u uw kennis kunt delen met andere koffie liefhebbers?

Veel apps focussen zich niet op bepaalde locaties maar komen altijd boven aan de lijst. U kent er waarschijnlijk wel een paar: Temple Run, Draw something, Minecraft, etc.

Spelletjes verdienen vaak wat meer geld omdat mensen voor spelletjes willen betalen. Vooral de apps die populair worden in bepaalde kringen verspreiden zich erg snel. Veel apps verspreiden zich enkel door mond-tot-mond reclame.

Als u iets in de app store vindt dat op uw idee lijkt geef dan niet op. Dit is waar u verder moet denken. Wat heeft uw app wat andere apps niet hebben? Misschien verzameld u feedback van café eigenaren en geeft u informatie over de interessante punten van dat café of welke koffie men echt moet proberen bij dat café.

Probeer een idee te verzinnen dat niet te veel concurrentie heeft. Als u echt geen ideeën hebt kunt u eens kijken wat voor apps er te downloaden zijn en misschien dat u een app ziet waarvan het concept verbeterd zou kunnen worden.

Hier zijn wat dingen waar u rekening mee zou moeten houden tijdens het maken van een concept:

Verschillende types apps

Er zijn veel verschillende soorten apps. Hier de meeste met wat bekende voordelen:

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Ontwikkelen van de app

Nu u een idee heeft hoeft u de app alleen nog maar te ontwikkelen…we gaan er van uit dat u net als de meeste erg weinig ervaring heeft met programmeren. Hoewel u misschien over bepaalde vaardigheden beschikt door freelance opdrachten te doen, hoeft u zich geen zorgen te maken als dit niet het geval is! Er zijn genoeg manieren om aan de slag te kunnen.

Er bestaat de dure maar makkelijke mogelijkheid om iemand in te huren die de app voor u ontwikkeld. Op websites als Appbooker kunt u aangeven wat uw locatie en budget is en of de app voor een bedrijf is of een freelance project. Appbooker zal u wat ontwikkelaars suggereren die aan uw eisen voldoen. Op het profiel van de ontwikkelaar vindt u de klanten die ze hebben en de apps waar ze zich in specialiseren.

Een andere handige site is The App Developers. Hier kunt u kiezen of u de app alleen , als bedrijf of als agentschap ontwikkelt. Zij ontwikkelen apps voor telefoons, tablets en computers. Voor informatie over de prijs dient u een gedetailleerde beschrijving te geven van de app die u wil ontwikkelen, daarna zullen zij met een voorstel komen. De prijs van de app zal afhangen van de complexiteit van het design.

Hier wat goede vragen voor wanneer u opzoek gaat naar een ontwikkelaar:

Kosten van de app

U moet geld uitgeven om geld te verdienen. Dat zegt men, in ieder geval. Dit is niet altijd het geval in de wereld van de apps maar daar hebben we het later nog over. Laten we er voor nu van uit gaan dat u iemand heeft ingehuurd om uw app te maken.

Afhangend van het soort app dat u wil ontwikkelen ligt de prijs tussen de €900 en €2300. Dat klinkt als een heleboel geld maar onthoud dat de juiste app dit geld erg snel terug verdient. Verder zijn spelletjes apps het duurste om te ontwikkelen en staan deze altijd in de top 30.

Natuurlijk zult u ontwikkelaars tegenkomen die kant en klare apps aanbieden voor €1800. Wees voorzichtig met dit soort aanbiedingen! Meestal krijgt u waarvoor u betaald maar wij denken altijd dat u beter een beetje extra kunt betalen voor iets waar u trots op kunt zijn. Waarom €1800 verspillen aan een app die niemand zal kopen?

In het geval dat u zelf wat inhoud kunt maken (bijvoorbeeld de graphics) dan kunt u de kosten al redelijk verlagen. Een andere manier om de kosten te verlagen is om de ontwikkelaar wat van de winst die de app maakt aan te bieden. Ontwikkelaars zullen hier zelden mee akkoord gaan. Alleen als ze uw idee echt geweldig vinden zullen ze akkoord gaan. Als u voor deze optie kiest moet u er natuurlijk op voorbereid zijn de winst te delen.

Als u speciale functies wilt zoals GPS of de mogelijkheid dingen op social media te delen kost dit meestal zo’n €900 of meer.

Apps via Apple verkopen kost zo’n €90 per jaar. Dit geld is zo terug verdiend omdat de App store erg veel gebruikers heeft en u dus een winst garandeert.

Hoeveel geld kun je verdienen met een app?

Aangezien de verdiensten compleet afhangen van de populariteit van de app en van hoeveel u er voor gevraagd heeft is een salaris als app eigenaar erg moeilijk te berekenen. Tenzij u ervan overtuigd bent dat u de nieuwe Mark Zuckerberg bent zou ik nog niet met mijn werk stoppen. De website GigaOM Pro heeft een onderzoek gedaan waaruit bleek dat meer dan de helft van de 352 mensen die mee deden minder dan €450 per maand verdienen.

Of u kunt de nieuwe Angry Birds ontwikkelen en 6 miljoen per maand verdienen…! Er zijn zeker opportuniteiten om via deze manier miljonair te worden.

Om het meeste uit uw app te halen kunt u de volgende tips gebruiken:

  • Wees er zeker van dat uw app een grote doelgroep heeft
  • Begin klein en werk zo naar groter
  • Houd bij welke apps in de hitlijsten staan
  • Op dit moment is het makkelijker om geld te verdienen met iOS apps
  • Vraag vrienden en familie om uw app te beoordelen in de store
  • Overweeg ook een iPad versie te maken van de app
  • Wanneer de app uitgebracht wordt onder een bedrijf dat al bestaat, maak dan reclame op uw website en op social media

Apple neemt 30% van de winsten verkregen door in app en de rest wordt meteen naar je account overgemaakt.

U kunt ook overwegen een gratis app te maken waarmee u winst maakt door in app en advertenties in uw app. Dit is een goede manier om te beginnen. U kunt uw app bekend maken door berichten te plaatsen op uw sociale media-kanalen, zodat dit een haalbare strategie is om, bijvoorbeeld, geld te verdienen op Instagram.

Hoe ontwikkeld u uw app?

Wat als u gewoon niet het geld heeft om een professionele ontwikkelaar te betalen? Geen zorgen, er zijn veel opties waarmee u het zelf kunt doen. Misschien wilt u eerst het idee verkennen voordat u een ontwikkelaar inhuurt? Hoe dan ook, op deze websites heeft u de mogelijkheid om apps gratis te ontwikkelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top