Verdien geld als een Kunstenaar

Verdien geld als een kunstenaar

Er is een gezegde dat het werk van een kunstenaar alleen maar winstgevend wordt als hij of zij sterft, en dat kan kloppen voor de traditionele kunst die geproduceerd is door de oude meesters. Vandaag de dag zijn er echter manieren voor kunstenaars om een goed inkomen te verdienen en controle te hebben over hun carrière.

Deze gids laat je kennismaken met 10 verschillende manieren waarmee je geld kunt verdienen als een kunstenaar. In de meeste gevallen ben je nog werkzaam in een andere carrière als je voor het eerst gaat bent beginnen, omdat het de tijd kan kosten om genoeg geld te kunnen verdienen als je als kunstenaar full-time geld wilt gaan verdienen. Het kan vanaf het begin een zeer goede bron van extra inkomsten zijn. Je moet ook e.e.a. gaan leren over internet en social media marketing om jezelf effectief te gaan promoten om deze ideeën werkelijkheid te laten worden.

Alhoewel, met een beetje werk en door je continu te blijven inspannen, kan het mogelijk zijn om alleen als kunstenaar geld te gaan verdienen door één van deze methoden of een combinatie van ideeën te gaan gebruiken:

1. Probeer Freelance Websites

Freelance websites zijn plaatsen waar klanten die hulp nodig hebben van een kunstenaar, hun projecten adverteren. Kunstenaars kunnen door de vacatures gaan browsen en gaan bieden om werkzaamheden te voltooien. Er is een breed scala aan banen voor kunstenaars te vinden op deze type sites. Velen zullen  kortlopende projecten zijn, maar af en toe zijn er ook buitenkansen op projecten voor de lange termijn.

Wanneer je freelance websites gebruikt, zal je moeten gaan concurreren met andere kunstenaars om werk te krijgen, waardoor het belangrijk is dat je professionele biedingen gaat doen en dat jij jouw prijzen concurrerend houdt. Twee van de meest populaire freelance sites voor kunstenaars zijn PeoplePerHour.com en Upwork.

Zie deze handleiding over hoe je geld kunt verdienen gaan als een freelancer.

2. Verkoop Schilderijen Online

Vroeger was het zo dat je uren moest gaan besteden om naar kunsttentoonstellingen en ambachtelijke shows in jouw omgeving te gaan om jouw schilderijen te verkopen, maar die dagen zijn voorbij. Nu is het mogelijk om een goed inkomen te verdienen door schilderijen online te verkopen maken op een aantal verschillende websites. 

Met sites als Society6.comInPrnt.com  en RedBubble.com plaats jij je schilderijen online zodat ze beschikbaar zullen zijn om te verkopen. Wanneer een klant een schilderij koopt zorgt de site voor de productie en het verschepen ervan en neemt dan een deel van de verkoopprijs in als een vergoeding.

3. Verkoop Digitale Wallpapers

Niets is meer frustrerend dan er achter te komen dat mensen jouw foto’s downloaden om het gratis te gebruiken als hun desktop wallpapers en als achtergrond en lockscherm van je mobiel apparaat. Het goede nieuws is echter dat als je weet dat jouw kunstwerk aantrekkelijk is voor mensen die hun computers en gadgets willen aanpassen, dan kan je ervan profiteren door deze wallpapers online te gaan verkopen. 

Er zijn een aantal sites die je in staat stellen om hoge resolutie wallpapers te verkopen, in ruil voor een vergoeding, of je kunt ze op jouw eigen website verkopen en alle winst zelf houden.

4. Bied Online Les Aan

Het aanbieden van online lessen en tutorials is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen als kunstenaar, vooral als je digitale technieken toepast die mensen stap voor stap na kunnen doen tijdens een les. Je kunt een website beginnen en gebruik maken van sociale media om jouw workshops te promoten en een vergoeding vragen aan de mensen als ze het live willen gaan volgen via Skype of via een web conference gesprek of via een download of door de video’s online te bekijken.

5. Doe Commissie Werk

Het maken van aangepaste op maat gemaakte kunstwerken voor particulieren en bedrijven is een geweldige manier om geld te verdienen. Veel kunstenaars vinden het de moeite waard en aangenaam uitdagend om kunstwerken te maken die men dan kan gaan bestellen en te kunnen genieten van de interactie met de klanten.

6. Geef licenties uit van jouw werk

Als je een flinke portefeuille hebt, dan kun je geld verdienen als kunstenaar door licenties van jouw werk te geven en door bedrijven en particulieren toe te staan om het te gebruiken voor reclame, promotiemateriaal, Facebook skins en nog veel meer. Het is een goed idee om een wettelijk contract op te gaan stellen die beperkingen legt op hoe jouw kunstwerk zou kunnen worden gebruikt..

7. Schrijf of Publiceer Recensies

Digitale software ontwikkelaars en bedrijven die kunst leveren betalen vaak kunstenaars om hun producten te beoordelen, om video demonstraties te doen of om blog artikelen te schrijven waarin je uitlegt hoe je iets doet of om getuigenissen te geven. Normaal zou je om dit soort werk te kunnen doen, al enige ervaring als kunstenaar hebben opgedaan en een gevestigde reputatie hebben; echter nieuwkomers zouden ook werk kunnen krijgen van de leveranciers.

8. Word een Affiliate

Verdien geld als een kunstenaarAffiliate marketing is een manier om geld te verdienen door allerlei producten te bevorderen en om mensen aan te moedigen om ze te kopen. Kijk of de leveranciers van de software of de leveranciers van de kunst waar jij gebruik van maakt, ook affiliate programma’s aanbieden. 

Als ze dat doen, meld je aan om een affiliate te worden. Vervolgens kun je een website, blog of een aantal video’s gaan maken die de voordelen van de producten uitlegt of die beoordelingen geeft of demonstraties laat zien. Je zult een link krijgen waar kijkers en lezers naar toe kunnen gaan, en wanneer de link resulteert in een koop, dan zal je een deel van de prijs te ontvangen.

9. Bied Ontwerp Diensten Aan

Er is vaak vraag naar grafische ontwerpers, en een kunstenaar die een bepaalde achtergrond heeft in het vakgebied kan vaak goed geld verdienen door te werken voor klanten. Je kunt een website opzetten en jouw diensten gaan promoten door gebruik te maken van sociale media of probeer het via sites zoals Fiverr.com die je in staat stellen om zogenaamde ‘gigs’ te bieden om geld te verdienen door allerlei type ontwerpen te doen. 

Houd er rekening mee dat het even tijd kan kosten om een klantenkring op te bouwen als je als grafisch ontwerper gaat beginnen. Door je te gaan specialiseren in een bepaalde niche kan je helpen om meer geld te verdienen.

10. Geef Privé Les

Zorg voor privé les of online tutorials voor mensen die een techniek die jij gebruikt onder de knie willen krijgen. Je kunt meestal een hogere vergoeding vragen voor een privé les in vergelijking met workshops en seminars, omdat de klas is afgestemd op de individuele behoeften van de student.

Scroll naar top