Verdien geld met Google Adsense

google adsSteeds meer mensen hopen om eigen baas te worden of om extra geld te verdienen door online te gaan werken. Er zijn veel voordelen als je online geld verdient en als je vanuit huis werkt in plaats van op een kantoor; Echter, om een goed inkomen te verdienen, moet je betrouwbare bronnen vinden om een online inkomen te kunnen verdienen.

Een van de beste manieren om online geld te verdienen is met Google AdSense. Veel mensen kunnen een goed extra inkomen verdienen met Google AdSense, en na een bepaalde periode is het zelfs mogelijk om er mee je full-time baan te vervangen. Om succesvol te zijn met het verdienen van geld met Google AdSense zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten. 

Deze handleiding geeft je de tips die je nodig hebt om er succesvol mee te zijn en zal je een volledige uitleg geven wat Google AdSense is en hoe het mensen in staat stelt online geld te kunnen verdienen.

Alles over Google AdSense

Internetmarketing is essentieel geworden voor het succes van bedrijven in alle soorten industrieën en niches. Een van de manieren waarop bedrijven hun producten en diensten online promoten is via Google AdWords. Bedrijven plaatsen biedingen op bepaalde zoekwoorden, in een poging om hun advertenties zichtbaar te maken wanneer mensen op zoek zijn naar bepaalde dingen online opzoeken of als ze verschillende websites bezoeken. Wanneer hun advertenties worden weergegeven, dan vraagt Google geld daarvoor bij de handelaren.

Voor mensen die bloggen, een website hebben, een YouTube-kanaal bijhouden of een andere vormen van online zaken hebben, is Google AdSense net als affiliate marketing een manier om geld met je media te kunnen verdienen. Wanneer je je aanmeldt voor deze service, dan geef je toestemming aan Google om Google AdWords-advertenties weer te geven, naast jouw eigen content. Veel online ondernemers verdienen honderdduizenden per jaar, mede dankzij Google AdSense

Een van de grootste voordelen van het gebruik van Google AdSense om geld online te verdienen is dat het zeer eenvoudig is om er van te profiteren van. Daarnaast is Google een gerenommeerd bedrijf en ze staan er om bekend dat ze altijd op tijd betalen.

Om met Google AdSense te kunnen beginnen moet je je registreren voor een gratis account en je moet dan al een blog of een YouTube-kanaal al hebben aangemaakt. Google zal je aanvraag voor een account beoordelen en zodra je bent goedgekeurd kun je de advertenties eenvoudig integreren met jouw gratis plugins. 

Daarna doet  Google AdSense de rest, advertenties weergegeven aan je bloglezers, aan bezoekers van de site of kijkers van je video. Wanneer iemand op een van de advertenties klikt, ontvangt je een deel van wat Google bij elk van die klik’s hebt verdient.

Niet zo snel!!

Als men voor het eerst over Google AdSense hoort, denken veel mensen meteen dat ze veel geld kunnen verdienen door zelf op de advertenties te gaan klikken of door mensen te vragen om erop te gaan klikken. Dit is een gegarandeerde manier om uiteindelijk uit het Google AdSense-programma te worden geschopt. 

Google maakt gebruik van zeer geavanceerde software om activiteiten te monitoren op sites, video’s en blogs waar men Google AdSense hebt geplaatst. De software kan echte, of oprechte klikken van neppe klikken onderscheiden. Terwijl de klik die men zo af en toe uitvoert misschien niet onopgemerkt blijft, zullen pogingen om het systeem te misleiden uiteindelijk je verbannen om nog langer gebruik te maken van AdSense.

Hoeveel kan je met Google AdSense verdienen?

De ervaringen van iedereen met AdSense zijn verschillend. In het begin verdien je misschien niet veel geld omdat het tijd kan kosten om een portfolio van sites of mediaverzameling op te bouwen om een grote impact te kunnen maken. Door Google AdSense op een aantal plaatsen te gebruiken, kun je gemakkelijk elke maand $ 200 of meer verdienen.

Bereid jezelf voor, voor Google AdSense

Zoals eerder vermeld, moet je al een website of een YouTube-account hebben aangemaakt voordat je Google AdSense aanvraagt. Als je dat nog niet doet, hoeft je zich geen zorgen te maken. Het maken van een blog of een andere vorm van social media  gereed maken voor Google AdSense is vrij eenvoudig. Deze handleiding vermeld aantal manieren hoe je zou kunnen beginnen, zodat je Google AdSense kunt gaan beginne te gebruiken.

Optie 1: Maak een BlogSpot blog

BlogSpot is een platform waar men blogs kan creëren en waar de blogs op kan worden gehost en die geheel gratis is om te installeren en te gebruiken. Google is de baas over het BlogSpot-platform, dus het is heel makkelijk om er Goodle AdSense-advertenties te integreren in het ontwerp van blogs die op het systeem zijn aangemaakt. 

Zelfs als je nog nooit een website hebt aangemaakt, kun je in ongeveer 10 minuten een BlogSpot-blog starten. Deze methode wordt sterk aanbevolen voor degenen die volledig onervaren zijn met online werk.

Hier zijn enkele tips om succes te krijgen met BlogSpot:

1. Kies de juiste domeinnaam

BlogSpot stelt je in staat om de naam voor je blog in te stellen en je wilt een naam kiezen die betrekking heeft op het onderwerp van je site, gemakkelijk uit is te spreken en makkelijk is om te kunnen onthouden.

2. Kies een niche uit

Je blog moet gewijd zijn aan een specifiek onderwerp. Je kunt alles kiezen wat je maar wilt: van mode tot technologie, van financieren tot de popkultuur, tot eten. Zodra je een niche hebt vastgelegd voor jezelf, schrijf een paar blog post’s. Maak ze minstens 400 woorden lang en voeg er afbeeldingen aan toe. Dankzij de content editor in BlogSpot kan je makkelijk blog berichten maken.

3. Upgrade met een sjabloon

BlogSpot geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal verschillende gratis sjablonen; Als je echter wilt dat je site opvalt en uitnodigt om er op te gaan klikken, is het vaak goed om te upgraden naar een gratis sjabloon van derde partij. Er zijn honderden beschikbaar voor je om online uit te kiezen.

4. Blog dient twee essentiële pagina’s te hebben

Elke BlogSpot blog moet een Over Ons pagina en een Contact pagina hebben. Door deze pagina’s op te nemen krijgt je site legitimiteit en kan het beter gaan stijgen in de zoekresultaten van de zoekmachines.

Optie 2: Maak een WordPress blog

Als je al enige ervaring hebt met bloggen of met het maken van websites, dan kan een WordPress-site voor Google AdSense de perfecte oplossing voor je zijn. WordPress is het meest populaire blogplatform, en bijna een kwart van alle websites ter wereld worden ermee gemaakt.

WordPress is een beetje complexer dan Blogger, daarom wordt het platform aanbevolen voor mensen die al wat meer ervaring hebben. De site geeft je toegang tot meer gratis sjablonen, leuke  widgets en tools waarmee je functionaliteit kunt toevoegen aan je website en veel aanpassingsopties om je website bijzonder te maken.

Er zijn veel goede tutorials online te vinden die je zullen helpen om met WordPress te beginnen. Als je al erg ervaren bent met computers, dan zou je al lerende het onder de knie kunnen krijgen, aangezien het systeem intuïtief is en er op de meeste pagina’s instructies op het scherm staan vermeld.

Verdien geld met Google Adsense

Optie 3: Start een YouTube-kanaal

Als je niet van schrijven houdt, kun je nog steeds geld verdienen met Google AdSense. YouTube maakt het mogelijk om inkomsten te genereren door Google-advertenties te tonen in banners op video’s. Je kunt video’s maken voor een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

 • Recensies van producten en diensten
 • Film- en televisierecensies
 • Video bloggen
 • Komedie en sketches
 • Educatieve video’s
 • Doe-het-zelf en zelfstudie video’s
 • Bespreken en laten zien van computer spelletjes
 • Geanimeerde video’s
 • Muziek video’s
 • Demonstraties van vaardigheden
 • Video’s van (huis)dieren

Zodra je een niche hebt gedacht, ben je klaar om YouTube toe te passen. Je kunt je gratis registreren voor een account en gaan beginnen met je eigen kanaal. Je kunt de video opnemen met je mobiele telefoon of met een webcam, of je kunt programma’s voor het opnemen van schermopnamen kopen zoals Camtasia zodat je door middel van video’s kunt laten zien hoe een programma op je computer werkt.

Voordat je een Google AdSense-account kunt aanvragen, moet je minimaal 5 tot 10 video’s produceren en uploaden. De kwaliteit van de video’s is van belang. Je kunt niet alleen 10 video’s plaatsen die maar een paar seconden duren en  dan verwachten dat je aanvraag goedgekeurd gaat worden. Nadat je 5 tot 10 video’s hebt geüpload, wacht je een ongeveer een week voordat je de aanvraag gaat indienen.

Nadat je je site op het Web draaiende hebt

Het moeilijkste deel van het starten met Google AdSense is om je website in orde te krijgen. Zodra je dat voor elkaar hebt, is de rest relatief eenvoudig. Voordat je verder gaat, is het belangrijk om te weten dat Google AdSense bepaalde eisen heeft aan welk type website ze goedkeuren. 

Als je site half klaar is, zonder inhoud of gevuld is met slecht geschreven artikelen, die duidelijk niets meer zijn dan spam, dan wordt je waarschijnlijk niet goedgekeurd. Je moet laten zien dat je een site of een YouTube-kanaal hebt die waarde zal gaan toevoegen voor een bepaald type publiek. 

Zorg ervoor dat je inhoud goed is voordat je de aanvraag indient, om te voorkomen dat je in de problemen komt en gefrustreert raakt. Zodra je ervan overtuigd bent dat je blog, site of kanaal van goede kwaliteit is en dat je daarmee Google waarschijnlijk mee zal imponeren, bent je klaar om verder te gaan.

Stuur je AdSense-aanvraag in

Wanneer je tevreden bent met je de inhoud van je website, kun je je Google AdSense-account aanvragen. Je kunt dit doen door de website van Google AdSense te bezoeken en vervolgens het formulier in te gaan vullen. Zorg ervoor dat je je tijd neemt en alle vragen volledig beantwoordt.

Nadat je je AdSense-applicatie hebt ingediend, duurt het een paar dagen voor Google om je app te beoordelen en te beslissen of zij het goedkeuren of niet. In sommige gevallen kan een week of meer voorbij gaan voordat je iets hoort. Als je bent goedgekeurd kun je meteen 

AdSense gebruiken. Zo niet, wees dan niet ontmoedigd. Het kan 2 of meer aanvragen voordat je goedkeuring krijgt. Voer gewoon de wijzigingen door die Google aanbeveelt en stuur dan de aanvraag opnieuw in. Je kunt online zoeken om meer te leren waar Google niet akkoord mee gaat, waardoor ze jouw account aanvraag kunnen weigeren.

Na je AdSense-goedkeuring

Verdien geld met Google Adsense

Zodra je een bericht van Google hebt gekregen dat je AdSense-account is goedgekeurd, kun je niet simpelweg achterover leunen en niets doen en wachten totdat het geld  binnen komt rollen! Je moet doorgaan met werken om de winst die je kunt maken door Google Ads te tonen, te maximaliseren.

Het eerste wat je moet doen, is het installeren van Google AdSense op je blog-, website- of YouTube-kanaal. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van welk platform je gebruikt. Je kunt de help-secties van de betreffende platforms raadplegen of online zoeken om stapsgewijze aanwijzingen te krijgen over hoe je Google AdSense kunt gaan toevoegen.

Nadat je Google AdSense geïnstalleerd hebt, moet je 24 tot 48 uur wachten voordat advertenties kunnen worden getoond op je site of bij je video. Zodra je de advertenties kunt zien, ben je klaar om je website te promoten. Je kunt gebruik maken van sociale media, message boards, blogs van anderen en veel andere methoden toepassen om een stroom van mensen naar je site te krijgen. Onthoud – om geld te verdienen met Google AdSense moeten mensen op de advertenties klikken, en je moet de stroom van bezoekers naar je pagina of video’s brengen om ook maar de kans te krijgen dat men gaat klikken op de advertenties.

Ten allen tijden moet je doorgaan met goede kwaliteit te produceren om bezoekers naar je site te laten komen en je kansen op een klik op de advertenties te verhogen. Stel het als een doel om minstens een keer per week een nieuwe video, blogpost of artikel te publiceren, of vaker als je schema dit toelaat. Telkens wanneer je iets nieuws toevoegt, promoot je de inhoud. Dan zal je beetje bij beetje de omzet zien beginnen te groeien in je Google AdSense-account.

Scroll naar top