De Freelance Gids

De Freelance Gids

Moeilijkheidsgraad:

snel geld verdienen

Tijdsinvestering:

hoe verdien je snel geld

Mogelijkheid geld verdienen:

snel geld verdienen

Gem. uitbetaling per uur

GeldNinja score:

Een veeleisende maar goede manier om geld te verdienen bij GeldNinja.nl./p>

Voor schrijvers, ontwerpers en IT-ontwikkelaars, is ervaring van essentieel belang om de coolste banen te krijgen. Helaas wordt deze ervaring opgedaan in de vorm van onbetaalde stages of onmogelijke werkuren. Er is een manier waar u ervaring op kunt doen en geld kunt verdienentegelijk: freelancen.

Freelancen in teksten is voor mensen die de grammatica beheersen en die graag nieuwe dingen willen leren. Natuurlijk weet u nooit wat het onderwerp van een tekst zal zijn waardoor het kan zijn dat u plotseling uw kennis over bijvoorbeeld online roulette op moet krikken.

Op welke gebieden kunt u freelancen?

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste en meest voor de hand liggende vorm van freelance werk als u kennis heeft van meerdere talen.

Dit omvat veel verschillende soorten banen. U kunt gevraagd worden om artikelen te schrijven, hele e-books te schrijven of bijvoorbeeld productbeschrijvingen voor online winkels te maken of berichten voor diverse sociale media te schrijven.

Bovendien, als u goed thuis bent in een vreemde taal is vertalen een van de meest voor de hand liggende keuzes. Vooral als het een andere taal dan Engels is, omdat de concurrentie in dit geval aanzienlijk minder heftig is.

Freelancen in teksten is voor mensen die de grammatica beheersen en die graag nieuwe dingen willen leren. Natuurlijk weet u nooit wat het onderwerp van een tekst zal zijn waardoor het kan zijn dat u plotseling uw kennis over online roulette op moet krikken.

Dit veld vereist dat u creatief bent maar ook dat u de juiste apparatuur en kennis heeft om digitale ontwerpen te maken omdat u waarschijnlijk ook voor de uiterlijke verschijning moet zorgen.

Als freelancer in grafisch ontwerp zult u in staat moeten zijn om logo’s te ontwerpen voor startende bedrijven, animatiefilms maken, PowerPointpresentaties samenstellen of misschien zelfs gedrukte reclame voor kranten of tijdschriften te ontwerpen.

Programmeurs zijn het brein achter de IT die we dagelijks gebruiken. Ze kunnen omgaan met de programmering van websites en apps zodat deze efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn. Dit vereist vaak lange slierten van codes.

Naast programmering kunt u ook IT-ondersteuning bieden. Dit zal zoekmachine optimalisatie zijn waardoor bedrijven makkelijker te vinden zijn voor de klant. Statistische analyse en databasebeheer zijn ook gemeenschappelijke freelance banen op dit gebied.

Werken als een virtueel assistent is erg populair in de freelance-industrie dus wees voorbereidt op hevige concurrentie! Een van de typische taken is transcriberen, waar u opnames van gesprekken of interviews uitschrijft.

U kunt ook werken als een part-time persoonlijke assistent, waar u vanuit huis werkt en de afspraken van uw werkgever bijhoudt, telefoongesprekken aanneemt, zakenreizen plant of een eenvoudig onderzoek verricht.

Voor- en nadelen van freelance werk

 • V: U bent uw eigen baas en kunt uw eigen werktijden kiezen.
 • N: Het vergt veel zelfdiscipline om niet een extra uur te slapen of werk te vervangen met de laatste aflevering van Game of Thrones.
 • V: Het is uw keuze wanneer u een pauze neemt, waardoor u de mogelijkheid heeft om met vrienden af te spreken wanneer u wilt.
 • N: Maar zelfs als u niet wordt rond gecommandeert door een chagerijnige baas moet u nog steeds voor klanten klaar staan. Laat u niet al te veel afleiden zodat u deadlines mist.
 • V: U bepaalt zelf welke taken u aanneemt en welke niet. Als u een project aangeboden krijgt die te complex is of gewoon niet goed genoeg betaald heeft u het recht deze te weigeren.
 • N: Houd er echter rekening mee dat er veel concurrentie is voor de leuke projecten, dus u kunt niet al te kieskeurig zijn.
 • V: Freelancers werken met mensen over de hele wereld.
 • N: U loop het risico klanten om 3 uur snachts te moeten bellen wanneer u werkt met mensen uit landen als Australië of de Verenigde Staten.
 • V: Als u een goede reputatie heeft opgebouwt is er een goede kans dat u een goed inkomen kunt verdienen.
 • N: U moet echter in staat zijn om te leven met instabiele inkomsten en u moet uw belasting zelf doen.

Als freelancer wilt u voorkomen dat u uzelf volledig uitput voor uw computer thuis. Daarom is het een goed idee om regelmatige te veranderen van omgeving. U kunt uw huis soms even verlaten om een bezoekje te brengen aan de bibliotheek, een café, of ergens anders waar u in rust en stilte aan het werk kunt. Hopelijk bent u op deze manier in staat om energie en creativiteit te behouden.

Hoeveel geld kunt u verdienen als freelancer?

De Freelance Gids

Som freelancer har du to betalingsmuligheter – Du kan enten ta betalt per time eller ta betalt et bestemt beløp for hver jobb.

Helaas heeft u op het Internet als freelancer concurrentie met mensen uit alle hoeken van de wereld. En het kan heel moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om te concurreren met mensen uit ontwikkelingslanden omdat deze lage prijzen aanbieden. Dus om een inkomen te krijgen moet u mensen met uw advertentie overtuigen dat u de enige bent die het werk kan doen.

Voordat u een potentiële koper een aanbieding presenteerd moet u nadenken hoe lang het zal duren om een project af te krijgen en hoeveel u per uur witl verdienen?

Als u uitzonderlijke vaardigheden heeft op een of ander gebied, zult u vaak in staat zijn om een iets hogere prijs in rekening brengen. Maar wees realistisch! U zou niet willen dat u klanten wegjaagt met prijzen die veel te hoog zijn. Het is misschien een goed idee om de markt te controleren en te zien wat anderen voor dit werk rekenen

Wees ervan bewust dat freelance bureaus een deel van uw winst zullen houden in ruil voor het vinden van werk. Daarom moet u kijken naar welke kosten u hieraan kwijt bent en voeg die toe aan de prijs die u de klant biedt. Stem nooit in om het freelance bureau te omzeilen. Dit maakt het makkelijker voor de klant om de betaling te ontlopen na ontvangst van het product.

5 freelance sites om mee te beginnen

Er zijn verschillende sites die freelancers en klanten met elkaar in contact brengt. Sommige hebben een breed scala aan diensten terwijl anderen zich specialiseren in een bepaald veld. GeldNinja.nl heeft 5 sites gevonden die zeker het proberen waard zijn.

Deze site is de grootste van de freelance sites en heeft enkele duizenden gebruikers. De site is erg gebruiksvriendelijk en u krijgt veel informatie over de aard van de verschillende banen. De concurrentie op deze pagina kan hoog zijn, vooral wanneer u probeert uw eerste project te krijgen maar zodra u een paar klanten heeft die goede ratings hebben achtergelaten zal uw profiel niet meer te bedwingen zijn.

Voordelen: De site heeft een veiligheidssysteem die de klant laat betalen voordat u begint te werken. Het geld wordt bevroren op de site totdat u het werk levert en het zal alleen worden vrijgegeven wanneer beide partijen het hier mee eens zijn. Op het moment dat het geld vrijgegeven wordt rekent de website 8,75% van de betaling.

Nadelen: Sommige klanten verwachten onrealistisch veel werk voor weinig geld. Negeer dit gewoon en zorg ervoor dat u betaald krijgt op basis van het werk dat u uitvoert.

Deze site is in 2003 opgericht en focust zich vooral op werken per uur. Dit kan een groot voordeel zijn wanneer u niet zeker weet hoe lang het werk in beslag zal nemen. U kunt er op rekenen betaald te worden voor de uren die u besteedt aan het project.

Sinds de website werd gelanceerd zijn er meer dan 3,6 miljoen banen gecreëerd.

Voordelen: U kunt rekenen op het ontvangen van een betaling voor al het werk dat u doet.

Nadelen: oDesk rekent hoge kosten, dus wees dus voorbereid om 10% van alles wat u verdient af te staan.

Dit is een gebruiksvriendelijke site waarmee u in kunt inloggen met uw Facebook-profiel. Op dit punt heeft u de mogelijkheid om 20 van uw vaardigheden in te voeren die de site gebruikt worden om u te matchen aan potentiële klanten.

Voordelen: In tegenstelling tot andere freelance sites heeft u op freelancer.co.uk de mogelijkheid om te zien wat anderen te bieden hebben waardoor het makkelijker is om uw concurrentie voor te zijn.

Nadelen: Elke keer dat u een taak voltooid rekent de website 13% van wat u verdiend heeft.

Een Britse site waar u precies kunt zien wat de klant bereid is te betalen voor elke opdracht. Maar het is niet makkelijk om goed betaalde opdrachten te vinden.

Voordelen: De manier waarop hun vergoeding systeem werkt. U betaalt 15% van de eerste 175 pond dat u elke maand verdient. Daarnaast rekent de site alleen een vergoeding van 3,5% voor latere winst. Dit is heel motiverend voor het aannemen van een paar extra projecten!

Nadelen: In tegenstelling tot andere freelance sites waar u kunt solliciteren zodra u een profiel gemaakt heeft moet u op PeoplePerHour eerst ook een aanvraag formulier invullen.

Een laatste site waard om te noemen is Fiverr. Deze pagina is een beetje anders en biedt tal van mogelijkheden om creatief te zijn. In grote lijnen is het concept een dienst voor 4,50,- aan te bieden. Voorbeelden zijn:

 • Ik maak een filmtrailer voor 4,50,-
 • Ik zal een voice-over van 100 woorden maken in het Zweeds voor 4,50,-
 • Ik vertaal 500 woorden van Engels naar Deens voor 4,50

Dit is de plek voor alternatieve projecten. Misschien wilt u eerst even rondkijken voordat u uw eigen aanbieding plaatst.

Het beste is om uw diensten aan te bieden voor 4,50,- en dan extra kosten voor extra werk toe te voegen. Bijvoorbeeld, als u een 100-woord voiceover voor 4,50,- heeft is de prijs voor 200 woorden uiteraard 9.- enz.

Voordelen: Op deze site kunt u zeer creatief zijn.

Nadelen: Omdat de vereiste vergoeding maarliefst 20% is krijgt u van de 4,50,- alleen maar 3,60,-.

5 tips voor een goed profiel

In aanvulling op de individuele applicaties die u stuurt naar potentiële klanten, moet u er ook voor zorgen dat u een uitnodigend profiel heeft. Op uw profiel zullen klanten een inleiding, reacties van eerdere klanten, en misschien wat werk dat u heeft geleverd vinden.

Neem de tijd om een uitgebreid profiel te maken! Uw profiel zal vaak meer betekenen voor de klant dan uw sollicitatie.

In tegenstelling tot vele andere plaatsen, moet u echt niet te bescheiden zijn. Een lijst van al uw vorige werkgevers en de aard van uw werk – niets is te onbelangrijk om te noemen. Als u aanbevelingen van vorige werkgevers heeft aarzel dan niet om een de beste de delen.

Aan het begin van uw freelance carrière is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant een overzicht van uw werk heeft. De moeilijkste tijd om projecten te krijgen is tijdens de eerste paar weken. Maar als u eenmaal een handvol 5-sterren beoordelingen heeft zal het makkelijker zijn.

Natuurlijk is het professioneel gezien irrelevant dat u een volleerd pianist bent of een marathon gelopen heeft maar u kunt het toch noemen. De meeste klanten zullen een beetje persoonlijke informatie waarderen.

Omdat u waarschijnlijk niet veel van uw klanten (indien aanwezig) persoonlijk zal ontmoeten kan het moeilijk zijn voor hen om uw legitimatie te controleren. Gelukkig controleren de meeste freelance websites uw gegevens en locatie. Zodra u dit heeft gedaan krijg u een vinkje naast uw profiel. Dit is zodat de klant weet dat u een gecontroleerd lid bent. U moet ook overwegen om in uw freelance gebied testen te nemen. Zoals een 40-minuten-test over Photoshop, uw programmeerkennis, bewerken van foto’s of spelling. Na zo’n test zullen uw resultaten op uw profiel verschijnen – en wie weet, misschien heeft u de hoogste score?

Gezien de vele profielen waar kopers doorklikken wilt u waarschijnlijk niet een volledige autobiografie schrijven. Uiteraard moet alles van belang zijn maar houd het kort zodat de koper snel en gemakkelijk een overzicht kan krijgen.

Een laatste ding dat u niet moet vergeten bij het aanmaken van uw profiel is om het te controleren op fouten. Vooral als u op zoek bent naar tekst werk is het belangrijk dat u geen domme fouten maakt. Het ziet er gewoon niet goed uit! Dus neem uw tijd en kijk het nog een laatste keer na voordat u op ‘save’ klikt.

Krijg de baan

U heeft een profiel aangemaakt, uw freelancen gebieden gekozen en een idee van wat voor vergoeding u voor uw werk wilt, maar wat nu? Hoe zorgt u dat u en niemand anders die baan krijgt? Hier zijn vier manieren om meer kans te maken om een project te krijgen.

Meestal met een gratis profiel alleen kunt u een beperkt aantal solicitaties per maand sturen. Het spreekt voor zich dat hoe meer applicaties u verstuurt, hoe groter de kans is op het krijgen van een baan. Dus kijk wat een upgrade van uw profiel zal kosten – meestal zal het de investering waard zijn.

Kies banen met een lange en gedetailleerde beschrijving – dit maakt het mogelijk om een persoonlijke sollicitatie waarin u kunt laten zien dat u de omschrijving zorgvuldig heeft gelezen en de taak begrijpt. Aarzel niet om vragen te stellen als er iets niet duidelijk is. Dit toont ook betrokkenheid en interesse.

U heeft de mogelijkheid om een toeslag van € 1,50 te betalen om uw advertentie naar de top van de pagina te verplaatsen. Dit kan een goed zijn in het geval van een geliefde baan, zodat uw solicitatie ook daadwerkelijk bekeken zal worden. Statistisch gezien worden deze sollicitaties vaker dan anderen gekozen, dus vaak is dit geld goed besteed.

De grootste fout is om naar iedereen een standaard applicatie te sturen. Kopers kunnen gemakkelijk plaatsen of een sollicitatie persoonlijk is. Schrijf daarom een persoonlijke sollicitatie. Kopers waarderen de inzet en de persoonlijke touch!

Uw betalingsopties

Zodra u uw werk gedaan heeft krijgt u betaald. Er zijn verschillende mogelijkheden met elk hun voor- en nadelen:

Het is gemakkelijk en snel, maar u betaalt voor het uitwisselen van Dollars voor Euro’s. Het is nog steeds de beste optie omdat het 100% veilig en zeer gebruiksvriendelijk is.

Sommige sites bieden een directe transactie naar uw bankrekening. Dit klinkt eenvoudig maar controleer altijd de vergoedingen die in rekening wordt gebracht voor een transactie. Het kan snel duur geworden!

Afgezien van de onzekerheid in verband met het verzenden van geld via de post kan het nogal wat tijd in beslag nemen om een cheque opgestuurd te krijgen vanuit de VS of Australië. Daarnaast zult u naar de bank moeten gaan om het geld op uw rekening te storten. Al met al – zowel onzeker als tijdrovend!

Fouten die u moet vermijden en dingen die u moet onthouden

Als freelancer bent u natuurlijk niet vrijgesteld van belasting. Dus tenzij u een genie bent in het omgaan met papierwerk kan dit een goed moment zijn om advies te vragen aan een accountant.

De meeste freelance sites hebben een systeem om te zorgen dat u betaald krijgt, maar u moet dit nog steeds goed in de gaten: wat is de taak precies? Hoe lang duurt het voordat u het af moet hebben? Hoeveel verdient u ermee? Zorg ervoor dat u altijd 100% zeker bent van deze drie dingen voordat u aan een project begint.

Natuurlijk, dat klinkt voor de hand liggend, maar er zijn banen waarbij de lijn tussen legaal en illegaal onduidelijk kan zijn. In geval van twijfel bent u beter af te de baan af te wijzen dan riskeren in de problemen te raken.

Hoewel het juiste handig lijkt om een klein “monster” van uw werk op te sturen is dit vaak niet toegestaan op veel sites. In plaats daarvan, biedt een “voorbeeld van uw werk” aan dat noch zeer uitgebreid noch erg duur zou moeten zijn. De klant kan zo kiezen of hij / zij met u wil werken.

Het kan zijn dat een deel van de winst van een klant als betaalmiddel wordt geboden. Accepteer dit soort aanbiedingen nooit! 99% van de tijd is dit niets anders dan onzin en zult u zelden in staat zijn om ze op te sporen wanneer u het werk geleverd heeft.

Heeft u een goede baan waarvoor een fatsoenlijke beloning wordt betaald? Waarom dan niet de klant een korting van 5 of 10% op de volgende klus aanbieden wanneer ze u binnen een week nogmaals inhuren? Kopers houden van een goede deal, en het bespaart u de moeite meer werk te zoeken. Zorg ervoor dat u uw klanten een goed overzicht geeft van de taak wanneer deze is voltooid. Dit maakt het makkelijker voor u om nieuwe klanten te krijgen.

Vooral met e-boeken is het plaatsen van uw naam een geweldige boost voor uw reputatie. De klant behoudt het auteursrecht op uw werk maar weinigen zullen toestaan om uw naam op het product te plaatsen – maar het kan geen kwaad om te vragen!

Omdat u waarschijnlijk nooit uw klanten face to face zal ontmoeten zijn dingen als Skype en Dropbox essentieel voor het delen van documenten en het communiceren met klanten. De Pamela add-on voor Skype staat u zelfs toe gesprekken op te nemen voor later gebruik. Als u een serieuze freelancer wordt zijn programma’s als Trello en Basecamp ook zeker de moeite waard om te proberen.

Als u dit artikel helemaal heeft gelezen bent u goed voorbereid om aan uw freelance avontuur te beginnen. Maar als u niet het gevoel heeft dat dit de beste manier is om online geld te verdienen, ga dan naar onze pagina “Hoe online geld te verdienen”, die u de beste manieren om geld te verdienen op het internet laat zien. Veel succes en al het beste!