Overtuig je baas om je vanuit huis te Laten Werken

Overtuig je baas om je vanuit huis te laten werken
Zou het niet leuk zijn als je nooit meer de dagelijkse ochtendfiles hoeft in te gaan? Om in staat te kunnen zijn om je eigen lunch klaar te maken tijdens de middag, in jouw eigen keuken? Om een beetje meer flexibiliteit te hebben in jouw dagelijkse schema, zodat je een betere balans hebt tussen je werk en je privéleven?

Mensen die vanuit huis werken genieten van deze en andere voordelen en onderzoek heeft aangetoond dat ook werkgevers profiteren van de werk vanuit huis afspraken met medewerkers. Dankzij de vooruitgang van het internet, technologie en online jobs is het gemakkelijk om het gevoel van een kantoor te ervaren zonder er echt te moeten zitten. Toch zijn veel mensen bang om met hun bazen te gaan praten over de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Vooral omdat werkgevers niet altijd begrijpen hoe belangrijk de voordelen van thuiswerken zijn.

Uit opiniepeilingen blijkt dat 75 procent van de werknemers van mening zijn dat flexibiliteit de belangrijkste kenmerk van een baan is, vergeleken met 50 procent van de werkgevers. Met andere woorden: jouw werkgever zal er misschien zelf niet met het idee komen om vanuit huis te gaan werken. Daarom is het nodig dat je zelf het initiatief neemt om er over te spreken dat dit iets is waarvan jij denkt dat goed voor je zou kunnen zijn.

Volg deze stappen om jouw kansen te verhogen dat jouw baas met dit idee akkoord gaat.

Stap 1: Doe je huiswerk

Voordat je jouw baas gaat benaderen over het werken en je geld te gaan verdienen vanuit je huis is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Probeer er achter te komen of er al iemand in jouw bedrijf is die al vanuit huis werkt en achterhaal wat je kunt leren over de taken die zij voor hun werk uitvoeren. 

Probeer er ook achter te komen of ze van software programma’s werken die momenteel van nut kunnen zijn voor jou. Op deze manier kan je jouw baas er aan herinneren wat er al beschikbaar is en nu wordt gebruikt. Dit kan jij dan eenvoudig zou toepassen om jouw taken voor je werk te kunnen uitvoeren.

Als je de eerste werknemer bent in jouw bedrijf of kantoor die vanuit huis gaat werken, kun je van te voren alvast wat naslagwerk uitprinten, zoals White papers over het onderwerp. Probeer ook eens een aantal remote access computer systemen zoals GoToMyPC en LogMeIn uit zodat je kan uitleggen hoe ze werken en zouden kunnen worden toegepast om het werk thuis te voltooien.

Tegenwoordig hoef je niet alleen te zoeken naar freelance opdrachten om geld te verdienen vanuit huis. Mensen met een reguliere baan kunnen tegenwoordig ook rekenen op meer flexibiliteit en enkele dagen per maand vanuit huis werken. Dit is het zeker waard om met je baas te bespreken, vooral als je het kunt staven met cijfers.

Stap 2: Een Overzicht van de Voordelen

Wanneer je er klaar voor bent om met je baas te gaan praten is het belangrijk om aan te geven waarom het gunstig is voor het bedrijf om je vanuit huis te laten werken. Focus niet op waarom jij het graag wilt; de voordelen voor jou zijn waarschijnlijk vrij gemakkelijk te begrijpen. Waar jouw baas waarschijnlijk veel minder bij stilstaat, is dat er met deze regeling ook voordelen voor het bedrijf zijn. Hier zijn enkele van de voordelen voor jouw werkgever die jij kunt aangeven:

1. Verhoogde productiviteit

Er is onderzoek dat laat zien dat werknemers die telewerken productiever zijn dan hun tegenhangers die op kantoor werken. Uit één studie bleek dat bij reisbureaus de prestaties van werknemers die thuis werkten stegen met 13 procent omdat ze meer minuten werkten zonder dat ze meer pauzes nodig hadden en omdat ze meer telefoontjes per minuut konden verwerken omdat er geen afleidingen waren. 

Je kunt aan je baas uitleggen dat je woonomgeving jou in staat stelt om je nog meer te kunnen concentreren op jouw werk en dat je misschien zelfs nog meer tijd aan werk kunt besteden omdat je niet meer heen en weer hoeft te reizen.

2. Lagere Kosten

Veel bedrijven zijn nu aan het omschakelen naar modellen met telewerken om geld te besparen op de uitgaven. Aetna is een voorbeeld. De enorme verzekeringsmaatschappij laat het toe dat 50 procent van hun werknemers vanuit huis werken, waardoor ze in staat zijn om te bezuinigen op kantoorruimte en ongeveer $ 78.000.000 van de operationele kosten kunnen besparen omdat ze minder huur hoeven te betalen, lagere nutsvoorzieningen hebben en minder hoeven te betalen voor de schoonmaakservice. 

Je kan jezelf zo gaan positioneren dat jij een voorbeeld kunt zijn bij het werken vanuit huis, als een manier om te zien hoe de regeling werkt zodat er ooit een dag zal komen dat meer werknemers kunnen overstappen van een bureau op het kantoor naar een kantoor aan huis, wat leidt tot de potentie voor veel meer kostenbesparingen.

3. Minder Gemist Werk

Meerdere studies bevestigen dat het bij werknemers die vanuit huis werken veel minder waarschijnlijk is dat zij zich gaan afmelden voor werk dan degenen die niet vanuit huis werken. Je kunt dit gebruiken als een verkoopargument voor je baas door uit te leggen dat je in staat bent om door te kunnen gaan werken als je ziek bent vanwege een verkoudheid waardoor je anders niet op kantoor zou kunnen werken omdat je wilt voorkomen dat je jouw collega’s zou gaan besmetten. 

Als je een gezin hebt kun je er ook op wijzen dat spoedeisende kinderopvang situaties ook geen invloed zullen hebben op jouw vermogen om te werken, als dezelfde situatie voorkomt wanneer je naar kantoor moet gaan.

4. Lagere Verloop Aantallen

Het minimaliseren van personeelsverloop is belangrijk voor elk bedrijf. Je kunt aan je baas uitleggen dat telewerken kan helpen de werktevredenheid te verhogen en wat het verloop zal verminderen. Je moet oppassen dat het niet gaat klinken alsof je ontslag gaat nemen als je geen toestemming krijgt om vanuit huis te gaan werken, tenzij dat jouw opzet is. Breng in plaats daarvan het argument dat dit een proefperiode zou kunnen zijn om te onderzoeken hoe goed telewerken werkt. 

In de toekomst kan het programma worden uitgebreid naar andere mensen in jouw kantoor, hetgeen dan na verloop van tijd zou kunnen leiden tot lager verloop van personeel. Je kunt er ook op wijzen dat werknemers die vanuit huis werken vaak hogere werktevredenheid cijfers laten zien dan degenen die dat niet doen, wat leidt tot een betere moraal, zelfs als de werknemers niet allemaal samen op één plek werken.

5. Duurzaamheid

Vandaag de dag nemen veel bedrijven het duurzaamheidsbeleid over, zowel voor het welzijn van de planeet als voor hun eigen reputatie. Als jouw werkgever al eerder een beleid en procedures heeft ingevoerd, waarmee het bedrijf laat zien dat het graag het bedrijf ‘groen’ wilt maken, dan kan je uitleggen dat telewerken deze inspanningen nog meer zullen bevorderen. Werknemers die vanuit huis werken hoeven geen benzine te kopen, wat weer leidt tot minder CO2 uitstoot van het bedrijf.

Het bedrijf zal ooit ook in staat zijn om het aantal kantoren terug te brengen als er meer werknemers jouw voorbeeld gaan volgen en vanuit huis gaan werken. Dit zal jouw werkgever energie en water gaan besparen

Stap 3: Heb een concreet voorstel

Als je wilt dat jouw baas er mee akkoord gaat en jou toestaat om vanuit huis te gaan werken je een goed doordacht plan presenteren over hoe de regeling zal gaan werken. Zet alles op papier zodat je baas het kan nalezen. Vermeld de volgende informatie in de beschrijving van jouw plan:

  • Op welke dagen ben je van plan zijn om vanuit thuis te gaan werken (Elke dag? 3 dagen per week? Etc.)
  • Wanneer ben je van plan naar kantoor te komen (Elke maandag? Voor stafvergaderingen? Voor afspraken met klanten?)
  • Welke middelen heeft het bedrijf al die je zou kunnen gebruiken (Software? Computers? Etc.)
  • Wat kan worden aangeschaft om het telewerken te vereenvoudigen, om er voor te zorgen dat je succesvol zal zijn en wat zullen de kosten van die dingen zijn?
  • Hoe zal je om gaan met verschillende aspecten van jouw werk (Samenwerken met collega’s? Archiveren? Etc.)

Zorg er voor dat jouw plan goed geschreven is en vrij van spel- en typefouten. Je hebt maar één kans om een goede indruk te maken.

Wees zo productief mogelijk en houd je werk thuis

Overtuig je baas om je vanuit huis te laten werken

Hoewel onderzoek heeft aangetoond dat mensen thuis productiever zijn, zijn er vele verleidingen als je thuis aan het werk bent. Je hebt niet per se een exacte vergadertijd, er is niemand die zegt dat je te weinig werk verzet en je kunt min of meer jouw eigen werktempo bepalen. Deze verleidingen helpen voor sommige mensen hun productiviteit om zeep. Dit is nou juist niet de bedoeling als men vanuit huis gaat werken.

Werken vanuit huis betekent niet dat je helemaal niets doet of dat je leert over Bitcoin tijdens de bedrijfsuren. Het betekent dat je verantwoordelijk blijft voor het werk dat je moet doen.

Er zijn verschillende manieren om jouw productiviteit te verhogen als je aan het werk bent en geld verdient vanuit je huis. Je zou even een kijkje kunnen nemen bij de 3 artikelen die wij over het onderwerp hier hebben gemaakt:

Nadat je deze artikelen hebt gelezen moet je volledig in staat zijn om vanuit jezelf goed te kunnen werken vanuit huis.

Acum, mult noroc în încercarea de a-ţi convinge şeful!

Scroll naar top