Verkoop uw Foto’s Online

Bent u een van die mensen die altijd uw camera bij zich heeft en altijd overal foto’s van maakt?

Waarom  zou u dan niet een extra zakcentje verdienen met uw foto’s? GeldNinja.nl heeft een aantal websites waar u uw foto’s kunt verkopen zonder veel extra werk te doen. U hoeft ze alleen maar te bewerkt en uploaden.

Als u serieus geld aan uw foto’s  wilt verdienen dan heeft u natuurlijk het een en ander uit te zoeken met betrekking tot het betalen van belasting. Maar dan zult eventueel ook de mogelijkheid hebben om  kosten af te trekken voor apparatuur, editing programma’s en reiskosten (naar verschillende locaties voor foto’s). Het kan een goed idee zijn om  advies van een professional te vragen wanneer u wilt voorkomen dat u in de problemen komt met de belastingen.

Hier zijn 5 plekken waar u uw foto’s kunt verkopen:

Verkoop uw foto's online

Volgens de website zelf zijn er 5.000.000 fotografen die hun foto’s hier verkopen. Op deze site krijgt u 70%  van de opbrengst voor elke licentie die u verkoopt (de normale prijs is 250 dollar). Uw  foto’s zullen dan beschikbaar zijn voor gebruik in grote reclamecampagnes en dergelijke (tenminste als u een commerciële licentie verkoopt).

Om  op 500px Prime aan de slag te gaan moet u eerst een profiel aanmaken op 500px. Hier kunt u uw foto’s indienen de nodige informatie over elke foto geven.

U heeft de keuze uw foto’s te verkopen als exclusief of niet-exclusief. U krijgt meer voor de verkoop van exclusieve foto’s maar aan de andere kant kunt u dan de foto maar een keer verkopen.

Met Smugmug Pro krijgt u  85% van de winst van uw foto’s maar in ruil daarvoor is het niet mogelijk om  een ​​gratis profiel te maken maar dient u een abonnement voor minimaal 12,5 dollar / maand  te kopen.

Als u ervoor kiest om lid te worden, moet u uw  foto’s uploaden, kiest u welke producten u wilt verkopen en welke prijs u wenst te ontvangen.

Een  goede site die een neus heeft voor verkoop en ondernemerschap. U heeft hier meer vrijheid om uw producten te hervormen.

Op deze site kunt u tot 100 Euro per foto verdienen. Het betaalsysteem is vrij ingewikkeld maar u kunt verdient meer per verkochte foto naar mate u meer foto’s verkoopt.


In totaal hebben  de leden van deze site zo’n 300 miljoen Euro verdiend met meer dan 500 miljoen downloads. Het is dus zonder twijfel een goede site om op te verkopen. Op de site kunt u ook video’s en vector vinden.

U kunt ook verwijzen naar andere foto’s en een beetje van die opbrengst krijgen telkens keer de foto wordt verkocht.

Verkoop uw foto's online

Deze site bestaat al sinds 2001 en heeft daarom een groot netwerk van zowel kopers en verkopers opgebouwd. Om  die reden kunt u niet zomaar een profiel aanmaken en foto’s uploaden maar moet u eerst een lidmaatschap aanvragen.

Om  te solliciteren moet u de meest geschikte categorie (foto’s, video of geluid) kiezen en invullen. Dan zal iStockphoto uw kwalificaties beoordelen en u  een kleine quiz sturen die u moet doen. De laatste stap is om  ze wat  van uw eigen materiaal toe te sturen.

Als u wordt geaccepteerd zult u minimaal 15 %  van de omzet ontvangen. U kunt uzelf opwerken tot in de buurt van 45%  te krijgen. Op de website vindt u een overzicht dat u kunt helpen om uw inkomen te berekenen.

Etsy is niet alleen de plek voor bruiloft decoraties, halloween kostuums en cadeau-ideeën, hier kunt u ook uw foto’s verkopen.

De  verkoopvoorwaarden zijn vrij goed, Etsy rekent slechts 20 cent per verkoop + 3,5% van de verkoopprijs. In ruil daarvoor moet u zich wat extra inspanning om uw foto’s maken verkopen.

Etsy is niet de plek waar u als eerste kijkt wanneer u op zoek bent naar een plek om foto’s te kopen maar omdat ze maar zo’n klein deel van de winst houden kan het toch de moeite waard zijn deze site te gebruiken.

Verder biedt Etsy een super behulpzaam handboek met onderwijs over marketing enz. Als verkoper kunt u op Etsy ook uw eigen prijzen kiezen en zo zijn uw mogelijkheden oneindig.

Elke site heeft zijn voor- en nadelen. U moet ze gewoon allemaal bekijken en degene kiezen die het beste bij u past.

Scroll naar top