Je bent veel Productiever als je Vanuit huis Werkt

Je bent veel productiever als je vanuit huis werkt
Er zijn vele voordelen bij het werken van huis – gemak, comfort en zelfs de mogelijkheid om jouw eigen baas zijn, zijn de grootste voordelen. Maar een onderzoek uit 2014 uitgevoerd door ConnectSolutions suggereert dat er een ander groot voordeel kan zijn voor het werken vanuit huis – verbeterde productiviteit. 

Uit hun onderzoek blijkt dat ongeveer 70 procent van de bijna 40 procent van de mensen die thuis werkten, minstens één keer per maand meer productiever waren omdat ze in staat waren om in hun thuis omgeving te kunnen werken. Productiever zijn betekent dat je meer verdient en hoe meer geld je hebt, hoe groter de kans dat je rijk zal worden.

Het analyseren van de enquête

De bevindingen van de ConnectSolutions Survey zijn overtuigend, maar het is belangrijk om ze wel met een korreltje zout te nemen. Het bedrijf dat het onderzoek sponsorde is een bedrijf dat oplossing biedt door online werkers aan te bieden, wat betekent dat ze er een belang in hebben om het idee te verkopen om werkers die thuis zijn in te gaan huren.

Daarnaast heeft de enquête, die overigens door middel van betaalde enquêtes was gelanceerd, de mensen die de enquête hadden ingevuld ook gevraagd om hun eigen productiviteit te waarderen. Er werd niet bij hun werkgevers nagevraagd of ze het gevoel hadden dat hun werknemers op afstand nu veel productiever waren en de enquête vereiste niet dat de respondenten elke vorm van criteria gebruikten om hun productiviteit te kunnen meten. 

In plaats daarvan vroeg men aan hen of ze het gevoel hadden, wat het antwoord best subjectief maakte. Er is altijd een kans dat de respondenten het werken vanuit huis in een gunstig daglicht wilden zetten zodat ze op afstand kunnen blijven werken en dat ze kunnen genieten van de andere voordelen die het biedt.

Natuurlijk zou het evengoed mogelijk kunnen zijn dat mensen echt productiever zijn wanneer ze vanuit huis werken. Dit kan zijn omdat zij zich meer op hun gemak voelen omdat ze geen afleiding meer hebben van collega’s of ze harder gaan werken om ervoor te zorgen dat ze het voorrecht mogen blijven hebben om op afstand te kunnen werken.

Wie werkt vanuit huis?

Mensen met een grote verscheidenheid aan achtergronden en geledingen in de samenleving werken vanuit huis. Als je er over nadenkt om online te gaan werken, in welk vakgebied dan ook, kan je er misschien even over nadenken hoe jij past met het profiel van andere werkers die op afstand werkzaam zijn. Hier zijn een paar groepen mensen die vaak vanuit huis werken:

Oudere volwassenen

Uit de volkstelling in Amerika bleek dat meer dan de helft van de mensen die ten minste één dag van de week thuis werkten, de leeftijden hadden tussen de 35 en 54 jaar. Ongeveer 60 procent van de mensen die fulltime vanuit huis werken zijn ouder dan 45 jaar en ongeveer 68 procent van hen zijn getrouwd. 

Over het algemeen hebben jongere ongehuwde werknemers minder kans om tevreden vanuit huis te werken omdat ze de sociale aspecten zullen gaan missen door niet aanwezig te zijn op het werk. Voor getrouwde mensen met gezinnen geldt dat werken vanuit huis meer flexibiliteit biedt om te voldoen aan de verplichtingen van het gezin en ten behoeve van de zorg voor kinderen, waardoor het voor hen aantrekkelijker is.

Werkers met een Laag uurloon

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vanuit huis werken meestal in een huishouden wonen waar alle inkomens bij elkaar op een hoog bedrag uitkomen maar zelf een laag jaarlijks inkomen hebben. Ongeveer 50 procent van de mensen die fulltime vanuit huis werken verdient minder dan $25.000 per jaar maar geven toch door dat ze een gezinsinkomen van meer dan $75.000 per jaar hebben. 

De waarschijnlijke verklaring hiervoor is dat als één of meer familieleden een hoog inkomen heeft. Dat geeft de werknemers die vanuit huis werken de vrijheid om meer flexibele thuisbanen te gaan nemen. Het kan ook zijn dat deze mensen vanuit huis werken als een tweede, extra baan om wat extra geld te verdienen en dit zijn voornamelijk moeders en vaders die thuis blijven.

Managers, Verkopers en Klantenservice Diensten

Er zijn een aantal banen die gewoon geschikt zijn om vanuit thuis te doen. Een voorbeeld hiervan is telefonische helpdesk banen van een bepaalde klantenservice die kunnen worden uitgevoerd in een rustige omgeving met niet meer dan een computer, een headset en de juiste software. Veel van de virtuele assistenten verdienen ook hun geld vanuit huis omdat een kantoor voor een dergelijke baan niet nodig is.

Verkoop werk kan ook vaak worden gedaan vanuit een kantoor aan huis als een uitvalsbasis voor bepaalde operaties, in het bijzonder wanneer reizen vaak nodig is als onderdeel van een baan. Managers die teams verspreid hebben over een groot geografisch gebied kunnen ook in staat zijn om thuis te werken en hun ondergeschikten te bezoeken als dat nodig is. Tussendoor communiceert de manager met telefoon, chat diensten en via web conference calls.

Er is nog een groep mensen die niet beperkt wordt door de traditionele arbeidsregels op kantoor, namelijk zij die een online baan hebben gevonden of naar freelance opdrachten hebben gezocht: Deze individuen kunnen nog steeds werk van hoge kwaliteit afleveren en zijn het bewijs dat werken vanuit huis een slim model kan zijn.

Ben je zelf geïnteresseerd om vanuit huis te gaan werken?

Je bent veel productiever als je vanuit huis werkt

Het is misschien een beetje moeilijk om een manier te vinden zodat je vanuit huis kan gaan werken als je niet weet wat de mogelijkheden zijn op de markt. Je hoeft niet per se in dienst te zijn bij een bedrijf om vanuit huis te beginnen te werken, want er zijn een heleboel verschillende inkomens methoden die je een extra inkomen vanuit huis kunnen geven.

Als je echt het besluit gaat nemen om vanuit huis te gaan werken, moet je zeker een kijkje gaan nemen bij onze verschillende behulpzame gidsen over hoe je productief kunt zijn als je vanuit huis werkt.

Je kunt ze hier vinden:

Als je meer geïnteresseerd bent in het verplaatsen van jouw huidige baan van het kantoor naar jouw eigen huis, kan je de volgende handleiding lezen over “Hoe jij je baas kunt overtuigen om je vanuit huis te laten werken.

Scroll naar top