Geld met Twitter te verdienen

Twitter is niet alleen de plek waar je updates over je maaltijden maakt of schreeuwt over je tijd in de sportschool, het is ook een plek met veel mogelijkheden om een beetje extra te kunnen verdienen. Lees mee als GeldNinja.nl je begeleidt tot 5 manieren om geld te verdienen met Twitter.

Eerst en vooral: Wat is Twitter?

Geld met Twitter te verdienen
Twitter is een sociaal netwerk dat in 2006 is gestart. Wat Twitter onderscheidt van de meeste andere sociale netwerken, is dat je slechts 140 tekens beschikbaar hebt, waardoor je vaak een beetje creatief moet zijn. Vandaag de dag heeft Twitter meer dan 3 miljoen gebruikers, en veel van hen gebruiken Twitter voor meer dan alleen persoonlijke nieuws updates. Beroemde mensen gebruiken Twitter om nog meer populariteit te behalen, journalisten gebruiken Twitter om nieuwe verhalen te delen en bedrijven gebruiken Twitter om met hun klanten te communiceren. Deze gids is heel anders dan de vele andere manieren om geld te verdienen, maar het is zeker een waardevolle om te leren!

Heb je iets interessants te zeggen of producten om te adverteren, dan zou je waarschijnlijk Twitter kunnen gebruiken om een beetje extra te kunnen verdienen.

1. Tweet om producten te verkopen

Twitter is een essentiële plek om je producten te adverteren.

 • Een Etsy winkel waar je handgemaakte sieraden verkoopt
 • Wil je zelfgemaakte kaarten op je blog verkopen?
 • Je hebt kerstcadeautjes gekregen en kun je niet wachten om deze te verkopen via eBay?

Ongeacht het product dat je wenst te verkopen, Twitter is de plek waar je mensen attent kunt maken op je online winkel en je kunt ze op een bepaalde manier doen overtuigen om je shop te gaan bezoeken.

Twitter kan een belangrijke plaats zijn voor de marketing van je producten, als je het goed aanpakt. Doe onderzoek naar producten die gelijk zijn aan jouw product, en noteer welke hashtags er worden gebruikt, zodat je ze kunt gebruiken in je eigen tweets. Je kun je product ook promoten door zogenaamde “Sociale deel knoppen” aan je tweets toe te voegen. Op deze manier kunnen de lezers je link delen vanuit hun eigen persoonlijke profiel en het bericht verder verspreiden.

Maar je kunt natuurlijk niet alleen maar een dagelijkse tweet maken met een link naar je site. Je moet je Twitter account ook opvrolijken met leuke en interessante tweets, zodat je veel volgers zal gaan krijgen. Het is ook een super idee om te adverteren met verschillende kortingsbonnen, dat zal het vooral aantrekkelijk maken voor de kopers die je product nog niet eerder hadden gekocht.

2. Tweet om je kwalificaties te promoten

Een kleine advertentie voor jezelf te maken en kan vaak een gunstig effect hebben voor het verkopen van je service.

 • Ben je bijvoorbeeld een professionalwebdesigner?
 • Heb je unieke creatieve vaardigheden?
 • Of probeer je gewoon een nieuwe baan te vinden?

Jezelf via Twitter promoten is een super leuke, gratis manier om werk te vinden, om je vaardigheden te verkopen en om geld te verdienen.

Veel professionals gebruiken Twitter om contact te houden met anderen in hun vakgebied. Deze vorm van digitale netwerken biedt je de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden, om diverse samenwerkingsverbanden te ontwikkelen en jezelf en je kwalificaties te verkopen voor nieuwe taken.

Bovendien kunnen tweets over je laatste en huidige werk taken aandacht krijgen van mensen uit de hele wereld. Twitter is een universeel platform voor marketing, dus twijfel er niet aan om er van te profiteren. Een beetje zelf promotie kan al snel leiden tot nog meer producten of diensten die je kunt verkopen of misschien zelfs wel een nieuwe baan.

Maar wees tegelijkertijd voorzichtig dat je Twitter geen lang gesprek wordt over al je geweldige prestaties. Daar zullen mensen moe van worden om nog verder te lezen. Wissel je pagina af met nuttig materiaal, leuke dingen, vragen of kleine quizzen. Zorg ervoor dat je interesse gaat opwekken voor je profiel, dan zullen mensen ook geïnteresseerd in wat je elke dag doet.

3. Gesponsorde tweets

Veel bekende mensen hebben Twitter ingezet om een beetje extra geld te kunnen verdienen. De vele miljoenen volgers die Kim Kardashian, Rihanna of Justin Bieber volgen, maakt het mogelijk om veel geld te verdienen met maar een tweetje.

Het is onwaarschijnlijk dat een “normaal” persoon ooit zoveel volgers zal hebben, maar als je bijvoorbeeld een blog hebt of geld begint te verdienen met een YouTube-pagina en enig succes hebt, zijn de gesponsorde tweets zeker niet zonder bereik.

Als een bedrijf denkt dat hun product overeenkomt met je volgers, zullen zij contact met je gaan opnemen over gesponsorde tweets. Vaak gaat het over een of twee tweets per week tijdens een bepaalde periode, met bijbehorende betaling. De betaling voor een gesponsorde tweet hangt af van zowel het aantal volgers als de omvang van de zakelijke afspraak. Sommige bedrijven kunnen je ook aanbieden om te gaan adverteren op hun site, als een vorm van betaling.

Wanneer je een gesponsorde post maakt, moet je er natuurlijk altijd op wijzen dat het gesponsord is. Anders zullen je volgers gaan denken dat je ze probeert te misleiden om een bepaald product te gaan kopen.

4. Tweet voor andere bedrijven

Hoewel je misschien niet miljoenen volgelingen hebt, kun je nog steeds met een bepaald bedrag proberen om geld te verdienen door te koppelen met andere bedrijven, zogenaamde “affiliate links”.

Dus als je denkt dat je aanhangers interesse zouden kunnen hebben in een bepaald product, dan kun je contact opnemen met het bedrijf en een affiliate link gaan aanvragen.

Je deelt de link hier en daar, waar je denkt dat het zal gaan passen. Telkens wanneer iemand je link gebruikt en binnenkomt via die link en het betreffende product koopt, krijg je een klein deel van de winst. 

Het klinkt heel makkelijk en simpel, maar het vereist nog steeds dat je:

Geld met Twitter te verdienen

 • Een behoorlijk aantal goede volgelingen hebt
 • Je volgers je aanbevelingen vertrouwen
 • Je volgelingen oprecht geïnteresseerd zijn om te gaan kopen en niet alleen maar je link aanklikken en alleen maar gaan kijken

Affiliate links zullen je waarschijnlijk niet rijk maken, maar als je toch een product wilt adverteren, waarom zou je er dan niet aan gaan verdienen? Je zou zeker dit artikel moeten gaan lezen over hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, als dit een van de manieren is om geld met Twitter te verdienen.

Onthoudt altijd dat Twitter openbaar is. Dus als je commentaar levert over een bedrijf, vergeet dan niet dat het bedrijf altijd in staat is om bij te komen kijken en te zien wat je over hen hebt geschreven. Als je een bedrijf vertegenwoordigt moet je altijd overwegen of het bedrijf het verkeerd kan begrijpen wat je hebt opgeschreven.

5. Verkoop je producten voor een tweetprijs

De website: “Pay with a tweet geeft mensen een kans om een product te kopen in ruil voor tweet berichten. Hoewel je niet rechtstreeks aan deze regeling geld kunt verdienen, betekent dit wel dat je veel reclame voor je product krijgt, wat hopelijk weer tot meer verkoop van producten of diensten zal gaan leiden. Vooral bij nieuwe producten is het cruciaal om iets erover te vertellen, zodat potentiële kopers meer komen te weten over je product.

Voordeel is ook dat er veel bedrijven zijn die geïnteresseerd zijn om via een bericht meer informatie over hun product te kunnen verspreiden. Als je denkt dat je volgers wel interesse zullen gaan hebben in een bepaald product, kun je contact opnemen met het bedrijf en proberen een zakelijke overeenkomst uit te werken zodat je betaald gaat worden voor een tweet waarin je adverteert over het product.

Zorg ervoor dat je alle punten van de zakelijke overeenkomst opschrijft en zorg dat je bewijs hebt voor de tweets die je voor het bedrijf hebt gemaakt. Tegelijkertijd moet je er voor waken dat je geen pure commerciële site gaat worden, aangezien dat je volgers snel zal doen afschrikken. Je moet je advertenties afwisselen in je Twitter kanaal, zonder dat het gaat overschreeuwen en afschrikwekkend gaat worden. Want als je volgelingen gaat verliezen, verlies je ook het aantrekkende effect op bedrijven en mis je de kans op een zeer aantrekkelijke zakelijke deal.

Dingen die op Twitter werken

Als je wilt dat mensen je tweets volgen, delen of je tweets kenmerken als favoriet, moet je controleren op wat er op Twitter werkt. GeldNinja.nl had er al een paar voor je gevonden:

Geld met Twitter te verdienen

 • Citaten! Vooral citaten die extra motivatie geven, of waar mensen zich in kunnen herkennen. Citaten zijn heel geschikt, zodat mensen je tweets gaan delen of als favoriet gaan kenmerken.
 • Grappen, grappige foto’s of schattige dieren doen het altijd goed.
 • Als je het niet erg vindt om er een beetje extra voor te werken, probeer dan om wat kortingsbonnen te krijgen voor je volgers. Iedereen houdt van een beetje extra voordeel!
 • Een keer per maand, of vaker indien mogelijk, moet je proberen om een weggeef competitie te regelen. Moedig je volgers aan dit te delen en het als favoriet te bestempelen om aan de wedstrijd deel te kunnen nemen. Op die manier wordt je bericht verspreid, en kunnen meer mensen je Twitter leren kennen.
 • Gebruik hashtags! Houdt bij welke trends er gaande zijn en probeer ze in je tweets te verwerken.

Checklist voor het verdienen van geld op Twitter

Je zult niet na 1 nachtje slapen al rijk kunnen worden met Twitter, maar als je de tijd neemt om een flinke groep volgelingen op te bouwen, dan kan het op een dag zeker een geldmachine worden en je op het pad zetten om rijk te worden!

 • De sleutel tot het verdienen van geld met Twitter zijn volgers. Om ze aan te trekken moet je tegelijkertijd meer accounts gebruiken en creativiteit hebben om grappige, bruikbare, relevante tweets te schrijven, die je volgers willen lezen.
 • Je moet goed in staat zijn om jezelf te kunnen promoten en je moet ten allen tijden op de hoogte zijn van de verschillende trends en evenementen.
 • Als je je volledige Twitter-account volstampt met advertenties dan zal je snel je volgers verliezen en daarmee je kans om geld te kunnen verdienen met tweets. Je moet continu een Twitter pagina maken die mensen graag willen lezen.

Het is niet makkelijk om geld met Twitter te verdienen, maar als je geduldig en vastberaden bent, dan zal het uiteindelijk zeker de moeite waard zijn!

Als geld verdienen met Twitter jou wel aantrekkelijk lijkt als de juiste soort methode om geld te verdienen en die wel goed bij je zou kunnen passen, neem dan eens een kijkje bij onze gids over het verdienen van geld met Facebook en het artikel over het verdienen van geld met Instagram. De diverse sociale media heeft het makkelijk gemaakt voor bijna iedereen om geld online te kunnen verdienen!