Een YouTube kanaal maken in minder dan 10 minuten

Youtube kanaal maken

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Video’s zorgen voor heel wat online verkeer. Stel je voor dat je zelfs maar een klein stukje van dat verkeer naar jouw kanaal zou kunnen sturen! Een YouTube kanaal maken kan zeer lucratief zijn als je het juist aanpakt. 

Hoe maak je een YouTube kanaal? In dit artikel leren we je hoe je je eigen YouTube kanaal maken kunt en hoe je een ‘portaal’ kunt maken dat je kijkers in jou geïnteresseerd houdt. Een YouTube kanaal maken is simpel, je hebt geen online ervaring nodig en het duurt minder dan 10 minuten.

Waar je bij YouTube het eerst aan moet denken...

Een van de eerste dingen waar je aan denken moet wil je een YouTube kanaal maken, is dat geen enkele serieuze youtuber willekeurige video’s post. Succesvolle youtubers houden vast aan een thema, ze maken een kanaal en een ‘merk’ dat weerspiegelt wie ze zelf zijn en welke boodschap ze de wereld in willen sturen.

Wanneer je dat goed doet, is het deze boodschap waarmee  je thuis geld kunt verdienen, of waar dan dan ook online. Het merk is zo belangrijk dat we je aanraden om eerst je kanaal te creëren voor je video’s uploadt.

In slechts tien gemakkelijke stappen je YouTube kanaal maken

Hoe maak je een YouTube kanaal? We hebben voor jou de werkwijze in 10 makkelijke stappen uiteengezet.

Zo kun je een YouTube kanaal maken:

scheidingslijn

Laten we deze stappen eens beter bekijken!

Maak een nieuw Google Account

1. Maak een nieuw Google Account of Merkaccount aan

Maak een nieuw google account

Wil je een youtube kanaal maken, dan is het belangrijk te weten dat dit account is gekoppeld aan je Google Account (voor autorisatie, betaling en hun eigen records met zaken als AdSense). Je zult dus een Google Account nodig hebben om je YouTube kanaal te kunnen maken.

Begin met naar YouTube te surfen en meld je aan met je YouTube kanaal om te zien hoe je je YouTube kanaal maken kunt. Je kunt via je Google account zelfs een speciaal merkaccount aanmaken. Via dit account zal je ook je eigen video’s online kunnen zetten.

Personaliseer je kanaal​

2. Personaliseer je kanaal

Personaliseer je kanaal

In deze stap van het leerproces van een YouTube kanaal  maken is het belangrijk om te leren hoe je je kanaal verder kunt personaliseren.Het tandwiel pictogram, dat ook ‘YouTube instellingen’ betekent, geeft toegang tot verschillende tabs om je account te personaliseren.  Je kunt beginnen met het creëren van een nieuw kanaal, het aanpassen van je accountinformatie en toegang krijgen tot extra functies. 

Onder ‘accountinformatie’ heb je de mogelijkheid om een bedrijfsnaam of een andere naam aan jouw kanaal te geven.

Een categorie kiezen

3. Een categorie kiezen voor je kanaal

Een categorie kiezen voor je kanaal

Na het kiezen van een naam kun je een categorie selecteren. Dit zorgt ervoor dat mensen je kanaal makkelijker kunnen terugvinden. Je kunt je Product/Merk, Bedrijf, Instelling, organisatie, Ambacht, Entertainment, Sport of Overige kiezen.

Een YouTube kanaal maken en bij de meest populaire YouTubers horen? Dan zal je moeten bedenken welke categorie het beste bij jouw video’s past.

Een beschrijving

4. Een beschrijving van je kanaal toevoegen

Beschrijving van je kanaal toevoegen

Nu is het tijd om een beschrijving voor je kanaal te maken. Klik op ‘kanaal zien’ of ‘personaliseer kanaal’ en klik op ‘over’ om je beschrijving toe te voegen.

Begin eenvoudig door tekst toe te voegen aan de ‘over’ sectie. Dit is basisinformatie die ervoor zorgt dat mensen jouw kanaal vinden als ze een zoekwoord opgeven. Het helpt dan ook om de nodige zoektermen in de beschrijving in te voeren. Zo kan je kanaal gevonden worden door zoekrobots en krijg je meer bezoekers.

Je krijgt maar 1000 tekens om je merk te beschrijven, houd het dus kort en kies voor zinnen die in het oog springen, zeker voor de eerste twee zinnen.

Links toevoegen

5. Links toevoegen aan je kanaal

Links toevoegen aan je kanaal

Door meer links aan je kanaal toe te voegen creëer je een portaal of ‘netwerk’ dat je bezoekers naar andere belangrijke pagina’s leidt. Je kunt je blog, website en andere social-media-accounts toevoegen aan de pagina ‘over’ met behulp van het Links icoon.

(Let op: Wanneer je ook van plan bent een blog op te bouwen dat je aan je YouTube kanaal kunt linken en ze samen te laten groeien, bekijk dan onze gids over geld verdienen met bloggen!)

Wanneer aanpassingen niet ingeschakeld zijn zul je de link niet kunnen zien. Wanneer dit het geval is, klik dan op het tandwiel icoon en ga dan naar “De layout van je kanaal aanpassen”. Door deze functionaliteit in te schakelen kun je aanpassingen doen, net zoals met de optie ‘edit links’.

Je kunt ook e-mailadressen van contactpersonen toevoegen op je ‘Over/Informatie’ kanaal profielpagina voor zakelijke vragen. Het samenbrengen van al je sites en e-mailadressen zal je helpen wil je een YouTube kanaal maken en ervoor zorgen dat bezoekers je naam onthouden.

Laat je financiële problemen achter je. Zoek vandaag nog een manier om geld te verdienen.

Sluit je aan bij duizenden anderen die hun leven hebben veranderd door online geld te verdienen…
Meer dan 15 verschillende methoden, allemaal bewezen, allemaal winstgevend.

Ninja met vallend geld
Wil je extra geld verdienen?

Wij hebben een lijst met de beste manieren om online Geld te Verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is er een uitkiezen, en vandaag nog geld beginnen te verdienen.

Ninja met statistieken pictogram
Het juiste ontwerp

6. Het juiste ontwerp - je YouTube kanaal maken zoals jij het wilt

Het juiste ontwerp

Een geheim voor het maken van een drukbezocht YouTube kanaal? Een goede coverfoto. In de instellingen kan je zogenaamde ‘channel art’ toevoegen. Voor het beste resultaat op alle desktop, tablet en mobiele platforms kies je voor een grootte van 2560 x 1440 pixels (of iets in die buurt).  Dit is een brede en zeer korte foto, dus te lange foto’s worden verkeerd getoond. Kies bij twijfel voor een professionele grafisch ontwerper, die je foto’s of logo’s om kan zetten in een afbeelding met de juiste afmetingen.

Vervolgens upload je een profielfoto in de ‘over mezelf’ sectie op je Google account tab. Deze foto wordt ook het icoon van je kanaal. Je kunt ook direct op de blanco profiel cirkel klikken en een icoon van 800×800 pixels uploaden.

Volgens Google, de eigenaar van YouTube, is de correcte weergave van foto’s van cruciaal belang wil je een YouTube kanaal maken. Wanneer je geen foto met de perfecte afbeeldingen kunt krijgen, is de minimumgrootte voor YouTube cover art 2048 x 1152, zo wordt je foto juist weergegeven op elk type apparaat. De maximumgrootte is 2560 x 423. Het zogenaamde ‘veilige’ gebied  zal altijd correct worden weergegeven, hoewel soms een stukje van de randen weg kan vallen. YouTube beveelt ook aan om files van 4MB of kleiner te gebruiken.

Je hoeft de grootte in pixels niet perse te vertrouwen. Je kunt ook de crop tool gebruiken en precies zien hoe de afbeelding eruit ziet op desktop, tablet of mobiele telefoon.

Post je eerste video's​

7. Post je eerste video's

Post je eerste videos

Wil je een YouTube kanaal maken, dan is de volgende stap het maken en beheren van je eigen content! Klik op het camera icoon om te kiezen tussen ‘live gaan’ en ‘upload video’. Upload je video’s door het juiste videobestand te selecteren.

YouTube verklaart dat “HDR video’s HDR metadata in de codec of de container” moeten hebben om correct weergegeven te worden. De metadata moeten correct zijn opgenomen, hetgeen betekent dat wanneer je de beste kwaliteit HDR video wilt, je een applicatie moet kiezen waarmee je gemakkelijk metadata op kunt nemen. Breng een bezoek aan de helppagina  van het bedrijf om meer te lezen.

Voor meer informatie over de beste camera voor jouw doel verwijzen we je naar ons artikel over de beste koop van een YouTube camera.

Let bij het publiceren van je video’s vooral op het volgende:

Titels
Titels
beschrijvingen
Beschrijvingen
Tags
Tags (sleutelwoorden)
Categorie
Categorie (verschillend van kanaal categorie)

Deze aspecten van je video zijn belangrijk want ze hebben een direct effect op de zoekresultaten wanneer bezoekers op zoek gaan naar unieke content. Besteed hier dus voldoende aandacht aan wil je een succesvol YouTube kanaal maken.

Organiseer je video’s

8. Organiseer je video’s in verschillende afspeellijsten

Organiseer je video’s

Of je je afspeellijsten nu vooraf wil maken om zo je video’s strategisch te plannen, of dat je je video’s eerst post en ze dan in verschillende afspeellijsten organiseert, het is altijd een goed idee om ze goed georganiseerd en gerubriceerd te hebben.

Het maken van afspeellijsten voor je eigen video’s, of zelfs van video’s die je leuk vindt (en die bij je publiek passen) helpt je om meer views te krijgen. Wil je een YouTube kanaal maken, vergeet dan niet dat het de content is die je publiek als eerste aantrekt, dus je wilt zoveel mogelijk video’s maken en ze op zo’n manier organiseren dat ze gemakkelijk te lezen en te bekijken zijn.

Voeg trailers toe aan je kanaal​

9. Voeg trailers toe aan je kanaal

Voegstrailersstoe aan je kanaal

Op de ‘mijn kanaal’ tab kun je video’s toevoegen met een speciaal label voor ‘Nieuwe bezoekers’ en eentje voor ‘Terugkerende bezoekers’.

Dit worden ‘trailers’ genoemd, net als bij de film, aangezien ze je publiek vertellen wat het kan verwachten en waar je kanaal over gaat. Maak twee introductie video’s, een voor het type content dat je kanaal bevat (en in het bijzonder waarom ze zich moeten abonneren), en een tweede voor de terugkerende bezoekers die willen weten wat er voor nieuws is sinds hun laatste bezoek.

Denk eraan dat trailers niet de kwaliteit van die van films hoeven te hebben. Houd de intro kort en to-the-point, met een paar video’s/foto’s en een audioboodschap van een minuut of twee, die je bezoekers verwelkomt en uitlegt waar het kanaal over gaat.

Wil je een YouTube kanaal maken, dan moet je erover nadenken waardoor je kanaal er actief, levendig en interessant uitziet voor een terloopse kijker. Dit is een reden waarom je misschien voor een persoonlijk ontwerp van je layout kiest.

Je kunt ook beslissen hoe je deze speciaal uitgelichte content kunt tonen. Bijvoorbeeld door een horizontale of een verticale layout, of zelfs wanneer je een nieuwe afspeellijst wilt markeren of een individuele video wanneer de eerste kijker je kanaal bezoekt.

Je kunt ook meer aangepaste presentaties gebruiken, zoals recente YouTube-community-interacties, als je denkt dat dit meer aandacht voor je kanaal oplevert.

Voeg widgets en apps toe om geld

10. Voeg widgets en apps toe om geld te verdienen op YouTube en je kanaal te laten groeien

Voeg widgets en apps toe om geld te verdienen

Nu je je kanaal hebt aangepast aan jouw voorkeur en geleerd hebt hoe je een succesvol YouTube kanaal maakt voor wat betreft de presentatie, is het tijd om te beginnen met het installeren van apps die je zullen helpen om je kanaal te laten groeien. 

Je krijgt toegang tot meer functionaliteiten van het dashboard scherm ‘Creator Studio’. Klik daar waar er ‘Kanaal’ staat en ‘Status en features’.

Dit is waar je extra features in kunt schakelen die je zullen helpen bij het opzetten van een nieuw YouTube kanaal, zoals:

Monetarisering
Monetarisering (bijvoorbeeld Google Adwords)
Livestreams
Livestreams
Langere Videos
Langere Videos
Gepersonaliseerde URL’s
Gepersonaliseerde URL’s
Het aantrekken van sponsors
Het aantrekken van sponsors
Analytics
Analytics
Extra moderatoren
Extra moderatoren
Externe annotaties
Externe annotaties (offsite links)

Om toegang tot al deze functionaliteiten te krijgen moet je beginnen met het verifiëren van je YouTube account, wat je kunt doen met behulp van deze link, door een sms’je of een telefoonnummer.

scheidingslijn

Een YouTube kanaal maken en geld verdienen

Met behulp van deze gids kun je een YouTube kanaal maken en de eerste stappen zetten op weg naar YouTube roem! Maar we willen het nu nog even met je hebben over de vraag hoe je echt geld kunt verdienen met YouTube, want dat is toch de belangrijkste reden voor veel mensen om eraan te beginnen.

Je kunt geld verdienen op YouTube door je publiek te laten groeien en door video’s te maken die, in de woorden van YouTube, “adverteerder-vriendelijk” zijn. Maar je moet natuurlijk eerst heel veel interessante video’s maken voordat je publiek kunt trekken en geld kunt verdienen met je account.

Je kunt dan de volgende stap zetten door lid te worden van het YouTube Partner Programma, waardoor je betaald zult worden voor je verkeer, wanneer je content tenminste voldoet aan het beleid van YouTube. Dit beleid is vooral om te controleren dat de content niet controversieel of mogelijk beledigend is.

Youtube kanaal maken

Enkele andere opties voor monetarisering zijn:

  • YouTube Premium
  • Veel werken met een merk dat zijn diensten wil promoten door middel van jouw kanaal
  • Merchandising, dat ook het maken van producten op basis van jouw video’s omvat.
  • Crowdfunding
  • Het plannen en uitvoeren van live gebeurtenissen die je via je video’s promoot
  • Affiliatie-marketing

Bekijk ook ons artikel over geld verdienen met YouTube voor een gedetailleerde beschrijving van online geld verdienen met je kanaal.

Tot slot…

Wil je een YouTube kanaal maken en op termijn een succesvolle YouTube beroemdheid worden, dan draait het allemaal om je strategie en het plezier dat je in je originele video’s hebt–in die volgorde! Volg deze tips en bekijk de video’s die feitelijk meer verkeer en meer YouTube abonnees krijgen. Jij kunt het ook, wanneer je content voor je publiek maakt en, natuurlijk, wanneer je begrijpt wie je publiek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven