Geld verdienen met een E-Book

Geld verdienen met een e-book

“Het belangrijkste doel van GeldNinja is om onze lezers te helpen hun financiële leven te verbeteren. We werken samen met andere bedrijven die dezelfde visie delen. Sommige links in dit artikel kunnen afkomstig zijn van onze partners. Dit is hoe we geld verdienen.”

Het schrijven van een e-book is een geweldige manier om online geld te verdienen, zelfs als je geen ervaren schrijver bent. Fictie en non-fictie e-boeken kunnen zorgen voor een stroom van inkomsten en als je meerdere boeken over een bepaalde periode zal gaan publiceren, kan je  jouw vermogen om meer te verdienen verhogen en uiteindelijk een mooie aanvulling voor jouw inkomen verkrijgen. Sommige mensen hebben echt imperiums van miljoenen euro’s opgebouwd door e-books uit te geven en te verkopen.

E-boeken worden steeds populairder. E-readers zoals de Nook en de Kindle, tablets zoals de iPad en e-reader apps voor smartphones zorgen er voor dat mensen steeds vaker kiezen voor elektronische boeken in plaats van de  gewone boeken met de harde kaft of de paperbacks.

ninja browsen op laptop

Moeilijkheid

Moeilijkheid Midden
Medium

Tijd

medium
Medium

Inkomen

Inkomen Midden
Medium

Dit heeft het mogelijk gemaakt voor mensen van alle leeftijden en met verschillende ervaringen om hun dagelijkse brood te verdienen met het schrijven van e-boeken over een breed scala van onderwerpen. Het zelf uitgeven van boeken maakt het mogelijk dat je een boek kunt schrijven en dat je het vervolgens rechtstreeks aan het publiek kunt verkopen zonder dat je het via een uitgever hoeft te regelen.

Studies tonen aan dat er ongeveer 700.000 auteurs e-boeken aan het schrijven zijn, verspreid over de hele wereld, en websites hebben honderden duizenden boeken beschikbaar. Zo worden er bijvoorbeeld meer dan 650.000 elektronische non-fictie en fictie boeken verkocht via de Britse Kindle winkel, en er zijn 1 miljoen extra titels beschikbaar als gratis e-book download.

Als je altijd al een gepubliceerde auteur wou zijn, dan is het nu gemakkelijk dan ooit om je droom waar te maken en als je het advies in dit artikel volgt dan kan je ondertussen makkelijk online geld verdienen. Je kan hier zelfs je voltijds online baan van maken als dat is wat je zoekt!

Het schrijven van een E-book

Het moeilijkste onderdeel bij het uitgeven en het verkopen van een e-boek is het schrijven zelf.

Het is belangrijk om er naar te streven om een zeer goede kwaliteit e-book te produceren, vooral niet haastig te werk te gaan en het snel proberen af te maken. Een boek dat niet goed is geschreven, dat vol fouten zit en niet goed geformatteerd is, daar zal je geen geld mee kunnen verdienen en het zal  niet aantrekkelijk zijn voor de lezers. 

Om succesvol te zijn is het nodig dat je de beste kwaliteit e-boek produceert en dat betekent dat je veel tijd moet investeren in het schrijven, proeflezen en jouw eigen werk te herschrijven. Je kan ook een freelance opdracht plaatsen en iemand inhuren om het boek voor jou te maken. Op sites zoals Upwork kan je getalenteerde mensen vinden zonder al te veel geld te moeten betalen.

Maar voordat je daadwerkelijk begint om de inhoud te schrijven, moet je eerst gaan beslissen waarover je wilt gaan schrijven. Het blijft niet alleen bij de keuze of je fictie of non-fictie neemt. Als je een kort verhaal, een novelle of een boek wilt schrijven dan moet je je concentreren op een genre. De best verkopende onderwerpen zijn thrillers, boeken voor jonge vrouwen (in het Engels: “chicklit”), paranormale romantiek en fantasie. Ben je meer geïnteresseerd in non-fictie? Je moet gaan beslissen in welke niche je gaat werken. Met gidsen en tutorials wordt meestal het meeste geld verdient, in de wereld van e-boeken.

Zodra je hebt besloten wat je precies wilt gaan schrijven, is het een geweldig idee om een aantal boeken te lezen om te zien wat succesvolle e-book auteurs doen om te zorgen dat hun werk ook wordt gekocht. Probeer de 20 best verkochte boeken in jouw genre of niche te gaan lezen. Je wilt natuurlijk niet hun ideeën stelen, maar je kunt gaan ervaren hoe je moet gaan  schrijven zodat lezers het aantrekkelijk gaan vinden en richt jouw e-book in aan de hand van het werk van de top schrijvers.

Een ander belangrijk ding om te overwegen bij het schrijven van een e-book, is de lengte. Je zult snel zien dat de elektronische boeken die het best worden verkocht meestal kort zijn. Streef  naar iets dat een persoon in 1 tot 2 uur of minder, kan uitlezen. Als het nodig is dat jouw boek  langer moet zijn, kan je deze verdelen in meerdere boeken.

Nadat je een eerste versie hebt waar je tevreden over bent, kan je een proeflezer of een redacteur inhuren om e werk door te nemen en het te gaan verbeteren. Dan ben je er klaar voor om naar de volgende stap te gaan.

Een belangrijk ding om te onthouden wanneer je aan het schrijven bent is dat jouw eerste e-book misschien niet een geweldig succes kan zijn. Veel auteurs zijn niet succesvol totdat ze  hun vierde of vijfde boek hebben geschreven. Je moet van begin af aan realistische verwachtingen hebben om te voorkomen dat je de moed gaat verliezen.

recente nieuws banner
dankzij ProfitFarmers hebben we € 2141 in slechts enkele weken verdiend.
Wil je ook zien hoe je met ProfitFarmers geld kunt verdienen?
ProfitFarmers Signaalkaart
ProfitFarmers: De Gemakkelijke Manier om Online Geld te Verdienen.
We hebben het zelf getest, Het Resultaat?
€2141 winst. Minder dan 25 minuten per dag.
Bekijk onze beoordelingsvideo om te zien hoe ook jij geld kunt verdienen.

Het Ontwerp van de Boekomslag

De omslag kan absoluut niet lelijk zijn! Vaak kiezen lezers boeken uit, met name in de wereld van elektronische boeken, grotendeels vanwege de omslag. Mensen zullen een kleine afbeelding van de cover zien wanneer ze aan het winkelen zijn, dus je zou ervoor moeten zorgen dat je een omslag ontwerp hebt dat opvallend en aantrekkelijk is.

Om de best mogelijke boekomslag te krijgen, moet je zoeken naar een eenvoudige, maar krachtige afbeelding die gerelateerd is aan het thema van jouw boek. Je bent misschien in staat om er zelf een te ontwerpen, maar vaak is het beste om een grafisch ontwerper in te schakelen om het werk voor je te doen.

Het uploaden van het Boek

Nadat je jouw e-boek hebt geschreven, moet je een beschrijving ervan schrijven die ervoor gaat zorgen dat mensen het willen gaan lezen. Schrijf één of twee korte paragraven die de aandacht trekt en nieuwsgierigheid zal gaan opwekken. Misschien wilt je een kort fragment van jouw boek er in opnemen en je moet de lezer ook vertellen hoeveel woorden het boek bevat, zodat ze al een goed beeld hebben waarvoor ze gaan betalen.

Zodra je jouw beschrijving klaar hebt, ben je klaar om het te gaan uploaden. De Amazone winkel is een geweldige plek om te beginnen. De site heeft een video waarmee je het proces zal  leren en het biedt je de mogelijkheid om jouw e-book snel te kunnen uploaden. Een andere geweldige dienst die je kan uitproberen is smashwords.com, die zal je gaan helpen om jouw boek gepubliceerd te krijgen in de Apple iBooks winkel, in Barnes & Noble, Diesel e-Books en de Sony Reader winke.

Geld verdienen met een e-book

Het bepalen van een Prijs

Het is aan je om de prijs van jouw e-boek te bepalen. Om te bepalen hoeveel je er voor in rekening gaat brengen, kijk dan even wat de prijzen zijn van de best verkochte boeken in jouw niche of categorie. Je wilt dat de prijs van jouw boek vergelijkbaar is of iets minder duur is dan de anderen.

Vergeet niet dat de winkel een percentage inneemt van het geld dat de klant betaalt voor het boek. Elke site en service heeft zijn eigen royalty-systeem, dus doe eerst een beetje onderzoek voordat je gaat uploaden om er achter te komen hoeveel de winkel zal gaan inhouden wanneer je een e-boek zal verkopen.

Marketing van jouw E-book

Normaal gesproken duurt het 24 tot 48 uur voordat jouw e-book beschikbaar is bij een online winkel. Maar ga er daarna niet vanuit dat de bestellingen gewoon beginnen te komen. Je moet marketing gaan doen voor jouw e-boek om er meer van te verkopen en om er voor te zorgen dat de markt het zal gaan opmerken.

Eén van de beste manieren om een e-book te promoten zijn onder meer:

  • Social media sites, zoals Facebook, Twitter en Google+
  • Websites, speciaal zijn voor e-boeken, zoals Goodreads.com en Kindleboards.com
  • Jouw eigen website
  • WordPress blog
  • Websites voor oproepen en berichten en Reddit groepe

Het belangrijkste om in gedachten te houden als je de marketing van jouw e-boek aan het doen bent is jouw doelgroep. Vraag jezelf af:

  • Bij wie is de kans groot dat ze mijn e-boek gaan lezen?
  • Waarom zouden ze mijn boek willen lezen in plaats van een ander boek?
  • Waar zullen ze hoogstwaarschijnlijk meer over mijn e-book te weten willen komen?
  • Wat kan ik doen om de interesse te wekken van lezers zodat ze het boek gaan lezen?

Geld verdienen met een e-book

Hier volgt een voorbeeld. Stel dat je een e-boek hebt geschreven over het koken van Mexicaans eten. Je kan dan niet alleen maar stellen dat jouw doelgroep iemand is die Mexicaans eten wil gaan koken. Denk er goed over na over wie een e-boek over Mexicaans eten zou willen gaan kopen – waarschijnlijk is het een jonge volwassene of een huisvrouw die van koken houdt en  nieuwe recepten uit wil proberen.

Ze willen misschien jouw boek uitkiezen, omdat hun familie Mexicaans is en het gevuld is met recepten die echt authentiek zijn. Pinterest is een populaire plek voor mensen om te zoeken naar recepten, dus je zou misschien verschillende soorten pinterest pins aan moeten maken die naar jouw website verwijzen of naar jouw e-book pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven