Verdien geld als een life coach in 2020

Verdien geld als een life coach

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Op zoek naar een baan waarmee je vanuit huis kunt werken die het voor jou mogelijk maakt  om je eigen baas te zijn, geld te verdienen en nog steeds te communiceren met mensen? Dan is Life coaching misschien geschikt voor jou want de vraag ernaar neemt steeds meer toe, en deze industrie wordt geschat op 2 miljard euro!

Je hoeft ook geen diploma te hebben om als life coach te gaan werken. Het is zelfs zo dat de meeste mensen met een kleine training al kunnen beginnen. Het belangrijkste is om iemand te zijn met een positieve instelling en je moet echt een verlangen hebben om mensen te helpen hun leven te verbeteren. Als dat jou aanspreekt, lees dan vooral verder om meer te leren!

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

laag
Laag

Tijd

medium
Medium

Inkomen

groot
Groot

Dus wat doet een life coach nou eigenlijk?

Het is een heel bijzondere manier om geld te verdienen. Je kunt een life coach vergelijkbaar beschouwen als een coach van een team van een bepaalde sport. De coach helpt het team om strategieën te bedenken om hen te helpen de wedstrijden te kunnen winnen. Hij of zij maakt de sterke en zwakke punten van de spelers duidelijk en helpt hen om hun vaardigheden te ontwikkelen om de obstakels die in de weg staan te overwinnen, zodat ze veel beter worden dan de competitie.

Life coaches doen hetzelfde, maar in plaats van atleten te coachen, coachen zij mannen en vrouwen die bepaalde doelen in het leven nastreven. Een coach kan klanten online ontmoeten via Skype of een soortgelijke dienst, via de telefoon of persoonlijk bij de klanten thuis of in openbare gelegenheden zoals in een koffie zaak. Zij geven  hun klanten ook oefeningen en opdrachten die zij tussen de sessies moeten afronden.

Velen kiezen ervoor om zich te specialiseren op een bepaald gebied zoals mensen te helpen hun charisma te ontwikkelen. Anderen helpen mensen met het opbouwen van hun organisatorische vaardigheden, om steeds meer detail georiënteerd te werk te gaan of helpen om hun dromen waar te maken. Het werkterrein is wijd open; je kunt elk type van specialiteit uitkiezen waarvan je voelt dat daar vraag naar is  en waar je interesse naar uit gaat.

Verdien geld als een life coach

Hoe te beginnen

Om een life coach te worden en om geld te beginnen te verdienen is het niet nodig om een bepaalde diploma te behalen, of dat je een vergunning of certificering moet krijgen, maar er zijn echter wel programma’s die je kunt volgen waarmee je een certificaat kunt behalen. Dit kan je helpen om nieuwe klanten aan te trekken, maar het is niet verplicht om te gaan te beginnen. Hiervoor hoef je alleen deze stappen te volgen:

1. Vind jouw interesses als life coach

Voordat je je gaat bezig houden met alle details, moet je even een stap terug doen en er achter komen waarom je nou eigenlijk een coach wilt gaan worden. Stel jezelf precies de vraag wat de reden is waarom je een coach wilt zijn. Wat is er met het werk dat aantrekkelijk is voor jou? Hoe stel jij jezelf voor dat je mensen aan het helpen bent? Wat zou de moeite waard zijn om aan te bieden?

Wanneer je jouw eigen redenen beschouwt, zal je een weg in de juiste richting beginnen te zien. Bijvoorbeeld als je er achter komt dat je graag mensen wilt helpen om gelukkiger te worden, dan kun je besluiten dat je mensen wilt coachen die er mee worstelen om hun doelen te bereiken. Als je het leven van jouw klanten eenvoudiger wilt gaan maken dan is beter voor jou om een organisatorische life coach te worden.

2. Doe wat huiswerk

Om een life coach te worden hoeft je geen formele opleiding te doen, maar je hebt kennis en expertise nodig. Als je eenmaal hebt besloten welk aspect van coaching nu aantrekkelijk is voor jou, dan moet jij je gaan verdiepen in dat bepaalde gebied. Schaf een breed scala aan zelfhulpboeken aan die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp. Lees die aandachtig en maak aantekeningen. 

Evalueer het materiaal dat je leest. Welke dingen begrijp jij? Wat zou jij prettig vinden om door te geven aan jouw klanten? Welke oefeningen en activiteiten werden behandeld in de boeken die je als inspiratie zou kunnen gebruiken voor het maken van opdrachten voor jouw klanten?

Terwijl het nodig is dat je aardig moet wat gaan lezen voordat je aan de slag kunt gaan, ben je zeker niet klaar zodra jij je zaak bent begonnen. Goede coaches moeten constant blijven leren, wat betekent dat je cursussen en seminars moet nemen en door moet gaan om meer te lezen over onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw niche.

3. Word een leerling Coach

Als je echt een geweldige life coach wilt worden, moet je iemand hebben die een voorbeeld kan zijn. Een life coach inhuren kan goed zijn voor beginners, want het stelt je in staat om van heel dichtbij te kunnen ervaren hoe het is om aan de andere kant te staan van een sessie. 

Je kunt misschien zelfs een paar coaches ontmoeten voor een aantal sessies, voordat je jouw bedrijf gaat starten. Je zult snel gaan zien dat elke life coach zijn eigen stijl heeft en door te  worden blootgesteld aan verschillende manieren van coaching word je geholpen om te bepalen hoe jij het liefst met jouw klanten om wilt gaan.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram

4. Wees Zichtbaar op Sociale Media

Maak profielen aan op sociale media. Zo zal je meer kansen maken om geld te verdienen op Instagram en met andere sites zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en Pinterest.

Spendeer minstens een of twee keer per week wat tijd om inhoud toe te voegen aan je accounts. Je kan ook geld verdienen met je YouTube-kanaal door video’s of fragmenten te maken met jouw beste advies en raad. Sociale media is een fantastische manier om potentiële klanten te bereiken en je huidige klanten betrokken te houden.

Hoewel sommige life coaches een bescheiden salaris verdienen, zijn de marketinggenieën onder hen erin geslaagd om lucratieve optredens te organiseren en deals met uitgeverijen vast te leggen waardoor ze miljoenen verdienen.

Hoe je er geld mee kunt verdienen

Zodra je de kennis en een aantal eerste ervaringen hebt opgedaan als een life coach, dan ben je klaar om jouw bedrijf te starten en om te beginnen te werken met klanten. Hier volgt hoe jij kunt beginnen geld te verdienen als een life coach:

1. Maak een website over life coaching

Verdien geld als een life coach

De meeste mensen zoeken vandaag de dag online naar life coaches en willen graag op hun gemak lezen welke diensten de aspirant-coaches aanbieden, voordat ze zich gaan aanmelden voor een sessie. Hierdoor moet je een website draaiende hebben die er professioneel uit ziet, als jij zaak wilt gaan openen.

Je hoeft geen professionele webdesigner te betalen om de klus te klaren. Door gebruik te maken van een dienst zoals WordPress of Wix stelt het jou in staat om een aantrekkelijke site te maken zonder dat je hoeft te programmeren. Zorg er enkel voor dat je tekst van jouw website zorgvuldig hebt nagelezen.

2. Verspreid het nieuws

Wanneer je er klaar voor bent om klanten aan te nemen, laat het dan aan iedereen weten. Vertel het aan je vrienden, aan je familieleden en je kennissen. Leg dan precies uit welke dienst jij aanbiedt en hoe het mensen zal gaan helpen. Praat over je werk op de sociale media en denk er over na of je een gratis 30 minuten sessie ter introductie aan gaat bieden zodat mensen jouw dienst uit kunnen proberen.

3. Word een kennisbron van life coaching

Een van de beste manieren om nieuwe klanten te krijgen is door het creëren van web content die betrekking hebben tot jouw vakgebied. Je kunt video’s maken, een blog starten, podcasts gaan opnemen of te kiezen voor een combinatie van twee of drie van deze soorten media. Maak korte artikelen, opnamen of video’s over de onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw specialiteit. 

Zorg ervoor dat je nuttige informatie levert, op een zodanige manier dat lezers meer willen. Je zou bijvoorbeeld een blog post kunnen schrijven over de 4 manieren om jouw leven makkelijker te maken. Dan, aan het einde, kun je een oproep gaan doen om contact met jou op te nemen als ze meer ideeën willen.

4. Zorg dat je aanwezig bent op de Sociale Media

Maak profielen aan op Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest en Instagram en besteed daar wat tijd aan, ten minste twee of drie keer per week met het toevoegen van tekst aan jouw accounts. Sociale media is een geweldige manier om potentiële klanten te bereiken en om contact te houden met je huidige klanten.

5. Nodig het publiek uit

Het aanbieden van seminars en workshops in jouw nabije omgeving kan jou gaan helpen om het nieuws te verspreiden over jouw bedrijf. Huur een kleine ruimte en vraag een nominale vergoeding van 10 tot 20 Euro om het bij te wonen. 

Zorg voor nuttige informatie tijdens de workshop en maak vervolgens gebruik van het evenement als een manier om gratis 30 minuten coaching sessies in te plannen om te proberen nieuwe klanten aan te trekken.

6. Verbreed jouw horizon

Om online geld te verdienen als een life coach,  kan je meer doen dan het geven van coaching sessies. Schrijf e-books over onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw niche of biedt je diensten als een professionele spreker. Je zult niet alleen inkomsten genereren uit deze activiteiten, maar het zal jou ook helpen om je meer te vestigen als een expert op jouw vakgebied, hetgeen weer kan helpen om nieuwe klanten binnen te halen.

Wil je eigenlijk wel een Life Coach worden?

Voor de juiste persoon kan het werk als life coach fantastisch zijn, en het is baan waar je veel vrijheid in kan krijgen. Toch moet je ervoor zorgen dat het werk echt wel bij jou past als je er zeker van wilt zijn dat je succes zal gaan behalen. Een fantastische life coach moet:

Tevreden zijn met een bescheiden salaris

De gemiddelde life coach verdient $ 40.000 per jaar in de VS en werkt vaak voor mensen die $ 100.000 of meer verdienen. Voor sommige mensen kan dit leiden tot wrok en stress.

Je hebt een gepassioneerde, gedreven persoonlijkheid

Wanneer je als eerst je begint als een life coach, zul je waarschijnlijk moeite hebben om klanten te vinden. Als je niet het type bent die gemotiveerd kunt blijven en door blijft werken als het even tegen zit, dan is een life coach waarschijnlijk niets voor jou.

Wees een groot probleemoplosser

Als je niet in staat bent om te komen met antwoorden op de problemen van jouw klanten, dan zal je niet in staat zijn om er voor zorgen dat ze steeds bij jou terug komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven